Evo ga taj IS o kojem sam pisao vec.
Nadjoh slike na stranici MPS auto.
@Fabia_Elegance! Je li ovo 2.2 diesel? Jer znam da ima onaj sa oznakom IS220d
![]()
Crni na Illinois tablice?
TAKUMI
Evo ga taj IS o kojem sam pisao vec.
Nadjoh slike na stranici MPS auto.
@Fabia_Elegance! Je li ovo 2.2 diesel? Jer znam da ima onaj sa oznakom IS220d
![]()
Da, 2.2 D-CAT. 200d ima oko 140 ks a 220d ima 177. I taj motor je jedina boljka ovog auta. Momci u Lexus su totalno nezadovoljni dizelom jer nije dovoljno pouzdan tako da su ga ditchovali.
Inace moj naj frend je poceo da drka na IS350 ali nema na nobile.de nijedan.
A ima kroz grad nekoliko Lexusa, ljudi su konacno shvatili.
Djefijev LS600 i GS350, moj ES, ES na BD table, bratov IS350, IS220 na PG EA, IS200 PG RP, IS250 Illinois ( krš), Sajvinderov GS300, RX300 PG TD, RX400h...ima li jos?
Last edited by Fabia_Elegance!; 14-03-15 at 04:46.
TAKUMI
etg grupa vozi rx hibrid
Vidi sam par Rx kroz Pg. Onaj stari 2 komada . I noviju seriju jedan
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
This is what I am talking about:
![]()
TAKUMI
Wtf
77 na sat, soma obrtaja, 52 db, tj. dead silent.
TAKUMI
52db pri 80km/h?
Pa to je vrh vrhova. 52db ti ne bi vala smetala ni pri spavanju...
Cuje li se kakvo krckanje/skripanje enterijera pri prelazenju neravnina? Znaci ne pricam o 'ravnoj' PG zaobilaznici vec o osrednje raspaloj CG ulici...
Zanima me zivo...
Samo 52, to je ustvari granica izmedju 51 i 52, na 73 na sat je 51 db.
Jedina plastika koju sam mogao sa cujem (na brusenom asfaltu PG CT, kada se prodje skretanje za Rijeku Crnojevica) je bila plastika preko koje ide kais na suvozacevom B stubu i jedva sam otkrio odakle dolazi zvuk. Skinuo, stavio felt i cao.
Rupe i neravnine ne postoje. Nacin na koji su rijesili vibracije i udarce je jedinstven. Na normalna auta ramena i ostali djelovi trapa su povezani direktno na karoseriju, jel? Na ovoga ne, sve je spojeno (trap, motor, mjenjac...) na poseban frejm koji je onda pomocu 4 meka silent bloka "zalijepljen" za karoseriju. Uz to, stope motora su aktivne (elektricne stope). I felme su napravljene da ne prenesu sum tockova i lezajeva (lezajevi su super low friction).
Volan kao da nije konektovan sa trapom, pri voznji makadamom nema da ti volan ide lijevo desno zbog kamencica i to.
TAKUMI
Hit!
Ja sam tip vozaca kom je sustinski isti djavo ubrzavam li do 100 za 6, 8 ili 12.4 sek... Ali za dobar soundproofing i ubijanje vibracija dajem naklon i postovanje...
Pa ni mene ne zanima ubrzanje, ni Lexusu. Oni nikad nisu izjavili za koliko ide ovaj do 100, samo su rekli ispod 7 (americki casopisi su lovili stotku za 6,2 sec).
Sto se tice unutrasnjosti i detalja:
Pazi ovo:Lexus ES 350 is your resort on the road and you know it as soon as you glide into the sedan onto the indulgent leather-trim seat surrounded by hand-selected wood accents. Like a five-star hotel, Lexus ES 350 provides floor to ceiling luxury and a personalized experience. The engineers have put a priority on every minor detail in the Lexus ES 350 to create a sedan with an experience of uncompromising luxury.
Lexus has invested years of research so you can enjoy the dividends of the rich acoustics, 88 measures to limit vibrations and 112 minor modifications that make it possible for the Lexus ES 350 to dish up a quiet, opulent ride.
Edmunds:
Pazi ovaj dio:Materials are as good as you’ll find, with supple leathers and real wood trim. The ES 350 is also stocked with features that we’re more accustomed to finding in much more expensive luxury sedans. Some buyers are really only looking for a comfortable and luxurious ride that isolates them from the outside world.
While the Lexus ES 350 features one of the smoothest engines available, it also employs 88 measures to absorb, dampen and even cancel vibrations — before they ever reach the cabin of the vehicle. For instance, liquid-filled engine mounts were used rather than conventional rubber mounts to help contain engine vibrations. And when the vehicle is idling, an active-control engine mount actually detects the frequency of vibrations and emits a counter-frequency, which effectively cancels them out. In addition, 24 pieces of foam coating and 22 urethane sponges are strategically placed throughout the vehicle to help absorb vibrations, as well as reduce wind and road noise.
Svugdje ispod tepiha je stavljen special foam, izmedju lima i tepiha nema direktnog udara nego tepih kao da visi, nema vibracija uopste. Sjedista takodje nemaju direktan kontakt sa karoserijom.
Automobilemag:
Redesigned engine mounts make the ES350 either as smooth as an eel swimming through an oil slick or a lobbyist slipping a sweetheart provision into an appropriations bill-it's hard to say. Likewise, laminated glass composed of three layers instead of two helps bring interior noise levels to somewhere between a whisper in church and a TV on mute.
The ES 350 is well insulated; at cruising speeds, it's extremely quiet, in part due to its acoustic-control laminated windshield.
Uz to, prednja sofersajbna, bocna stakla i staklo sibera su water repellent.
The engine is as smooth and quiet as you would expect, and the transmission operation is flawless, in automatic or manual mode, downshifting or upshifting. The engine and transmission are isolation-mounted with an electro-hydraulic system to cancel vibration at idle.
There's a brake override system called Smart Stop, which automatically reduces engine power when the brake pedal and the accelerator pedal are applied simultaneously under certain driving conditions.
The interior of the ES 350 is superb, with good sightlines, hooded instruments and crisp graphics, 10-way power seats and standard tilt/telescope steering wheel. Fit and finish inside are exemplary.
The real wood trim is from a matched set that is serial-numbered for future replacement, if necessary. The thick, fat steering wheel is a pleasure to use. Interior wood trim is bird's-eye maple with black or gray leather, brown walnut with parchment leather.
Ovaj tapacir je oblozen najfinijom kozom. I tapacir i naslon za ruku. Ali to nije sve, naslon je napravljen od gume, ne od plastike. I onda, izmedju koze i i te gume stavili su 4 odnosno 12 mm foam. Feeling je neopisiv.
![]()
Last edited by Fabia_Elegance!; 16-03-15 at 00:26.
TAKUMI
Ma nisam ni mislio na konkretno Lexus i njegovo ubrzanje, vec samo razmisljam na glas...
Volim kad vidim da se neko posvetio detaljima u unutrasnjosti enterijera i njegovom prevashodno kvalitetu i ne samo izgledu... Takodje sound dampingu i tim stvarima... To mi mnogo vise znaci nego li konjaza, kubikaza i te stvari...
Stvarno je sve 6 stepenica ispod ovoga u auto industriji... Cast rijetkim (i mnogo skupim) izuzecima...
Vecina ostalih proizvodjaca je manje vise slicna u tom domenu...
Proizvodjaci automobila rade za sebe, Lexus radi za sebe i kupce.
Uvijek im je najsitniji detalj bio kao najkrupniji.
Npr. svi proizvodjaci imaju cilindre i klipove koji su napravljeni od raznoraznih materijala. Oni su oblikovani tako da kad je motor hladan klipovi su "knap" u cilindar. Kada motor postigne radnu temperaturu klipovi se rasire, "zuljaju" cilindar i tada dolazi do veceg koeficijenta trenja (veca potrosnja, veci gubici).
Motor u ES-a ima short skirt cilindre od aluminijuma koji preko imaju sloj teflona (moly resin). Oni su knap samo kada motor/klip dobije radnu temperaturu. Koeficijent trenja izmedju cilindra i klipa je 0.
Pazi kuda prolazi voda:
Klip:
I po ovome je unikatan:
![]()
TAKUMI
Isti motor je u GS350? I menjac?
GSova ima masu sa AWD. Je li cemu?
Bitne razlike izmedju GS i ES?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Isti motor i mjenjac. Isti motor imas u Lotus Evoru.
Sto se tice sasije, sve je razlicito. GS vozi bolje ali je bucniji, slabije radjen i tvrdji.
ES Executive Sedan a GS je Grand Sport, pa ti vidi.
TAKUMI
kad je auto penzionersko onda je naslon za ruku vrh ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Trenutno sam za volanom Corolle i ubija lakat kako boli.
Ali potrosnja...:
1.6 16V.
Last edited by Fabia_Elegance!; 16-03-15 at 14:18.
TAKUMI
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Vidjeh danas bijeli IS luxemburg table.
volio bih licno da se uvjerim u moc lexusa fabia, samo da znas..
Uskoro ces imat priliku.
TAKUMI
ja samo da me provozas, da vidim te kvalitete i plastike, te decibele na 80kmh i sta ja znam sto. Vazda sam aza lexus navijao i znam da je the best of the best, ali nisam imao priliku licno da se uvjerim u sve to <3
Danas 4 ljeksesa vidjeh
Rx
GS
IS 220d
IS 350
Fabija izgleda nijesi pricao u prazno
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks