View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 115 of 199 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165 ... LastLast
Results 2,851 to 2,875 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

зашто сте против НАТО-а и што видите као алтернативу?
    Na kraju krajeva, zašto bi ti iko navodio razloge zašto je protiv NATO-a? Da je CG članica NATO-a pa da pokrećemo inicijativu za istupanje, ok, tada ja tebe trebam da ubjeđujem.
    A ovako, neko je izrazio želju da CG uđe u NATO, ubijedi me i iznesi razloge.

Mene lično niko ne može naćerat da promijenim mišljenje, da neko u moje ime baca bombe po nedužnim ljudima, neka hvala. Dako preteknemo bez NATO-a.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    A Hitler je trebalo da bude saveznik? Ok. Pošto će i NATO da nas urniše ako ne uđemo u savez sa njima. Ok. Kad razmislim, bolje da budemo neutralni i da se ne miješamo. Ako kad NATO i Rusija i Kina i cijeli svijet zarate, siguran sam da će prvo da sjednu i da se dogovore da ne diraju Crnu Goru jer je ona neutralna.
    Kakvi su ovo argumenti za ulazak u NATO jado moj. Ne nego ćemo se spasiti članstvom u NATO ako cijeli svijet zarati. A mi znači sada pretpostavljamo da će u sukobu čitavog svijeta NATO biti najjači, tj. pobjednik (i znamo da će u ratu čitavog svijeta NATO biti pravedna strana, a Rusija i Kina zli momci)? A śutra da Kinezi izmisle neko strava oružje, koje im daje apsolutnu prednost u naoružanju, jel' treba zbog toga sa njima da se udružimo, a protiv NATO-a?

EDIT: I kako znamo ko će s kim u budućnosti da ratuje?

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

interesantno je da,dok jedni govore da nas dps-ovci guraju u nato,drugi kazu da (ogromna) vecina dps-ovaca nije za nato

takodje,vidim u zadnje vrijeme da neki koriste naziv natoCizam hahah,nidje veze.dovoljno je pogledat koje su sve zemlje clanice nato-a da bi se to nazvalo besmislicom.

htio bih sam jos nesto napisat nego zaboravih,no drugi put cu se sjetiti valjda.

samo bih postavio jedno pitanje ljudima koji kritikuju nato. sta bi se desilo da nato nije intervenisao kod nas,kako bi se odvijala situacija u tim mracnim vremenima da svijet nije reagovao?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,003
    Thanked in
    4,015 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Kakvi su ovo argumenti za ulazak u NATO jado moj. Ne nego ćemo se spasiti članstvom u NATO ako cijeli svijet zarati. A mi znači sada pretpostavljamo da će u sukobu čitavog svijeta NATO biti najjači, tj. pobjednik (i znamo da će u ratu čitavog svijeta NATO biti pravedna strana, a Rusija i Kina zli momci)? A śutra da Kinezi izmisle neko strava oružje, koje im daje apsolutnu prednost u naoružanju, jel' treba zbog toga sa njima da se udružimo, a protiv NATO-a?

Kakvi argumenti za ulazak u NATO? Samo odgovaram na tvoje poređenje NATO-a sa Hitlerom. A poenta pominjanja rata veikih sila nije bila ko će da dobije, nego ko će da nastrada. Odnosno, koja neutralna zemlja neće bit pošteđena. Kolaterala možemo da budemo kako god da se okrene. Po navici, polemišeš sa onim što nije rečeno.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

mislim da si i ti,a i mnogi drugi u zabludi ako mislis da bi kina i indija (zbog rusije) ratovala sa amerikom i nato-om.to je jedno.
    drugo,mi nemamo namjeru da se borimo protiv rusa ili kineza a ni protiv amerikanaca ili francuza,britanaca itd.
    kad bi doslo vrijeme za 3 svjetski rat,a mislim da je ta prica strasno glupa ko ce s kim ratovati,crna gora bi mogla da se stavi na stranu onoga kojeg ona izabere.dotad,nato bi trebao biti garant nase bezbjednosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    sta bi se desilo da nato nije intervenisao kod nas,kako bi se odvijala situacija u tim mracnim vremenima da svijet nije reagovao?
    Da li su zemlje koje predstavljaju NATO i koje njime komanduju imalo doprinijele da dođe do tih mračnih vremena kod nas?

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Na kraju krajeva, zašto bi ti iko navodio razloge zašto je protiv NATO-a? Da je CG članica NATO-a pa da pokrećemo inicijativu za istupanje, ok, tada ja tebe trebam da ubjeđujem.
    A ovako, neko je izrazio želju da CG uđe u NATO, ubijedi me i iznesi razloge.

Mene lično niko ne može naćerat da promijenim mišljenje, da neko u moje ime baca bombe po nedužnim ljudima, neka hvala. Dako preteknemo bez NATO-a.

Јако смијешно.ЦГ је Уставом који је подржало преко 2/3 посланика дефинисала НАТО као статешки проритет.Стога би одустајање од НАТО-а захтијевало и промјену Устава.Па онда поново питам, зашто сте против НАТО-а и што је алтернатива?

Ово неко баца бомбе или не...а што да НАТО није бацао бомбе на СРЈ...да ли би тиме направио мањи злочин!?
    Last edited by BAR; 07-04-15 at 21:34.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Da li su zemlje koje predstavljaju NATO i koje njime komanduju imalo doprinijele da dođe do tih mračnih vremena kod nas?
    Апсолутно јесу.Зато што су тек 1995. одлучиле да прекину журку.Требали су ући војно 91.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

jesu,sve su oni krivi,a makse... to je prica onih koji ne zele da prihvate odgovornost za svo zlo sto su napravili 90tih godine pa sad krive ameriku(svijet).
    kako je to jadno. vidji,mene boli briga i za ameriku i za ostale nato clanice,ali danas sto god da se desi amerika im je nesto kriva,bas preglupa prica.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Zanemarljivo pri doprinosu domaćih goveda. Poštedite nas priče "ko nas bre zavadi".

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

ajde sad mi kazi nesto

jel svijet kriv sto

seselj najavljuje ulazak tenkovima u hrvatsku
    albanci najavljuju spajanje kosova s albanijom
    hrvati lome table sa cirilicom(ugrozavanje prava srpske manjine u hrvatskoj)
    albanci skrnave pravoslavne svetinje na kosovu i sl.

i jos slicnih primjera...dakle?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ovđe si vjerovatno aludirao na "nas Srbe", ali ti se ne slaže baš sa ovim što si napisao u istom postu
    Nisam mislio na "vas Srbe"
    obri moj Rakune, stvarno je tužno tumačenje da biti protiv NATO znači da onda "ne možeš biti Crnogorac".[/QUOTE]
    Dobri moj Hop. Ako si Crnogorac ili bilo koje nacionalnosti, a želiš dobro Crnoj Gori to znači da jednostavno ne želiš da pročitaš ČINJENICE

Imali bi sigurnost (svaki susjed nam radi o glavi )
    Ne bi ratovali
    Ne bi imali strane vojne baze na našem tlu
    Dobili bi jak vjetar u leđa (najjači mogući) za ulazak u EU
    i sve to za manju cijenu nego što je cijena voznog parka naše ljubljene vlade

Nešto kao Srbi su protiv NATO-a, a Srbi su četnici, pa onda mi Crnogorci moramo biti za NATO.
    Nešto kao da su Srbi bili u NATO-u ne bi izgubili Kosovo i ne bi se brecali Albanci na jugu Srbije pa ajde da se mi Crnogorci osiguramo dok smo još na vrijeme, a vremena je sve manje.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Teško ćemo preteći bez NATO-a.
    Živo me interesuje da li si toliki altruista da ćeš prije dozvoliti da ti sjutra Albanci uzmu zemlju zbog toga što nećeš da budeš u organizaciji u kojoj je i USA, UK, Francuska koje ubijaju ljude po bliskkom istoku ? Hoćeš li se ti iseliti iz CG ako neki Crnogorac ubije 20 Albanaca zato što nećeš da si u istoj zemlji kao i taj manijak

NATO je savez ravnopravnih članica i većina ih uopšte ne učestvuje u intervencijama

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    што видите као алтернативу?
    Crnu Goru svedenu na Cetinje i Njeguše

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Pocelo se sa apokalipticnim prognozama, auf.. jedva cekam da ovakve nebuloze postanu zvanicna propaganda natocista, kad pocnu da seeru po informativnim emisijama na drzavnoj kako nam se blizi kraj i kako su nam dani vec odbrojani.. samo nam je nato spas... A vec je pocelo kao i pred svake izbore, "ko je protiv dps-a, taj je protiv Crne Gore", a sad ide "Ko je protiv NATO-a, taj je protiv Crne Gore". Sekta, jbt..
    Last edited by ovizionizi; 07-04-15 at 22:47.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

A ne brinite neće nas Nato puštit niz vodu, vjerovatno je i njima u Vašington neobično što imaju ovako posvećenog saveznika, da ne kažem slugu. Čak je i narod posvećen padanju na propagandu, nema ko se nije uspandrcao zbog Rame, Sutorine, utakmice s Rusima, Šešelja... Nema ovđe teorije zavjere. Ako su se metodom divide et impera služili jedan Cezar ili Napoleon, što bi se iste stiđeli Amerikanci. Ili stvarno vjerujete da se vlade u Prištini, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Tirani pitaju više no pjan s gaćama. Prijateljstvo i savezništvo i istorijske prijatelje i neprijatelje možete mačku o rep objesit. Ako im se digne isklembesaće nas ka '44.te. Na ovu sam anketu odgovorio sa NE samo zbog one reklame s onom masnom ženom i onoga Blagoja Fatsome Veliblabla. Ulazimo u Nato 99%, jedino nas neka kometa može zaustavit na tom putu a Nasa veli da te opasnosti nema narednih nekoliko stotina godina tako da se opuštite. Ne uče li nas mediji evo desetljećima da prihvatimo realnost?
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Апсолутно јесу.Зато што су тек 1995. одлучиле да прекину журку.Требали су ући војно 91.
    A da li su imalo doprinijele da žurka počne? Da li su doprinijele izazivanju žurke?

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    jesu,sve su oni krivi,a makse... to je prica onih koji ne zele da prihvate odgovornost za svo zlo sto su napravili 90tih godine pa sad krive ameriku(svijet).
    Ne krivim Ameriku, nego sam pitao da li je i Amerika IMALO kriva za podsticanje raspada Jugoslavije? Krivi su i naši političari, ali ima i krivice Amerike i njenih saveznika. Ne znam u procentima koliko, niti je poenta u tome, ali ima koliko-toliko, pa makar i 1% krivice Amerike. Je li moguće da neko misli da je Amerika zlato i duša i da je 100% čista po pitanju izazivanja kriza i raspada država?

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Zanemarljivo pri doprinosu domaćih goveda. Poštedite nas priče "ko nas bre zavadi".
    Znam da ne bi bilo sve ovako da nije bilo domaćih goveda, kojima je zinula goozičica pri prilici da budu važni, da komanduju narodima i vilajetima, nakon što su se osilili posle Titove dugogodišnje vladavine. Kao što danas skorojevići i fukare teže da se dočepaju što moćnijih funkcija. Zavadili smo se sami, a onda Amerika sigurno nije śeđela nijemo sa strane, nego je dodatno radila na sprovođenju svojih interesa, tj. svog liberalno-ekonomskog sistema na ovim prostorima, kako bi nas oslabila i potčinila svojoj politici- što vidimo kao rezultat danas. Razjedinjeni, rasprodati, zaduženi, i kao takvi slabi da se pitamo sami sa sobom.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

A da li su imalo doprinijele da žurka počne? Da li su doprinijele izazivanju žurke?
    У историјском контексту свакако, укључујући ту и Русију.Али деведесетих је била једина кривица што нису силом спријечили рат.Изазвали га нису, то су урадиле југословенске политичке елите, покушавајући да огромне политичке проблеме ријеше силом оружја и силом јачег, а не договорима и компромисима, а водио их је једино апетит према друштвеној имовини.
    То што је Србија хтјела унитарну Југославију не чини је ништа мањим разбијачем од Хрватске која је хтјела независност.Неће бити да је Америка изазвала АБ револуцију.
    Није СФРЈ разбио неко са стране, СФРЈ је разбијена изнутра.Југославија је била једна лијепа и племенита идеја, али нажалост, што се грбо роди вријеме не исправи.
    Last edited by BAR; 08-04-15 at 01:17.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Неће бити да је Америка изазвала АБ револуцију.
    Није СФРЈ разбио неко са стране, СФРЈ је разбијена изнутра.
    Cekaj, ti zaista vjerujes u ovo? Jesi ti svjestan uopste kakav se sistematski proces odvijao citavu deceniju nakon smrti Broza, koji je podrazumijevao odabir idealnih kandidata za rasturace SFRJ, njihovo lobiranje, laganje naivnog naroda kako ce kapitalizam donijeti preporod.. i brojne druge radnje koje su za cilj imale pripremanje terena za totalni pichvajz? Nema potrebe pricati o ovome, jer vidim da je propaganda ucinila svoje odje i ljudi su ubijedjeni kako smo mi ustvari najvece zlo.. tako da cu se bar u jednom sloziti s tobom, a to je da 'sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi', ali ja pod tim mislim na vas kojima je zapadnjacka propaganda totalno isprala mozak i ucinila vas krajnje nesposobnim da racionalno analizirate taj dio nase istorije..
    Taj zapad je rasturio zemlju u kojoj sam rodjen, koju sam volio, u kojoj sam pripadao jednoj od poslednjih generacija titovih pionira.. taj zapad nama NIKAD dobro nije zelio. Nikad!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes, jes... Dovijeka Srbi krivce traze u drugima i dovijeka poraze slave kao pobjede. To je neka mana na nivou genetike, izgleda.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Živo me interesuje da li si toliki altruista da ćeš prije dozvoliti da ti sjutra Albanci uzmu zemlju zbog toga što nećeš da budeš u organizaciji u kojoj je i USA, UK, Francuska koje ubijaju ljude po bliskkom istoku ? Hoćeš li se ti iseliti iz CG ako neki Crnogorac ubije 20 Albanaca zato što nećeš da si u istoj zemlji kao i taj manijak

NATO je savez ravnopravnih članica i većina ih uopšte ne učestvuje u intervencijama
    "Sjutra Albanci uzmu zemlju", pa zar bi EU dozvolila da sjutra kada uđemo u EU neko čačka pogranične gradove unije?

Ako se razlozi ZA, svode na to da će se CG rasparčati ako ne uđemo u NATO, onda ne znam šta da ti kažem bez da pođeš neđe da razbistriš glavu i dako preteknemo od ludih separatista koji vrebaju među nama i čekaju da CG odustane od NATO-a.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Znaci ako ne udjemo u Nato dosa nam je kraj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pošto propagatori NATO-a kažu da NATO nije agresorska vojna družina, da li se može desiti da (sadašnje i buduće) članice NATO-a, Hrvatska, Albanija, Bosna, krenu da otimaju teritoriju Crne Gore, a da pravični NATO to dozvoli?

Današnja izjava predsjednika države Crne Gore: "
    Ponosni smo što imamo bliske i prijateljske odnose sa susjedima i svim državama regiona".
    http://www.cdm.me/politika/vujanovic-ponosni-smo-sto-imamo-prijateljske-odnose-sa-susjedima-i-svim-drzavama-regiona

Što će nam NATO, ako su nam relacije sa susjedima za ponos?

... Ili r
    etorika u prilog NATO članstvu samo pokazuje koliko propagatori članstva uopšte vjeruju u floskule o dobrosusjedskim odnosima i unutrašnjem multi-sve skladu.

I zašto se kao drugi argument za učlanjenje u NATO ističe da
    bi se time osiguralo sprovođenja zakona i odstranili korupcija, nepotizam, kriminal, ako režim istovremeno kaže da smo sređena država po pitanju sprovođenja zakona, korupcije, nepotizma, kriminala. I može li se to kako ostvariti i bez NATO-a, da probamo mi sami, zbog nas, nezavisno od članstva u NATO?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ne bi me cudilo da ti i treci put izbrisu post, mada ne mogu da provalim zasto to rade. Mozda je Bonja The Zmaj neka azdaja odje, duh proslog cdm-vremena, koja se ne smije citirat.. ili jednostavno ne smijes ukazivati na licemjerje nasih drzavnika kada pricaju o super odnosima sa komsijama, a ustvari ih frka od njih istih. Stvarno ne mogu da provalim sta toliko smrdi u tvom postu...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ko je zabranio Filipu da ide u Moskvu na paradu, je li americka ambasada ili pocasni gradjani Ulcinja, da je Milosevic ziv znali bi, ovako sumnjamo, kako smo suvereni i nezavisni ... Samo nam nato moze obezbijediti kontinuitet suverenosti obavezno se moramo uclaniti, radi naseg suvereniteta.

Odje neki pricaju kako su bili za nezavisnu CG, koje licemerje ...

Page 115 of 199 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)