Page 224 of 715 FirstFirst ... 124174214220221222223224225226227228234274324 ... LastLast
Results 5,576 to 5,600 of 17859

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Mislim da su naši ugostitelji baš ti kojima treba lekcija kako da ne budu lopovi a da dobro posluju
    to da ne budu lopovi, svakako, ali ona tvoja besplatna lekcija im nista ne treba, apsolvirali su je
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pazi recimo imas hotel (kao sto ih ima na stotine) od nekih 30 lezajeva. Na booking.com ti je ocjena 6.6. Gosti bukvalno kazu u komentarima NE IDITE TAMO. Ne rade bojleri, ljusti se farba sa zidova, hladno je, dozvoljavaju da se pusi u hotelu, osoblje neljubazno i ne prica ni jedan strani jezik. I ti dodjes i kazes mi Kiksala je sezona nema nidje nikoga. Oborio si cijene na 25eur za pun pansion i opet nema nikoga. ***** ti drzavu kazes... A kad ti ja prijateljski kazem da bi mozda valjalo uloziti par hiljada da se okreci, da se kupe novi stoljnjaci i mozda da se uzmu pripravnici da rade na recepciji, ja sam Zlo ljudsko i nista roba...

Meni je zao samo sto nemam malo vise para da sve ulozim u CG turizam, tako je lako zaraditi kad znas kako. Ali da bi se zaradila velika lova treba i veliko ulaganje
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    sreća pa ima tih stranaca koji cijene ono što mi nikad nećemo... u ovom trenutku mi je žao što old bone nije sa nama...
    Obzirom na klijentele koju Ganda preferira ti garant imas popust
    Svi koji imaju namjeru da se bave turizmom trebali dobro procitati ovo
    Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pazi recimo imas hotel (kao sto ih ima na stotine) od nekih 30 lezajeva. Na booking.com ti je ocjena 6.6. Gosti bukvalno kazu u komentarima NE IDITE TAMO. Ne rade bojleri, ljusti se farba sa zidova, hladno je, dozvoljavaju da se pusi u hotelu, osoblje neljubazno i ne prica ni jedan strani jezik. I ti dodjes i kazes mi Kiksala je sezona nema nidje nikoga. Oborio si cijene na 25eur za pun pansion i opet nema nikoga. ***** ti drzavu kazes... A kad ti ja prijateljski kazem da bi mozda valjalo uloziti par hiljada da se okreci, da se kupe novi stoljnjaci i mozda da se uzmu pripravnici da rade na recepciji, ja sam Zlo ljudsko i nista roba...

Meni je zao samo sto nemam malo vise para da sve ulozim u CG turizam, tako je lako zaraditi kad znas kako. Ali da bi se zaradila velika lova treba i veliko ulaganje
    Ogromna većina nasih turistickih (ne)radnika misle i rade kao da im zadnja ura i "daj oderimo ga sad a poslije ćemo lako". Iz prkna lako jer svakog mozes jednom prevariti i vise stete napravi jedan nezadovoljni gost kojeg se prevari nego pet zadovoljnih kojima je normalno da se prema musteriji ponasa posteno. Na Virpazaru ima restoran Pelikan koji svakom gostu da parce patispanja ili u casu od jogurta nekakav rasad, a odes par stotina metara dje oni koji salijecu turiste da ih provozaju jezerom i misle da je turista ovca i treba ga ostrići. Na Zabljaku kad sam vise od dvije ure vazda svratim u Javor zbog odnosa prema musterijama, a da li je nedje koji euro jeftinije ili porcija visa... mali je posao.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    8,772
    Thanked in
    4,228 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Obzirom na klijentele koju Ganda preferira ti garant imas popust
    popust? ja džabe!

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Svi koji imaju namjeru da se bave turizmom trebali dobro procitati ovo

Ogromna većina nasih turistickih (ne)radnika misle i rade kao da im zadnja ura i "daj oderimo ga sad a poslije ćemo lako". Iz prkna lako jer svakog mozes jednom prevariti i vise stete napravi jedan nezadovoljni gost kojeg se prevari nego pet zadovoljnih kojima je normalno da se prema musteriji ponasa posteno. Na Virpazaru ima restoran Pelikan koji svakom gostu da parce patispanja ili u casu od jogurta nekakav rasad, a odes par stotina metara dje oni koji salijecu turiste da ih provozaju jezerom i misle da je turista ovca i treba ga ostrići. Na Zabljaku kad sam vise od dvije ure vazda svratim u Javor zbog odnosa prema musterijama, a da li je nedje koji euro jeftinije ili porcija visa... mali je posao.
    znam ja jednu gospođu u sred centra žabljaka koja izdaje krevete po 15€ iz kojih godinama federi vire.
    prodaje svoje domaće što ima, ja ne znam đe slaže te pare pošto u SVOJE ne ulaže. ni u kuću ni oko kuće.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kad stignem doma okacicu tripadvisor stranicu pelikana, da vidite sta je sramota CG.

Na Zabljaku hotel koji je konstantno full je SOA i vjerovali ili ne to je najskuplji hotel. Cijene su im dobrano preko 100eur za nocenje. Ali ljudi su ulozili, doveli su radnike iz nk sa fakultetima da rade na recepciji itd.
    Prije 20-30 godina a i 10 nije bilo bukiranja preko neta ili nije bilo popularno. Sad sve ide tako, i dje jednog gosta zaebes naci ce nacin da to saopsti svijetu.

Kad je u kotoru crkla centrala t coma nijesmo 2 dana imali neta u objektu. Gosti su to naravno ostavili u komentaru. Broj mailova sa upitima ima li wifi i zasto ga nije bilo je bio nerealan.
    A zamislite covjeka koji ulozi 2.5miliona eura u hotel i gosti mu ostave komentar da soba nije ciscena mjesecima i da madraci smrde... Gasi hotel

P.S.

Evo vidite bastion turizma na skadarskom jezeru i sta rade ljudima, smecari...

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Rev...y.html#REVIEWS

Quote Originally Posted by goozica View Post
    popust? ja džabe!
    Ti znas ckamalama ♥
    Last edited by Gandalf_White; 30-05-15 at 18:40.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

To za internet se možeš riješiti 3G(ili 4G đe ima signala) ruterom, kada nestane adsl(ili struja) imaš alternativu. Jedino će 2-3 dana po jačem protoku koštati kao mjesec adsl-a
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A dje druze da se pokriju 4 zgrade u kotor stari grad sa 120 kreveta sa 3g ruterom

Za apartmane i to je ok, ali kad kiksa t-kom sve je kiksalo.

Prosle godine u sred sezone 15 dana od 10 ujutro do 19 uvece nije bilo vode u Zhb... Ae objasni ti to gostu, sto ne moze da se istusira, skuva nista, umije se...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

Nisam zna da imaš 120 kreveta
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A nijesam to sam drzao, nego sa vecinskim vlasnikom Pa sam poceo svoje na sjeveru

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

A dje druze da se pokriju 4 zgrade u kotor stari grad sa 120 kreveta sa 3g ruterom

Za apartmane i to je ok, ali kad kiksa t-kom sve je kiksalo.

Prosle godine u sred sezone 15 dana od 10 ujutro do 19 uvece nije bilo vode u Zhb... Ae objasni ti to gostu, sto ne moze da se istusira, skuva nista, umije se...
    Po tvojoj priči kakvi su ti gosti ispada da im je dovoljan samo po peškir pa ka teniseri da se malo očiste posle ture trpanja ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Komentare i ocjene moze pisati bilo ko, ishvaliti sami sebe i svoje, a sto tek konkurencija zna urnisati ....

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Vala za 50e na zabljak trebaju da ti daju uslugu bolju no ijednom kralju
    hahaha,i jos i ceskanje zna se dje pride,hahaha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Ulazi li vazelin u cijenu nocenja ?

Sto su te gejevi cascavali 50e, nesto mi to cudno hmmm
    :cower::lolblue::lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    @Gandalf hahahhahhahahhhahahahhahaha
    Za CG je mozda skupo 50e ali u francusku nprm ima i Kamping-zi(nisam sigurna sto se te rijeci tice), spavas u neki camping car ali imas dorucak i veceru cini mi se ukljuceno u cijenu, nisam sigurna, gledala sam na tv nisam bila. I dijelis wc sa ostatkom kampinga. Sto se mene tice nikad necu uzet sobu a da moram sa drugima wc dijelit'. Ali 40e soba, svoj wc i dorucak mislim ok je ako je bas blizu mora. Inace ima i Hotele sa duplom cijenom cini mi se. Sto se tice ovog posta, ispravite me slobodno ako grijesim(a cesto grijesim)
    blizu mora??

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zao mi je, ali solje i case okrenute sa obodom na stolu, pa onaj mrak od escajga sa nozem na lijevoj strani, i pricati o profesionalizmu sa kritikom prema svima )koliko vidim sve protiv lokalne konkurencije)... Ne ide.
    Mozemo caskati uopsteno, ali slika govori previse.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Po tvojoj priči kakvi su ti gosti ispada da im je dovoljan samo po peškir pa ka teniseri da se malo očiste posle ture trpanja ...
    Opet se drogiras ne citas post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zao mi je, ali solje i case okrenute sa obodom na stolu, pa onaj mrak od escajga sa nozem na lijevoj strani, i pricati o profesionalizmu sa kritikom prema svima... Ne ide.
    Mozemo caskati uopsteno, ali slika govori previse.

Hvala Lepo
    Bavim se izdavanjem smjestaja ne drzim restoran Tako da kako god

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gejevi su mi omiljeni gosti. Cisti, uredni, pametni, kulturni. Sve suprotno od Srba, Crnogoraca i Rusa.

Jednostavno samo kazem sve je puno veliki pozdrav, ako bukira online, uljudno posaljem mail da je doslo do greske i da moramo otkazati booking, ako nece nadjem mu smjestaj u cjenovnom rangu mog i to je to.
    Desavalo mi se recimo u aprilu ili oktobru, skoro mi sve prazno, ja odbijem familiju iz CG ili 12 ljudi iz Srbije sto su dosli na neki seminar. Za novu godinu mogao bih da zaradim fine pare (par hiljada laganih), ja nikad ne radim, jer jednostavno bolje se osjecam kad znam da mi niko nece zapaliti smjestaj ili slomiti sve ili urezati nozem ime u krevet ili vrata
    Jednostavno kao ugostitelj imam pravo na odbijanje usluge. Ili kao jedan Podgoricanin kad je pokusavao da zapali vatru sa gorivom Bio spusten cug on sve dosipao, dosipao, i onda provalio dje je cug, odvrnuo ga, i kad je sporet povukao tako je i eksplodirao

Recimo u frizerski salon ti udje izuzetno prljava i neuredna osoba, koja se nije kupala mjesec i ima vashke. Reci ces toj osobi da ti je sve zakazano izvinuti se i pozdrav.

Ovo mi je 5ta sezona da ovako radim i u Kotoru i na Zabljaku i nikad nisam imao problem. Mada inace moje cijene nijesu ni malo primamljive nasim ljudima posto bi nasi ljudi da spavaju za 3eur po osobi Dok ja recimo sobu sa bracnim krevetom prodajem 50 sa privatnim ili 40 ako je sa dijeljenim kupatilom

P.S.

Nasi ljudi su najjaci kad zovu da pitaju pa onda izbace jednu od recenica.

"To mi treba samo da prespavam"

"Ne treba mi nikakav luksuz, samo krevet"

"Cuo sam da ima nedje cetvorokrevetni apartman za 15eur"
    hvala brate,te nam lijepo rece da ne mozemo doc kod tebe,i da vise volis gejeve.mada to sa dijeljenjem wc-a stvarno i nije za mene i moju porodicu.
    pozdrav kolega

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To je elementarna kultura, veze nema sa restoranima. U kuci svi nauce, zato drzanje slova o profesionalizmu ne ide na taj nacin. Primjer je nesto drugo. Vi ste pokazali foto kao primjer, i bode oci ... Nista vise. A Vama uspjesan rad i dalje. Eto, dobili ste i po neku sugestiju usput, pa je i to ok. Samo, previse ste kritikovali druge, pa ...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-05-15 at 19:24.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nijesu nas kuci vaspitali kako treba Ali gosti vole taj domacinski seljacki odnos, genuine experience i guess i niko da se pozali do sad radi escajga ili da ostavi los komentar

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Primjer dobrog gosta.
    Cetiri svedjanina, 2 bracne sobe. Znaci jasno ti je da su gej. Bili su kod mene 4 dana, kada su izasli iz sobe, samo je posteljina morala da se promijeni. Ocistili su, uredno odlozili smece, ocistili toalet, spremili mokre peskire... Na kraju me castili 50eur i ostavili vrhunski komentar.

To se zove kultura...
    Jel ovo tvoja priča ili još neko koristi ovaj nalog ???
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nije to za "zalbu", to je zalosno...Tuzno. mOgu misliti kako Vi mislite da radite dobro Vas posao, a osnove su ovakve. Niste ni primijetili. Mozda ne primjecujete jos mnogo sto sta, jer ne znate. U tome je point. Identicno je vjerovatno i sa drugim amaterima u tom poslu, ali zasto citavo vrijeme Vi sve svoje lokalne kolege kritikujete, a Vi sami niste neki dobar primjer za "profesionalizam".

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

@ns Ali ne razumijem kako je ovaj drugi quote povezan sa tvojim komentarom gore sa peskirom ?

Ne znam Majo Mozda sam neprofesionalan, ali evo 5 godina svake godine po par hiljada gostiju kaze drugacije. Opet zavisi na sta je covjek navikao. Smatram za shodno da komentarisem profesionalizam posto evo iako ne umijem poslozit escajg (iako sam vodio restoran od 500+ mjesta), znam neke druge fore u turizmu
    Last edited by Gandalf_White; 30-05-15 at 19:32.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne znam Majo Mozda sam neprofesionalan, ali evo 5 godina svake godine po par hiljada gostiju kaze drugacije. Opet zavisi na sta je covjek navikao. Smatram za shodno da komentarisem profesionalizam posto evo iako ne umijem poslozit escajg (iako sam vodio restoran od 500+ mjesta), znam neke druge fore u turizmu
    Sve je meni jasno...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

@ns Ali ne razumijem kako je ovaj drugi quote povezan sa tvojim komentarom gore sa peskirom ?
    Nema vode a mokri peškiri u sobu na Žabljak ...
    Opet se drogiras ne citas post
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Lol nije bilo vode prosle godine, a ove godine su dosli gosti

Ja gledam sta prica covjek

Page 224 of 715 FirstFirst ... 124174214220221222223224225226227228234274324 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)

1. pauki