Page 579 of 857 FirstFirst ... 79479529569575576577578579580581582583589629679 ... LastLast
Results 14,451 to 14,475 of 21409

Thread: Predlozi...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Upravo. Vidiš, meni je ovo što je u filmu odrađeno dovoljno, ali, kako se od Nolana očekuje samo najbolje, priča je ustvari prekratka i zbrzana.

Spoiler alert:
    Sami taj univerzum u kom se odigrava priča je trebalo mnogo bolje opisati, glad, kako je do nje došlo, kako se narod tj. svijet ponašao, zašto su vojske ukinute, koliki je tehnički nivo napredka u tom momentu postojao. Odjednom, imamo tu crvotočinu i znanje da mogu da putuju kroz nju a sa druge strane Apolo misije su lažirane (zvanična politika u tom momentu za narodne mase) imamo jednog TARS-a, pa hibernacija itd. To su neke stvari koje bi po meni malo trebalo razjasniti.

Kao što rekoh, film se bazira na par klasika sf-a. Odiseja u svemiru kao glavna inspiracija, pa se provlači kroz nju i taj star wars elemenat (ono kad TARS upada u letjelicu mi liči na r2d2 iz dotičnog filma) pa sama ta priča o crvotočini i putovanju kroz istu, pa samo vrijeme (1 sat - 7 godina) mi dosta liče na Forever war od Džoa Haldemana.

Ukratko, priča je sklopljena i oblikovana u dobrom pravcu ali štura.
    Mozda ti ochekujesh od Nolana najbolje, sve sto sam, do ovog filma, osjecao prema Nolanu je (muzichka grupa) -Veliki prezir, mada ni sad nema puno razlike.

Njegovi filmovi nijesu smece smece, ali su uglavnom pretenciozne pompeznosti, (a to se evo kroz Interstelar najbolje vidi) nesto kao kad mediokritet pokusava da bude Homer, da leti jako visoko, iako je po prirodi kokoshka i moze da "preleti" par metara u najboljem. Biti kokoska je sasvim ok ako se drzish svojih okvira, naravno, ali umishljati i duvati se kako si zapravo albatros, e to je muka. Ali ovo su vremena kakva jesu, gdje je Kim K. naj riba ever i onda bude jasno kakvi estetski nazori vode kolo, trenutno makar.

Elem, moje ochekivanje od Interstelara je bilo najmanje moguce, a ispalo je da je to njegov "naj film", sto naravno ne znachi da je dobar, vec da je -njegov- naj film, i to potpuno bizarno -NE njegovom zaslugom/namjerom, haha. Taj chovjek ne umije ljudski da pricha prichu, niti da se mane "mudrozboranja", pa to sve najcheshce nalikuje karikaturi i jednodimenzionalno je do besmisla. Neki bi rekli da ne umije da se opusti, kad ga chovjek vidi, bude jasno, vas je "coshkast" mrchio se.

No, zaslugom nekoliko faktora, -Muzike, Dilana Tomasa, (Rage rage against the dying of the light) i nekih stvari koje su, na srecu, umakle reziji, javlja se interesantan feel. Nesto sto ide waay beyond "nolanovske mudrosti" i sto je vezano za ideju nestanka civilizacije/chovjeka, chovjeka samog u beskrajnom prostoru (u limenoj konzervi).
    Koliko ove stvari ostavljaju dobar-mistichan-produhovljen otisak na chovjeka i vode ga "da opshirnu vidi(m) kolijevku u kojoj se vjechnost odnjihala", toliko svaki damar mudrozboroseranja iritira do besmisla. Drugim rijechima, ovo ostvarenje bi trebalo izrezat i gledat samo djelove koji su muzika/prostor/kretanje, a vajne mudrosti i ljudske relacije kako ih vide burazeri (Jonathan i Christoper) ostavit im da uzivaju uusta ih coshkasta ravna.
    ><

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Nolanov ubjedljiv najbolji film je Memento. A ima istine u ovome sto si napisao tj. da pokusava stvari kojima realno nije dorastao, bar sa pripovjedacke strane.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Predlozi...

Predlozite mi 3-4 dobra filma.

Nisam gledao mozda 40-50tak filmova evo 10 godina. Naravno zato sto sve vise losih filmova a sve vise dobrih serija pa se preslo na ovo drugo...

Odrastao sam uz filmove poput "Il buono il bruto il cativo" Green Miles, Good Fellas, Seven, Shawshank redemption, Batmana itd...

Prijao bi mi neki dobar triler nocas poslije utakmice...

Tapatalk - 5s JB 8.1 slim gray 64gb

Thanks Thanks Given 
    56
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Pogledaj Boyhood, najbolji film.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni bi prijalo nesto poput Heat, Con Air i Face/Off pa ako neko ima slicnu preporuku bila bi zahvalna
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A dje boyhood. Trazi covjek triler da uziva a ti njemu 3ipo sata prenemaganja Kao prstom u pedu

seven
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A boyhood je drama koliko procitah
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    28 Posts

phenix vidji odje mozda nadjes sto interesantno sto nisi gledala :grin:
    http://www.imdb.com/list/ls052003762/
    http://www.imdb.com/list/ls004053771/

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Može li se na ove novije tv-e gledati film direktno sa usb-a? Ili treba neki program?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,093
    Thanked in
    5,358 Posts

Direktno sa usb-a odavno.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A treba li mi kakav specifičan program da mi tv prepozna sub?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, ima to sad svaki noviji tv da moze da cita subtitlove, samo stavis da video i srt fajl imaju isto Ime.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    124
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    meni bi prijalo nesto poput Heat, Con Air i Face/Off pa ako neko ima slicnu preporuku bila bi zahvalna
    ne znam oce li ti se uklopit ali mozes ovo da probas: Assassins Cape fear Basic The negotiator ... eto, ako ti se bar jedan svidi opet dobro
    067-572270

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    Ne, ima to sad svaki noviji tv da moze da cita subtitlove, samo stavis da video i srt fajl imaju isto Ime.

poslato paukom
    Samo što je problem, bar je tako sa samsungom, što je najveća veličina titla baš premala, i mora se svašta radit' da bi se to popravilo, ne znam za ove ostale marke

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Samo što je problem, bar je tako sa samsungom, što je najveća veličina titla baš premala, i mora se svašta radit' da bi se to popravilo, ne znam za ove ostale marke
    Imam Vox televizor i veličina titla je super baš kako bi trebalo da bude mislim da i nema opcija da se to mijenja bar ne na mom televizoru.

Послато са SM-N910C

Thanks Thanks Given 
    177
    Thanks Thanks Received 
    530
    Thanked in
    399 Posts

Odgledah Wild Card sa Jason Statham-om.. Akcija u stilu John Wick, samo bez pistolja..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by miha View Post
    Odgledah Wild Card sa Jason Statham-om.. Akcija u stilu John Wick, samo bez pistolja..
    Evo sad ga gledam masu mi je depresivann, masu bas, muzika i scene. Ima akcije sve je ok ali da nema ova doza depresivnosti bila bi ovo Filmcina. Ali sve u svemu nije los!

" The Eyes Chico... They NEVER Lie "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo sacu

poslato paukom
    Pogleda li ga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne bratski, salio sam se bio , nemam zivaca za to, ako imas neki drugi da preporucis, slobodno.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne bratski, salio sam se bio , nemam zivaca za to, ako imas neki drugi da preporucis, slobodno.
    American Sniper od toga jece nema!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

American sniper klasicna americka propaganda, koliko sam bio ispizdio posle tog filma ..uhhh

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

– Cooper: You don't believe we went to the Moon?
    – Ms. Kelly: I believe it was a brilliant piece of propaganda, that the Soviets bankrupted themselves pouring resources into rockets and other useless machines...
    – Cooper: Useless machines?
    – Ms. Kelly: And if we don't want to repeat of the excess and wastefulness of the 20th Century then we need to teach our kids about this planet, not tales of leaving it.
    – Cooper: You know, one of those useless machines they used to make was called an MRI, and if we had one of those left the doctors would have been able to find the cyst in my wife's brain, before she died instead of afterwards, and then she would've been the one sitting here, listening to this instead of me which would've been a good thing because she was always the... calmer one.

Film je veoma važan. Kao što je Adam Smit postavio filozofske osnove kapitalističkog društva, siroti holivudski režiseri pokušavaju da naprave situaciju u kojoj su oni ipak dobri momci. Što naravno teško ide s obzirom da su užasno loši. Cijeli film je pravljen za bijelu ameriku 60ih godina. Pošto je ovo XXI ne znam ko će to i kako da primi, ali znam da će matorci sa puno para koji su 60ih išli kao klinci u bionju ovo da obožavaju. Ovdje je situacija kao što je predstavlja CNN: postoje na svijetu samo amerikanci sa svojim zabludama, teorijama zavjere, ispijanjem piva i graničnim oblastima političke korektnosti i LGBT prava. Ovdje je simbolika na nivou Top Gun-a i samozadovoljnim amerima je ovog puta cijeli univerzum premali. Sve zablude imaju podjednaku vremensku zastupljenost, baš kao u vrijeme izbora. Očigledno su sklapali scenario iz parčića nebuloza, i mislim da je film zapravo sjajno uspio s obzirom šta su sve ugurali unutra. Poznato je da danas postoje tri glavne žvake za ludake kojim lijepe sve naizgled pametne i potentne ljude, da bi se osigurali da neće ništa pametno da izmisle ili urade ili izazovu. Te crne rupe za pametnu đecu su A - put na Mars, B - globalno zagrijavanje i C - radovi na fundamentalnoj fizici, Higsovi bozoni i sl. gluposti. E, pa sve tri zabude su uspjeli ravnopravno da suknu i da svi ostanu živi. Uz duboku poremećenost i nepoznavanje fizike, psihopatološko nacističko rasističku propagandu, tretiranje nauke kao mješavinu religije i kung fua, tu su i svi dostupni holivudski šabloni : Triler sa pitanjem ko je ubica, Ričard III vitez mekog srca (koji ne može da pr*a), Roki Manćano koji uz pomoć štapa i kanapa ne znam šta sve ne, latentno incestuozna veza Alise u zemlji čuda i njenog oca (x2), Dr Džekil i Mister Hajd / Ludi naučnik itd. Sve je tu. Čak i srceparajuće emotivne scene cijepanja ličnosti u prisustvu nemogućnosti da se pomogne ocu/ćerci/dečku/curi/drugaru itd... I na kraju najbljutaviji i najgluplji happy end koji sam ikada igdje video i to je i najslabiji dio filma. Očigledno je film urađen po porudžbini, nije izaša iz potrebe scenariste da nešto pokaže ili saopšti ili uradi, već čisto 3satno marketinško propagandno s*anje, vjerovatno za US vojsku i srednji stalež kome treba objasniti da treba da bude lojalan i vjeruje debelim prebogatim bankarima koji upravljaju državom, bez obzira na pojave rasturanja države, očiglednog pišanja po ljudskim pravima, neskriveni satanizam i iživljavanje na drugim ljudima ne-amerikancima bez milosti i preispitivanja. Film u stvari treba da popuni dio koji nije pokrio Snajper - američki propagandni film namijenjen red neckovima.

A poenta filma je strašna. Ubjeđuje ponosne organizatore chemtrailsa, ubice dronovima, trovače GMO, RoundUP, Aspartam, Fluorid, Vaccine domena da su u pravu i da je to jedini ispravan način. Način da se bez milosti drugi ljudi ubijaju i tamane, da im se porod uništi, žene sterilizuju a muškarci koji nisu već porobljeni - utamane. I to ne uz tišinu i škrgutanje zubima, kao da je to nešto loše, već uz veselu muziku i neobavezno ćakulanje sa kolegama marincima. Dio filma koji nedostaje običnom gledaocu sam dao u nastavku. Taj dodatni film je u raznim oblicima već dobio svaki od nekoliko miliona "izabranih" bankarskih legionara kao filozofski temelj ubilačkog ludila u kojem su danas USA.

lično mislim da je film bespotrebno dugačak za ono sto pokušava da prikaže, da je razrješenje prilično slabašno (tata iz budućnosti, ćeri-pametnici daje signale iz druge dimenzije, koja je skrivena iza knjiga u kućnoj BIBLIOTECI! glupo baš kao što zvuči... , a poente i nema...

Jedino što možda ima nešto snage je priča o moralnom slomu naučnika - vođe projekta (biti heroj spreman da žrtvuje život za ideale je jedna stvar, ali KOLIKO DUGO to možeš biti, je nešto sasvim drugo...), a da li je sve to vrijedno skoro tri sata za'ebancije, nisam siguran... ono, mozda mi je utisak varljiv, ali nemam snage da film odgledam još jednom, a nebi li ga proverio... bem li ga...

Jedno je sigurno, malo me je koji film natjerao da ga se otresem ovolikim redovima.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Odlicna drama
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gledao ko?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    snip
    Film je daleko od savršenog, ali ti nemaš blage veze o čemu pričaš.
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Page 579 of 857 FirstFirst ... 79479529569575576577578579580581582583589629679 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)