Page 382 of 592 FirstFirst ... 282332372378379380381382383384385386392432482 ... LastLast
Results 9,526 to 9,550 of 14777

Thread: Android

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da li neko zna da mi kaže,kako da maknem katanac tokom pozivanja nekog broja, na samsungu core II?
    Stalno se pojavljuje kada se okrene neki br,ali u settings ne mogu da nađem ništa što ima veze sa tim problemom.. Pretpostavljam da je tako napravljeno,ali ukoliko postoji mogućnost da se makne, pomagajte. :nevreness:

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    260
    Thanked in
    146 Posts

Zna li neko koliko vrijedi huawey p7 matte nov?

Sent from my LG_G3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Quote Originally Posted by moonchie View Post
    Da li neko zna da mi kaže,kako da maknem katanac tokom pozivanja nekog broja, na samsungu core II?
    Stalno se pojavljuje kada se okrene neki br,ali u settings ne mogu da nađem ništa što ima veze sa tim problemom.. Pretpostavljam da je tako napravljeno,ali ukoliko postoji mogućnost da se makne, pomagajte. :nevreness:
    Đe se pojavljuje katanac?
    Smeta li šta?
    Može print screen

Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
    Ż\_(ツ )_/Ż
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    255
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    15 Posts

Zna li neko zasto mi je Tapatalk prespor? Od otvaranja stranica, do pisanja postova. Na drugom wifiju radi odlicno, ali kod kuce je presporo. Mislio sam da je do interneta jer mi i aplikaciju Vijesti dosta sporo ucitava, ali mi je preko Chroma brzina dobra, kao i kada ulazim preko kompjutera. Ovo je odjednom pocelo, ranije je sve normalno radilo.
    I can't explain and I won't even try

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Đe se pojavljuje katanac?
    Smeta li šta?
    Može print screen

Ż\_(ツ )_/Ż
    To znaci da mu telefon nema proximity sensor i ekran se zakljuca da se ne bi nesto slucajno pritisnulo. Mislim da se treba dva puta stisnuti home dugme da se otkljuca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    To znaci da mu telefon nema proximity sensor i ekran se zakljuca da se ne bi nesto slucajno pritisnulo. Mislim da se treba dva puta stisnuti home dugme da se otkljuca.
    Jeste to je problem kod Aice 4. Bas glupost svega mi. Mnogo je glupo kad predjes sa nekog drugog telefona sa senzorom na taj. I onda se uvjek covjek zaboravi i ne pretisnes 2 puta i cimas se da te druga strana ne cuje jer uvjek krene neka prica posle razgovora haha

" The Eyes Chico... They NEVER Lie "

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Kako starijoj osobi (80+ god) najlakse pruziti Viber opciju?

Recimo na HTC Sensation pokusavam da sam telefon ujednostavim maksimalno sto mi i ne ide bas za rukom..

1. Najprije mi samo otkljucavanje sa onim prstenom ne odgovara. Koja bi bila opcija da se jednim dugmetom direktno otkljucava bez da se provlace prstenovi kao na HTC Kit Kat itd. Znaci jedno dugme i otkljucan telefon za koriscenje?

2. Kad pomenuh 'prsten', ista je stvar pri javljanju na telefon kad je telefon zakljucan. Mora ikonica telefona da se prevuce na prsten ili prsten na ikonicu, zaboravih vec. U svakom slucaju jedan malo komplikovani i nepotrebni korak za stariju osobu. Kako ukloniti to i imati javljanje jednim klikom bez dodatnih komplikacija?

3. One-click Viber Call. Ovo je vjerovatno i najbitnije. Preko samih HTC widget-a mogu da napravim 'shortcut' da jednim klikom poziva kontakt ali preko telefona a ne preko Viber-a. Usput sam skinuo jedno 10-ak nekih aplikacija za pravljenje 'widget'-a ali vecina njih opet samo nudi opciju pozivanja kontakta preko obicnog telefona. Nasao sam jedan gdje ima i Viber poziv ali opet to nije jedan klik nego klik na kontakt pa se onda sa strane otvori dodatno 'polje' za poziv Viber-om. Jel' moguce da nema nijedne aplikacije da nudi 'shortcut' na homescreen da jednim klikom pozovem kontakt preko Viber-a? U kontaktima bi bilo jedno 5-6 brojeva tako da bi jedan 3x3 widget rijesio svu pricu.

4. Postoji li neka aplikacija ili cam rom/mod koji nenormalno stedi bateriju na racun svega sto jedan android phone nudi? Znaci telefon bi bio ISKLJUCIVO za pozivanje 5-6 kontakata preko Viber-a. Kraj price. Cak i da je crno-bijeli ne bi bio nikakav problem. Znam da mogu da uklonim vecinu aplikacija ukljucujuci i one iz Google-a ali postoji li nesto jos ekstremnije sto bi dopustilo samo Wireless mrezu i Viber te da baterija traje i par dana sto bi u teoriji bilo moguce?

Eto... ako imate kakvo rijesenje navedenih 'problema' napisite. Zahvaljujem.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    255
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    15 Posts

Napravih ovaj moj problem od iznad tako sto sam skinuo DNSet aplikaciju, sad radi sve kako treba.

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Kako starijoj osobi (80+ god) najlakse pruziti Viber opciju?

Recimo na HTC Sensation pokusavam da sam telefon ujednostavim maksimalno sto mi i ne ide bas za rukom..

1. Najprije mi samo otkljucavanje sa onim prstenom ne odgovara. Koja bi bila opcija da se jednim dugmetom direktno otkljucava bez da se provlace prstenovi kao na HTC Kit Kat itd. Znaci jedno dugme i otkljucan telefon za koriscenje?

2. Kad pomenuh 'prsten', ista je stvar pri javljanju na telefon kad je telefon zakljucan. Mora ikonica telefona da se prevuce na prsten ili prsten na ikonicu, zaboravih vec. U svakom slucaju jedan malo komplikovani i nepotrebni korak za stariju osobu. Kako ukloniti to i imati javljanje jednim klikom bez dodatnih komplikacija?

3. One-click Viber Call. Ovo je vjerovatno i najbitnije. Preko samih HTC widget-a mogu da napravim 'shortcut' da jednim klikom poziva kontakt ali preko telefona a ne preko Viber-a. Usput sam skinuo jedno 10-ak nekih aplikacija za pravljenje 'widget'-a ali vecina njih opet samo nudi opciju pozivanja kontakta preko obicnog telefona. Nasao sam jedan gdje ima i Viber poziv ali opet to nije jedan klik nego klik na kontakt pa se onda sa strane otvori dodatno 'polje' za poziv Viber-om. Jel' moguce da nema nijedne aplikacije da nudi 'shortcut' na homescreen da jednim klikom pozovem kontakt preko Viber-a? U kontaktima bi bilo jedno 5-6 brojeva tako da bi jedan 3x3 widget rijesio svu pricu.

4. Postoji li neka aplikacija ili cam rom/mod koji nenormalno stedi bateriju na racun svega sto jedan android phone nudi? Znaci telefon bi bio ISKLJUCIVO za pozivanje 5-6 kontakata preko Viber-a. Kraj price. Cak i da je crno-bijeli ne bi bio nikakav problem. Znam da mogu da uklonim vecinu aplikacija ukljucujuci i one iz Google-a ali postoji li nesto jos ekstremnije sto bi dopustilo samo Wireless mrezu i Viber te da baterija traje i par dana sto bi u teoriji bilo moguce?

Eto... ako imate kakvo rijesenje navedenih 'problema' napisite. Zahvaljujem.

- Prvo bi trebao da updatujes verziju Androida na najvecu mogucu (ako nije) za taj telefon.
    1. No Lock aplikacija. Trebalo bi da rijesi i problem broj 2.
    3. Mislim da postoji opcija da ti primarno bude poziv na viber. Znaci kada god pozoves neki broj da ga poziva preko vibera, vjerujem da bi u imeniku mogao naci takvu opciju, osim ako je nisu ubacili tek u nekoj od kasnijih verzija Androida. Ako nema, idi u Settings > Applications > All > Dialer i stavi clear defaults, nakon toga kada zoves nekog iskocice ti onaj pop up da li zelis da zoves preko preko mreze, vibera, skypea itd.
    4. Bas ne znam sta bih ti preporucio da ti stalno stoji upaljen battery saver i editujes ga (ako je to moguce) na jos ekstremnije, pobrises sve aplikacije koje se ne koriste i poiskljucujes GPS i ostale funkcije ukoliko su upaljene.

Pojma nemam hoce li ti pomoci ista od ovoga jer nemam pristup starijoj verziji Androida kao ni tom telefonu, ovo sam izgooglao pa eto mozda se potrefi nesto da pomogne.
    I can't explain and I won't even try

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

vidi laucher neki
    http://www.blogsdna.com/25950/5-best...or-seniors.htm

http://www.makeuseof.com/tag/3-best-...-grandparents/

za prečice za vajber - sumnjam. Jedino možda Tasker da naučiš da koristiš, pa isprogramiraš? Mooožda može
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Imam problem...
    - Na ovu EMAIL, built-in app koja dodje fabricki instalirana, imam 3 emaila podesena i sinhronizovana. Samo jedan moze biti "Default". I to je okej. Na ovaj na koji mi je default, stavio sam SYNC SCHEDULE>AUTOMATIC (PUSH), ali na ova druga dva koji nisu Default, jer samo jedan moze biti, ne mogu da stavim to Sync Schedule>Automatic (Push), jer ne postoji ta opcija za cekiranje a treba mi. Jer je to kad mi stigne mail automatski da mi se prikaze u Notification bar.

Jel ima neko resenje? Probao sam onaj Peak Schedule, dzabe.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Bio update za Note 4, vratili silent/mute, to prvo primijetih.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Probaj neki drugi mail klijent. Dobar je id gmail, k- mail, aqua-mail

Ż\_(ツ )_/Ż

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

Quote Originally Posted by Dusan. View Post
    Imam problem...
    - Na ovu EMAIL, built-in app koja dodje fabricki instalirana, imam 3 emaila podesena i sinhronizovana. Samo jedan moze biti "Default". I to je okej. Na ovaj na koji mi je default, stavio sam SYNC SCHEDULE>AUTOMATIC (PUSH), ali na ova druga dva koji nisu Default, jer samo jedan moze biti, ne mogu da stavim to Sync Schedule>Automatic (Push), jer ne postoji ta opcija za cekiranje a treba mi. Jer je to kad mi stigne mail automatski da mi se prikaze u Notification bar.

Jel ima neko resenje? Probao sam onaj Peak Schedule, dzabe.
    Vjerujem da to nema veze sa tim da li je email adresa postavljena kao default.

Mislim da zavisi od tipa maila, samo za EXCHANGE mail se može podesiti push notifikacija, dok za ostale (POP, IMAP), moze samo da se smanji vrijeme izmedju dvije provjere.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Može i na IMAP

Ż\_(ツ )_/Ż

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Vjerujem da to nema veze sa tim da li je email adresa postavljena kao default.

Mislim da zavisi od tipa maila, samo za EXCHANGE mail se može podesiti push notifikacija, dok za ostale (POP, IMAP), moze samo da se smanji vrijeme izmedju dvije provjere.
    Tako je. Postavio sam drugi mail kao Default, i na njega nije bilo AUTOMATIC (Push)
    2 su mi na yahoo, a jedan na Gmail, a ova fabricka aplikacija mi odgovara jer je jednostavna.
    Prosvijetlite me?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ljudi jedno generalno pitanje u vezi 4G-a: da li brže troši bateriju ili?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ljudi jedno generalno pitanje u vezi 4G-a: da li brže troši bateriju ili?
    Troši je malo vise nego kada ti je GSM... 4G signal je relativno slab jos uvjek i onda tel cim izgubi signal šalta na drugi signal 3G itd... Ja sam to lako riješio pošto i mobilni internet koristim, GSM signal podesio svugdje full internet za viber itd top i ćao.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ja bi sa sigurnoscu rekao da 4G trosi znacajno vise, posebno zbog gore pomenutih promjena sa 4G na 3G i obrnuto.

Slicnim 'potezima', ako se vucaras po nekih podruma, tunela, pecina.. non-stop ce da gubi signal i ponovo da ga trazi te ce baterija masu brze da se prazni...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A ako imam konstatno 4G, kakva je potrošnja u odnosu na wi-fi?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Znacajno veca.

P.S. Evo i jednog kratkog i korisnog clanka koji je skroz tacan, iz iskustva.

http://phonetipz.com/does-wi-fi-cons...-3g-or-4g-lte/
    Last edited by Fidel Castro; 15-04-15 at 12:40.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Instalirao sam Lollipop na moj S5 Dual i imam sljedeći problem:
    Ne konektuje se sam na wireless mreže. Čak šta više, kada hoću da se ručno konektujem ponovo mi traži password
    Last edited by Rakun; 15-04-15 at 12:46.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ne konektuje se sam na wireless mreže. Čak šta više, kada hoću da se ručno konektujem ponovo mi traži password
    E brateeee mojjj, tjjj Rakuneeee... Možda je baš do softvera, jel ti se to i prije dešavalo. Moja preporuka ti je da ubaciš neki drugi 5.0 . Recimo ako si Poljski ubacio. Probaj sa UK ili Baltic. Masu ljudi se žalilo na slicne probleme u pocetku na Poljski mada recimo taj tvoj samo ima gresku ne znam koji si ubacio. Jesi li odradio Factory R.?

Thanks Thanks Given 
    4,228
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Koji ROM si stavio? Koliko ga dugo drzis na telefonu? Kakvi su ti utisci izuzev ovoga sa wifi mrezama? Prevashodno baterija i dostupnost na obje kartice...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by scholar1 View Post
    E brateeee mojjj, tjjj Rakuneeee... Možda je baš do softvera, jel ti se to i prije dešavalo. Moja preporuka ti je da ubaciš neki drugi 5.0 . Recimo ako si Poljski ubacio. Probaj sa UK ili Baltic. Masu ljudi se žalilo na slicne probleme u pocetku na Poljski mada recimo taj tvoj samo ima gresku ne znam koji si ubacio. Jesi li odradio Factory R.?
    Nije mi se prije dešavalo jer sam bio na 4.4.2
    Za S5 Dual ( G900FD) još nisu izašli novi android operativni za sve zemlje tako da sad za sad mogu samo Ruske i Malezijske
    Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Koji ROM si stavio? Koliko ga dugo drzis na telefonu? Kakvi su ti utisci izuzev ovoga sa wifi mrezama? Prevashodno baterija i dostupnost na obje kartice...
    Najnoviji za G900FD (Rusku peticu - G900FDXXU1BOC1 )
    Sinoć sam ga instalirao tako da ga još nisam stavio na punjenje

Sad za sad radi OK, mada mu sem rutovanja i deinstalacije raznih Samsung i Google gluposti nisam mnogo jada zada
    Last edited by Rakun; 15-04-15 at 15:55.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by scholar1 View Post
    Nije mi se prije dešavalo jer sam bio na 4.4.2
    Za S5 Dual ( G900FD) još nisu izašli novi android operativni za sve zemlje tako da sad za sad mogu samo Ruske i Malezijske

Page 382 of 592 FirstFirst ... 282332372378379380381382383384385386392432482 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)