Lijepo je bilo vidjeti mehanicara na raport kod Mauricija.
A bas me zanima timing prvih pita. Mozes li da mi nadjes taj podatak jer sam preko moba/edge?
imali su srece da taj tocak nije odpao tokom onog perioda koji je proveo na stazu.
u tom slucaju mu ne bi ginula kazna na sledecu trku.
ovako se, makar gledano sa te strane, zavrsilo sve dobro.
Lijepo je bilo vidjeti mehanicara na raport kod Mauricija.
A bas me zanima timing prvih pita. Mozes li da mi nadjes taj podatak jer sam preko moba/edge?
TAKUMI
pokusavao sam al nikako da nadjem.
promijenili su sajt ovi sa F1.com.
prosle godine su mogli da se nadju svi detalji, kad je ko isao u pit, koliko je ostao i ostalo.
ove godine tog nema, ili ja ne mogu da nadjem.
no, sjecam se odlicno da je ostao dosta dugo.
moguce da se radilo o nekih 6-7 sekundi.
znam jer se sjecam price komentatora kako bi ga tih nekoliko sekudni moglo kostati dosta u kasnijoj (proektovanoj) borbi sa Rikardom i Nasrom, pa i Massom.
znam i po porukama na vajber koje sam razmjenjivao sa burazerom kad smo psovali mehanicare!
![]()
Start formule uopste ili...?
TAKUMI
Formula je komedija.
TAKUMI
neka vam patetike.
od kad postoji F1 postojali su i dominantni timovi. nekad je razlika izrazenija, nekad malo manja al su uvjek tu.
Fabia, sjecas se sigurno sto je jedno vrijeme radio Shumi u Ferrariju.
najfreskija je dominacija RB i Vettela.
za koju godinu ce Ferrari bit najbolji, pa onda McLHonda i tako dalje...
sad je doslo vrijeme Mercedesa.
Ma sve je to OK, nego vidi na sto su spali timovi. Znas li da Lojzek i Maldonado imaju po 3 motora do kraja?
TAKUMI
kad je uspio Alonso da izgori taj motor a nije ni vozio skoro?
cuh danas da je i Rikardu jedan riknuo, al da su ovi iz Renoa rekli da ce uspjeti da ga osposobe.
Oni malo po malo bice da smiju samo po 5 litara po trci da trose i jedan motor do kraja pa kad rikne, riknuo je...
E da, i Rikardo imao motor manje.
Ali znas li sto me cudi, ovi iz Honde su izjavili posle trke da su danas vozili sa nekih 65% snage, to znaci da su vozili sa nekih 550 KS. Ja mislim da su vozili sa mnogo vise snage, jedino ako im motor ima 150-200 KS vise od konkurencije.
Sto se tice Ferrarija, i oni su vozili sa manje snage. Bolid se vozi odlicno, nema over i understeera, sve laganica. Ocekujem pobjede.
TAKUMI
Kimiju je prvi pit bio 8.6sec ako se ja dobro sjecam iii ako se o tome pricalo gore.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
evo malo poredjenja kimija i seb-a, mada moze se izabrati u vrhu bilo koji vozac..
http://macofan.com/en/index.php?page...A4ikk%C3%B6nen
Mozda i ne lazi ovi iz Honde.
Kasne po 4-5 sekundi, sa tih dodatnih 35% mogu doci na par sekundi i to je to za ovu godinu.
Sto se Ferrarija tice, sigurno ce napredovati tokom sezone.
Mercedes je od svih timova potrosio najvise tokena koje imaju na raspolaganju za unapredjenje bolida, tako da oni i nemaju jos puno prostora za napredak.
Ovi iz Mercedesa su vjerovatno isli logikom da oni na startu dominirajaju, pa oko im se neko tokom sezone primakne da imaju ogromnu zalohu bodova, sto ce i bit slucaj sigurno po trenutnom odnosu snaga.
ja mislim da sad zabrane dalji razvoj mercedesu do kraja sezone...a da ostali imaju to pravo, da bi bilo veliko pitanje da li bi ih neko uspio uhvatiti do kraja sezone...
Pa, realno tesko da ih iko mozu uhvatit. Dobro bi bilo da se razlika po krugu spusti makar na nivo da (recimo) u slucaju neke greske nekog od Mercedesa ne dolazimo u situaciju da nadoknadjuju izgubljeno vrijeme 1-1,5 sekundu po krugu.
realno...ferrari trenutno moze da radi na tome da bude najbolji od ostatka.... pa ce samim tim doci mozda i neka staza dje ce razlika u odnosu na mercedesa biti manja, a mozda i veca nego u australiji....a onda mogu da cekaju mozda neki kiks ove dvojice koja ce vjerovatno uvijek startovati iz prvog reda, pa samim time nije nelogicno ocekivati neki kontakt na startu...uglavnom, nakon zadnje sezone, konkurentan ferrari je veliki napredak, a trenutna desavanja meni ulivaju nadu da ce ferrari jos napredovati tokom sezone, jer tek prave trke su testovi iz kojih se dobija najvise informacija...
Evo uveliko placu ovi iz RBR.
Smeta im dominacija Mercedesa.
Kad su oni imali takav bolid dobre 4 godine, sve je bilo ok.
Sad kad ih nema ni na mapi odjednom F1 ne valja, pravila oko motora su uzasna i nerazumljiva...
Koje licemjerstvo.
Raikkonen: Ferrari nije daleko od Mercedesa
Kimi Raikkonen danas nije završio utrku, ali vjeruje da Ferrari nije daleko od trenutno najbržeg Mercedesa. Finac je na startu utrke imao kontakt s Toro Rossovim Carlosom Sainzom, a posljedica toga bio je još jedan dodir, ovog puta s Felipeom Nasrom. Sve to rezultiralo je manjim oštećenjima podnice i prednjeg krila, ali Kimi je unatoč tome došao do pete pozicije. Nakon drugog ulaska u boks morao je odustati zbog problema sa stražnjim lijevim kotačem.
“Razočaran sam što nisam završio utrku. Bez svih problema i štete na bolidu mogli smo uhvatiti Williams nakon ulaska u boks. Čak i s tim problemima smo imali brzinu za postolje te smo ih mogli izazvati, ali to se nije dogodilo. Previše nam stvari danas nije pošlo za rukom.”
Raikkonen je zadovoljan svojim tempom u Melbourneu pa tvrdi da Ferrari nije tako daleko od Mercedesa kako se to možda čini.
“I dalje vjerujem da u utrci nismo daleko od Mercedesa. Danas nam puno toga nije pošlo za rukom. Siguran sam da se možemo boriti u vrhu, trebamo se samo poboljšati u kvalifikacijama jer oni tu i dalje imaju veću prednost.”
Top 10 richest od all time:
Wealth-X's top 10 all-time F1 Driver Rich List
1 Michael Schumacher US$780
2 Fernando Alonso US$220
3 Kimi Raikkonen US$180
4 Eddie Irvine US$180
5 Lewis Hamilton US$110
6 Jenson Button US$100
7 Alan Prost US$70
8 David Coulthard US$70
9 Sebastian Vettel US$45
10 Nico Rosberg US$30
Komentari:
"... So wait..... Alonso makes how much, and can't show up to the race ?"
"The gap between Mr Schumacher and the rest just goes to show what a one in million guy he was.
Last edited by Fabia_Elegance!; 18-03-15 at 02:17.
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks