Momcovi, ima li ko da bi se spremio za triatlon ove godine 13. Juna na Plavnicu?
750m plivanja, 20km biciklizam, 5km trcanje...
I za one vise hrabre, olimpijska disciplina, isti dan, isto vrijeme:
1.5km plivanja, 40km biciklizam, 10km trcanje...
aaa ti si posebna prica![]()
Momcovi, ima li ko da bi se spremio za triatlon ove godine 13. Juna na Plavnicu?
750m plivanja, 20km biciklizam, 5km trcanje...
I za one vise hrabre, olimpijska disciplina, isti dan, isto vrijeme:
1.5km plivanja, 40km biciklizam, 10km trcanje...
Originally Posted by Nk-001
Trazis li to protegea? Koliko gainsa se izgubi u pripremama?![]()
\\OFL•GIC
Ne trazim ja. Sebe sredih. Sad da svako sebe sredi
A izgubi se par desetina hiljada kalorija![]()
Ja bih rado. Što pitaš?
Informisem se ima li zainteresovanih za triatlon s obzirom da sam jedan od organizatora ovog takmicenja i da sam se u ovom periodu prosle godine pripremao za prvi triatlon, pa mogu da pomognem onima koji prvi put krecu u ovu avanturu![]()
Pa nista bez da dodjes da pokazes telo vretenasto![]()
Cardio kills gains![]()
rm -rf /
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Ja bih rado odradio triatlon, il makar polumaraton, ali jednostavno bih se pokakio u sve sto sam se mucio nekih po godine u teretanu, evo pocese misici, i sad da ih izijem sa toliko cardia, nije pametno...
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Zamisli kad bi se sa cardio vjezbanjem gubili misici?
Eo npr. sa pripremom za triatlon mozes da izgubis jos masti, pa da definises misice jos bolje![]()
Momci, gledao sam covjeka koji se spremao za polumaraton, ima kesa za ishranu tipa 600 € mjesecno samo za sebe, mnogo je ucio i planirao tu ishranu, to su bili nenormalni tanjiri najkvalitetnije curetine, piletine, ponekad junetine, od povrca brokoli, asparagus, kostunjavog voca masu, suplementacije gomila... i dalje je isao u teretanu i opet je izgubio masu misicne mase, sto vele "osusio se". 2 mjeseca se spremao covjek. Evo vidjeh Igiju bas slike na FB, od toga se ja bojim, dosao si da ti stoji roba ka na vjesalicu, premrsav..Bez uvrede ikakve..
Biciklizam i trcanje je ok mogu to za 7 dana spremit, ali mi je problem plivanje, vazda sam imao ocajna ramena i sad radim na tome..Ne mogu do bova i nazad da me nece ubijati bol. Jedino da plivam ka zena i zavrsim u ponoc
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Igi nikad nije ni imao misice da ja znam, bez uvrede, mada se neće uvrijediti, nije on iz naše "napucavanje" priče.Pogledaj slike ostalim momcima, znam neke od njih licno, vecina nije u BB tripu, i vecina su slicne priče kao i Igi, ali imaš i isto toliko onih koji su ovako mišićavi. Sad da li je do istorijata (što su činjeli prethodno u životu s tijelom) ili do genetike, ne znam, vjrv mix obje stvari.
Taj drug šta ti je radio ne znam, ali ako uneseš dovoljno proteina i energije, jednostavno ne možeš da smršaš...Možeš na dan treninga izgubit kilo, dva, vode i glikogena, al ništa drugo...Uvijek inače ostane neđe 30% glikogena u mišićima, inače ne bi mogao kročit zemljom il dignut čašu vode sa stola. Priča oko katabolizma je velika glupost, za marketinške svrhe izmišljena.
Evo pogledaj ovaj album od Triatlon kluba Podgorica https://www.facebook.com/media/set/?...5150798&type=3
Kao i u svakoj teretani, imaš napucanije likove, imaš napucane zamašćene malo više, imaš i mršavije izrezane, i mršavije tipa "skinny fat" kojih je najviše, jer oće odjednom i masu i da im je tanka koža, pa nikud ne stignu.
Na kraju bih samo rekao da ne možeš očekivati da triatlonci izgledaju kao sprinteri, ima sve svoje zašto izgledaju kako izgledaju (ne kažem da loše izgledaju), i ta mast i sve, a što se tiče toga da ćeš nešto izgubiti, kunem ti se da nećeš ništa ako uneseš 300-500kcal vise no sto potrosis, i uneses dovoljno proteina.
Ja bi radio ovo, zanimljiva stvar, ali imam dosta obaveza baš u ovom periodu, pa pored teretane i fudbala nema đe da se uglavi![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
znas kako neki ljudi imaju jedva misica a masu masti, no crnogorci rijetko kad razliku prave izmedju toga , pa kad izgubi masti djeluje osusen i onda svi a vidjiii misice je izgubio , a black ti nemas sve i da oces sto izgubit pertlo mrcena osusena, pa se ne brini
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Lover, sve je ok dok unosi vise kalorija nego sto trosi (ili isto, maintenance) ali treba uzet u obzir to trosenje od priprema dje ce pretpostavljam trositi bas dosta pa ako je neko ko ja kome je mrzno i 1600 (cut mi je toliko kal) pojest "ciste" hrane mogu zamislit kako bi bilo na neki bulk 3000 i kusur
Dok imas ljude kojima nije problem po kilo mesa ovoliko ovoga onoga jer jedu za supstancu ne za ukus. Mislim da je to to, jedi vise i sve je ok, al onda i npr ako treniras za snagu a ovamo se zamaras sa masu kardia moze doci do overtraininga i pada snage itd, ima jos nekih stvari.
rm -rf /
Naravno da se ne ljutim ni na jedan komentar. Ja sam poceo ovo sa 20kg vise i ovakvo moje stanje je meni zadovoljavajuce. Imam misice, vise se, ali ne kad obucem nesto
Ono sto je bezveze reci da ces za 2 mjeseci izgubiti ono sto si stvarao mjesecima... To je isto kao da ja kazem da necu sad da treniram 2 mjeseca u teretanu da ne nabacim ogromnu masu jer ne volim da izgledam tako... Cinjenica je da bez velikog truda i rada nista ne mozes postici... 2 mjeseca priprema za triatlon, uz teretanu koju ne bataljujes, mogu samo doprinijeti da malo masti izgubis i nista vise... Drugo je da se sad posvetis triatlonu i krenes u 5-6 treninga nedjeljno... Ja sam danas imao bas 2 jaka treninga i eo do sad izgoreh 5.500kcal, ali sam i jeo kao tovar...
Ako ti ovo nije izazov, nemas sto pocinjat ovu pricu... Ako jeste, welcome to the club![]()
kad mrsas i radis vjezbe , centralni sistem dobija input da mu misici trebaju i gori sve ostalo sem njih, druga je stvar sto mnogo maratonaca se osjeca lakse i bolje sa malom kilazom i nizom misicnom masom, a to ima smisla, kao prvo stedi srce jer se time bave godinama, kao drugo stedi cio kostani sistem, manje kila opterecuje zglobove, a kao trece manje kiseonika se torsi dakle vise km
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
@black
taj drug sto se sprema 2mj i propao,koje mu je vrijeme bilo zivota ti?
i naravno,dzabe mu i 1000e ako ih ne zna iskoristiti (pravilan izbor namirnica,pravilna raspodjela makronut,pravilan tajming,pravilan trening,i jos dosta toga pravilnog)![]()
Uf sad sam iz grada, nešto čitah ovo dva put...Jes da za neki rezultat treba se malo potruditi, ali za ovako nije to nešto strašno, možeš da čituješ malo više, jer i masu trošiš energije
Jeb ga, mora se prelomiti, ja zbog toga ne idem na triatlon i sl, a i zbog još par nekih stvari. Primarno mi je jer oću nešto još na BB planu da ostvarim, pa možda posle da se sprdam sa snagom i izdržljivošću, jer kad se krene tu, kao i u svaku priču, te ovo te ono, ispadne masu stvari novih za obezbijediti i stvoriti i implementirati, a to košta vremena i para...
Inače Igi, sve je ok sa trčanjem i biciklom, al kako se spremate za plivanje časti ti? To mi djeluje ka najzajebanija stvar u svemu tome...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Pliva se u Budvu na bazen jednom nedjeljno u ovom zimskom periodu. Kad se otvori otvoreni bazen u Pg onda se odje pliva cesce...
Za plivanje ti nije potrebno previse treninga da se spremis... Mozda 3-4 (taman mjesec dana ako ides jednom nedjeljno).. Poenta je da ufatis svoj tempo sa kojim mozes da isplivas 750m... Na kraju, od ukupnog vremena na triatlon, 15% ide na plivanje, oko 35% na trcanje i 50% na biciklizam, tako da vidis i sam koliko je bitnije biti dobar na biciklu i u trcanju nego na plivanju... Ja dobro plivam i izadjem iz vode npr. u prvu trecinu takmicara, ali sam poslije bicikla uvijek u zadnju trecinu takmicara... Trcanje mi je isto lose i tu ako sto uspijem da nadoknadim, dobro je, a uglavnom ostanem na poziciju koju zaradih poslije bicikla...
Opet kazem, ako je kome izazov da zavrsi triatlon, tu sam.. Ne sjekirajte se o nus pojavama jer za 2 mjeseca ne moze nista da vam se desi u negativnom smislu...
Imate li neki sajt dje ima dobrih fotki kako se pravilno rade vjezbe u teretani? Ili makar da za svaku vjezbi postoji dobra fotka?
A samo fotke?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks