Ma bitno je da je awd i 330 ks, mozda i vise, sto znaci goodbye R![]()
Ruzan je do bola.
TAKUMI
Ma bitno je da je awd i 330 ks, mozda i vise, sto znaci goodbye R![]()
Goodbye svi, jer ne sumnjam u njihovo vjesanje i prenos snage.
TAKUMI
Meni nije ni ruzan ili sam mozda samo srecan sto ce biti bomba!
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
liči na ceed
Ovaj novi mi se bas svidja
But if you never try, you'll never know..
I na mk2 su trebali awd. Steta sto nema onog dobrog zvuka pet cilindara u novom. Trebali su ga malo prosiriti, al ajd, dobro i da su awd stavili
![]()
ako ko planira da kupuje bas dobrog Fokusa bez ulaganja i chuda evo jedan...
za sve dodatne info na PM
2004-to, 1.8tdci, full oprema, 17-tocak sa vrhunskim gumama, ...
- - AC klima
- - ABS
- - ESP
- - Muzika
- - Servo
- - El. podizači
- - Centralna brava
- - Metalik boja
- - Parking senzor
- - Svijetla za maglu
- - Air bag
- - Alu felne
- - Kod ključ
- - Navigacija
- - Daljinsko zaključavanje
- - CD šaržer
- - Xenon
http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/341275#
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ford Mondeo 2009 benzinac, sipan dizel i auto zasteka, bio je na ciscenje i presa oko 100km. Odma nakon toga nece da upali, vele u servis fordov crkla pumpa, mora da se mijenja...700EUR. je li crklo zbog toga sto je sipana nafta? posto auto sad zna da upali i da se vozi bez problema, moze li se rijesit problem tako sto ce se ta pumpa ocistit, produvat, napravit...?
this is pointless
ja vjerujem da moze, nego ako si ga vodio u ovlasceni servis (dje pominjes fordov servis) onda je njima najlakse da ti kazu treba nova ... i naravno da je naplate papreno .
ja bih to poveo kod nekog majstora ,da fino otvori ocisti da valja i da probas tako , pa ako tad bude zezalo da ides na soluciju nove pumpe .
ps. nesto mi je nemoguce da benzinska pumpa kosta 700e , nije dizel pa da ide pumpa vosokog pritiska a cisto sujmama da je ford 2009 TSI ili TFSI
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
cekaj jesmo li se dobro razumjeli , to je Mondeo 2009 benzinac ? koji je motor u njega ?
1.6 benzin 2007 god mk4
this is pointless
Pitah na drugi topic, ali mozda bolje odje, da malo dignem temu, trebace mi
ocu da uzmem focusa, 2009-2011 god, 1.6dtci, pa se mislim izmedju nekoliko opcija... 2009 sa 100k ili noviji model 2011 sa 160k? razlika je oko 1000e u cijeni
Ovaj novji je vjerovatno vozen vecinom po auto putu, pa i nije strasna kilometraza? Sto mogu da ocekujem od vecih kvarova i koliko to kosta?
Sve sto sam gledao je redovno servisirano, skoro da ne treba nikakvih ulaganja, poneki cak ima i garanciju(znam da odje ne vazi, ali valjda je neki pokazatelj kvaliteta)
Generalno savjeti?
Last edited by alien; 05-05-15 at 23:22.
Ono sto bih ja gledao je da je obavezno manual, nikako automatic (znam 4 automatica koji su vec crkli, od ta cetri dva leze vec duzi period jer je zamjena autom. mjenjaca ~2000-2500e, a konverzija na manual je ~1000e) . Obrati paznju na kilometrazu jer mi malo djeluje nerealno da je auto 6 god. staro preslo samo 100kkm (prosjek manje od 20kkm godisnje) sto bi po cg presao za te 6god a ne nedje po Njemackoj , Holandiji i sl.
sto se tice ostalog , povedes majstora da dobro ispregleda auto i ako je generalno u dobrom stanju kupuj ne razmisljaj
ti 1.6tdci su ustvari pezoovi 1.6hdi motori , pokazali su se skroz ok, trapovi su im odlicni.
Tamo je vanredni tehnicki nesto preko 100e i platio bih to. Nisam u mogucnosti da ga licno pogledam nego cu ovako preko mobile.de i da posaljem covjeka od povjerenja da ga uzme(odradi tehnicki, provjeri km i stanje). S tim sto bih ipak uzeo noviji model, 2011 ali sa dosta km, 130-160k...
Koliko je kod toga zabrinjavajuca ta mala milometraza toliko me kod ovoga novijeg brine ta velika
Pa i ja bih prije isao na noviji i mladji model bez obzira na kilometrazu.
nije 130-160kkm toliko strasno, ako ga tamo uzimas makar znas da je to prava km i da je odrzavan dobro, dok ovi odje na placeve svi sto su "presli" 120kkm su presli barem 300kkm pa se odje prodaju kao najbolji .
vecina tih fokusa ima problema sa plivajucim zamajcem na nekih 220+kkm , ali ni taj zamajac nije vise toliko strasan i skup kao sto je nekad bio, mislim da je za njega sad zamjena oko 300e, a kad ce crci sve zavisi naravno i od nacina voznje i jel auto preslo dosta na otvoreni put ili gradske voznje.
Zahvaljujem. Jos malo cu da pregledam ponudu i razmislim o drugim modelima, ali mislim da se tesko mogu u koji drugi porodicni auto uklopit a da bude u ovom cjenovnom rangu i godistu.
slazem se sa tobom, mislim da je najbolji odnos ulozeno/dobijeno kupovina Fokusa
jedino ono sto bih ja razmislio na tvoje mjesto je mozda kupovina benzinca, jer startno je dosta jeftiniji, vj. ces naci lagano nekog koji nije puno presao, i odrzavanje je ravno nuli (ako ne racunamo trapove, kocnice i sl. jer je to potrosni materijal). Ako si ljubitelj plina, onda definitivno ugradis plin i vozis jeftinije nego da imas dizela.
jedina mana benzinca je sto odje se benzinac pretesko prodaje ali predpostavljam da kupujes kola da te dobro sluze duzi period a ne da ih prodajes![]()
Planiram da ga kupim i ne mijenjam narednih 10 godina, svaki mi je do sad u ruke ostao pa ce i ovaj![]()
Evo bacio sam se i u potragu za benzincem pa cu praviti racunicu.
Benzinac troši 9, a dizel 6 u gradu, ali na to dodaj na benzinca još litar, a s obzirom da u Crnoj Gori vozimo većinom kroz grad dobro izračunaj posle nekoliko godina koliko ćeš više dat na gorivo, to je solidna cifra, osim ako ne prelaziš 3000km godišnje.
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=167343
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=167519
Ovo sve pod uslovom da su oba motora podjednako pouzdani.
Cus kaze na benzinca litar.
TAKUMI
da se nebi momak prepao ali bilo koji benzinac tj. od bilo koje marke vozila benzinac je mnogo pouzdaniji i jeftiniji nego dizel
Na benzinca nemas: pumpu visokog pritiska, dizne (mislim imas dizne samo sto za benzinca je dizna 20e a za dizela 200e), plivajuci zamajac, turbina, DPF, ...
dizela je dobro kupit novog, i miran si znas da 150000km+ nema centa ulaganja, ali ovo sto dolazi kod nas na placeve sto je preslo po 300.000km (a vracena kilometraza na 120-150kkm), taman sve ovo redom pocinje da crkava .
zato benzin + plin i miran
pominjao sam ranije ovaj slucaj, bratu mome je bila crkla pumpa visokog pritiska, posalje metalne opiljke iz pumpe zajedno sa gorivom i crknu sve cetri dizne. Reparacija pumpe i dizni ga je kostala ravno 800e (400e pumpa i 4x100e dizne) + troskovi slanja i cimanja za Srbiju, plus ruke majstoru.
Last edited by Stivi; 07-05-15 at 06:58.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks