Page 580 of 857 FirstFirst ... 80480530570576577578579580581582583584590630680 ... LastLast
Results 14,476 to 14,500 of 21409

Thread: Predlozi...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Jedno je sigurno, malo me je koji film natjerao da ga se otresem ovolikim redovima.
    Nije najjasnije chemu ovakva tirada/dociranje vezano za jedan film, u smislu da si iznio vishe nekakvih (nazovi) stavova i teorija nego svi propagandni filmovi ikad, zajedno. Zatim paushalne ocjene/ideje, sa krunom da je samo ostvarenje narucheno braci Nolan (Englezi), kao nekakav politkomovski uradak ili shta vec.

Jel ti ovo ozbiljno da te pita chovjek?!

Znam da ljudi optereceni odredjenim stvarima vide sve kroz prizmu tih istih opterecenja, ali ovo je do te mjere previshe, tj. bez ukusa, da...

I jos nesto kad vec i ovoliko uvazih ovu tvoju polit-tiradu,
    -Dragi moj, polazish sa pogreshnih premisa, svijet se, (ovih dana tek), ne dijeli na ruse, amerikance, poljake, marokance.. Dijeli se na bogate/mocne i bezgace/nemocne. I tu je sva poenta.
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Ko hoće zaista i dobro da se zabavi televizijskim tranžiranjem savremene američke politike i vivisekcijom države neka odgleda tri sezone House of Cards (Kevin Spejsi kao glavni akter i producent), a naročito prve dve.

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    -Dragi moj, polazish sa pogreshnih premisa, svijet se, (ovih dana tek), ne dijeli na ruse, amerikance, poljake, marokance.. Dijeli se na bogate/mocne i bezgace/nemocne. I tu je sva poenta.
    Apsolutno se slažem, ali u goreiznešenoj, naravno - SUBJEKTIVNOJ kritici je vidljiva samo moja potreba da se "olakšam" na sebi svojstven način od filma, filma uopšteno, a ne od filma - što on to danas jeste.

Mene mnogo više interesuje vaše gledište na pomenuto ostvarenje (nije da nije zaslužilo), kakvo god da je, loše ili dobro - svejedno.

Ne da bih proturječio, već da možda uvidim nešto što sam u svojoj gadljivosti propustio, možda nešto zaista vrijedno divljenja.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Kejn opet preskače terapiju. A još ako u prvim redovima pomene kapitalizam, show proagram može da počne.
    Interesantno koliko zapravo pojedini ljudi ne umiju da uživaju u zabavi, nego sve vide kroz prizmu zavjera, masona, Amerikanaca kao negativaca itd..
    U jbt. That post gave me a cancer.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Da da, interesantno, sada se propaganda prava i PR zasniva na TV serijama (oke, više nisu ni TV, sada se svitlavaju konzumentu u glavu preko specijalizovanih internet kanala, nickelodon, netflic i sl.). Filmovi su danas više pisani za komunikaciju sa radnim narodom na nosačima aviona i udaljenim bazama.

Vidim da niko nije pomenuo (možda ni pogledao) ovo poduže predavanje "ćaleta" koji lijepo izlaže stavove na kojima se bazira današnja američka politika i objašnjava uzroke njihove zablude, patologije i agresivnosti. Možda i bolje, svijet izgleda bolje mjesto kada se ovo ne zna. A i gledanje predavanja je još dosadnije od interstellar-a.

Kako god, nije ovo iz usta ovih ili onih, već ljudi koji žive u tom društvenom uređenju, koji ga poznaju mnogo bolje od onih što su ga ovlaž prošli u proputovanju turističkim očima...

ĐE SE IZGUBILA OBJEKTIVNOST?!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Donjeck View Post

Gledao ko?
    Gledao ja. Kraj je jedino što valja u filmu
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post

ĐE SE IZGUBILA OBJEKTIVNOST?!
    Onog momenta kad si braću Nolan svrstao u tipične Amerikance.

Sjedi i uživaj pls.
    Još jednom:

* imam jako razvijenu samokontrolu ali prilikom ove scene sam bukvalno bio kao na iglama sve dok se nije spojio, nisam trepnuo dok je trajala, što odavno nisam zapamtio ni jedan film da mi je pružio takvo ''iskustvo''.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Nakon citanja ovih postova iznad(ne znam sta mi to trebalo) pade mi na pamet Idiocracy.
    http://www.imdb.com/title/tt0387808/?ref_=nv_sr_1

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Onog momenta kad si braću Nolan svrstao u tipične Amerikance.
    Ne braću Nolan, već publiku, idejne pretendente klasne (kapitalističke) superiornosti...

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    * imam jako razvijenu samokontrolu ali prilikom ove scene sam bukvalno bio kao na iglama sve dok se nije spojio, nisam trepnuo dok je trajala, što odavno nisam zapamtio ni jedan film da mi je pružio takvo ''iskustvo''.
    I ko sam sad ja da umanjujem (što je i nemoguće) nečije impresije bez negativnih besktejdž primisli... u svakom slučaju KVALITETAN je u mnogočemu!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

U svakom slučaju INTERSTELLAR je rijetko specifičan film, koji svakako nikoga neće ostaviti ravnodušnim, i zato ga TOPLO PREPORUČUJEM SVIMA!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Pošto si ga maksimalno spoilovao svakome ko ga nije gledao. Trebalo bi te banovati zbog par postova iznad. da je najgori film na planeti odakle tebi pravo da pišeš spoilere. I ako se odlučiš da ih pišeš jer smatraš da ljudi moraju da pročitaju palamuđenje upozori na to I PIŠI BIJELOM BOJOM
    Last edited by Rakun; 19-03-15 at 17:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Kako god, unaprijed se radujem vašim gledištima na pomenuto ostvarenje. Naravno, bez kontriranja i tome slično...

Ako ništa, čisto iz zajedničke radoznalosti koliko smo svi vješti, i na koji način - kritičkom gledištu - i najobičnijeg filma, a time i svega oko nas.

ps. Što manje oslonjeno na moju goreiznesenu SUBJEKTIVNU kritiku - to bolje.
    Last edited by Xerxes; 19-03-15 at 18:17.

Thanks Thanks Given 
    1,486
    Thanks Thanks Received 
    5,934
    Thanked in
    2,792 Posts

Kvalitet i Interstellar u istoj rečenici može proći samo sa sa stanovišta specijalnih efekata. Ništa drugo u ovom filmu ne ostavlja prostor za posmatrati ga inspirativnim, dubokoumnim ili zabavnim ostvarenjem. Sve što nam je ponuđeno je totalna bezvezarija nafilovana tonom usiljene dramatičnosti, reciklaže već viđenog uz nezaobilazni začin u vidu aktuelne propagande.

Ono kao kad gutate GMO slatkiš iz ambalaže vrhunskog dizajna.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se Interstelara tice muzika je jedino sto odskace, jedini dio pomenutog ostvarenja koji je ubjedljiv. Doduse, sa Hansom nema greske.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ja bih se slozio da Interstellar ima dosta plastike u sebi, ali se pojavljuju neke stvari iz nauke tipa: crna rupa, crvotocina, prostor-vrijeme kao cjelina, dilatacija vremena itd. Ali mi se ne svidja kako je sve to nekako povezano sa naucnom fantastikom I onda komplet proizvod postaje los. Ali morao je I taj sto je pravio film neki svpj pechat da udari, tako da rqzumijem.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Kvalitet i Interstellar u istoj rečenici može proći samo sa sa stanovišta specijalnih efekata. Ništa drugo u ovom filmu ne ostavlja prostor za posmatrati ga inspirativnim, dubokoumnim ili zabavnim ostvarenjem. Sve što nam je ponuđeno je totalna bezvezarija nafilovana tonom usiljene dramatičnosti, reciklaže već viđenog uz nezaobilazni začin u vidu aktuelne propagande.

Ono kao kad gutate GMO slatkiš iz ambalaže vrhunskog dizajna.
    Tacno... Kad pomislim samo sa kolikim entuzijazmom sam ga cekao nakon prvog trejlera... Nadam se da moja ocekivanja nece rezultirati ni priblizno podjednakim debaklom u slucaju sledeceg koji je na listi cekanja - Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Odgledajte Interstelar i donesite sami svoj sud, tako da iskulirajte forumske bardove emancipovane. Treba napomenuti pojedine pecke momente, ali mora se znati da se u onakvu produkciju (165 miliona dolara) moraju ubačiti holivudštine, jbg - kapitalizam i te munje. Ipak širokom pučanstvu treba prodati film kome je radnja ovo http://i.huffpost.com/gen/2263756/th...-CHART-570.jpg

Od mene preporuke - nije all time klasik, ali je sasvim korektan film.
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Ovo sto radish, chisto tehnichki gledano, zove se "uchitavanje znachenja", kad (obichno nevjesht) chitalac/gledalac dopisuje/kreira aspekte djela koji ne postoje (ni u naznaci).

Uchitavanje znachenja nije toliko strashno kad se chovjek drzi smislenog i racionalnog prilikom osvrta/kritike, ali kad krene da objashnjava kako je jedan obichan (wonna be mudar) film, apologetika nacizma, GMO-a, raznih zavjera, itd, itd. E to je vec, najblaze recheno, krajnje neukusno! (Ne znam kako uopshte mislish da te neko uzme za ozbiljno posle ovakvih izleta..).
    Mogu da ne cijenim Nolana, tj. njegovo djelo, ali bez obzira na to, nikad mi nam nije palo, niti ce, da mu spochitavam da je odgovoran (tesko mi je i da napishem koliko je besmisleno) za stanje u Siriji ili globalno zagrijavanje..

WTH?

No, bez obzira na sve, tvoje je pravo da vidish stvari kako god vec zelish da ih vidish i iznosish politichke stavove povodom toga, ali, eto thread za politichke stavove, a ne ovdje.
    (Ionako pomenuti thread lichi na "3 karte za Holivud", (nazalost nema trece (yugo) strane), -samo navijachi/aktivisti istoka i zapada, pa ti eto i sa te strane zadovoljenja i istinskog dramskog okruzenja).
    ><

Thanks Thanks Given 
    177
    Thanks Thanks Received 
    530
    Thanked in
    399 Posts

Quote Originally Posted by scholar1 View Post
    Evo sad ga gledam masu mi je depresivann, masu bas, muzika i scene. Ima akcije sve je ok ali da nema ova doza depresivnosti bila bi ovo Filmcina. Ali sve u svemu nije los!
    A njesra je film realno no eto da se ispoštuje ta akcija i Statham.

Friday http://www.imdb.com/title/tt0113118/ .
    komedija sa Ice Cube i Chris Tucker-om
    sinoc ga odgledah. Dobarrr
    Last edited by miha; 19-03-15 at 20:21.

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Meni nista nije jasno.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

aj neka se neko odje pobije oko toga valja li interstellar ili ne, cisto da se predje preko te prepreke, i da nastavimo dalje
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Mislim da jedan film ne zaslužuje ovoliko strana na ovom topic-u. Da je prvi put da smo gledali Star Wars pa mnogo jada.
    Hipsteri svih zemalja - ujedinite se oko pljuvanja Interstellar-a
    Last edited by Rakun; 20-03-15 at 00:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

upalih malog buda i izbrisah sa kompa posle 20 min, ranjen sam intelektualno ..............
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mali budo... Dovoljan mi je bio trejler i ekipa glumaca pa da znam da je iskopnicko dno.

Thanks Thanks Given 
    238
    Thanks Thanks Received 
    167
    Thanked in
    120 Posts

E ja prije par ura odgledah Malog budu, konačno. Slušajući "stručnjake" po forumu i izbjegavah da ga odgledam. I odavno se nisam više ismijao gledajući neki film, i opet ću ga pogledati kroz neko vrijeme.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Interstellar je zlatni presjek holivudske kinematografije DANAS, sa visokom ocjenom 8.8, i sa uloženih 165 miliona dolara.

Ne treba se biti veliki poznavalac mnjenskih teorija da bi se uvidjelo da se toliki novac u kapitalizmu ne izdvaja bez debelog interesa u vidu krojenja svijesti konzumenata.

Kao veliki ljubitelj naučne fantastike, i uopšte holivudskih ostvarenja šezdesetih i sedamdesetih godina... primjećujem ogroman raskorak u onome što je bilo nekad i u onome što se danas smatra originalnom idejom ili dobrom fantastikom. Neću biti maliciozan pa reći da mogu da ga hvale oni koji su dovoljno mladi da nisu videli bolji SF, već upravo suprotno, i to samo zbog izuzetno hrabrog iskoraka u predstavljanju čulno receptivne četvrte dimenzije, i malim dijelom, do sada neviđenom konceptu putovanja kroz vrijeme.

Ostatak filma je pretrpan prenaglašenim, ali vješto upakovanim znakovima, počevši od svega izgovorenog, zatim zvuka, slike i tona... ma do te mjere da je nekome sa izoštrenim čulima na tom polju nemoguće zanemariti toliki šum, toliku disharmoniju sedme umjetnosti. Jer; Svaki skup znakova koji nosi neko značenje nazivamo KOD, dok je samo kodiranje ustvari davanje značenja, a dekodiranje razotkrivanje istog. Svaki kod je uvijek rezultat složenih sadejstava stečenog, proživljenog, kulture, konvencija, nasljeđa i psihe. Svi znakovi koje upijamo imaju svoje denotativno (objektivno značenje) i konotativno (ono što objektivno nije dato, već mi sami postepeno pridodajemo). U komunikaciji sa drugim čovjekom mi saopštavamo poruku koja se poslije određenih verbalnih ispravki očekivanih mimoilaženja podudara sa shvatanjem primaoca. U medijskoj - masovnoj komunikaciji to je mnogo teže, jer svako od nas ima svoje lične filtere, kognicije, emocije i sl. iako možemo pripadat istom kulturno – socijalnom kontekstu.

Ko god malo bolje barata oruđima pri kritici filma, serije, TV programa, tuđih govora... bilo čega - taj se može okoristiti poretkom slobode u otklanjanju najoprostivijih neudobnosti, nerijetko i neprimjetnim, ali danas jako, jako bitnim i vitalnim!

Page 580 of 857 FirstFirst ... 80480530570576577578579580581582583584590630680 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)