238e, ručak na Žabljak ili neđelju dana u Grčkoj, biraj![]()
Kako sam sagorio jutros kad je osvanulo ovo na Podgorickom vremeplovu :
Da dodam samo da je bilo 8 ljudi, ali to su stranci nijesu nase kamiondzije pa da mogu da pojedu 5 kila mesa, pola kila sira, osam hlebova, kilo kajmaka. Dodato je isto da je sok bio na razblazivanje, pitali su i zele li da degustiraju med i liker. HALOOOOO HLEB im je naplacen 8eur.. HLEB !!!! Ovo 9eur ispod je baksis konobaru...
I kako da se boris protiv ovoga? Kako da sprijecis ljude da se jos vise SERUUU po nasem turizmu?
Ja ne mogu bolje nego sto radim.. Ja i supruga i svi nasi zaposleni se razgule da gost bude srecan i nasmijan. Sve im damo dzabe bez krevet. Pravimo im vecere, dorucke, bicikla dzabe, vozimo i razvozimo dzabe. Pazimo ih da ih ko ne zakolje kao ovi ljudi. I to su desetine srecnih ljudi, koji odavde odu zadovoljni. Jer smo nauceni da radimo domacinski. I opet se zaradi pristojna cifra i svima je dobro. Ali sta je sa stotinama i hiljadama nezadovoljnih turista na koje gledaju kao na euro koji hoda? Sta sa ljudima koji dodju da se opuste, a za veceru plate 250eur? Ni da su u Pariz jeli... Sat vremena na biciklo naplacuju im po 2.5eur, sat interneta 2eur... Kafa je u zabljaku 1.5eur, pivo 2.5... DAJ DAJ DAJ
Ovako kod mene izgleda dorucak za 7 ljudi koji ih castim. Znaci nije ni ukljucen u cijenu, nije ni ponudjen da se naplati. Ja to njima od srca dam, jer ce se vratiti to 1000 puta. Ujutro ih doceka kad imamo vremena, i ljudi se oduseve svaki put.
I sto je najjadnije od svega, inspekcija je uvijek prva kod mene. I uvijek ostave po 2h...
One Ring to Rule them all...
238e, ručak na Žabljak ili neđelju dana u Grčkoj, biraj![]()
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
da ne quote-ujem tvoj post,svaka cast gandalfevaljda ce s vremenom biti bolje...
Nadam se da su ih vec prijavili u turisticku inspekciju jer im se cijene razlikuju od cijena u jelovniku, a u poresku zbog paragon blokova i neobracunatog PDV-a ...
brao, trebali su im jos i PDV roknut na sve ovo![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Gandalfe,mogo bi svrnut do tebe kad uvatim vremena,dje si ti to u Zabljak...:snowman:
Kako se iznervirah, na nos ce mu izac ovo...kazna poreske mu je 3900e i zatvaranje objekta
Prosle god u Bd u sezoni smo ama bas svaki fiskalni racun otkucali, iako su troskovi zakupa i ostalog ogromni, a ova sirovina sa ZB ovako dere narod...pihhh
Last edited by Nino_pg; 28-05-15 at 13:23.
A Isus dozva učenike svoje i reče: Žao mi je naroda što su već tri dana kod mene i nemaju šta da jedu; a neću da ih otpustim gladne, da ne malakšu na putu.
A učenici mu rekoše: Otkuda nam u pustinji toliko hleba da nahranimo toliki narod?
I reče im Isus: Koliko hlebova imate? A oni rekoše: Sedam, i nešto ribica.
Tada zapovedi narodu da se pruže po zemlji. I uze onih sedam hlebova i ribu, zahvali Bogu, izlomi ih i dade učenicima, a učenici narodu. I jedoše svi i nasitiše se, i nakupiše komada što preteče, sedam punih kotarica. A onih što su jeli, bilo je četiri hiljade ljudi, osim žena i dece.
deuscroix
Jednom su mom ukrajinskom prijatelju u budvanskoj konobi porciju mjesanih skoljki naplatili kao 1 porciju dagnji + 1 porciju vongola + 1 porciju kapesanti ...
Last edited by A+A; 28-05-15 at 19:31.
E ovo se zove stoka,fino ih prijaviti,zatvoriti,naplatiti kaznu,I oduzeti dozvolu za rad,a gospodi strancima ona Radak Kukavicic da se javno izvini,I pozove ih da provedu jos koji dan u CG,bez centa.
Jao,jao...GRBOVIĆ RADOMIR KOJI OBAVLJA PRIVREDNU DJELATNOST U NACIONALNOM RESTORANU "OTOKA" - ŽABLJAK
Je li ovo onaj sto prepisa savin kuk na sebe i unisti sve na zabljak sto je mogao
I to jos nacionalni restoran kojima se daju posebne dozvole za rad ovo da uradi stvarno smecarski i pilicarski.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nije mi jasno da ovi gosti nisu trazili cjenovnik i pogledali cijene... ne bi centa gledali cak ni ono sto stvarno kosta.
zaista,zasto su platili?
jer su španci. što znaju oni što su brojevi.
Vjerovatno stranci pa da iskoriste, a za ovako nesto trebalo im zatvoriti objekat cijelu sezonu pa neka lopvcine misle
Stranci da, ali sto to
znaci,ako si stranac da ne umijes progovorit,zvat sefa,odbiti da platis kad vidis rucni pisano racun. Kolko puta sam bio svjedok da stranci,zale na racun, pitaju sto je 19% Pdv, misleci da im je naplacen baksis, i da im konobar pojedinacno na racunu kaze sto je ko uzeo.
Kao sto napisah na drugom topicu (za Zabljak) konobar je popunjavao ovaj racun dokle god je imalo mjesta da se napiše bilo šta :lolblue:
Who let the dogs out
Zaebavas li se to?
Koji jezik da koriste da se sporazumiju ?
Odje ljudi koriste ruke i noge i facijalnu ekspresiju da bi narucili u restoranu... Ne umije niko ni nas pricati a ne da se gost zali.. Moj gost npr. se meni pozali pa ja odem i napusinjam ih i trazim da im se vrate pare. Zamisli narucis zelenu salatu a konobar ti donosi kilo ribe. I ti kad neces da platis uzme da se dernja na tebe, i stranac se naravno osjeti ugrozeno i plati. A onda dodje kod mene i zali mi se, kao da sam mu ja naplatio...
Moj objekat je 300m od autobuske stanice, i ako kojim slucajem gost pita dje se nalazimo. Taksista mu kaze 5km. Bez obzira sto gost procita da je 300m... Ovaj opali krug oko zabljaka i doveze ga za 5eurI da se zali gost ?
Ko jos izdaje ovako racune kao prije 40 godina? Pa valjda svako zna da ako je legalno, mora biti fiskalna kasa I racun, a ne rukom naskrabano. Ja da sam i u Kini progovorio hbi Mandarnski da se zalim na ovakav racun, I naravo da bi trazio menu da donesu.
Davor
Ne mora, ako si preduzetnik mozes da radis na ovjerenim paragon blokovima.
Nema veze, nego ti rece zna se sta je legalno
I ovo je legalno ako je ovjereno u poresku... Jer se ne placa PDV do 18 000 prometa pa ti onda ne treba fiskal kasa
Evo sad vidjoh,kao da su Pariz rucali,pa ne znaju koji je restoran od hiljada iz ponude,kako cuh vlasnik ovog lokala je nedje put Sedla otvorio kafanu,restoran,sta li,Gandalfe vjerovatno si upucen
http://m.cdm.me/iphone/prikazvijesti...t=1000&rkat=-1
Ovo je restoran dje je nekad Old wolf bio... Nijesam ni znao da radi...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks