Gandalfe tamo ti (u 99% slučajeva) plate što si zaradio a ovdje su gazde najveći šišnjari i dešava se da ljudi mjesecima rade i ne dobiju eura, nije čudo što ljudi nemaju volju da rade bilo šta.
She is only here to annoy herself!
ne spori niko to. Ali tesko mi je povjerovati da neko moze biti bez posla 10godina i da mu je za to kriv poslodavac. Radio sam kod privatnika, znam kako je. Radni uslovi su preteski i plate su nikakve ali da je toliko tesko da hiljade ljudi traze azil... Toliko tesko nije. Opet lakse je primati socijalu i ne raditi nego pokusati nesto.
One Ring to Rule them all...
moze li legalno uc u zemlju.......
Moze. Imas sengen pass 90 dana, udjes lagano i trazis azil. Srbima zamalo prosle godine nijesu ukinuli sengen zbog hiljada gradjana kojibsu ga trazili. Znaci bas je malo falilo
znam za to,al sa platom odje je tesko zivjet,a tamo se od socijalne lijepo zivi.cijene osnovnih namirnica su mnogo povoljnije nego odje.o izboru istih da ne pricam.kad udjem u supermarket u Hamburgu ili Bremenhavenu,izadjem punih ruka za 100-150e.a odje.......realno ko god ima sansu ic van bilo kako treba da ide.uostalom to su privatne stvari tih porodica....niko ne napusta kucno ognjiste sto mu je dobro,mozemo mi sad odje preglabat do ujutro al nije tim ljudima lako.
citam na Vijesti sad. Prodao tip 8 krava i otisao da trazi azil....
bolje nego da ga ucjenjuju za to mljijeka sto proizvede.meni je drug htio da ulozi i otvori (cirka 300.000e),komplet liniju za proizvodnju pomfrita-fabriku.i to na Grahovu.racuna dobar krompir i sve to.al kad je krenuo shvatio je da to ne ide bas tako.treba platit ovoga da se to sredi,pa onoga za ono,te je odustao,da ti te pricam sto su sve trazili jednom drugom mom prijatelju za otvaranje farme krava i prasadi.dosla je inspekcija koja mu je rekla da se zivotinje trebaju ubijat na human nacin.pitao ih je da mu kazu kako al oni ne znaju nacin al traze da to bude tako,te je i taj odustao.....
Ne sporim ja nista od toga... Situacija je teska, tesko da moze biti teza. Ali kad pricamo o malim biznisima, nema sta ko da te ucjenjuje, tolika je trzisna cijena necega i prodajes. Meso vazda prodat mozes cijene nijesu lose itd itd.. Mali farmer tesko da moze kiksat
Ali kao sto sam vec rekao, daleko im lijepa kuca. Kome je ljepse da zivi u Braunshvajg u komunalne zgrade, svaka cast.
meso i prodaju al na crno.:encouragement:svakako,svako trazi svoju srecu.boli me samo sto ti ljudi ne mogu da je nadju u ovoj drzavi....
Kakva je situacija jedino svoje meso da prodaju... Posto im je koza vjerovatna odrana.
Niti ih branim niti kudim ali sigurno su jedva kraj sa krajem sklapali pa bilo koja prica o biznisu i 'farmiranju' nema mnogo veze sa zivotom jer za sve to treba kesa a oni ga sigurno nisu imali...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Opet ne sporim, kako se ko snadje i kako je ko sposoban.
Ali po cemu se razlikuje ova godina od prije 2 godine. Sta ih je natjeralo sad da idu?
Provalio je neko foru da dzabe spavas i jedes i sad svi idu dje im je dzabe....
sad im je prekipjelo.ne mozemo rec da su to sve dalabu sto su otisli....to su ljudi,porodice....i to ne jedna nego koliko vidimo mnogo....
Svi ce oni brzo nazad to su glasovi depeesa
kad budu izbori platice im put i troskove i jos pride vreca brasna.lose li je?:glee:
http://www.vijesti.me/vijesti/spc-di...-ni-ndh-837205
И што да каже човјек на ово!?
Овај Босанац Смиљић поново јаше...а што је по њима традиција Паштровића, Гуча на мору!? То би ваљда благосиљали.
Какав флешбек деведесетих.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Na par sahrana što bih u Paštroviće i đe je ovaj besjedio nad pokojnikom to je ... recimo, ovo iz novina je blago rečeno.![]()
sto je politicki besjedio na sahrane?
Dobro je te su Smiljici dio tradicije Pastrovica
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
festađuuuni, festađuuuni.. i onaj peederasti lik sa drzavne koji vazda prati festađuuune.. prava Crna Gora, vazda bila!!![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
e taj taj"a teto, recite nam kako vi pravite taj sir?"
![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
on je ko biljka.vjerovatno je trebo zensko bit,nego eto spletom okolnosti.......znam ga u stvarnosti je jos zenstveniji...:unconscious:
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks