A и то ће се потврдити, јер не видим поенту ако од следеће трке опет угасе противнике , тј у следећих 10 трка
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
A и то ће се потврдити, јер не видим поенту ако од следеће трке опет угасе противнике , тј у следећих 10 трка
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sate sate sate
vjerovatno hoce al ce sam mnogo ozbiljnije prilazit trkama.
mercedes je izgorio skoro sve raspolozive tokene za unapredjivanje motora, ostali kao Ferrari ih imaju jos dosta na raspolaganju tako da ce se razlika sve vise i vise smanjivat tokom sezone.
Ferrari vec za sledecu trku dobija neke nove djelove sto ce ih sigurno jos makar malo pribliziti...
Evo vidjecete sto ce se desiti u Kini i Bahreinu, Mercedes ce opet da ih pomete i bice predosadne trke (bar za prvo mjesto). Gledam Fetela, prica sa podijuma u mikrofon, Hamilton se smjeska i podsmijava. Opet kazem, mozda grijesim, mozda ova prica nema nidje veze sa istinom, ali meni smrdi... A i nasli bi set guma koji nije koristen previse da su htjeli, jer je u subotu kisa padala i brzo se preslo na kisne. Sve smrdi, a izjave svih u Mercedesu na fonu "Evo pobijedjeni smo, jeste li sad srecni, nismo marsovci, ne treba da se mijenja pravilnik"
ajde sad da unesemo neke nove cinjenice u ovu pricu.... izbacite ferrarija iz trke...znaci nema seba i vetela, i poslozite konacni plasman....
sto se dobija???? dobija se to da je mercedes trku ispred najblizeg konkurenta zavrsio sa preko minut razlike??? malo li je??? ili je juce citavi karavan odlucio da stane i omoguci ferraiju da pobijedi???
ako je mercedes usporio, ocete li da kazete da bi zavrsio trku i sa dva minuta???
u australiji hamilton dobija trku sa 34s u odnosu na ferrari, a i wiliams je bio tu... znaci sad mercedes pravi duplo vecu prednost u odnosu na wiliamsa ali i pored toga vozi na pola gasa da bi pustio ferrarija....
da je htio da pusti ferrarija sasvim dovoljno bi bilo da hamilton pobijedi sa razlikom koja se moze izbrojat na prste jedne ruke.... i svi bi bili prezadovoljni...
kina i bahrein ce isto tako pokazati dosta toga... i ne vjerujem da je ferrari brzi od mecke...ali su jednostavno iskoristili priliku koja im se ukazala... a druga stvar je sto su slozili motor ove godine koji nije izgleda nista gori od mercedesa a tek se ocekuju glavna unaprijedjenja...
Generalno je ljudima problem da shvate da ovo nije Ferrari od prosle godine. Kad citam pojedine komentare ne mogu da se otrgnem utisku da su neki jos uvjek zaglavljeni u prosloj sezoni i da i dalje ovaj bolid posmatraju kao onaj proslogodisnji koji se mucio sa Forc Indijom i ostalim boranijama.
Da su se pazljivo pratila testiranja, citali komentari Raikonena (prevashodno zbog njegovog iskustva sa proslogodisnjim bolidom) ne bi bili bas toliko iznenadjeni jucerasnjom pobjedom Vettela.
Kimi da nije imao peh na startu i onako lose odradjene kvalifikacije, mozda bi juce imali duplu pobjedu Ferkana ili makar dominantnu crvenu boju na podijumu.
tacno tako...samo pogledajte voznju kimija koji se nije borio sa mercedesima zbog nezgoda koje je imao...i sve je jasno...znaci kimi sa zadnje pozicije dobija trku od ostatka koji nije na podijumu... i to lagano... jesu li se i njemu sklanjali???
nego...sto li se vrti alonsu kroz glavu... vjerovatno je "ravnodusan" na ove rezultate ferrarija....
evo ga sve hvali napredak honde, mora da je prezadovoljan![]()
Serucka malo.
Kaze da mu je oduvjek san bio da vozi bas za taj tim.
Mislim da malo ispira usta jer je ukapirao da se malo preracunao pa mu je sad odjnom Ferrari neatraktivan (pod uslovom da je uopste mogao da bira izmedju ostanka i odlaska).
Sta je taj tim u F1 se vidjelo po Vettelu juce.
Onoliko emocija a tek je na jednoj trci pobijedio.
Dobro ga je Ed podsjetio da je tako plakao samo u situaciji kad je osvajao titulu sa RB-om.
Sve u svemu, Seb je juce cimentirao sebe u srce svakog Ferrariste...znam po sebi samom!![]()
Da ne pogledah snimak danas, rekao bih da postoji neka teorija zavjere s ozbirom sto sve procitah na forumu, mada opet malo mi je smijesno da tim poput mercedesa previdi jedan set guma i jos sto su kvale bile po kisi, ali svejedno vidi se napredak kod ferarija, da sam uzivo gledao, pustio bih i koju suzu, a u snimku se suzdrzah nekako, realno zao mi je sto nije Alonso umjesto Fetela, ali sto je tu je, Kimi ka i vazda ili ga use8u mehanicari ili se desi neki maler na stazi, ali vidi se da ima brzinu i da ce je8at majku njemcu u mecki, ako ne i Hamiltonu.![]()
Pobjeda Ferrarija cista kao suza.
Ferrarijev bolid izuzetno brz na pravcima,njezan prema gumama,omogucio je Vettelu da 1x manje ide u box.
Seb naravno vozio maestralno,znao je koje su mu prednosti bolida,i iskoristio ih maksimalno.
Bolesnik stari nije htio da posle trke sjedne na prvu stolicu s lijeva,nego u sredinu kao No1
Hamilton naravno popi*dio,posle trke,cini mi se da je 10 minuta gledao u onaj natpis F1 sto stoji u onu prostoriju gdje sjede posle trke.
Ferrari ukoliko rijesi raspodjelu snage (bolid im je nemiran na izlazu iz krivine),i ukoliko budu koristili prednost bolida koji stedi gume (Seb takodje zna da stedi gume),i brzinu na pravcu,moci ce ravnopravno da se bore sa Mercedesom+imaju vise tokena na raspolaganju.
A kakav bolid ima Ferrari dovoljno govori Kimijeva pozicija u trci,Lotuse,Williamse i RB je bukvalno preskocio.
Da nije bilo pucanja gume,3-ca pozicija bi sigurno bila njegova.
Zapusio je ustima svima koji su rekli da ovaj moze do pobjede iskljucivo sa Neweyim bolidom.
TAKUMI
Seb je najkompletniji vozac na gridu i to je cinjenica.
Mozda su Alonso i Hamilton brzi po jednom krugu,ali konstantniji nisu,i definitivno nisu tehnicki potkovaniji od Seba.
Tokom zimskih testiranja,jedini on je isao sa svescicom po garazi Ferrarija,razgovarao sa svakim inzinjerom ponaosob,sve biljezio,i na kraju ih ispitivao na sastancima.
Ono sto je Alonsu trebalo da bi bio kompletan vozac (po meni),je umijece da prenese inzinjerima utiske iz bolida,i sta je to sto bi trebalo poboljsati,
i naravno-odanost timu.
Seb je dominirao 4 godine,nakon toga bio zestoko porazen od debitanta,i nijednom se nije pozalio na tim,timske odluke i sl. dok je Alonso znao cesto da zakuka,kao da mu je tim kriv ako pola trke nije u stanju da obidje Petrova.
Mana mu je i sto nikad nije mogao da izdrzi pritisak u borbi za titulu kako se primice kraj sezone,dok je Seb konstantan tokom cijele godine.
Sjecamo se kakve je zivce imao one godine u Brazilu kad je osvojio titulu pored raznih pehova itd...
Ono na sta treba obratit paznju je McL Honda,bas brzo napreduju,i imam osjecaj da ce do pocetka evropskog dijela sezone vec biti u borbi sa RB-om i Williamsom...
vidi se da si mlad...
She is only here to annoy herself!
McLaren Honda sasvim lijepo zvuci,jos od 1988
Ne znam...Kad se spomene to ime,ja mahinalno zamislim onaj Sennin/Prostov crveno-bijeli bolid.
Mislim da je McLH mogao da od ovog partnerstva izvuce mnogo vise,pogotovo na polju marketinga.
Mogli su da vrate bolid u crveno-bijelu boju,na prezentaciju dovedu Prosta (bez obzira na odnose),i par kljucnih ljudi iz tadasnjeg tima,
cisto da malo podsjete na ta vremena,i kod navijaca zaigraju na tu kartu...Mada...Who cares...
Forza Ferrari![]()
Taman brav...Koliko se ja razumijem u aero-nautiku,boju su promijenili zadnji put kad im je West dosao,a zna se da su Mercedesi "srebrne strijele"...Ovi mogu ako hoce samo da budu "wanna be" srebrne strijele...
Kako Helmut Marko saznaje,Fezza dobija upgrade-ovanu masinu za Kanadu...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks