Nego... valja li čemu onaj Intersellar ?
Evo ja jedan film da predlozim ako moze?!
My Dinner with Andre
http://www.imdb.com/title/tt0082783/?ref_=nv_sr_1
Nego... valja li čemu onaj Intersellar ?
"Ja i dalje čekam da mi dokae da je Sunce kancerogeno.", Bugi
St. Vincent
http://m.imdb.com/title/tt2170593/
Evo, za domaći zadatak:
2001: A Space Odyssey i nastavak
2010
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ko nije ukapirao 2001, u 2010 mu je sve objašnjeno
"Ja i dalje čekam da mi dokae da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Tropic thunder
http://www.imdb.com/title/tt0942385/
ne razumijem zasto je ovaj seventh son ocijenjen 5.4 na imdb, ne zasluzuje toliko nisku ocjenu.
istrajan budi.
Ida (2013)
Gledati Idu je doživljaj jednak listanju prašnjavog foto albuma totalnog neznanca, pri čemu svakom novom stranicom nestvarno živih slika bivaš uvučen
u trenutak njihovog nastajanja. Oh, kako profi zvučim![]()
Ljubitelji crno-bijele fotografije će uživati svim čulima.
The more things change, the more they stay the same.
Evo jedan da kazem horor i nije, osim par scena ali jeste napet.Film je valjda sniman po istinitom događaju a ako je tako onda je oda ljudskoj gluposti i nadmenosti.
Backcountry (2014)
![]()
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Odgledah sad zadnji Hobbit i u yifi verziju. Nedje dobih potrebu da napisem par rijeci pa izabrah ovaj topik.
Misljenja sam da, iako i po ocjenama i po kritikama koje kruze internetom nije u rangu sa TLOTR, Hobbit trilogija ne zaostaje ni milimetar za pomenutim. Trilogije su u nekim gledljivim stvarima drugacije.
U TLOTR je prije svega borba izmedju dobra i zla jasno definisana i gotovo da nemaju dodirnih tacaka, dok u Hobbita to nije slucaj jer kao glavni likovi patuljci koji su strana sa kojom se solidarise gledalac vremenom dobijaju sve vise losih osobina koje kulminiraju sredinom poslednjeg filma.
Iako po specijalnim efektima obije strane se nemaju cega zastidjet, TLOTR je dosa u vrijeme (2001.) kad je napravio odredjenu revoluciju na tom polju. Danas je svaki drugi film sci-fi i nekako smo naviknuti na specijalne efekte.
Na kraj bih napisa i za tu razliku koju svi pominju da je Hobbit djecija fantastika a TLOTR epska fantastika, sto ne mora nuzno prvi da svrsta u losije. Jednostavno tako je isa' knjizevni razvoj Tolkina i Dzekson je to odlicno prenio na platno. Imam osjecaj da sam jos nesto htio da napisem ali dosta je i ovo. Eto..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Потписујем.
Одгледах трећи дио и иако сви пљују мени је одличан био , поготово знајући да је ово крај једне авантуре, и да нећемо гледати овај свијет више.
Макар до WarCraft филма, биће топ
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sate sate sate
Odgledah sve Aliene, Predatore, Prometeje i Predatore vs Aliene (sve iz tog univerzuma) za vikend, tako da ide preporuka za te filmove. Znači Alien 1,2,3 i 4, Predator 1 i 2 i Predators, +Prometej.
@Manu @nimfa
Takodje, jedina zamjerka mi je sto nijedna strijela vilenjaka nije odapnuta prilikom bitke![]()
iz istog razloga ih ja obozavam.
sa svim manama (rijetkim) i vrlinama.
oni svjetovi su nenadjebivi.
ocekivanja ljudi za Hobbita su bila prenapumpana. realno, nijesu ni mogli imat previse prostora jer ni knjige po kojima je radjen film nijesu bile toliko kompleksne kao u "prstenovima".
Bas je debata o ovome na netu. Ne znam... Za razliku od Lotra i Silmariliona Hobit je jedino djelo koje je Tolkin za zivota u potpunosti zavrsio, knjiga od 600 strana koja se cita u jednom dahu. Dok u filmu su razvukli radnju previse, samo da bi zaradili vise novca i to se mnogima nije svidjelo. U Lotru npr je za svaki dio trilogije snimljen je po jedan film. Sori za oftopik. Just my 2 cents...
Last edited by Byk-e; 25-03-15 at 02:18.
...ashes to ashes, dust to dust.
Ovaj moj Hobit ima oko 350 strana. Filmovi su dodali dosta toga ali bitno je da nisu ništa oduzeli. Ne bih se složio da patuljke generalno karakterišu neke loše osobine, Torin jes poluđeo na kraju ali bitnije je to što šalje jednu univerzalnu poruku, naravoučnije uvijek aktuelno, posebno u materijalizmom iskvarenom društvu.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Tolkin je podijelio neke ljudske osobine na svaku rasui ucinio je dominantnom i tako im udahnuo zivot i dodao dozu realizma. Jer dobrog ne moze biti bez loseg niti vrlina bez mana.
Tako su patuljci pohlepni/tvrdoglavi, ljudi gordi, vilenjaci hladni i u obrazeni (izuzev par zena), orkovi brutalni i zli, hobiti su hedonisti(ne nuzno lose, ali vise u nekom lijenom smislu hedonizma)
One Ring to Rule them all...
ima li ko da mi posalje ove kodeke na [email protected], YIFY.Codec.Pack.v1.0.zip
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
Odgledah sinoc film Bicemo prvaci sveta...nemojte napraviti istu gresku.
I moj "Hobbit" je nekih 350 strana.
Ne kazem da patuljke karakterisu samo lose osobine ali ih imaju i jednako su zastupljene kao i dobre (lojalnost, hrabrost). Torinova tvrdoglavost tokom prva dva i ludilo tokom treceg dijela znaju bit bas iritantni. U TLOTR to nije slucaj. Kakvi god bili carobnjaci (Saruman pokvareni), ljudi (upravitelj Gondora, otac Boromirov i sam Boromir koji odmah gine) ili vilenjaci mi pratimo grupu tj. druzinu koja je imuna na prsten, dje bi svako da zivot za onoga do sebe (Legolas i Gimli a u Hobbita su nespojivi patuljci i vilenjaci) i koja je kratkim rijecima prava dobra strana.
Mene je kao najvecem fanu prve trilogije bilo jednako uzivanje gledat i ovu drugu. Mislim da nam je del Toro napravio uslugu kad je odustao od reziranja Hobbita i samim tim opet u pricu uvukao Dzeksona. Sad se nadam da ce se i ostvarit prica da ce da krene ekranizacija "Silmariliona"..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Davno sam citao jos u srednjoj. I to primjerak iz tadasnje Gradske bilblioteke Podgorice... Sjecam se da je knjiga bila u takvom stanju ko da je u pitanju originalni Tolkinov spis. Imalo je i to svoju car ipak. Vezano za narav i karakter Dwarfova meni je Gimli iz Lotra pravi dwarf i nije mi jasno zbog cega se u Hobitu odstupilo od tih karakternih crta. I da, Silmarilion ekranizacija bi bila tkdj pozeljna. :P
Last edited by Byk-e; 25-03-15 at 12:35.
...ashes to ashes, dust to dust.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks