Page 55 of 1402 FirstFirst ... 545515253545556575859651051555551055 ... LastLast
Results 1,351 to 1,375 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

to za odstetu je ziva istina, samo nisam siguran da li je bas 40 hiljada, ali nekoliko desetina njih jes
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Hm,čini mi se da u Crnoj Gori javnost i vlasti ponekad brkaju provalu sa prebijanjem dugova.
    Dobro je ponekad pročitati i komentare a valja ljude uputiti i na slučajeve đe je neko digao ruku na sebe zato što je nekoj funjari bio žirant. Niko ne bi trebao suditi o drugome ake nema toliko mašte da se stavi u njegov položaj, jer onda mnogo što nije baš onakvo kako izgleda...
    - M -

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ajde objasni, molim te, kako smo to u ova dva slucaja pobrkali provalu sa prebijanjem dugova? Ili mozda mislis na neke slucajeve o kojima uospte nije bilo rijeci odje, pa raspravl;jas sam sa sobom..

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    ajde objasni, molim te, kako smo to u ova dva slucaja pobrkali provalu sa prebijanjem dugova? Ili mozda mislis na neke slucajeve o kojima uospte nije bilo rijeci odje, pa raspravl;jas sam sa sobom..
    Ne mogu ja tebi objasniti ono što se događa na nivou ličnih motivacija koje jedino možeš naslutiti, ukoliko si dovoljno nepristrasan
    - M -

temp Guest

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Razumijem ja, služi da majke gledaju potencijalna slobodna radna mjesta za sinove parazite koji spavaju do 12, imam takvu pored sebe u kancelariji
    A jel "bebche mamino" tj. sincic na listi biroa nezaposlenih?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Cade il diaframma nella canna ovest

Tredici mesi prima del previsto č stata fatta brillare l'ultima parete di roccia nella Galleria di base del Ceneri
    - Dopo aver fatto brillare l'ultima carica, oggi, i minatori hanno potuto stringersi la mano nella Galleria di base del Ceneri. Tredici mesi prima del previsto č stata fatta brillare l'ultima parete di roccia della canna ovest in direzione sud. La caduta del diaframma in direzione nord č prevista per l'inizio del 2016, mentre la messa in esercizio della Galleria di base del Ceneri č fissata per la fine del 2019.

17.03.2015 - 14:06
    A sto rade Svajcarci... tj. garant vecina stranci pod organizacijom i vodjstvom svajcaraca...
    Pozitiv...
    Kod nas sto nece svaki projekaat sa kasjenjem obrnuti bar 2 kruga izbora - nista...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-03-15 at 13:47.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by metuzalem View Post
    Ne mogu ja tebi objasniti ono što se događa na nivou ličnih motivacija koje jedino možeš naslutiti, ukoliko si dovoljno nepristrasan
    Cak i da sam pristrasan (sto apsolutno nije tacno), ne vidim zasto bi bilo tesko objasniti te "opravdane" motive provalnika-pljackasa i provalnika-ubica, ako oni vec postoje? Sigurno su imali potpuno "opravdane" razloge za te svete radnje, kad ti tako kazes.. Medjutim, iz ovakve tvoje price se sam namece zakljucak da si ustvari ti taj koji je pristrasan i da ovakvim relativizovanjem pokusavas abolirati odgovornosti te iste provalnike-pljackase i provalnike-ubice. Neka si, vala.. falio nam je odje takav glas "razuma"...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

OČEKUJE POČETAK PRLJAVE KAMPANJE
    17.3.2015 08:48

Danilović: Čućete svašta o meni, a i o sebi

“Odustanite od Fejsbuk prijateljevanja dok ne bude kasno. Na vašoj sam strani”, napisao je sinoć Danilović na svom FB profilu
    6048PREGLEDA
    74KOMENTARA

Razjašnjenja na Glavnom odboru Nove: Danilović i MandićFOTO: ZORAN ĐURIĆAUTOR: Darvin Murić

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović najavio je sinoć da će protiv njega početi da se vodi prljava kampanja.
    Iako nije preczirao razloge za to, Danilović je ranije nagovijestio da će se priključiti Miodragu Lekiću koji je napustio mjesto lidera Demokratskog fronta.
    "Ovih dana će biti teško biti i Fejsbuk prijatelj sa mnom. Oduvijek je bilo, međutim, teško izdržati prijateljstvo sa političarem. Ipak, svima koji zbog mene trpite ili ćete tek trpjeti javno se izvinjavam i tražim oprost. Svega ćete se naslušati o meni, ali i o sebi - ovo drugo nije zasluženo i normalno. Navikao sam, a vi ako me ne poznajete makar dvije decenije, odustanite od Fejsbuk prijateljevanja dok ne bude kasno. Na vašoj sam strani", napisao je sinoć Danilović na svom Fejsbuk profilu.
    Danilović je prethodno najavio da će podnijeti ostavku na mjesto šefa poslaničkog kluba DF-a, čime, kako je kazao, više neće biti poslanik DF-a koji je oslabljen odlaskom Lekića. On je u intervjuu “Danu” poručio da je od Mandića tražio da u najskorije vrijeme zakaže sjednicu GO, gdje će, kako je naveo, obrazložiti zašto odlazi. Danilović je dodao da vjeruje da je neophodno da GO Nove usvoji novu strategiju po kojoj stranka nastavlja dalje savezništvo u novom DF-u, bez obzira što je Lekić izašao.
    Danilović je bio Lekićev najbliži saradnik u Frontu, a u više navrata indirektno i direktno je oponirao liderima Nove i Pokreta za promjene (PZP) Andriji Mandiću i Nebojši Medojeviću.

Posljednji primjer su izjave o prelaznoj vladi, kada je Mandić poručio da svi koji se zalažu za to da prelazna vlada nastavi NATO integracije mogu to da govore u vlastito ime, da bi Danilović rekao da je realnije da dođe do referenduma za koji se Nova zalaže ukoliko budu u prelaznoj vladi, nego sa Vladom Mila Đukanovića.
    Jel ovo lici na nekog ko je bio ucijenjen i "otima se" pa kud puklo da puklo?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    A jel "bebche mamino" tj. sincic na listi biroa nezaposlenih?

Hvala Lepo
    Naravno, to je ona kategorija građana CG što ih, kako Milovan fino reče, majka kupa u 30-tim i ima ih ogroman broj.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Naravno, to je ona kategorija građana CG što ih, kako Milovan fino reče, majka kupa u 30-tim i ima ih ogroman broj.
    Slatkisi.
    Da, da. cujem da nigdje nema roditelja kao crnogorskih... Da im dete ne dobije traumu sto nema najbolju garderobicu i sve sto tate i mame nisu ni morali imati.. I da se napajke da se ne bi stresirali dnevno-politickim glupostima. Cudo da ga gospodja nije poslala na studije vani. mada ko ce ga drzati za rukicu..briga da se detence ne izgubi .. i to je CG hit medju roditeljima.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Budva: Lucija Đurašković podnijela ostavku u DF-u

1671PREGLEDA
    11KOMENTARA

Lucija ĐuraškovićFOTO: ARHIVA "VIJESTI"AUTOR: Vuk Lajović

Predsjednica kluba odbornika Demokratskog fronta Lucija Đurašković, podnijela je ostavku na tu funkciju, kao i na članstvo u opštinskom odboru ovoga saveza u metropoli turizma.
    "Obavještavam građane da, s obzirom na najnoviju situaciju i napuštanje političkog saveza Demokratski front od strane njegovog lidera, prof. Miodraga Lekića, dajem ostavku na mjesto člana Opštinskom odboru DF-a Budva i Predsjednika kluba odbornika DF-a u SO Budva. Imajući u vidu da sam i do sada bila nezavisan član u okviru DF-a, svoju dalju političku aktivnost obavljaću samostalno, i dalje, kao nezavisan odbornik SO Budva, boreći se za već jasno proklamovane ideje Demokratskog fronta", navela je Đuraškovića u izjavi za Vijesti.

Đurašković je bila i nosilac liste Demokratskog fronta na lokalnim izborima 2012. kada je DF osvojio osam od 32 odbornička mandata, koliko broji parlament u Budvi, i time postao najjača opozciona koalicija u Skupštini opštine.

Al je Milo al su mađije Na primorju više niti jedna opoziciona partija nema u cijelo opštiski odbor,neki su raspušteni,a odbornici im nezavisni.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Znaci jednopartijski sistem...nista novo, isto kao i do sad..
    Booh...
    Nema vise novca za one koji su izigravali scenografiju parlamentarizma u drzavi gdje je za to uvijek bio zaduzen scenograf politickog pozorista za 'bijeli svijet'.. Ni u sliku ne mogu uc' a kamoli..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Evo izgleda u Bar jos jedno ubistvo .

Vidim izbacio Marko Milacic da je bio u Bar i da je u sred bjela dana doslo do pucnjave.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Barska policija uhapsila je maloljetnog M.J. zbog sumnje da je ispalio nekoliko hitaca na Petra Popovića (24) iz Bara.
    Maloljetnik je pokušao da pobjegne sa mjesta napada, ali ga je nepuni minut nakon ranjavanja Popovića, uhapsila barska policija.
    Napad se dogodio na parkingu između zgrada ANB-a i Centra bezbjednosti Bar.
    Popović je prebačen u barsku Opštu bolnicu gdje mu se ukazuje pomoć i van je životne opasnosti.
    Last edited by minjo; 17-03-15 at 15:14.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    255
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    15 Posts

Nema 24 nego 20 god. Katastrofa.
    I can't explain and I won't even try

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Cips, grana padano, maslinke.. ii za desert jabuke spremne za sjeckanje - veceras "Mehanizam" na RTCG...
    Kakav bioskop i Bakraci...
    "Vidimo" se veceras na forumu...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-03-15 at 15:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ladno su poceli i ispred supa da se komate i to sred bijela dana.I sad ce neko da se javi i da kaze kako drzava nije kriva za ovo i kako je u gradu Baru sve idealno i pod kontrolom.
    A samo da znate koliko jos desavanja ima za koje novine i ne pisu...
    Divlji zapad je sinonim za ovaj grad.Svako drugi nosi pistolj, omladina se listom drogira, droga se diluje na svaki cosak.A sve se zna i ko i kad i koliko.
    A policija cuti i pusta.Samo je pitanje dana kad ce se desiti tragedija kao sa onom jadnom braćom.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

^ Pitanje dana kad ce se desit' tragedija?

A ovo nije tragedija? A prosli put nije bila tragedija?

Kakva tragedija treba da se desi da bi se nesto uradilo?
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    1,452
    Thanks Thanks Received 
    5,779
    Thanked in
    2,713 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ja znam ali ... Bar znam za sta sluzi u Swiss i iz kojeg razloga potrazih taj site, a lici.. nije da ne lici... 86 "posjetilaca" a tolika qqnjava za poslom... e zaista 'zainteresovanih' cemu sluzi taj site - mozda ih je previse "virnulo"..

Hvala Lepo

U sretnim zemljama, ispravite me ako griješim, pomenute službe koliko toliko rade u korist nezaposlenog lica - pružaju realan info o raspoloživim radnim mjestima (na zahtjev poslodavca), zatim osiguravaju minimalac za pokrivanje djela troškova života i redovno kontaktiraju takvo lice kad iskoči ponuda (koja se ne može odbiti više od 2 ili 3 puta) + organizuju obavezna usavršavanja i sl. kako bi trenutno nezaposleno lice bilo konkurentni na tržištu rada.

Kod nas služba za zapošljavanje ima drukčiju funkciju. To možete uočiti čim kliknete na sajt ili kročite kroz vrata zgrade. Prvo se ogleda u masovnosti oglasa za fiktivna radna mjesta i sajt kao takav predstavlja bilten namještenih i tajnih konkursa tj već popunjenih mjesta ili produženih radnih ugovora postojećih radnika u određenim firmama (vidljivo ako posjećujete sajt ponedjeljkom, srijedom i petkom). Ovo drugo, pa brojnost zaposlenih i kancelarije za svaku pojedinačnu radnju govori više nego jasno. O njihovoj produktivnosti neki drugi put.

Ako vas zanimaju realniji oglasi, možete ih naći na sl. adresama:

http://zaposli.me/
    http://www.prekoveze.me/
    http://www.jobs4hotels.me/
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vani sve lici kao na ovaj Cg site.. Ne znam kako taj zavod (uh naziva) funkcionise.. Postoji osiguranje koje svi zaposleni placaju dok rade i sa tim novcem se jedno vrijeme finansiraju oni koji su osstali bez posla.. To mijenjaaju svako malo, tj. smanjuju, i poostrene su kontrole da ne bi bilo zloupotrebe. Nasi balkanci su koristili "biro" i pomoc od 70-80% od zarade po dvije godine, pa godinu itd, i usput radili na "crno" otaljavajuci obaveze prema birou.. Uglavnom su nasi maheri da izigraju svaki sistem pa kasnije sve poostravaju i zbog takvih nevini stradaju... Normalno svrha zavoda nije socijalni aspekt te finansijske pomoci, jer za to postoje druge socijalne sluzbe, ali kao ispomoc sa ciljem pomoci za zaposljavanje - da.
    Oni koji vode svoje grupe nezaposlenih su uglavnom i sami sa biroa nezaposlenih dosli na ta radna mjesta, konkurisali i uspjesno zadovoljili predavanja i kurseve.. E oni imaju zadatak od svojih nadredjenih da zaposle i doobrazuju svoju grupu koju vode i da na razne nacine (kontrole) cuvaju drzavni novac od mogucih hohstaplera.. I oni imaju svoj potreban % "zadovoljenja" svojih radnih obaveza.. Sto vise uspiju da zaposle, jaca i karijera..
    Zavisno od potrebne struke prati se ponuda na vise nacina.. Iako firme koriste info i usluge od privatnih agencija - headhunters-a , balkanci nijesu bas "obavijesteni" ispod menadzerskih pozicia, pa se na kraju pogleda lista ponude radne snage i na ovakvim sajtovima. Nije bas nesto pregledan ali sam uspjela da vidim i shvatim ponesto uporedjujuci moje podatke o broju zaposlenih u cg u raznim institucijama drzavnim i privatnim, o broju cg svrsenih studenata potrebne struke, i normalno ovaj sajt mi pokazuje nesto sto je .. ni veze s vezom ..
    Hvala za linkove.. proslijedicu ..
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-03-15 at 18:15.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ako vas zanimaju realniji oglasi, možete ih naći na sl. adresama:

http://zaposli.me/
    http://www.prekoveze.me/
    http://www.jobs4hotels.me/
    A na ove realnije oglase se redovno prijavi par stotina ljudi i teško se posao moze dobiti, pogotovo ko nema iskustva.

Sa vremena na vrijeme se prijavim na neki oglas sa tih sajtova čisto da probam, student sam. 2 puta su me zvali na razgovor, na prvi oglas se prijavilo 500+ ljudi(dva radna mjesta), a na drugi oko 250(1 radno mjesto), u oba slučaja na razgovor su zvali preko 100 kandidata. Dakle da bi regularno preko oglasa dobio posao moraš da imaš veliko radno iskustvo i DOSTA sreće.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

khm... jeste li gledali zemlju obecanja?
    Jedan od aktera sa onim "nemam ja pojma, brat, kum, nije moja duznost", moze ladno pecno uz kez za najvecu drzavnu funkciju cg.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    A na ove realnije oglase se redovno prijavi par stotina ljudi i teško se posao moze dobiti, pogotovo ko nema iskustva.

Sa vremena na vrijeme se prijavim na neki oglas sa tih sajtova čisto da probam, student sam. 2 puta su me zvali na razgovor, na prvi oglas se prijavilo 500+ ljudi(dva radna mjesta), a na drugi oko 250(1 radno mjesto), u oba slučaja na razgovor su zvali preko 100 kandidata. Dakle da bi regularno preko oglasa dobio posao moraš da imaš veliko radno iskustvo i DOSTA sreće.

2012 godine u martu Nelt/Nergelia raspise konkurs za 20 radnih mjesta. Od magacionera i vozaca, do agenata prodaje, ja se prijavim za regionalnog agenta tj. menadzera regije. Nikad nikakvog iskustva ja u prodaji nijesam imao, ali reko hajde da probam, ako vec mogu biti u NK, da ne placam stanove po CG cijeli zivot, cuo dobre im plate, sluzbena auta, mogucnost napredovanja.

Medjutim prijavi se preko 2500 ljudi tj. preko 100 po radnom mjestu. Prvo smo imali pismene testove organizovane na UDG, pa onda eliminacione razgovore svake nedelje sa nizim menadzmentom, pa visi menadzment, pa onda direktori i na kraju generalni direktor. Svaki put po 15-20min do pola sata, trik pitanja, testovi rada pod pristiskom itd. Za ovog menadzera regije sto sam se prijavio kod generalnog direktora na razgovor 10 kandidata na 1 radno mjesto, i pricamo jedno 20 min ja i direktore covjek mi daje hemijsku olovku i govori prodaj mi 5000 komada ove hemijske za 2 min i pokrece stopericu na telefon. Posle minut ipo ja njemu prodam 10 000 I on mi kaze dosad ste najbolji bili javice vam se sekretarica. To je bilo u petak, mene u ponedeljak ujutro zove sekretarica i govori kako sam primljen i kako se trenutno vrse pregovori oko uvodjenja nekih novih proizvoda kad se to zavrsi trening imam 15 radnih dana i krece se sa radom. Ja kontam brzo ce to Kad me nijesu zvali posle 20 dana ja sam fino sisao da odradim sezonu. Oni su me zvali 21 avgusta(2 dana poslije bokeske noci i skoro 5 mjeseci od kad su mi javili da sam primljen) da mi kazu da treba da pocnem da radim za 7 dana Samo sam ih pozdravio tada, posle me zvali smarali o jadu radili... No nebitno.

Ono sto je bitno je da nema veze koliko se ljudi prijavilo ili koliko ti je radno iskustvo. Bitno je da kad odes na razgovor na posao nijesi glista nego da sarmiras i odises samopouzdanjem i znanjem. Kad bi ljudi razmisljali koliko se ljudi prijavilo i ko se prijavio, nikad niko CV poslao ne bi. Sreca nikakve veze nema.
    U dosadasnjem profesionalnom iskustvu imao sam prilike da intervjuisem preko 1000 kandidata za razlite pozicije. Od konobara, kuvara, sankera, recepcionera, chekera, menadzera, cistacica itd. I kad ti dodje tip koji je nakitio CV, ti mislis pa zbog cega ovaj lik ne ide za Google da radi nego kod nas dolazi, pa onda taj tip ne umije da progovori, razvlaci se ka' zvaka, i kaze NE ZNAM ili Nijesu nas ucili, dodje ti da ga isklepas.

Covjek koji je na mene ostavio najveci utisak je jedan konobar iz Pirota. Stavio covjek u CV da prica 4 jezika, i ja reko vidi sto me shteluje covjek, opet neki pacijent. Pocnemo mi razgovor i ja ga pitam za jezike i on me pita na kojem jeziku zelim da nastavimo razgovor. I pricao je sva 4 tecno i predobro. Ne treba da kazem da je taj momak imao 3 konobarske plate, da je svaku jahtu u BD on radio sa svojom ekipom, i nosio kuci po 15-20 000 po sezoni. Ali dodju tuljani iz NK ili CT, i prvo im je pitanje na razgovoru kolika je plata pa posle toga koliko se radi
    Last edited by Gandalf_White; 17-03-15 at 20:11.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Cak i da sam pristrasan (sto apsolutno nije tacno), ne vidim zasto bi bilo tesko objasniti te "opravdane" motive provalnika-pljackasa i provalnika-ubica, ako oni vec postoje? Sigurno su imali potpuno "opravdane" razloge za te svete radnje, kad ti tako kazes.. Medjutim, iz ovakve tvoje price se sam namece zakljucak da si ustvari ti taj koji je pristrasan i da ovakvim relativizovanjem pokusavas abolirati odgovornosti te iste provalnike-pljackase i provalnike-ubice. Neka si, vala.. falio nam je odje takav glas "razuma"...
    Valjda i sam znaš da u sličnim provalama tragaju za motivom, baš zato što ih i logika na to upućuje...
    Eto dođe čoek doma i među ispreturanim stvarima zateče provalnike koji, umjesto da zbrišu, ovoga kukavca iskasape. Čak i uobičajen logika navodi na pomisao da se radilo o obračunu zbog nepodmirenih dugova.., što se u zadnje vrijeme često događa, a jači motiv od novca ionako ne postoji. U to je morao povjerovat i naš "lažni" car - Šćepan Mali ( ne bogomi no - Veliki)
    - M -

Page 55 of 1402 FirstFirst ... 545515253545556575859651051555551055 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)