View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Zalosno, dodjose ljudi iz republike "Sumske" odgledase utakmicu mirno, za razliku od crnogorskih majmuna koji citavom svijetu predstavljaju svoju drzavu onako kako je oni razumiju. Da ima suda pa da ih ne osudjuju zatvorskom kaznom, nego samo kad dodje fudbalskom savezu kazna od UEFE da se njima proslijedi, jos da za svaku utakmicu bez publike uplate FSCG svotu koja je veceras inkasirana od prodatih ulaznica i jos toliko u budzet zato sto su normalnom narodu uskratili da navija za svoju drzavu, a nenormalnom da navija protiv svoje drzave.

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Careful Montenegro, or else you'll find yourself with a Russian minority population that needs protection. :lolblue:

Što reći bez - svaka nam je rabota ovakva.
    Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!

Thanks Thanks Given 
    6,278
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Default Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Da je srece i pravne drzave (da mi je neko da' euro svaki put kad sam ovo reka' bio bi Vesko Barovic) izmjena zakona bi se radila samo zbog ovog morona sto je bacio baklju. Jer 2 mjeseca moze dobit za nesto sto se desi u nasu ligu, nase "selo" i livadu ali ovo je vec medjunarodni incident koji ce itekako nam skodit. Ne mozete poredit Holandiju i njene navijace sto napravise u Italiju sa nama. Holandija je davno razvijena zemlja i formirana, clanica EU.(medju prvima od 1950 i neke cini mi se) Oni taj "luksuz" mogu sebi dopustit. Mi smo zemlja u razvoju, idemo naprijed sporo, veoma sporo, a stvari ka ove nas vracu mnogo nazad. Tako da je pravde i opozicije raspale, na iduću $ednicu vec bi trebalo dat predlog o mnogo vecoj kazni za ovakve stvari. Kazem opozicija jer je ovo bio atak na njihovu im "majku Rusiju" za koju su i navijali sinoc (srpska lista i sl.)

I hvala svim "navijacima" koji su uspjeli zgadit mi jednu mnogo lijepu pjesmu "Goro moja"

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk
    Last edited by BiTrAtE; 28-03-15 at 07:33.

Thanks Thanks Given 
    9,449
    Thanks Thanks Received 
    6,888
    Thanked in
    2,708 Posts

Reko ja bice goro moja, sendvici, karte i idemo za svedsku. Sto se napravi, makar da ce sad svi u savez dat ostavke i svi koji misle se povuc pa da neko pokusa makar u ove 5 meceva da sastavi ekipu za narednih nekoliko godina. Tesko. Sve ostaje isto.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

http://iconosquare.com/viewer.php#/d...8367_513593554

Evo Ruskinja sa juga veli da je sukob bio na relaciji srbi-crnogorci

*i neki bot se odma našao da iskomentariše je*** ti bolest

"sole_mneabout 7 hours ago
    **** Russia. E viva Montenegro and Ukraina"
    Last edited by chucknorris; 28-03-15 at 08:13.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

NATO, Rusija, Premijer koji drzi govore na 16 godina...

Najbitnije sto je narod priglup i lako ga zavesti, a jos onakav stadion... Nije to stadion za balkanske prilike... Nama treba atletska staza da razdvaja 30m publiku od terena. Nismo mi nista drugaciji od ostalih Balkanaca. Oni imaju atletske staze pa zato teze pogadju bakljama u glavu.

Stadion je problem.

A mi smo ovakvi kakvi smo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

"Domovina se brani bakljom"

Cijeli svijet bruji o dogadjajima kada je baklja u sred nase Podgorice pogodila u glavu golamana ruske reprezentacije Akinfeeva. Pa kako ih nije sramota da pisu? Pa znaju li ti mediji da se u CG domovina brani bakljom, a patriotizam dokazuje brojem slomljenih stolica i kamenovanih autobusa? Brojem zapaljenih baklji i bacenih bubrega na teren? Znaju li da je to dio nase kulture, cak je i veliki Njegos pisao o bakljama tj. nekim tamo lucama koje gore u vjecnost, mislim da je mislio na baklje koje ulaze na teren dok se hrabri sokoli bore do zadnjeg na bojnom polju danasnjice. Znaju li isti ti mediji da istorijski ubiti covjeka mucno s' ledja nije bila sramota ako je neprijatelj drzave, jer drzava se brani svim sredstvima? Znaju li ti mediji ko su velike patriote na sjeveru i koliko oni vole ovu zemlju?
    Hajde da razlucimo prvo sta je Patriota i patriotizam :

Patriotizam, rodoljublje i domoljublje je izraz koji u najširem smislu označava pozitivan odnos pojedinaca ili grupa prema svojoj "domovini" ili "otadžbini" (latinski patria < grčki patris, πατρίς). Pod domovinom se podrazumijeva šira zajednica koja može biti grad ili regija, a najčešće nacija i/li nacionalna država. Patriotizam se odražava kroz osjećaj ponosa prema dostignućima i kulturi svoje domovine, nastojanju da se očuva njen karakter i identitet, odnosno identifikacija s ostalim pripadnicima zajednice koja tvori domovinu.

Dakle nema dileme, patriotizam je ljubav prema domovini, prema majci svih nas. A kakav je to patriota ako domovinu ne brani od krvnih neprijatelja? Ako ne posalje sliku u svijet tako da svi buduci posjetioci znaju da cemo im *ebat majku ako krenu da prave probleme! Ma kakve probleme? Sta oni imaju uopste da traze u nasoj zemlji? Ona je samo nasa i ne damo je nikome, mi cemo da cuvamo nasu domovinu i pjavacemo joj "Crna Goro, majko nasa, volimo te srcem svim...", a ONI neka idu odakle su dosli, nama ne trebaju.

A ko su uopste branioci casti Crne Gore? Ko su te patriote koje godinama na borilistima raznih sportova tako hrabro brane obraz i slobodu Crne Gore? Ko su ti ponositi sinovi koji pljackaju prodavnice po San Marinu i benzinske pumpe po Austriji, kradu jakne po Luksemburgu, i igraju se bubrezima po Podgorici? Pljacka je mozda tezak termin, opet istorijski Crnogorci su imali nesto sto se zvalo "ratni plijen". A kako smo pusku zamijenili bakljom, a bojno polje sportskim terenima, tako se i ratni plijen pretvorio u butike, pumpe, trafike. A grupe navijaca pretvorise se u vojsku a ponosita vojska i branitelji casti moraju imati svoje vodje. A takve vodje jos majka nije radjala, ali ne bira se ko ce braniti cast - domovina je svacija. Ima tu patriota raznih profila - biznismena, dilera, sitnih kriminalaca, shanera ali svima im je zajednicka jedna stvar - zelja za novcem. Ljudi smo zar ne? Kakav ces to vodja da budes ako ne odudaras od obicnog pucanstva? Kako mozes biti isti ti i jedan obicni navijac koji putuje 200km da bodri reprezentaciju srcem? Ne mozes biti isti naravno, jer u tvom srcu domovina je na drugom mjestu - izvini domovino draga. Na prvom mjestu je organizacija navijanja, uzimanje desetina hiljada eura za koreografiju koju bi organizovalo dijete iz 4 osnovne a koja kosta 10 puta manje nego koliko je placena. Na prvom mjestu su besplatni sendvichi, razmjenjivanje poruka sa Dejom Savicevicem, prica da si glavni u naselju, putovanje po Evropi na racun FSCG-a i ostalih patriota CG(jer ne moze svako ici, nema se para) i primjer buducim generacijama malih patriota. Na prvom mjestu sam JA ! Jer kakva bi to domovina bila bez vodja, bez pravih patriota i domoljuba? Nikakva sigurno. A pravi patriota mora da misli na sebe kako bi mogao da sluzi domovini. Mora biti reprezentativna slika i prilika domovine.

I zato sledeci put kad neko pomisli da osudi ove drage nam momke neka se sjeti da Crnogorci nikada nijesu birali nacin za odbranu domovine. A sinoc - Domovina se branila bakljom !

Ne znam sta mi bi ali sam morao malo : )
    Last edited by Gandalf_White; 28-03-15 at 08:29.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Kad su neki od nas ovdje pričali čemu vodi gađanje golmana Engleske, Poljske, ubacivanje stolica, upaljača, toalet papira, kovanica na teren, pljuvanje Džerarda,gađanje Brnovića stolicom, prirmitivno skandiranje Ibrahimoviću i ostalim, po pravilu, najboljim protivničkim igračima, bili smo etiketirani kao "moralisti koji kvare atmosferu". Takva vrsta "pravljenja atmosfere" je ovdje bila uzdizana do te mjere da se pričalo kako su baš ovakvi incidenti "prepali Engleze" i nama omogućili da uzmemo neke bodove protiv superiornog protivnika.

Ko god je iole objektivno posmatrao dešavanje oko naše reprezentacije zna da ovo što se desilo večeras nije nikakav izolovani incident, nego logičan epilog i samo blaga eskalacija onoga što se dešava na tribinama svaki put kad nam u Podgoricu dođe zvučnije ime (čitaj, kad se napuni stadion).
    Last edited by johnny bravo; 28-03-15 at 08:27.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Moram reci da je pokusano da se utice na savez ucjenom. Navijaci su izrazavali nezadovoljstvo jos od otkaza Kranjcaru. Od tada se desavaju svi promasaji sa reprezentacijom. Postavljanje Brne, placanje DPS navijaca itd.. Upozoreni su bili da ce doci do izgreda prije utakmice sa Svedskom. Tada je polecela stolica sa Juga prema Brnovicu, koja je pogodila ekonoma. Skandiranje protiv Deja i Brne na svakoj utakmici. Savez je imao jasan putokaz dje sve ovo ide, a opet ostao gluv na zahtjev crnogorske javnosti. Ovo je katastrofa sto se desilo, ali savez snosi 50% odgovornosti ,da se odma razumijemo. Navijaci i simpatizeri su imali jasan stav o radu saveza. Akumulacija nezadovoljstva je sinoc dostigla vrhunac. Pojedinac je bio samo olicenje tog nezadovoljstva. Poruka je jasna: Sa ovakvim savezom naprijed nikad necemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    9 Posts

Nego ko pokrenu sinoc Perper pjesmu, kakav je to osjecaj za momenat...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Mnogo bi veca ucjena bila da su navijaci bojkotovali zadnjih 10ak meceva jer ovo nezadovoljstvo ne traje od juce. Pa recimo da su pored toga pravili neke performanse, proteste, prozivke. Da se pisala peticija i tako dalje. Ovako su nas samo zakopali.

Nego ko zna za sta je ovo dobro? Mozda ce konacno doci do nekih krucijalnih promjena...

Iskreno sinoc kad su izvadili one crvene listice sa "Samo hrabro" mene je sramota bilo, jer je ono bilo tako lizijerno i neorginalno. Podsjetilo me je na komunizam i 70te...

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Nije ovo do fudbalskog saveza jer se desava i na rukometu, kosarci...skupstini, skolama...

Evo pogledajte i odje komentare, svaki drugi nam pokazuje zasto se ovo desilo.

Igraca pogodi baklja u glavu, baklja koja mu je dosla sa ledja znaci nikako nije mogao bar ruke dignuti da zastiti oci i lice i ovdje ga optuzuju za glumu.

Znaci cao, laku noc.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Kad vec to pomenu mislim da je ovo prva koreografija na sjveru da je cirilicom napisana.

Zasto bas sad ja ne znam

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    68 Posts

Kad cemo znat kaznu? Koji su rokovi za to?
    "Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nagledah se svakojakih komentara pa da i ja dam svoje misljenje o sinosnjem incidentu.

Kao prvo, sve ono sto se desilo sinoc je samo odraz cjelokupnog stanja u drzavi. Sve smo zaboravili, sve izokrenuli i sasvim je jasno da je ovo sto se desava logicna posljedica nasih postupaka. Ja se iskreno stidim onoga stonse desilo sinoc. Ne pred vama, vec pred drugim ljudima koji su sinoc imali priliku da gledaju one mucne scene, kao i scene sa skorasnje utakmice Buducnost-Partizan. Crnogorci nikaf, ali nikad nisu bili fasisti, medjutim, izgleda da se i to mijenja...vjerovatno im zato ide dobro ono pjevanje "e viva" (za one manje upucenje "e viva montenegro" je prvi put na ovim prostorima zapjevano od strane italijanskih okupatora poslije zauzimanja Cetinja)...

Drugo, jos vise se stidim vas koji prvi prekid na bilo koji nacin pokusavate da omalovazite, umanjite njegov znacaj glumom Akinfejeva i sl...

Trece, najvise se stidim ovih koji u svemu vide ono sto je njihov interes ili interes njihovih sefova...zasto je bitno kojim pismom je napisan transparent na sjeveru? Cini mi se da se, dok smo isli u skolu, niko nije bunio sto su dva pismena zadatka morala biti pisana latinicom a dva cirilicom....

Na kraju, nebitna je kazna od UEFE, kaznjeno smo mi i vise nego dovoljno time sto smo osudjeni sami na sebe...nista nama vise od toga ne treba...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Sve ste rekli, samo bih se složio sa Albatrosom da je milicija trebala da izbije Grgura namrtvo.

I još ovo - glupo je tražiti razloge za ovakva dešavanju u FSCG. Za ovo je kriva cjelokupna situacija u državi. Da onaj policajac na vrata što kontroliše ima platu od koje može đecu da prehrani, ne bi mu moral bio tako nizak da za 5€ pušta vandale da na teren ako treba i bombu unesu. Sve je ovo jer nemamo ljeba da jedemo, vjerujte vi meni.
    Last edited by Vlado; 28-03-15 at 09:50.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nema policija nikakve veze sa tim. Na stadion mozes da uneses sta hoces ako znas kako.

Momak od 20 godina prijatelj na FB je izbacio sliku sa stadiona oko 3 juce. E ako je on usao, mogao je da udje ko hoce i da sakrije sta hoce i dje hoce. Mi smo svojevremeno cascavali redare da nam unose...

Jedini nacin da se sprijeci ovo je ekstremni zakon. Zapalis baklju pola godine drito u zatvor, bez uslovne ili prava pomilovanja.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

1) Nema policija nikakve veze sa tim

2) Mi smo svojevremeno čašćavali redare da nam unose

Samogašenje.

Thanks Thanks Given 
    1,849
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,347 Posts

Mene sinoc npr niko pretresao nije, niti kartu pocijepao, eto kakav je bio pretres... Mogao sam zolju unijet....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kad sam rekao mi nijesam mislio na navijace reprezentacije vec na navijace Celika.

A druga stvar, na ulazu u stadion te pretresu, uzmu ti upaljac ili kovani novac. Jel stvarno mislis da mozes unijeti bengalku, ili da bi se neko usudio da pronese bengalku pored murije? Tj. bi sigurno idioti ali rizikujes da neces gledati utakmicu i navijati.

Baklje se kriju u bubnjevima, unose ih redari, djeca, cure u sisama i gacicama, kriju ih higjenicari itd.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Jedini krivac je organizator i policija.
    Da se razumijemo, medju 10 hiljada ljudi uvijek ćeš naći 50 koji su maloumni, degenerici itd.
    Poslije svih ovih incidenata sto su bili do sada ja ne znam kako su dopustili da se unesu 10tak baklji i petardi. Ako tom degeneriku oduzmes način da bude degenerik ovo se ne moze desiti.
    Dje he 20tak specijalaca medju navijačima, pa da vidiš kako bi se onda manje bacalo.
    Sa druge strane sve petarde i baklje idu sa istog mjesta, ispred tkz vodja navijača. Znači ista ekipa konstantno, a onda oni nešto kao osudjuju njega a isti oni su mu dali baklju.
    I pošto sam bio na sjever da znate da su ga mogli dohvatiti tog momka bi lincovali sa mog dijela tribine. Svi su odmah to osudili, kao i ostali dio stadiona.
    Inače da izuzmemo baklju jer je tada trebalo biti prekinuto direktan krivac kod drugog prekida je sudija sa penalom.
    Samo je potpalio i onako vrelu atmosferu, a on sudi penal dje ga niko ne bi sudio.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ali kako ga pogodi iz zgloba preko ograde buc pravo u glavu, hirurska preciznost.Momka treba zvati da igra za ragbi ili kosarkasku reprezentaciju.Talenat je, to je ocigledno.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by luchka View Post
    Nagledah se svakojakih komentara pa da i ja dam svoje misljenje o sinosnjem incidentu.

Kao prvo, sve ono sto se desilo sinoc je samo odraz cjelokupnog stanja u drzavi. Sve smo zaboravili, sve izokrenuli i sasvim je jasno da je ovo sto se desava logicna posljedica nasih postupaka. Ja se iskreno stidim onoga stonse desilo sinoc. Ne pred vama, vec pred drugim ljudima koji su sinoc imali priliku da gledaju one mucne scene, kao i scene sa skorasnje utakmice Buducnost-Partizan. Crnogorci nikaf, ali nikad nisu bili fasisti, medjutim, izgleda da se i to mijenja...vjerovatno im zato ide dobro ono pjevanje "e viva" (za one manje upucenje "e viva montenegro" je prvi put na ovim prostorima zapjevano od strane italijanskih okupatora poslije zauzimanja Cetinja)...

Drugo, jos vise se stidim vas koji prvi prekid na bilo koji nacin pokusavate da omalovazite, umanjite njegov znacaj glumom Akinfejeva i sl...

Trece, najvise se stidim ovih koji u svemu vide ono sto je njihov interes ili interes njihovih sefova...zasto je bitno kojim pismom je napisan transparent na sjeveru? Cini mi se da se, dok smo isli u skolu, niko nije bunio sto su dva pismena zadatka morala biti pisana latinicom a dva cirilicom....

Na kraju, nebitna je kazna od UEFE, kaznjeno smo mi i vise nego dovoljno time sto smo osudjeni sami na sebe...nista nama vise od toga ne treba...
    Samo nas vi (Srbi) manite lažnog moralisanja, da te zamolim. Ono sinoć jeste bilo zastiđe i bruka, ali nije ništa što se već nije gledalo više puta u bliskom nam komšiluku. Rugala se sova sjenici. Ali valjda pošto su u pitanju naša viševjekovna braća Rusi, time je incident kudikamo teži. Znam ja da biste vi najviše voljeli da smo mi sinoć skinuli gaće braći, ali šta da se radi...
    Usput i obnovi malo to gradivo iz istorije. Ili se makar zapitaj da li ima logike i smisla u toj ''istorijskoj'' činjenici kojom pokušavaš da podučiš nas neupućene...
    I ko to omalovažava povredu Akinfejeva? Ajde mi nađi makar jedan komentar ovdje koji na to upućuje.
    Last edited by Socrates; 28-03-15 at 10:07.

Thanks Thanks Given 
    6,278
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Inače da izuzmemo baklju jer je tada trebalo biti prekinuto direktan krivac kod drugog prekida je sudija sa penalom.
    Samo je potpalio i onako vrelu atmosferu, a on sudi penal dje ga niko ne bi sudio.
    Istina ziva, kad je svirala ona dzukela penal prva reakcija mi je bila "sad njega gadjite majku li mu u drob *****"

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

pravda za navijace!
    a sjedite dushe vam, nema organizacije jer da ima posle 1minuta bi ispraznio tribine i gledajte od kuce smekeri.

Page 1730 of 2255 FirstFirst ... 73012301630168017201726172717281729173017311732173317341740178018302230 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)