Komentari citaoca na tekst o Rusiji jasno ukazuju, dje je Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopoliticki sukob zapada i Rusije, ili bolje receno u odnosu na ponovljenu realnost i jalovi nasrtaj zapada na Rusiju.
1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga
2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga
3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga
4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti
5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam
Vječita utakmica... dok jedni likuju, drugi ćute i glume potlačenost... pa obrnuto, i sve u krug.
Ko ne prati fudbal,... onda prati globalnu utakmicu. Jer, kada bi se najjače sile svijeta sjedinile u jednu silu, svaka vlada svijeta bi pala za manje od godinu dana. Narod prosto ne bi imao čime da se zaluđuje. Pa da u tom maniru i dovežemo... Bez Rusije nekome da može da krene ne bi veliki Bizmark rekao "vrhunac umijeća politike je napraviti dobar dogovor sa Rusima". Ne bi Kina na svom putu ka prvoj ekonomskoj sili svijeta prvo gledala da dupe prikloni Rusiji u Šangajskoj organizaciji. Ne bi Amerika zvala Rusiju u pomoć za vrijeme građanskog rata da se bez Rusije sila postat može. Kako je Švajcarska dobila današnji status? Da li je to išlo bez Rusije? . . .
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Komentari citaoca na tekst o Rusiji jasno ukazuju, dje je Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopoliticki sukob zapada i Rusije, ili bolje receno u odnosu na ponovljenu realnost i jalovi nasrtaj zapada na Rusiju.
Došlo vrijeme blagog zatišja, a strasti se raspirivat moraju... ko je pomislio da ova tema neće vječna biti?
NATO pakt guram u šaht :lolblue::lolblue::lolblue:
deuscroix
Uglavnom
krajnje debilna statistika i ko god ju je pravio je jedan kreten koji je koristio odokativnu metodu bez trunke istraživanja. Tako žonglirati sa brojem žrtvava je dno dna i matere mu se na***** za ovo ko god da je.
Uzmimo da je idiotluk tačan (da kroz Jugoslaviju više ljudi nisu ubili Četnici i Ustaše nego Njemci i Italijani zajedno, da je Jasenovac tepanje za Jaslice ...) i dalje je Jugoslovenskih 450 hiljada od tadašnjih 13-14 miliona stanovnika NEUPOREDIVO VIŠE nego 10 miliona Rusa od tadašnjih 160+ miliona stanovnika.
Ta retardirana statistika (kvalitet se vidi po tome što je Hrvatska pogrešno nazvana) može samo talentovano glupoj osobi da se učini kao nekakva oda Rusima
Last edited by Rakun; 07-05-15 at 03:39.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Rakune ne pricaj svasta sad. Nigdje u II svjetskom ratu nisu primjenjivane taktike od strane okupacionih snaga kao u istocnoj evropi. Sve slovenske narode nacizam je smatrao za niza bica( u rangu sa ciganima, retardiranim osobama, homoseksualcima itd itd) za ljestvicu malo visocije nego jevreje.
Nigdje drugo osim u istocnoj evropi nije masovno streljano stanovnistvo za kolaboraciju sa pobunjenicima
Cak npr. Britanski i americki vojnici su u POW kampovima imali hotelske uslove u odnosu na ruse, jugoslovene, bugare, rumune.....
Šta sam ja rekao što se ne slaže sa tvojim riječima ? Sve u svemu statistika koju je postovao Дирижабл je klasični debilizam i crka majci onaj koji ju je sastavljao, a onaj koji je koristio kao nekakav argument je talentovano glup stvor.
Podsjeća na težnje Hrvatskih nac(ista)ionalista da prikažu da je u Jasenovcu ubijeno maksimum par hiljada ljudi
Last edited by Rakun; 07-05-15 at 00:24.
Šta sam ja rekao što se ne slaže sa tvojim riječima ? Sve u svemu statistika koju je postovao Дирижабл je klasični debilizam i crka majci onaj koji ju je sastavljao, a onaj koji je koristio kao nekakav argument je talentovano glup stvor.
ne volim davati očigledno ali nekad moram... Grci su Sloveni?
http://en.wikipedia.org/wiki/German_...II_by_location
Last edited by Rakun; 07-05-15 at 00:35.
pitanje i odgovor su upućeni Hell Raiseru na pisanju očigledne mitomanske skaske kojom se hrane vazda potlačeni Sloveni i ostale zadruge hipika.
Izvinjavam se, pogrešno sam protumačio
Niko ne spori da je Adolf smatrao Slovene nižim bićima ali:
Mađari kao mješavina Germana i Slovena bili zemlja Osovine i za neprijatelje fašizma predstavljali veći užas od Njemaca. Mađari su bili toliko diskriminisani da je Himler napravio podružnicu SS divizije od Mađara
Tu su i Bugari koji su kao čisti Sloveni bili zemlja Osovine. Naravno i braća Hrvati iz NDH sa svojim ustašama koje su čak i Italijani kao vojnici zemlje Osovine zbog krvoločnosti nazivali životinjama, ali su se Hrvati iskupili time što ih je većina bilo u partizanima.
Pa i Rumuni koji doduše nisu Sloveni ali su kroz svoju istoriju bili pod izuzetno jakim uticajem Slovena su bili zemlja Osovine
Toliko o Slovenima kao potlačenoj grupi.
Od Slovenskih naroda najviše je stradao narod u Jugosloviji. Što direktno Njemačkim i Italijanskim mecima i atriljerijom, što indirektno Četničkim i Ustaškim noževima i macama
Pored Jevreja Jugosloveni su procentualno najviše stradali u tom ratu i po meni su najzaslužniji za kapitulaciju Njemačke čije su trupe zahvaljujući Jugoslovenskim žrtvama u šestoj i sedmoj ofanzivi zakasnile na Istočni (Ruski) front pa su kao i Napoleon stigli za vrijeme Ruske zime zahvaljujući kojoj su desetkovani
Last edited by Rakun; 07-05-15 at 04:10.
Jeste bas je mitomanska, i ja sam jedan od najvecih promotera mitomanije ovdje.
Citaj sta ljudi pisu, a ne uklapaj osmah u svoje oci ksenofobije koju si stekao ziveci u CG ovako kako zivimo.
Nije ni wiki ponekad najtacniji ali je jedan od najboljih slobodnih objedinjenih izvora znanja, ali je i dalje istina u oku posmatraca, pa je i na wiki tako(nisam citao sta je na onom linku)
Ukratko i tebi i rakunu.
Sloveni su u ocima nacista bili niza bica, sto je istorijska cinjenica. Sa njima se nije postupalo kao sa ostalim narodima, sto je opet cinjenica.
Rekao sam ISTOCNA EVROPA. Bilo kakav slucaj pobune u cekoslovackoj, poljskoj, rumuniji, bugarskoj, jugoslaviji je brutalno kaznjavan, kako npr nije bio u francuskoj ili belgiji a i tamo su postojali pokreti otpora kao i npr u rumuniji pa se nije onako djuture masovo ubijalo kao na istoku evrope.
Danska, Holandija, Norveska... Sad jos ispade da su oni koji su cutali bolje i prosli, jos heroji na kraju. Nacizam se razracunavao sa istocnoevropljanima, posebno slovenima na nehuman nacin. Jugosloveni su najbolje to osjetili.
Ona statistika su VOJNICI. Ukupan broj mrtvih govori o ostalom.
Kad vec se posprda za grke kako su sve to slovenska braca. Njemci su ih iskasapili zato sto se kao i u jugoslaviji pobunila i borila komunisticka partija. Ali je i cinjenica da se ni britanci nisu bolje ponasali da grcka ne postane komunisticka drzava. Ukratko italijane i njemce iz grcke nisu istjerali SAVEZNICI nego GRCI, a onda im se britanija zahvalila invazijom i nista ljepsim odnosom nego sto su ga imali njemci
http://www.cdm.me/politika/dukanovic...-protiv-rusije
Nijesmo mi izabrali NATO da bi bili protiv Rusije, ili protiv bilo koga. Niti opet da nas neko brani od Rusije, ili od bilo koje druge zemlje. Mi jednostavno dijelimo vrijednosti Alijanse, to je naša ideja vodilja“
Мађари никакве везе немају ни са Словенима ни са Германима. Мађарски циљ у рату је био чист реваншизам и њихов предсједник владе се убио приликом напада на Југославију јер је сматрао да Мађарска улази у још један изгубљени рат и да би могло доћи до новог Тријанона и још мање Мађарске. Био је у праву, само срећом по Мађаре није било губитка територија.
Домобранске јединице су бројале преко 100.000 па не знам како је то већина била у Партизанима. Из хрватских јединица на тим територијама, само су Далматинци били већином Хрвати. Чланови НОБ-а са Баније, Кордуна и Лике су били Срби већином.ali su se Hrvati iskupili time što ih je većina bilo u partizanima.
Мислиш на српски народ ? Да, у праву си. Геноциди у НДХ и на Косову, Бугаризација, војна управа, логори, масовна стријељања, грађански рат, лијева скретања, тепих бомбардовања. Све је то пало на плећа једног народа.Od Slovenskih naroda najviše je stradao narod u Jugosloviji
Fakat
Rekao si Sloveni
Rumuni nisu Sloveni već Romani, a u ostalom oni su bili fašistička zemlja. U Poljskoj su najviše stradali Jevreji koji su predstavljali veliku manjinu. Bugari su bili fašistička zemlja. Što se tiče samih Slovena ispada da je Jugoslavija jedina od Slovenskih zemalja u kojoj su fašisti masakrirali Slovene
Interesantna tvrdnja s'obzirom na to da je većina Istočnoevropskih zemalja bila na strani Njemačke
Jugoslovenski Partizani su kasno priznati kao vojska
Ako ćemo pravo Italijane nije bio neki problem istjerati
Nego šta su ?
Ti to iz povjerljivih izvora znaš o čemu je razmišljao predsjednik vlade Mađarske ?
Koliko je bilo Srba u Četnicima ? Normalno da su partizani iz poteza Banija-Lika-Kordun bili uglavnom Srbi jer su Srbi tu bili veliki dio stanovništva (posebno Banija), a četnici su bili daleko. Jedna Dalmacija u kojoj su svi listom bili partizani brojem partizana pokriva ostatak Hrvatske
NE !! Ne mislim na Srbe već na sve Jugoslovene. Ako ćemo pravo od Jugoslovenskih naroda najviše su opet stradali Crnogorci
Last edited by Rakun; 07-05-15 at 16:27.
Pominjanje slovena: stavka 1
Pominjanje istocnoevropljana: stavka 2
Ne moras me uciti etnomologiji balkanskih naroda, hvala pratio sam na casovima.
Isto tako mi je i tautologija poznata pa sam zato i napisao istina je u oku posmatraca. To sloveni=pravoslavni=srbi=svi na svijetu srbi je vas problem i problem kako vidite svijet oko sebe
Za mene srpski nacionalista=crnogorski nacionalista pa se ljutite do mile volje. Korpus razmisljanja o svijetu oko sebe mi smo hrvati jer nismo srbi= mi smo srbi jer nismo hrvati ili ne daj boze albanci=mi smo crnogorci jer nismo srbi je meni najveci problem ovdje
Ukratko, onako tvrdoglavi kao sto jesmo, najvise smo i stradali od svih u evropi uglavnom.
Ali praksa u istocnoj evropi, a posebno medju slovenima(da slovenima) je bila da se kaznjava za kolaboraciju sa pobunjenicima. Imao si tih slucajeva i u rumuniji i bugarskoj grckoj cekoslovackoj poljskoj. Nedje su te jedinice bile manje a negdje vise organizivane, ali sumskih partizana si mogao da nadjes bilo gdje i u istocnoj evropi su uglavnom naoruzavani od strane SSSR-a. Nije bas da su istocnoevropljani(i da ti prokleti sloveni) tako lako odustali od borbe kao npr francuzi finci norvezani belgijanci. Cak su i u madjarskoj postojale takve grupe boraca.
Sad bi mogli da udjemo u teritorijalne pretenzije srba madjara rumuna bugara poljaka finaca ka svojim susjedima, ali je to vec duga prica.
Poljaci su unakazeni pred kraj rata jer su se nadali da ce crvena armija da im pomogne, medjutim rusi se odlucuju da opkole grupu armija sjever da ne dodje do kontra napada sa ledja i ostavljaju stanovnike varsave da se sami snalaze sa dobro obucenim i iskusnim trupama wermahta i to skoro mjesec dana. Koliku su cijenu platili znaju sami najbolje. Toliko o poljacima i da su samo jevreji bili meta
Najveci problem ovih prepiski je sto vi iz svega zelite da vidite samo ono sto hocete.
Evo cu ja da pomognem pa da napisem da ponasanje njemackuh okupacionih trupa u istocnoj evropi i u jugoslaviji posebno je isto kao sto je americko na bliskom istoku.
Proglasi nesto sumskim razbojnikom/teroristom/neprijateljskim borcem, pa onda ne brines ni oko cega. Onda mucenje, izivljavanje i tortura su lako opravdani i najcesci kraj je sa metkom u potiljak/strijeljanje/umiranje od torture/gadjanje dronovima
I svi na kraju tapsemo jer smo ostvarili nevjerovatan napredak u sigurnosti i miru u svijetu. I onda se neko pita kako su njemci mogli da zmure na ono sto su nacisti radili. Isto kao i svijet danas
Nisam ni ZA ni PROTIV, al nije da nije lijepo viđet ovo "društvance" zajedno.
Komšije na generalnoj probi...
http://en.wikipedia.org/wiki/Finno-Ugric_peoples
To је етаблирана историјска чињеница.Ti to iz povjerljivih izvora znaš o čemu je razmišljao predsjednik vlade Mađarske ?
Ако је Домобрана било преко 100.000 а Хрвата у Партизанима незнатан број, свака даља дебата о "већина у партизанима" завршава прије него што и почиње. Сарадња и одобравање НДХ је био мејнстрим политички дискурс у НДХ. Свако иоле начитан о томе нема проблема да то појми, само они којима је историја оно како је било у партизанским филмовима, њима и даље ништа није јасно.Koliko je bilo Srba u Četnicima ? Normalno da su partizani iz poteza Banija-Lika-Kordun bili uglavnom Srbi jer su Srbi tu bili veliki dio stanovništva (posebno Banija), a četnici su bili daleko. Jedna Dalmacija u kojoj su svi listom bili partizani brojem partizana pokriva ostatak Hrvatske
http://en.wikipedia.org/wiki/YugoslavsNE !! Ne mislim na Srbe već na sve Jugoslovene.
Total population ca. 428,000To једноставно није тачноAko ćemo pravo od Jugoslovenskih naroda najviše su opet stradali Crnogorci
nije to bio mainstream politicki diskurs vec je to bila okupaciona vlast koja je likvidirala sve koji im se nisu povinovali(otprilike isto kao i u Srbiji), o kakvom politickom diskursu se moglo pricat?
She is only here to annoy herself!
Hrvata (sa Dalmatincima) bilo malo u partizanima !!! Blago tebi s'tobom.
Bravo !!! tvojem kompjuteru treba računati benificirani radni vijek
To je u potpunosti TAČNO !! ili i ti ne kapiraš koncept procenta
Takođe me živo interesuje da li računaš žrtve Četnika tj. govana koje je okupator sastrugao sa čizme u žrtve fašista ?
Last edited by Rakun; 08-05-15 at 03:07.
http://hrvatska-povijest.com/smf/hrv...958d6f0ad6df32
Са Хрватске повијести.
1941-45 ;
53% Srbi, 18,6% Hrvati, 9,2% Slovenci, 5,5% Crnogorci,3,5% Muslimani, 2,7% Makedonci, 1,7% Albanci, 1,1% Madjari, 2,5% su se sami definirali kao "jugosloveni" , i 2,2% "ostali"
Hrvatska
63,3% Hrvati,29,2% Srbi
Наравно, овдје се ради о 1941-1945 (у задње двије године рата је дошло до масовних прелазака из домобранских јединица у Партизанске, до 1943, ствари су изгледале радикално другачије). У Босни је рецимо НОБ био малтене искључиво српског састава и радило се о људима који су како су знали и умјели бјежали од "обавезних позива на радну акцију" усташких власти.
До слома Италије и доласка Совјета на Балкан, Домобрани су били најбројнија војна формација у Хрватској, убједљиво.
Мислим на крају крајева, да се ни у Хрватској јавности посебно не спори бројно стање војних формација за вријеме рата, само у Црној Гори и даље имамо фанатике који из својих идеолошких предубјеђења су спремни да у свакакве небулозе са великог платна ФНРЈ кинематографије повјерују, поготово ако се јави Јово Капичић и Ранко Крвокапић да потврде како је то сто посто било тако.
Упоредимо мој стил дебатовња и твој, ја: егзактне информације са извора, ти: форице са јутарњег еспресаBravo !!! tvojem kompjuteru treba računati benificirani radni vijek
Аха, а по том концепту 100% Црногораца су били Црногорци дефиниција попис 2003. ? Да није и Павле Ђуришић био Црногорац, етнички гледано ?To je u potpunosti TAČNO !! ili i ti ne kapiraš koncept procenta
Из твоје перспективе они се могу једино (По свим свјетским стандардима, студијама, тумачењима итд итд престижних свјетских универзитета) бројати као жртве колаборациониста, а не фашиста, јер фашисти нису били по убјеђењу, већ монархисти и демократе. Но, и колаборационисти се не рачунају у стране жртве, него домаће, дакле иста прича.Takođe me živo interesuje da li računaš žrtve Četnika tj. govana koje je okupator sastrugao sa čizme u žrtve fašista ?
Но, тако гледано, и чувени Црногорски официр Крсто Поповић би се рачунао у колаборационисте односно жртве непријатеља, по потпуно истом принципу, па би га по твом назвали "фашистом". А Поповић нити је био фашиста, нити нациста, а ни злочинац.
Kolike samo pripreme u centru grada povodom Ficove antifasisticke besjede, samo da se stvori slika kako nas dragi Ficko nije tek tako, bez razloga odbio druga Putinaah, kolika pompa.. Vrhunska ironija ce biti kad na tom skupu budu transparenti kojima "narod" ukazuje duboku zahvalnost NATO-u (valjda zbog bombardovanja i slicnih dobrocinstava)...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks