Sjekloca je svijetska klasa. Da se nije zajebavao u zivotu, bio bi mnogo vece ime, ali i ovako je respektabilan bokser.
Veliki respect za Sjeklocu ali ne i za Radosevica...
Kad se raspravljate o boksu ne stavljajte ovu dvojicu u isti kosh,ne mijesajte babe i zabe...
Sjekloca je svijetska klasa. Da se nije zajebavao u zivotu, bio bi mnogo vece ime, ali i ovako je respektabilan bokser.
Nego dosta o nasim bokeserskim nadama.. Da se okrenemo predstojecem UFC matchup-u ..
DC vs Rumble i TRT Belfort vs Weidman...
Cekao sam mjesecima na Bones-a i sad moram da se zadovoljim ovom borbom posto je kreten sebe izbacio iz UFC-a.. Rumble je saznao tri nedelje prije meca da ce mu DC biti protivnik tako da je potpuno morao da promijeni strategiju jer Cormier ima potpuno drugi stil nego Jones.. Glavni adut rvanje, bojim se da ne bude dosadan meč..
Moze li Vitor nanijeti prvi poraz ovoj, po meni, prevari od Weidmana.. Pričajte što oćete ali momak je najgori borac koji je držao titulu u ovoj kategoriji ikad..
Ni meni se ne svidja weidman, smara,, mislim umije da se ponasa na te intervjue I to je lijpo alibsto se tice tuce stil mu je nekako samo taktika I strategija I dosadan mi je, znaci +1
poslato paukom
istrajan budi.
Cormier ce unistit Johnsona, a Weidman ce unistit Vitora.
Unistit malo prejak izraz..
Johnson je Gustafsona izbio na prepad. Bio agresivan, zauzeo odma centar oktagona i udario presing. Taktika. Nista mu ne oduzimam tu. Bojim se da Cormiera ne moze nokautirat, a sve sto bude duze u Oktagonu sa Cormierom, to su mu manje sanse da pobijedi, jer ce onaj da ga baca kao malo dijete po livadi. Cormier se bio sa Jonesom 5 rundi. To je parametar.
Ja ne potpisujem, vec sfaram, guzbam I bacam
poslato paukom
istrajan budi.
Nesto ne znam to.
Prvo, ja mnogo volim Kormiea. Ali kad sam vidio da ga je Jones nadjacao, malo sam se razocarao. Setao ga je po oktagonu. A odje sam rekao da ko bude fizicki jaci dobice taj mec. Rumble mi djeluje jak kao zvijer. Ima odlicnu odbranu od bacanja!!! A na sake niko sa njim ne moze. Favorit je protiv Kormijea koji izlazi iz poraza i imao je manje vremena za trening od ovog.
A ovamo Weidman ce ovog vjerovatno urnisati.
Cus na prepad.. Ovo je mma, sve moze biti na "prepad"..Moras na sve biti spreman.. Ne znam moze li nokautirat Cormiera ali ima prednost kad je u pitanju agresivnost pa i fizicka sprema. Ima veci reach i bolji kardio dok DC ima jasnu prednost na podu a sad oce li ga bacat kao malo dijete takodje ne mogu znati.. Ne mozes koristiti borbu DC-a protiv Jonesa kad gledas na ovaj mec jer je protiv njega razocarao..Pricao je mjesecima da ce da ga unakazi i na kraju mu se ni primakao nije (prvi dozvoljeni takedown u mma karijeri mu je Jones napravio)..
Ako ces vec da koristis mec DC-Jones kad pravis prognozu za ovaj sto onda ja treba da kazem za Gustafson-Jones.. Svjedjanin ga je po mnogima i savladao a od Rumble-a je izgubio u 2 minuta..
Sto se tice Vitor vs Weidman ne bi me srecnijeg bilo da mu uzme belt, i da ga razotkrije kao najvecu prevaru u UFC..
Rumble je mnogo mocan borac koji se kroz karijeru mnogo zajebavao, boljela ga je pisa za trening. Ne znam koliko ste ga pratili prije ovog.. Ali on je uvijek bio ubica, samo nije bio spreman. Sada djeluje da je maksimalno spreman. Ove poslednje borbe resava kao da se bori protiv ljudi iz dvije kategorije ispod. I Gusa je pocijepao, a prije toga Nogeiru. Protiv onog crnca, dugackog, rvaca...ime mu zaboravih, pokazao da ima i kardio i da moze da bije sve 3 runde.
Opet kazem, volim Kormiera, ali ovo je zvijer u pravom smislu te rijeci. Mnogo mi je krivo sto nije mec protiv Jonsa, jer mislim da bi Rumble tu imao veeeeelik sanse!
I da, gledao sam neke slike Rumbra sa treninga, covjek izgleda prespreman.
Cormier je dobro namucio Jonesa, koji je Btw. visociji 10-15. Styles make fights. To sto je Gustafson namucio Jonesa, a Rumble ga prosuo ne mora nista da znaci.
JDS je prosuo Caina , zakucao ga je, pa znamo sta se poslije dogodilo. K.O. u prvoj rundi nije neki parametar. Rat je ono sto se broji.
Cormier ima najtezek protivnika za izlazak na ring posle poraza. Samo to cu reci![]()
A dobice ga cormiwr ja mislim, ali be znam zasto ali bih volio da onaj belfort pobijedi weidmana, iako su za to male sanse.
poslato paukom
istrajan budi.
A to sto je DC namucio Jonesa mora da znaci nesto jel? Samo nesto da bude jasno..Niko nije doveo Jonesa blize porazu nego Gustafson a DC protiv njega nista napravio nije, pored sve price kako mu uzima belt.. Jeste taj mec isao do kraja ali u nijednom trenutku nije izgledalo da DC moze da uzme pobjedu. Jones ga je doktorski iskontrolisao i naravno iskusno na poene dobio..
Jes..UFC je raskidao ugovor sa njim pa ga je opet vracao.. Rumble je prije bio niza kategorija ali je pokazao kakva je zivotinja na 90+ kila. Bolji kardio i veci reach od DC-a su mu aduti ali cemo vidjet. Ne znam kakav ce mu i problem predstavit to mijenjanje strategije zato sto se sad ne bori protiv Jonesa a za njega se spremao..
DC vise ne moze imati izgovora.. Na njemu je da pokaze da je vrijedan titule..Ovo mu je druga sansa, jednu je vec prosuo..Ako ovo sad ne iskoristi, neka se ne pojavljuje u narednom periodu..
Sad je problem Rumbleu, koji je u full treningu, mjenjanje taktike, a DC-u nije to sto je prihvatio borbu on short notice. A neka svega ti. Cujes li sebe sta pricas. CO'ek se sprema mjesec dana.
Meni je Rumble miliji od Cormiera, ali mu po kvalitetu nije ni primaci.
Last edited by Sandor Kolar; 20-05-15 at 08:11.
Kao što ti reče, stilovi su ključni a Jones i DC se po tome znatno razlikuju.. To kako mu po kvalitetu nije ni primać ćemo vidjeti u octagonu..
Sobzirom da ufc nikad ne daje draw, nego je skoro uvjek neko pobjednik (cesto onaj koji to ne zasluzuje), pa me interesuje kolike su kvore na draw u kladionicama, ako to uopste I moze da se igra?
poslato paukom
istrajan budi.
Nece ic rumble - dc 3+, ne samo zbog toga sto ce rumble da napada ka sto obicno radi nego mislim da ce dc isto da njega pritiska non stop, klinc, TD, non stop pritisak, to je obicno stratigija koja resava likove sao sto su rumble, znaci ici ce dc dominantno na njega, tako da nemas sto igrat to 3+ rundi.
poslato paukom
istrajan budi.
I to sto velis..DC ne zeli jos jedan maraton od borbe, kao protiv Jon Bones Jones-a...Favorizovan je protiv Rumble-a.. 1.70 je kvota da dobije
Sto se tice ovih borbi u narednih mjesec-dva...
Velasquez-Werdum 1.18 na Brown Pride
Jose Aldo-Mc Gregor 1.80 na brazilca (tu cu isto da trpam), 2 na Irca
Rumbleu je K.O. jedino vadjenje, jer ce D.C. da pritiska uz kavez, ide na bacanja. Samo da ne bude gnp citavo vrijeme.
A I reka je dc, rumble je jedan od onih koji odustaju, to se vidjelo u njwgoovoj borbi protiv belforta i kosceka, tako da cu traziti to nesto sto je potrebno da ga natjer da odustane, sto u bukvalnom prevodu znaci ja cu da vrsim velik pritisak na njega u gnp-u, upravo to od cega se ti sandora bojis :-)
poslato paukom
istrajan budi.
Weidman je mnogo dobar borac, ne vjerujem da mu belfort moze ista.
A ovamo, kormijer bi trebalo bez problema da dobije rumblea.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks