Page 5 of 44 FirstFirst 12345678915 ... LastLast
Results 101 to 125 of 1083

Thread: Rehabilitacija

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Zašto pišeš u drugom licu množine?
    Zato što je vas podržavalaca četničke ideologije ovdje mnozina.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Zašto misliš da sam ja 'podržavalac četničke ideologije'?
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Zašto misliš da sam ja 'podržavalac četničke ideologije'?
    Zato što nisam od juče, ni na svijetu, ni na forumu

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

To što ti nisi od juče, ni na svijetu, ni na forumu, ne znači da sam ja podržavalac četničke ideologije. Ljudi koji daju tako imbecilne zaključke kao ti su podržavaoci četničke ideologije.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

A moguće, moguće da ne dišeš kao četnik, samo na forumu uvijek pišeš kao isti.
    Sve je moguće danas.
    I Đurišić je vele bio fin čoek, heroj, ljudina.
    Možeš vala i ti da ne budeš četnik.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Mogu li da vidim to 'pisanje kao četnik'?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    9 Posts

Da se i ja oglasim.

Cetnici ne zasluzuju nikakav pomen kao vojna formacija. Razlog je to sto su potpuno narusili ugled Srpske vojske koji je stecen tokom balkanskih, a ponajvise tokom I svjetskog rata. I ne shvatam jos uvijek kako neko ko je Srbin ili sebe smatra tako moze da se ponosi Cetnicima. Niti su napravili bilo kakav vojni podstrek i sto je najvaznije nijesu uspjeli da zastite svoj narod.
    Komunisti su slicna prica samo u drugom obliku nekako u sporijem efektu ali isto razarajucim i dugotrajnijim.
    NDH - na katedrali u Njemackoj je pisalo 'Sacuvaj nas Boze kuge i Hrvata'

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Možda nije bio nacionalista a samim tim nije mogao da bude loš čovjek?
    “Mislim da sam obavio zadatak i Jugoslavije više nema i hvala Vam lijepo.”
    Nego šta je trebao reći ?
    Naveo je prostu činjenicu da više nije predsjednik Jugoslavije jer Jugoslavije više nema. Izjavljivanje proste činjenice Srbi predstaviše kao vrhunski čin ustaštva

Taj "zločinac" je OŽENIO Srpkinju
    Taj "zločinac" je jedini Hrvat na visokom položaju koji je osudio Hrvatske zločine
    Taj "zločinac" je bio protiv Tuđmana
    Pošto je poslije Tuđmanove smrti Mesić došao na vlast Srbima u Baniji kojima su porušene kuće su izgrađene nove (montažne), Hrvati (uglavnom oni koje je Tuđman doveo iz Bosne)koji su maltretirali Srbe su hapšeni itd... Kažem Srbima u Baniji zato što znam kako se tamo radilo, dok o ostalim mjestima ne znam
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nego šta je trebao reći ?
    Naveo je prostu činjenicu da više nije predsjednik Jugoslavije jer Jugoslavije više nema. Izjavljivanje proste činjenice Srbi predstaviše kao vrhunski čin ustaštva

Taj "zločinac" je OŽENIO Srpkinju
    Taj "zločinac" je jedini Hrvat na visokom položaju koji je osudio Hrvatske zločine
    Taj "zločinac" je bio protiv Tuđmana
    Pošto je poslije Tuđmanove smrti Mesić došao na vlast Srbima u Baniji kojima su porušene kuće su izgrađene nove (montažne), Hrvati (uglavnom oni koje je Tuđman doveo iz Bosne)koji su maltretirali Srbe su hapšeni itd... Kažem Srbima u Baniji zato što znam kako se tamo radilo, dok o ostalim mjestima ne znam
    Nije tačno da je 'samo naveo činjenicu' zato što ne bi džabe rekao da je obavio zadatak, on je direktan učesnik u rušenju Jugoslavije i sam je to priznao, kriminalac ništa manji od Tuđmana i Miloševića.
    Na koji način je on osudio bilo koga? Koga je uhapsio i poslao na sud? Crnogorska i srpska vlast isto tako osuđuju zločine ali to ne mijenja činjenicu da su isti ti ljudi učestvovali u zločinima. Ja sjutra mogu da nekoga ubijem ali prekosjutra mogu da postanem počasni građanin Podgorice zato što sam se izvinio - budalaština.
    Pa šta ako je oženio srpkinju? Još naglašavaš to kao da je oženio za vrijeme građanskog rata a ne prije 40 godina kada su mještoviti brakovi bili svakodnevica.
    Ko je porušio te kuće Srbima pitam se?

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    65 Posts

Svako ovdje je u svojoj sustini dobar covjek. Svi smo dojeni razlicitom sisom i drugaciju boju ociju imamo. Svadja oko ovoga i bilo cega slicnog je besmislena. Zatvorite oci i uzivajte.

Send from past.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Crnogorska i srpska vlast isto tako osuđuju zločine ali to ne mijenja činjenicu da su isti ti ljudi učestvovali u zločinima.
    Ali on za razliku od njih kaže da su Srbi u Hrvatskoj najviše propatili
    Pa šta ako je oženio srpkinju? Još naglašavaš to kao da je oženio za vrijeme građanskog rata a ne prije 40 godina kada su mještoviti brakovi bili svakodnevica.
    Samo ukazujem na činjenicu da nije nacionalista.
    Ti pojma nemaš koliko je Hrvata ostavilo svoje žene Srpkinje kada je rat izbio što zbog probuđenog nacionalizma, što zbog straha, a što zbog želje za napredovanjem u Tuđmanovom HDZu
    Ko je porušio te kuće Srbima pitam se?
    Tuđman sa kojim je Mesić prekinuo sve odnose

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Jedno je tacno a to je da su uvijek pobjednici pisali istoriju. Komunisti,cetnici,ustasee,balije, to je sklop 4 bolesne skupine ljudi jednostavno.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Svi sa psihickim poremecajima su bili u cetnicima? Good luck with that

Sent from my GSXR1000 @ 299
    to nema baš nikakve veze sa onim što sam napisao, pročitaj opet

Quote Originally Posted by salex View Post
    Šta je sa fojbama i Folksdojčerima? Genocid nad Italijanima i Nijemacima Slovenije, Dalmacije, Zagorija, Slavonije, sjeverne Bosne, i Vojvodine. Koncentracioni logori su postojali do 1948. godine u kojima su zatvarana djeca od 3 godine, pa ljudi nadalje... sa kojim su pravom mirno stanovništvo Italijana i Nijemaca (žene, starci, djeca) tretirana na takav način? Zašto im je konfiskovana imovina do zere? Zašto su pravo na državljanstvo izgubila i deca... uopšteno, stanovništvo koje nije učestovalo u ratu? Zašto...

Znaš kako ovo Jevreji zovu?

Haha, jebeni su dupli standardi, ali ja nikada neću skontati kakva je to anatomija morala, tipa: moje žrtve su vrednije od drugih, a oni koji su poginuli od moga mača, nisu žrtve.

velika većina tih folksdojčera i ostalih su aktivno učestvovali u okupaciji, na kraju krajeva nisu se ni naselili tu milom nego silom, ili ćeš mi reći da je Banat stara njemačka prapostojbina a da su ostali tu od tvoje Srbije bi se danas sigurno odvojila i Vojvodina a ne samo Kosovo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Jedno je tacno a to je da su uvijek pobjednici pisali istoriju. Komunisti,cetnici,ustasee,balije, to je sklop 4 bolesne skupine ljudi jednostavno.
    Vidiš šta je interesantno, većina svijeta se slaže sa tom istorijom koju su komunisti "izmislili", što naravno danas ne sprečava pse da laju

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Superhik View Post
    To je tačno da postoje takvi u svakoj uniformi, samo što ti to jadno opravdanje ne može biti dovoljno za pranje četničkih zločina. Kad neka ideologija počiva na ideji etnički čiste teritorije, i kad se u svakom ratu njeni nosioci svojski trude da je ostvare uz, naravno, hiljade civilnih žrtava, kako u 2. sv. ratu, tako i devedesetih (a ne sumnjam i sjutra ako bude prilike), onda je najobičnije licemjerje tu ideologiju ne nazivati fašističkom i zločinačkom i umivati joj lice svaljivanjem odgovornosti na pokojeg krvoločnog pojedinca. Mislim, legitimno je da se ti i ini zalažete za ciljeve te ideologije i sa simpatijama,romantičarski gledate na njene "istaknute" nosioce, pa i da maštate o nastavljanju njihove zle rabote, ali u međuvremenu nemoj da nam silujete u to zdravog razuma što je ostalo. Bolje jednostavno kažeš,ja sam za veliku etnički čistu Srbiju, kako fino piše u originalnim istorijskim dokumentima i faktima, a to što se do nje može doći zločinima nad nedužnim civilnim stanovništvom, molim lijepo, ni prvi ni zadnji na kugli zemaljskoj koji su na zločinima gradili svoju budućnost. Tako bi bilo mnogo iskrenije i mnogo bi manje iritiralo.
    Pogriješio si druže, i to mnogo.
    Daleko bilo da sam ikad zastupao fašističku ideologiju, etnička čišćenja i zločine nad civilima. Nikad nisam bio ni za etničku čistu niti veliku Srbiju jer nikad se i nisam posebno osjećao kao Srbin. Za mene nacionalno opredeljenje ne igra nikakvu bitnu ulogu u životu.
    Pronađi te moje postove đe bilo što od toga veličam i quote-uj. Ako pak ne nađeš zamolio bih te da se izviniš.

Ako me pitaš što osjećam prema četnicima, osjećam žaljenje i za onim što jesu radili iza ono što im je napakovano i imam potrebu za preispitivanjem jer su mi neki rođaci poginuli na toj strani i osjećam dužnost da saznam istinu.

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    720
    Thanked in
    523 Posts

I, sto vele u svijet, ove antifasisticke sile?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Nisam za cetnike ali se ne moze poreci da Draza nije imao posteno sudjenje na komunistickom sudu. Tako da mi je sa te strane odluka suda ispravna. Da su pojedini cetnici cinili zlocine, cinili su, cinili su ih i komunisti. Najvise mrzim kada neko izjednacava cetnike i usta*e, kao da su cetnici imali logore za decu, kao da su oni pobili stotine hiljada ljudi, kao da su oni imali specijalno dizajniran hrvatosjek ili muslimanosjek radi lakseg klanja... Mislim da je u ratu, narocito nekom tolikih razmera nemoguce da jedna strana bude skroz cista i pravicna, zlocine su cinili i crvenoarmejci, i zapadni saveznici, jednostavno u takvom vremenu retko ko ostane normalan i zlocini pojedinaca su neminovni. To sto je cetnicki pokret satanizovan preko svake mere (Iako ponavljam NE poricem da su i oni cinili zlocine) je druga stvar. Mislim da su se ovoj rehabilitaciji vise od (novokomponovanih) cetnika obradovali pojedini susedni narodi, eto im novog razloga da palamude o tome kako se Srbija vraca u mracni nacionalizam a ko je video slike ispred tog suda video je da je samo neznatan broj ljudi interesovala presuda.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Vidiš šta je interesantno, većina svijeta se slaže sa tom istorijom koju su komunisti "izmislili", što naravno danas ne sprečava pse da laju
    Socijalizam je socijalizam.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    Nisam za cetnike ali se ne moze poreci da Draza nije imao posteno sudjenje na komunistickom sudu. Tako da mi je sa te strane odluka suda ispravna. Da su pojedini cetnici cinili zlocine, cinili su, cinili su ih i komunisti. Najvise mrzim kada neko izjednacava cetnike i usta*e, kao da su cetnici imali logore za decu, kao da su oni pobili stotine hiljada ljudi, kao da su oni imali specijalno dizajniran hrvatosjek ili muslimanosjek radi lakseg klanja... Mislim da je u ratu, narocito nekom tolikih razmera nemoguce da jedna strana bude skroz cista i pravicna, zlocine su cinili i crvenoarmejci, i zapadni saveznici, jednostavno u takvom vremenu retko ko ostane normalan i zlocini pojedinaca su neminovni. To sto je cetnicki pokret satanizovan preko svake mere (Iako ponavljam NE poricem da su i oni cinili zlocine) je druga stvar. Mislim da su se ovoj rehabilitaciji vise od (novokomponovanih) cetnika obradovali pojedini susedni narodi, eto im novog razloga da palamude o tome kako se Srbija vraca u mracni nacionalizam a ko je video slike ispred tog suda video je da je samo neznatan broj ljudi interesovala presuda.
    Nisu "pojedini".

Sama ideologija i ciljevi četničkog pokreta su zločinački.

Mihailovićevo pismo Pavlu Đurišiću od 20. decembra 1941. :
    „Циљеви наших одреда јесу:

1. Борба за слободу целокупног нашег народа под скиптром Његовог Величанства Краља Петра II.
    2. Створити велику Југославију и у њој велику Србију, етнички чисту у границама Србије — Црне Горе — Босне и Херцеговине — Срема — Баната и Бачке.
    3. Борба за укључење у наш државни живот и свих још неослобођених, словеначких територија под Италијанима и Немцима (Трст — Горица — Истра и Корушка) као и Бугарске, северне Албаније са Скадром.
    4. Чишћење државне територије од свих народних мањина и ненационалних елемената.
    5. Створити непосредне заједничке границе између Србије и Црне Горе, као и Србије и Словеначке чишћењем Санџака од Муслиманског живља и Босне од Муслиманског и Хрватског живља...“
    Pavle Đurišić 23. februara 1943. podnosi slijedeći izvještaj Mihailoviću:
    „Начелнику штаба Врховне команде. — Акција у Пљеваљском, Чајничком и Фочанском срезу противу муслимана извршена је.
    Операције су изведене тачно по наређењу и издатој заповести. Напад је почео у одређено време. Сви команданти и јединице извршили су добијене задатке на опште задовољство. Сва муслиманска села у три поменута среза су потпуно спаљена да ниједан њихов дом није остао читав.
    Сва имовина је уништена сем стоке, жита и сена. Наређено је и предвиђено прикупљање људске и сточне хране у одређеним местима, за стварање магацина резервне хране и исхрану јединица које су остале на терену ради чишћења и претресања терена и шумовитих предела, као и ради спровођења и учвршћивања организације на слободној територији.
    За време операција се приступило потпуном уништавању муслиманског живља без обзира на пол и године старости.
    Жртве. — Наше укупне жртве су биле 22 мртва од којих 2 несрећним случајем и 32 рањена. Код муслимана око 1.200 бораца и до 8.000 осталих жртава: жена, стараца и деце.
    За време почетних операција, муслимани су се дали у бекство ка Метаљци, Чајничу и реци Дрини. На Метаљци је нашао склониште мали део становништва. У Чајничу се рачуна да има до 2.000 избеглица, а један део је успео да умакне преко Дрине пре него што су одређене јединице извршиле пресецање могућих отступних праваца на том сектору. Све остало становништво је уништено.
    Морал код муслимана био је такорећи срушен. Завладала је епидемија страха од наших четника, тако да су били просто изгубљени...“
    Sistematsko ubijanje oko 8000 civila, u tri sreza i uništavanje njihove imovine u tri dana nije nešto što mogu da urade pojedinci. A iz priloženog se vidi da za ovo ne samo da je komandni vrh znao nego da je on to i pokrenuo, a podređeni krenuli u izvršavanje "na opšte zadovoljstvo".
    Last edited by ASC; 18-05-15 at 11:50.

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    720
    Thanked in
    523 Posts

Izgleda da je glavno sto su cetnici ubijali muslimane a komunjare Hrvate, Slovence, Njemce, Srbe, Crnogorce. Ali su, zbog necega, komunjare bile u pravu i da citiram "koliko godj su ubili malo je". Zasto nekome smeta da se svi zlocinci imenuju, po imenu i prezimenu, da se sazna ko, koga, kako i zasto je ubio. Vecina njih su pod zemljom, tako da ne bi bilo nekog revansizma, i ne pije vodu ona "kuknjava" kako neko rece.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,149
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Za ovo prvo koliko vidim Draza je pre svega hteo razgranicenje teritorija na kojima su ziveli Srba unutar Jugoslavije, odnosno ono sto su Srbi trebali odranije da urade sa prvom Jugoslavijom. Sad sta bi bilo od svega toga ko zna, verovatno nista mada kako su cetnici imali americku podrsku mozda bi i doslo do stvaranja ujedinjene srpske drzave unutar jedne granice a ovako nista. A ne znam samo kako je Draza mogao da "ocisti" Hrvate i Muslimane u Bosni kada je to bila NDH pod hrvatskom ustaskom upravom uz njihovo "cvijece" kao pomagacima. A i bas ih je Draza ocistio, Hrvati danas u Hrvatskoj imaju etnicku cistu drzavu, Sandzak je i dalje pretezno muslimanski uz neskrivene zahteve odredjenih Muslimana za autonomijom/nezavisnoscu (Citaj Zukorlic mada se on u zadnje vreme nesto umirio) a drzava Srbija na sve to gleda i vise nego tolerantno.

Ovo o 1.200 pobijenih muslimanskih boraca i 8.000 civila uz dvocifrene cetnicke gubitke mi deluje kao tesko falsifikovanje i preuvelicavanje, kao da se tada nije muljalo sa dokumentima zavisno po potrebi. Naravno sve civilne zrtve sa njihove strane najostrije osudjujem.
    Last edited by Severnjak; 18-05-15 at 12:51.

Thanks Thanks Given 
    2,149
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    Za ovo prvo koliko vidim Draza je pre svega hteo razgranicenje teritorija na kojima su ziveli Srba unutar Jugoslavije, odnosno ono sto su Srbi trebali odranije da urade sa prvom Jugoslavijom. Sad sta bi bilo od svega toga ko zna, verovatno nista mada kako su cetnici imali americku podrsku mozda bi i doslo do stvaranja ujedinjene srpske drzave unutar jedne granice a ovako nista.
    I milosevic,ali izgleda ne ide

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    I milosevic,ali izgleda ne ide
    Milosevic se borio za svoje d*pe a ne za Veliku Srbiju. A i tako ta ideja vise nikoga ne zanima, mene licno uopste ne zanima da se mi tu sada ujedinjujemo sa RS ali jesam za postovanje trenutnh granica (Sto ukljucuje i Kosovo ali je to vec previse komplikovano) iako su Srbi u XX veku imali dve velike sanse da stvore ujedinjenu nacionalnu drzavu ali sopstvena glupost nas je sprecila u oba navrata. Velika Srbija danas vise dodje kao nekakav bauk da se u drugi plan bace necije druge pretenzije.
    Last edited by Severnjak; 18-05-15 at 13:14.

Page 5 of 44 FirstFirst 12345678915 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)