E, sad vidim sa i svabe imaju apgrejd bez tokena.
TAKUMI
Moze li mi neko objasniti ove tokene. O cemu je rijec? Ili ako mi moze dati link sa objasnjenjem. Tnx 🙌
Sent from my MI 3 using Tapatalk
Razvoj motora je u pocetku je bio zamrznut, medjutim proizvodjaci su trazili da im se omoguci da poboljsaju neke od komponenti motora.
FIA dozvoljava proizvodjacima da poboljsaju 92% tih komponenti.
FIA daje proizvodjacima 32 tokena, tj. 32 polja gdje mogu da rade. Ako se npr. mijenja mapa motora, potrosi se jedan token. Ako se apdejtuje cilindar potrosi se jos jedan token. Ako se mijenja nacin ubrizgavanja ide jos jedan token.
Sad npr. Ferkan ima jos 7 tokena.
TAKUMI
Moguća kiša sjutra za FP1 i FP2 u Montrealu, u subotu i nedjelju suvo vrijeme.
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/06/0...-prix-weekend/
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Odlične slike Ferarijevaca.
Još kad bi razumjeli žabarski...
James Tiberius Kirk
Ukratko, Vettel se nada da ce ovaj upgrade donijeti poboljsanje i da ce se primaknuti jos Mercu.
zadovoljan je i ovim do sad uradjenim al da zele jos. Ne nadaju se cudima al su isto tako sigurni da ce se polako primicati Mercu jer su svi u timu maksimalno predani tom cilju.
Naglasio je da to sto je u Ferrari izvlaci ono najbolje iz njega.
Isparafrazirano malo, al je to to!
![]()
Grazzie,ragazzO![]()
James Tiberius Kirk
Korekcije. Ja happy.
TAKUMI
da li je ovo sansa za ferrari?
Of all the circuits on the calendar, none tests an F1 car’s stopping power quite like Canada. On the eve of this year’s race in Montreal we explain why…The statistics will tell you that the drivers spend around 72 percent of the lap in Montreal on full throttle, but don’t be fooled: the driver’s left foot - the one used for braking - is given a much greater workout than his right during a tour of the semi-permanent circuit.
Believe it or not the driver has to apply over 930kg of pedal load per lap in Canada - an incredible 65,590kg over the course of the 70-lap race - and it’s all down to the Circuit Gilles Villeneuve’s unique blend of high-speed straights and tight bends.
But it’s not just the intensity of braking that puts the brake systems under such strain in Montreal - it’s the frequency. With so many big stops coming so close together, the brake discs and pads have barely a moment to cool, and that can have major issues in terms of brake wear, especially if the ambient temperature is also high or if a driver is running in the hot air behind another car.
ocekujem mnogo od ove trke, a to me plasi da ne bude kao i svaki put novo "razocarenje" ( najnizi stepenik na podijumu za Vettela).
Fabioza, razjasni mi malo ovaj grafikon gore!
![]()
Imas krive Rosberga i Vettela, po jedna za Monaco i po jedna za Spaniju. Po x osi imas broj krugova a po y osi imas ocjenu (sto veca ocjena to je vise bilo cimanja volanom/korekcije).
Kao sto vidis iako je Vettel bio iza Rosberga, Rosberg je imao vise problema sa gripom, trakcijom...Vettel kao po sinama...do SC-a.
TAKUMI
Gdje je Ferkan potrosio 3 tokena?
All parts of parts defining combustion. Included: Ports, Piston crown, Combustion chamber, Valves geometry, timing, lift, injector nozzle, coils, spark plug Excluded: Valves position.
TAKUMI
na kraju kaze staza daje prednost vozacima koji kasno koce kao Luis.... jos jedan od razloga da mislimo da mu kocnice nece izdrzati
http://www.grandprix247.com/2015/06/...des-in-canada/
svaki put kad je kanada ne mogu da se ne sjetim ovoga
i onda covjek naredne godine pobijedi na ovoj stazi..sto je i njemu prva i jedina pobjeda u F1... kao i gore pomenutom aleziju...
Last edited by E_K_V; 05-06-15 at 13:22.
Ni ja ovoga...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Ferrari je imao promjene na glavi motora.
Vrv su cackali nesto oko komora za izgaranje,kako bi bolje iskoriscavali gorivo.
pa od prosle sezone ide prica da ferrari sa shellom kaska u odnosu na kombinaciju mercedes petronas.... nadam se da ce ovo sto sad donose donijeti makar vise uzbudjenja, jer ako si blizi mecki, mozes da ih natjeras na gresku, i naravno da iskoristis neku njihovu... a kad si daleko pola minuta posle pola trke onda mecke mogu slobodn oda voze u safe mod![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks