Mislim da je to najeftinije. Jer im ne to na akciju,
Dje se mogu naci najjeftinije karte Podgorica-Beč, u Montenegro Airlines mi je povratna studentska oko 180 eura?
Mislim da je to najeftinije. Jer im ne to na akciju,
f6
Parking za 7 dana - 20eur
Zelena karta - 20eur
Vrijeme - 4h povratno putovanje
Gorivo - 25eur za 300km povratno
Znaci u ovom konkretnom primjeru momak pravi ustedu od 170eur. Ja bih sve nogama u pedu potrcao da ih ustedim. Plus ko ima zelenu kartu od ranije taj trosak nema i kome auto manje trosi znaci usteda 200eurona. Malo li je za 4h voznje.
One Ring to Rule them all...
Parking za 7 dana je jeftini, zelena karta vazi cijelu registraciju, ako idje putujete imate je, a gorivo ti je to 20-25e max! Otvoreni put tamo ste za 2.30 a do tivta vam treba 2sata i to ako stignete zivi. Sto se mene tice za sad tirana bez premca, i bice jos dugo dok ovaj mne smrdljivi ne maknu
f6
bio za novu god i ostavio auto na otkrivenom parkingu. Totalna glupost je uzeti natkriveni koji je 720leka za 24h a ovaj jeftinijji je 300leka sto je malo nesto preko 2e
put extra...malo samo na jednom dijelu je los a inace se tu radi tako da ce i to brzo biti zavrseno vjerujem. Ako se ide sa djevojkom def da se isplati jer je dosta jeftinija karta nego turkish kada nema akcija.
Da li na Pg aerodromu striktno mjere rucni prtljag za Ryanair? Mislim na dimenzije, ne na tezinu? Da li ga ubacuju u onaj kavez. Treba mi info od nekoga ko je putovao. Jer imamo onaj Delimano kofercic, koji je cabin kofer, ali ne moze da stane u onaj kavez, malo fali.
Tu nema pravila, nekada gledaju nekad ne. Vjerujem da zavisi od posade u avionu.
Ja ne bih rizikovao da plaćaš nepotrebih 50e po letu zbog malo većeg kofera. Kad putujem sa low-cost skoro uvjek nosim kožnu torbu, u koju mnogo više robe može da stane nego u kofere ali pošto nije kruta mogu da je uguram u onaj box. Doduše samo su me jednom maltretirali (u Barseloni), na ostalim aerodromima sam ih ubjeđivao kako 100% može ali neću da gužvam robu![]()
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
Evo da postavim i ja jedno pitanje u vezi Ryanaira. Uzeo kartu za Brisel ,sredina maja. Medjutim gledam nesto ova njihova pravila u vezi online cekiranja i tamo pise da svi gradjani koji dolaze iz zemalja van EU ,..MORAJU da prije ukrcaja u avion dodj do njihovog deska da bi im provjerili dokumenta i kartu i udarili pecat na nju.
6.4 All non-EU/EEA citizens must have their travel documents checked and stamped at the Ryanair Visa/Travel Document Check Desk before going through airport security.
jel se neko susretao sa ovim?
Always,forever and beyond ...
Jesam, ako me dobro sjecanje drzi, u Pg mi je neko prisao od njihovog osoblja dok sam cekao u redu na gate-u i sharnuo nesto po boarding karti... Za Charleroi se ne mogu sjetiti kako je bilo, ali mislim da mi je to tamo uradila teta prilikom check-iranja...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Trebalo bi da jeste, zato se i zove cabin bag. Ali nema sanse da se ugura u onaj njihov kavez. Zato me i znaima da li oni uguravaju svku torbu u ono ili onako odokativno? Na Cilipe mi nikad nijesu mjerili torbu u onaj kavez, pa zato i pitam ko je putovao Rayanom. Mojsije mi je u putu trenutno, bas ovim letom pa ako vidi ovu poruku neka se glasne![]()
jeste on napravljen po dimenzijama ali nije isto kad ti je meki materijal i tvrdi. Ja imam dunlop cabin friendly, medjutim jos mi se nije desilo da iz prve upadne jer je tvrd materijal, ubijem ga nogom on se zaglavi na pola i ne prave problem.
Ne bih prtljag platio pa kad bih pjeske isao
Najbitnije je kad uzmu nesto da mlate, praviti se lud i po 1000 puta pitati isto pitanje i zadrzavati ih, sve ljubazno naravno. Njima je u interesu da vas sto prije odrade.
Tako sa easy jetom npr. Cabin prtljak, rucni prtljag i ruksak na ledja i kao mlate ne moze ovo oni. Samo svezes rucni prtljag za ruskak dok ne udjes u avion, i neka ga lalaju. Platis kartu 20eur i treba 40eur za prtljag. Veaziii ledjendice![]()
Last edited by Gandalf_White; 05-04-15 at 10:49.
One Ring to Rule them all...
Hhahah e tako smo i mi juce probali na aerodromUguravali smo glavom prema dolje, tockovi vire samo, valjda je to ok. Bili svakako na aerodrom pa ponijeli da probamo.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ja sada gledam dimenzije za easyjet i pise ovo
Cabin baggage will be checked for size with a baggage gauge
Last updated: 27/03/2015
Yes, your cabin bag will be checked for its size with a baggage gauge (the orange bag size baskets or cages) at the Bag Drop desk and at the boarding gate.
If your cabin bag is larger than the maximum cabin bag size (56 x 45 x 25cm including handles and wheels) the Bag Drop desk will ask you to check the bag into the aircraft hold and a charge of Ł30.00 will apply. If you go directly to the boarding gate and your cabin bag is larger than the maximum cabin bag size, your item will be checked into the aircraft hold and a charge of Ł45.00 will apply.
Ovaj Dormeo upada u ove dimenzije i koliko ja razumijem iznad tekst ja prolazim bez problema ?
Ja kad sam isao u oktobar niko nam nista nije kontrolisao i to sam bio ponio mali ruksak (onaj kao skolski ) i backpack. Ali kao sto vec nekolicina rece , sve je to do osoblja, nekad kontrolisu nekad ne ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Tip: dormeo cabin torbu ubacite tako da gornji dio ide prvi i staje bez problema... Malo je sira sa donje strane...
Mada kada sam ja isao prosle godine ni u Pg ni u Charleroi nijesu provjeravali ni dimenziju, ni tezinu rucnog prtljaga...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
U vezi ove polemike oko Tirane koju započeh... Moram da priznam da ste u pravu, dosta sam precijenio troškove.
Note to myself: Prvo skoči, pa reci hop![]()
In vino veritas
Dormeu poprilično vire točkovi. Mi smo ga isto ubacili glavačke.
Evo sam slikala dimenzije
![]()
E pa zvek, ovi je manji nego kod easyjet-a.
Jeste ali kod easyjet-a ne mozes cabin bag + ranac koliko znam? Nego samo tu jednu torbu (cabin bag)
p.s. Ovo su sad skoro na easyjet povecali dimenzije ovoga kofera, bilo je još manje kad sam uzimao kartu prije manje od mjesec dana
Cabin Baggage
Cabin bag changes from Thursday 19th March 2015
All customers can bring ONE cabin bag up to the maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels. Overhead locker space is limited on board the aircraft and on busy flights your cabin bag may have to go in the hold.
If you’re an easyJet Plus cardholder, FLEXI fare or Upfront or Extra Legroom customers then you can bring ONE additional small under seat bag (handbag/Laptop) with a maximum size of 45 x 36 x 20cm which will need to be placed under the seat in front. In order to secure your overhead locker space we recommend that you use easyJet Plus Speedy Boarding to be amongst the first to board the aircraft.
What items does ‘cabin bag’ cover’?
Your ‘cabin bag’ covers a bag, laptop case, brief case, handbag, bumbag, rucksack, carrier bag or wedding dress carrier. Motorcycle helmets are also allowed as/within cabin baggage (providing they follow the relevant size dimensions).
Mada nije mi jasno paca li se ili ne placa
To ti je ovdje:
> Items allowed in the cabin in addition to your one cabin bag
Items you’re allowed in the cabin in addition to your cabin bag allowance include: an overcoat, shawl, umbrella, crutches or walking frame/stick and one standard size bag of duty free goods from the departure airport.
E sad ovo je vjerovatno neka kesa u pitanju?
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks