Page 210 of 715 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260310710 ... LastLast
Results 5,226 to 5,250 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Čak nije ni nedostatak mozgova, jer ih sigurno imamo, već problem što su na vlasti oni sa nedostatkom mozgova i sa džepovima bez dna, i tu nam je pukla pogibija.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Ne volim ruse i ne radim sa njima. Ali ono sto ja volim nije bitno. Bitno je da 1 rus koji dodje da noci u splendidu ostavi CG vise novca kroz poreze, uposljavanje ljudi itd. nego 50 Srba koji noce za 3eur u Markovice.
    Nevjerojatno, kako Rusi s crnogorcima imaju skoro slicne stavove. Ako budete citali koji ruski "crnogorski" forum, obvezno cete naci HRPU komentara, u kojim ljudi pisu kako ne vole crnogorce, ali saznaju da bez njih u CG nije moguce ... :lolblue:
    Procitat cete kako za nesto, sto kosta 3€ i sto se prodaje Srbima za 3€, crnogorski "biznismeni" traze od Rusa 100€. Ne mislim na Splendid, ali koliko sam uspio shvatiti, taj je Splendid (a i njemu slicni) postotak crnogorskog turistickog trzista.

Nisam siguran da je uopce moguce promjeniti onaj obraz ruskog turista kao "hodeceg novcanika", koju su za sebe godinama stvarali crnogorski ugostitelji.
    Popust? Snizenje cena? Bome koje crno "snizenje" za ljude od kojih je svaki drugi Abramovic, Deripaska iliti barem Polonskij?
    Taksi do Budve za 12€? Salite li se? Svatko zna da je standarntni "ruski tarif" 25-30!
    12 m. "aratman" za 50€ dnevno? A lako cemo ... a ako budu izrazili nezadovoljstvo, odgovorit cema da su za sve krivi one notorne "ruske agencije".
    Pao je broj nocenja? Bogami, za sve su odgovorni ruski vlasnici stanova, koji predaju kljuceve svojim prijateljima u zracnoj luci "Domodedovo".
    I td ... ad nauseum
    I Rusi mogu biti odlicni turisti, jer su dosta naklonjeni Crnoj Gori i stovise spremni su za trositi pare, ali ona cinjenica nikako ne znaci da ce i dalje tolerirati fekalije u moru, cikove od cigareta, prazne limenke od kole i pastete po plazama te "posebne ponude" po duplo vecoj cijeni.
    Stvarno bih preporucio crnogorskim ugostiteljima potrositi koji sat vremena i procitati ono sti pusu ruski turisti i "crnogorski Rusi" po svojim forumima. Bit ce dosta korisno za shvacanje stava druge strane. Samo da trebate ignorirati emocije i koncentrirati se na sustinskim pitanjima.
    Last edited by A+A; 26-03-15 at 14:04.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kao sto rekoh imam taj komoditet da ne radim sa rusima i od njih mi ne zavisi egzistencija na cemu sam zahvalan.

Sto se tice klepanja rusa po usima, sami su pustili a na kraju ispasta narod CG.Posto su pustili da se radi sa njima to sto se radilo. Pa su uzimali, "prijatelje" iz CG davali im punomoc, da ih sto bolje klepaju. Pa dodje i ne pita koliko sta kosta, ali mu je zao kad dodje kuci pa vidi koliko su ga silovali. Kvadrat stana ranije recimo bio je 1250eur u BD, za ruse je bio 3000. I isti ti rusi dolazili su i Kupovali stanove. Cigani na primorju su se obogatili od rusa. Kako? Rus kupi potpuno namjesten stan, koji nije useljavan sa svim novim stvarima unutra, dodje i kaze ne svidja mi se sve u smece bacite. I majstori ono u stilu gazda kako u smece. U kontejner. I tako se 2005-09 mogli vidjeti potpuno novi frizideri, kuhinje i kozne garniture pored kontejnera, koji gospoda cigani dodju i pokupe. Rusi vole da se bahate.Taxi voznja koja je inace 4eur, za ruse je 50 i oni to plate. I onda im je posle neko drugi kriv. Kazes necu da platim, i izadjes. Prijavis policiji kome god. Uvijek imas izbor. Ne mogu bas svi ugostitelji i taksisti biti takvi, pa ces pronaci nekog ko ce ti naplaiti pravu cijenu.

Ovo je za visociji stalez i visokoplatezne goste.

Srednji stalez rusa je jos gori, posto je to nekadasnja sirotinja koji po prvi put izlazi iz Rusije i destinacija im je nasa Chernogoria. I onda ne znaju ni sami sta ce i kako ce. Ako je u hotelu svedski sto za dorucak i veceru, uzmu kolica i trpaju sve i svasta na njih da im se sto vise isplati to sto su platili i jedu dok im ne bude lose(sezona 2011, 3 mjeseca 7 puta dolazila hitna od prejedanja u hotelu gdje je radio moj burazer u Becicima), kradu peskire i POSTELJINU, gledaju da sto jeftinije prodju i shishnjaju. Ne pricaju ni jedan drugi jezik osim ruskog ali od tebe ocekuju da pricas ruski. Ako je platio apartman 50eur, ocekuje hotel sa 5 zvjezdica, i recimo ljeti otvore prozore, popale sve klime u apartmanu, bojlere, svijetla, rernu i izadju na plazu, samo da naprave sto vise troska. Da ne pricamo koliko malo kulture i vaspitanja Rusi kao narod imaju kao turisti.

Kako ja objasnjavam to? Pa jednostavno rusi nemaju istoriju turizma tj. putovanja. Rusi do prije 15 godina nijesu iz zemlje nigdje izlazili. Nije postojalo nesto sto se zove "Turista iz Rusije". Prije toga je bila gvozdena zavjesa i komunizam, prije 17 sirotinjski feudalizam tako da nikada nijesu izlazili. Nije bilo da ih familija vodi u Francusku da se vidi Ajfelov toranj, ni skijanja u Bugarskoj, ni plazhe Antalije. Nego su bili zatvoreno drustvo i ukoliko su putovali, to su radili unutar svoje zemlje. I onda prije 10ak - 15 godina kada je Putinov naftni i industrijski bum digao zivotni standard u rusiji, kada se narod malo napunio para poceli su da izlaze i da sire svoju nekulturu i neznanje. Isti je slucaj sa vecinom bivsih sovjetskih republika. Jednostavno su divlji i nekulturni.

Poredim ih sa maturantima iz CG kada odu u Grcku ili Italiju na matursku ekskurziju, pa lome, vichu, kradu, napijaju se i prave probleme.

Ja sam jedan od rijetkih ugostitelja koji se zalaze za potpuno ciscenje CG od strane ruskih turista. Ali kroz neki odrzivi program na 5-10 godina.

Sto se tice ove tvoje price oko cijena, mislim da bas i ne pije vodu. I da to nije razlog zbog cega rusi ne dolaze. Zasto?

Pa iste te ruse klepali su po usima i uzimali im za apartman od 10m2 50eur i 2007/8 kao i danas. Klali su ih za taksi tada kao i danas. Nista se nije promijenilo, cak je biljezen rast turista iz rusije i oni su dolazili svake godine. Ne moze se propoloviti od jednom dolazak gostiju iz jedne zemlje zbog "cijena" i "tretmana". Jednostavno strmoglavi pad rublje, ekonomska, globalno politicka situacija, sprijecila je ljude da putuju i ostavljaju visak para sa strane. Prva stvar u zivotu kada dodje ekonomska kriza koju sankcionises i na kojoj stedis je luksuz - turizam je prvi na listi luksuza. Tako da ovaj manji broj rusa je samo pokazatelj ekonomske situacije u rusiji.

Da ne bude da samo CG ispasta, ove godine su turoperateri smanjili broj charter letova i ka Turskoj i Albaniji
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-15 at 09:01.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma nisu tu nista krivi rusi, ljudi dosli i ne znaju cijene. Kriva je drzava Crna Gora. Uopste nema zakona koji odredjuje koliko ko moze naplatiti, taxi recimo i ostale usluge, i sta spada u luksuz a sta je obicna skucena sobica koja prolazi kao apartman itd.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nijesu rusi jedini gosti u CG, cijene u lokalima/restoranima/smjestajima/hotelima isti su za sve. Booking.com ne prepoznaje rusa od engleza.

Problem su ilegalne usluge, kao sto su izgradnja objekata, transport, ture, svadbe. E tu ruse najvise klepaju po usima. Posto hoce da ustede a ne idu legalnim putevima, i onda ih izvodjaci, ili davaoci usluga varaju posto ovi nemaju osnova da ih tuze jer rade ilegalno ili pomocu korupcije. Taksisti u BD od prosle/ove godine smiruju se pomocu registracija itd. a tome mozemo da zahvalimo iskljucivo zapadnim gostima, koji kad se klepe po usima odu i pozale se, izadju u medije ili odbiju da plate. A to je djelimicno zbog toga sto imaju iskustva u putovanjima.

Znaci svuda su cjenovnici isti, ne smije se zbog inspekcije naplacivati druga cijena. Tako da ko mi kaze da u hotelu/motelu rus placa jednu cijenu (skuplju) a italijan drugu, u oci cu da mu kazem da laze. Jer kilo je ribe isto i boca vina i krevet u splendid za mene i za Rusa i za engleza...

Da ponovim, rusi imaju najvise problema zbog toga sto su donijeli njihovu kulturu u CG, pa su navikli da podmicuju ljude. Kad su se ti ljudi polakomili frka je.

Davore :

Tu obicnu skucenu sobicu tebi ne prodaje agencija, ni diler nego je sam kupis. Na sajtovima za Bukiranje postoje slike, ako nije kao sa slika sajtovi ti vracaju pare Druga je stvar sto tipovi pustaju hijene i dilere soba sa autobuske, i plate im prije nego sto ih uvedu u sobu. Ali toga ima svuda, nije to CG proizvod.

U svakom slucaju ako je neko toliko glup, da polazi na putovanje a da nema rezervisan smjestaj i da ne procita komentare tog smjestaja, onda taj neko zasluzuje da mu se stala proda kao hotel sa 5 zvjezdica
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-15 at 10:00.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ti mozes nevoljeti Ruse koliko god zelis, ali problem je u tome da bas Srbi, Srbijanci i Ruse cine vecinu turista u CG, od kojih zivi citava Crna Gora.
    Nitko osim njih ne dolazi, a niti nece, jer jednostavno nemate koncepciju turistickog razvoja. Ali bogami, ako niste bili u stanju razraditi onu koncepciju do dan danas, koja je vam garancija da cete moci to ikad napraviti?

Dakle, mozete vi, stovani gospodo civilizirani ugostitelji, i dalje sanjati dolazak i boravak Sandinavaca, Njemaca i Nizozemaca od ozujka i do listopada, onih fino vaspitanih Europejaca, koji ce svojim lijepim ponasanjem i svojom kulturom istisnuti iz Crne Gore horde ruskih i ukrajinskih divljaka i jucerasnjih cobana ... ali da ponovim: imali ste dosta vremena za napraviti to tijekom svih onih prethodnih godina dana. Rezultati su poznati svakome.

Po meni ima samo jedan nacin "reorganizacije turisticke sfere" u CG i to uz maksimalnu uporabu buldozera i bagera s kuglom za rusenje (barem u BD), ali ona je opcija jedva prihvatljiva za vecinu crnogorskih ugostitelja.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Ti mozes nevoljeti Ruse koliko god zelis, ali problem je u tome da bas Srbi, Srbijanci i Ruse cine vecinu turista u CG, od kojih zivi citava Crna Gora.
    Nitko osim njih ne dolazi, a niti nece, jer jednostavno nemate koncepciju turistickog razvoja. Ali bogami, ako niste bili u stanju razraditi onu koncepciju do dan danas, koja je vam garancija da cete moci to ikad napraviti?

Dakle, mozete vi, stovani gospodo civilizirani ugostitelji, i dalje sanjati dolazak i boravak Sandinavaca, Njemaca i Nizozemaca od ozujka i do listopada, onih fino vaspitanih Europejaca, koji ce svojim lijepim ponasanjem i svojom kulturom istisnuti iz Crne Gore horde ruskih i ukrajinskih divljaka i jucerasnjih cobana ... ali da ponovim: imali ste dosta vremena za napraviti to tijekom svih onih prethodnih godina dana. Rezultati su poznati svakome.

Po meni ima samo jedan nacin "reorganizacije turisticke sfere" u CG i to uz maksimalnu uporabu buldozera i bagera s kuglom za rusenje (barem u BD), ali ona je opcija jedva prihvatljiva za vecinu crnogorskih ugostitelja.
    Ne volim ruse i ne radim sa njima. Ali ono sto ja volim nije bitno. Bitno je da 1 rus koji dodje da noci u splendidu ostavi CG vise novca kroz poreze, uposljavanje ljudi itd. nego 50 Srba koji noce za 3eur u Markovice.
    Kao pravi profesionalac i strucnjak iz struke, emocije sam ostavio po strani i samo realno pricam. To za ovu tvoju prvu recenicu.

Moje goste cine samo Skandinavci, Nizozemci, Australijanci, Englezi i Amerikanci. I ovdje ne pricamo o apartmanu ili sobi vec pricamo o hiljadama gostiju godisnje. Tako da pricam za sebe kad kazem da se i te kako moze dobro raditi i bez Rusa i ukrajinaca.

Kao sto sam vec gore rekao, i sto je bila poenta moje price. Nijesu cijene problem sto rusi ne dolaze vec je problem globalno ekonomska situacija u toj zemlji. I dokazao sam poentu

Sto se tice bagera i kugle ne mogu se vise sloziti sa tobom. Ali i za sadasnju situaciju u urbanizmu i arhitekturi na CG primoriju krivi su rusi. Njima samo daj onih kubikona, samo betona i samo eloksirane bravarije, a unutra da imas to vise kozhe, cinka i wide screen TV-a i to ti je to. Nigdje mediteranske gradnje, nigdje planinske gradnje kakve treba. Opet da nije imao ko da kupuje to ne bi se ni pravilo, a ko je kupovao - upravo gospoda Rusi

Problem CG i ministarstva turizma ili urbanizma je sto zadnje 25 godina nema sposobne osobe na celu tih resora. Dolaze ljudi koji nikad iz CG nijesu izasli (osim za matursku ekskurziju) i poslednjih 20 godina potpuno je pogresna kompletna strategija. Podredili smo sve rusima, i sad kad rusa nece vise biti kao ranije, budzet je ugrozen
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-15 at 10:43.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Kao pravi profesionalac i strucnjak iz struke ...
    Sto se tice bagera i kugle ne mogu se vise sloziti sa tobom. Ali i za sadasnju situaciju u urbanizmu i arhitekturi na CG primoriju krivi su rusi. Njima samo daj onih kubikona, samo betona i samo eloksirane bravarije, a unutra da imas to vise kozhe, cinka i wide screen TV-a i to ti je to. Nigdje mediteranske gradnje, nigdje planinske gradnje kakve treba. Opet da nije imao ko da kupuje to ne bi se ni pravilo, a ko je kupovao - upravo gospoda Rusi
    Ovo je VRH! :lolblue:
    Ovo ti je skoro gotovi skec za buksovce

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Ali i za sadasnju situaciju u urbanizmu i arhitekturi na CG primoriju krivi su rusi. Njima samo daj onih kubikona, samo betona i samo eloksirane bravarije, a unutra da imas to vise kozhe, cinka i wide screen TV-a i to ti je to. Nigdje mediteranske gradnje, nigdje planinske gradnje kakve treba. Opet da nije imao ko da kupuje to ne bi se ni pravilo, a ko je kupovao - upravo gospoda Rusi
    1. Uništavanje urbane cjeline (na to mislim kao funkcionalnu urbanu sredinu) počelo je daleko prije ,,ruskog talasa'', kada je početkom devedesetih definitivno pokopan ,,projekt južni jadran'' (on je počeo da se pokopava još osamdesetih ali do ,,ludih devedesetih'' moglo se još osloniti na to)
    2. Ja (jesam li crnogorac, srbin, rus, kazahstanac, izraelac, ... svejedno) želim da mi kuća bude u gabaritima sa granicom placa, da je isključivo napravljena od čelika i stakla, te da ima sedam spratova. Želim, ali ... ček malo, može, ne postoji država (mislim na istu kao instituciju ma zvala se ona Crna Gora, Srboslavija, Turkimestan,...)
    3. Vezano za prve dvije stavke, postoji DUP (Detaljni Urbanistički Plan) koji u svakoj uređenoj državi ima snagu zakona. Vraćajući se na stavku 1. iz ovoga vidi se da je urbana cjelina dokrajčena jer su DUP-ovi kriminalni.
    4. Ovo se sve uglavnom odnosi na Budvu gdje živim i radim (živim od turizma) i nije nam kriv niko drugi no mi sami
    5. Mogao bi i dalje, no me već muka ...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Sve to stoji, kao sto vec rekoh u potpunosti se slazem. Drzava nije zastitila apsolutno nista, napunili su se idioti a nama ostao beton.

Ali postoji zakon ponude i traznje. I ako je traznja za betonskim blokovima koji su 10 spratova na 50m od mora. Kada se iz 70% iste te budve ne moze vidjeti more, kada ne mozes da spavas cijelo ljeto od Top hila itd. E ako je to traznja, ti to moras da ponudis. Npr. isto sto se desava u Albaniji sad, i opet glavni kupci su rusi. I opet isti stil gradnje kao u Bd, i opet zgrade od 7 spratova na pjeni od mora. Evidentno je da i u jednoj i u drugoj zemlji korupcija vlada. Ali ta traznja... Traznja

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Ne radis sa rusima,znaci ako neki rus naidje u tvoje odaje,ti ga neces primiti,radis li sa srbima?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Rezervacije na ruskom, srpskom/crnogorskom se odbijaju isto kao i rezervacije sa ovim prezimenima. Jednostavno odlucio sam sebe i druge goste da rasteretim i postedim i napravio vrhunski potez

Radije cu izgubiti 50eur (necu jer napunim to i bez rusa) nego imati nekoga bez imalo osnovne kulture, ili kulture putovanja. Znaci danima bih mogao prepricavati sta me je sve "snaodilo" od Rusa ranije. Koliko sam puta isao u miliciju ili bolnicu po njih, koliko upisanih i ispovracanih madraca promijenio, koliko neprospavanih noci... Uh uh uh, ne ponovilo se
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-15 at 14:58.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Razlog sto ih je ovoliko prijavljeno je to sto je to najlaksi nacin da se dobije boravisna viza na godinu, koja se kasnije produzava

U određenom smislu dugoročnom vizom se može smatrati i odobrenje za privremeni boravak u Crnoj Gori, koji se saglasno članu 35 Zakona o strancima , može odobriti strancu koji namjerava da boravi u Crnoj Gori duže od 90 dana, radi:
    1) zapošljavanja i rada, obavljanja privredne ili preduzetničke djelatnosti;
    2) sezonskog rada;
    3) srednjoškolskog obrazovanja ili studiranja;
    4) učešća u programima međunarodne razmjene učenika i studenata ili drugim programima mladih;
    5) specijalizacije, stručnog osposobljavanja i praktične obuke;
    6) naučno-istraživačkog rada;
    7) liječenja;
    8) spajanja porodice;
    9) humanitarnih razloga;
    10) drugih opravdanih razloga, određenih zakonom ili međunarodnim ugovorom.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Moje goste cine samo Skandinavci, Nizozemci, Australijanci, Englezi i Amerikanci. I ovdje ne pricamo o apartmanu ili sobi vec pricamo o hiljadama gostiju godisnje. Tako da pricam za sebe kad kazem da se i te kako moze dobro raditi i bez Rusa i ukrajinaca.
    http://www.monstat.org/userfiles/fil...20-%202014.pdf
    Nizozemci - 5440
    Danci - 4002
    Finci - 3880
    Norvedjani - 8573
    Ameri - 12420
    Australija - 4078
    Englezi - 24313
    -----------------------
    62736 tisuca turista i to creme de la creme!

Ti pises o "hiljadama gostiju".
    Hajdema da pretpostavimo da ti je ta brojka min. 3 000 tisuca ljudi svaki mijesec od lipnja do kolovoza tj kontroliras +/- 5% crnogorskog "zapadnog" trzista ...
    Hajdemo da zamislimo da one "hiljade gostiju" dolaze kod tebe mjesecno od svibnja do rujna, njih ukupno 5-6 tisuca, tj kontroliras +/- 10% crnogorskog "zapadnog" trzista ...
    Ups, gospodine Mank, kako ste dobro naucili crnogorski ... a jos i ima vam dosta slobodnog vremena za pisati na forumu
    PS Naravno da se malo z***vam. :lolblue:
    Bez uvrede
    Last edited by A+A; 23-03-15 at 15:30.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Jao pa kako smo bukvalni majka mu stara

Švedska 9 486

Belgija 8 853

A plus je tu dosta ljudi i iz ostalih zemalja EU. Dragi nam kobasichari njemci, Francuzi, talijani itd.

Edit: Opomenuse me da ne iznosim brojke o poslovanju javno

Ali recimo da ucestvujem u ovoj brojci sa manje od 1% meni je dosta

Poenta price - 0 Rusa/Bjelorusa/Ukrajinaca

Poenta price - iskustvo u turizmu/iskustvo putovanja naspram iskustva guglanja
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-15 at 15:41.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Jao pa kako smo bukvalni majka mu stara

Švedska 9 486

Belgija 8 853

A plus je tu dosta ljudi i iz ostalih zemalja EU. Dragi nam kobasichari njemci, Francuzi, talijani itd.

Poenta price - 0 Rusa/Bjelorusa/Ukrajinaca

Poenta price - iskustvo u turizmu/iskustvo putovanja naspram iskustva guglanja
    Sjetih se one" Crncima i psima zabranjen ulaz"...
    Ima li ti koje tablice na ulazu ili kojeg teksta na sajtu da ne bi bilo krsenja javne ponude?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

nema nista, prosto im uljudno uvijek kazem da smo popunjeni i da ih mogu uputiti na alternativni smjestaj.

Ipak sam ugostitelj a ne nacista

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH

A 10000 repa dobijas za ovo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    http://www.monstat.org/userfiles/fil...20-%202014.pdf
    Nizozemci - 5440
    Danci - 4002
    Finci - 3880
    Norvedjani - 8573
    Ameri - 12420
    Australija - 4078
    Englezi - 24313
    -----------------------
    62736 tisuca turista i to creme de la creme!

Ti pises o "hiljadama gostiju".
    Hajdema da pretpostavimo da ti je ta brojka min. 3 000 tisuca ljudi svaki mijesec od lipnja do kolovoza tj kontroliras +/- 5% crnogorskog "zapadnog" trzista ...
    Hajdemo da zamislimo da one "hiljade gostiju" dolaze kod tebe mjesecno od svibnja do rujna, njih ukupno 5-6 tisuca, tj kontroliras +/- 10% crnogorskog "zapadnog" trzista ...
    Ups, gospodine Mank, kako ste dobro naucili crnogorski ... a jos i ima vam dosta slobodnog vremena za pisati na forumu
    PS Naravno da se malo z***vam. :lolblue:
    Bez uvrede
    Podosta (skoro svi) ovih "stranaca" su samo nashi "gastarbajteri" sa pasoshima tih zemalja. Njih bi Gandalf isto eliminiso terminator stilom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Đe pobjeći i od rusa i od "crnogoraca2006" ???
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ova tema sve vise podśeća na onu anegdotu kad firma koja proizvodi cipele poslala dvojicu komercijalista u Afriku da ispitaju trzise i poslije dva dana jedan javlja:
    - Saljite sve sto imate na lageru odje niko nema cipela, a drugi
    - Nema ljeba od posla, odje niko cipele ne nosi.
    Ko zeli i voli da provede odmor u prijatnim ulovima, seta kroz predivnu netaknutu prirodu i uziva u ljepoti moze naći koliko hoće mjesta, mimo nase aljkavosti i neznanja da se to sve to bolje proda i zainteresuje turiste. Onaj koji dodje da svoje prkno przi na suncu po cijeli dan sto bi mogao i kući uspjesno raditi isto moze naći dovoljno mjesta. Od takvog gosta je malo koristi osim sto se statisticari fale kako se broj povećao i vise nego prije rata i ... trta vrta.
    Prica o elitnom turizmu je opet floskula koja se ponavlja ka mladi kokot svoju pjesmu, a u sustini nista ne znaci. Sto je za nekoga srednje zalasno za nekoga je elitno da ne moze elitnije, a to sto mi proglasimo kao elitno neko razumije kao dobar vic. Mora se pomalo mijenjati mentalitet onh koji zive od turizma i shvatanje da se za dva-tri mjeseca ljeti zaradi za cijelu godinu pa kad prodje sezona moze se lelemudati do sljedeće godine. Mnogo je onih koji imaju dovoljno para a ne vole ljetnje guzve a naza ponuda je tanka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niko ko' talijani
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Dobro, u redu je, ali koliko se sjetim ti si nekoliko puta komentirao kako od onih statistickih 350+ tisuca "zapadnih" gostiju dosta veliki dio cine:
    - oni, koji dolaze na kruzerima i koji idu samo na izlet
    - oni, idu u CG na izlet uz pomoc stovanog @bracodubrovnik i njegovih kolega
    - oni vasi baustelci s inozemnih putovnicama (a i neka ih kolicina iz susjednih zemalja)

i td

Imas li koje podatke (mozda na osnovu vlastitog iskustva) o tim postotkama?
    Last edited by A+A; 24-03-15 at 07:37.

Page 210 of 715 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260310710 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)