View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 79 of 165 FirstFirst ... 296975767778798081828389129 ... LastLast
Results 1,951 to 1,975 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Talibančići su sa istim Bin Ladenom (tada je bio USA saveznik) napadali i Ruse
    afganistan im je komsiluk, pa je razumljivo.. al ja pitah zasto ih ne napadaju neki extremisti sa suprotnog kraja svijeta, kao sto ameirka stalno muku muci na svakom cosku planete..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ljudi kod nas u politiku i medjunarodne odnose mijesaju emocije, velike sile su uvijek odrzavale svoju dominaciju gazenjem manjih, na nama je samo da odlucimo ocemo li bit uz masinu koja melje ili cemo biti samljeveni. Mene boli uvo, moze NATO biti najzlobnija organizacija na svijetu, ali nama ta organizacija treba, bez nje cemo nestati. Mi smo suvise mala zemlja da mozemo imalo da uticemo na globalno stanje, mi moramo da uradimo ono sto je najbolje za nas, da bi prezivjeli. Meni jeste zao jedan Avganistan i Libiju, ali mi ne mozemo da uradimo nista povodom toga, ili cemo biti dio zapada ili cemo biti nova Libija

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    afganistan im je komsiluk, pa je razumljivo.. al ja pitah zasto ih ne napadaju neki extremisti sa suprotnog kraja svijeta, kao sto ameirka stalno muku muci na svakom cosku planete..
    Aboliraš li ti to Rusiju zbog toga što napada zemlje koje su joj blizu !?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by iggy:) View Post
    Mene boli uvo, moze NATO biti najzlobnija organizacija na svijetu, ali nama ta organizacija treba, bez nje cemo nestati.
    Od 25-6 članica ima tri divljaka (USA, UK i FR) dok su ostale su tu kao strateški bitne tačke i eventualna aktivna i logistička podrška ( npr. Kanada kao podrška iz vazduha kod intervencije u Libiji, korišćenje baze u Italiji prilikom bombardovanja Srbislavije) dok većina nikada metka nije ispalila

Meni jeste zao jedan Avganistan i Libiju, ali mi ne mozemo da uradimo nista povodom toga, ili cemo biti dio zapada ili cemo biti nova Libija
    Meni Libije nije ni najmanje žao. Šta je debilni narod tražio, to je i dobio. Sad onog nesretnika koji ih je izvukao iz kamenog doba od blata prave

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Aboliraš li ti to Rusiju zbog toga što napada zemlje koje su joj blizu !?
    treci put necu postavljat pitanje.. pametnome dosta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni je zao obicnih ljudi koje nije zanimao taj glupi rat a i moras priznati da je cijela pobuna iscenirana od zapada, posebno Francuske, da su oni trpali pare u ,,revoluciju'' i plus je veliki broj boraca dosao sa strane tj. bili su placenici

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

meni je zao obicnih ljudi koje nije zanimao taj glupi rat a i moras priznati da je cijela pobuna iscenirana od zapada, posebno Francuske, da su oni trpali pare u ,,revoluciju'' i plus je veliki broj boraca dosao sa strane tj. bili su placenici
    Mnogo jeftinije je bilo da finansiraju proteste i sukobe nego da im vrate sav onaj dug...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kako to misliš "iscenirana" ?
    Ne poričem da je Francuska u veeelikoj mjeri zaslužna za ****** u Libiji ali da li su francuzi ti koji su se mlatili u Libiji ili su to bili Libijci ?

Da li neko može rasturiti zemlju sa normalnim narodom ?

PS.
    Libiju su osim Francuza sjebali i ...pazi sad... Al Kaida

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Jeste li vi prespavali vecinu dogadjaja, pa sad vodimo ovu raspravu. Ajmo ponovo prastajte za caps
    NATO JE OD NASTANKA KAO ORGANIZACIJA IMAO INTERVENCIJA NA PRSTE DA IH NABROJIS.
    Zato vecina clanica nikada nije opalila ni metka.
    Da rakune, vecina daje legitimitet ruskoj intervenciji iz tacno tih razloga. Sta su oni gori i sta amerikanci drze moralne pridike. Ko to drzi sankcije rusima osim ajde najlase mi NATO drzava. Sad problem je sto je to rusija osjetila jer je to 60% svjetske ekonomije.
    U libiji je bila saka jada koja se bunila, i veci uspjesi tek kad su se umijesali francuzi. Gadafijeva vojska je rasturila avijacijom organizovanu pobjedu pobunjenika u dva grada i to za manje od mjesec dana.
    Afganistan nije objavio rat usa. Napad na kule bliznakinje je teroristicki cin grupe ljudi koji su eto zadesili se da su se tamo organizovali. Zamisli da za potrebe izbora i da bi smirio narod kazes to je teroristicka zemlja. To im je dalo legitimitet kod kuce da dijete od 3 godine smatraju za teroristu. Kakva je to antiteroristicka akcija dje ti koristis avijaciju rakete srednjeg dometa i tenkove. Ali je to dalo legitimitet i za napad na irak kasnije i bilo koju drugu drzavu koja im nije po volji.
    Rekoh vec na topiku o ukrajini. Pazi sta pricas u novinama, forairaj odredjene izraze jer drugacije ni kongrrs ni usa stanovnici ti nece dati legitimitet za takve ekskurzije kao rat

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Što se tiče toga što su Rusi oslobodili pola Evrope od nacizma prođi malo Vojvodinom i raspitaj se kod starijih kako se oslobađale curice predškolskog uzrasta od nevinosti.
    Ajd ne lupetaj gluposti, života ti.
    Ne samo što sebe blamiraš nezanjem, već pomalo ceo forum činiš neprijatnim mestom, baljezgarijama koje pišeš.
    Neću te ni pitati gde si čuo takve svinjarije.

Rusi su oslobodili Vojvodinu od zlikovaca koji su žive ljude bacali pod led. Dovoljno je to znati.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Afganistan je napao USA
    :mrgreen:

Zar ovo ne zvuči smešno, kad se pročita?

Hitler rođen u Austriji i većinu života(barem mislim) proveo u njoj pa ne kažemo da je Austrija bila ta koja je pokrenula WW2 već Njemačka. Nadam se da je jasno
    Hitler je bio nemački kancelar. On je vladao Nemačkom. Zato se kaže da je Nemačka pokrenula svetski rat.

S druge strane, nijedan od terorista koji su navodno učestvovali u napadu 11.09.2001 nije imao nikakvu državnu funkciju u Avganistanu. Pitanje je da li su ikad i bili u Avganistanu.
    Čak se ni za samog Osamu ne zna da li je živeo u Avganistanu u poslednjim godinama pre američke intervencije..
    Njega za Avganistan povezuju samo zbog učešća u sovjetsko-avganistanskom ratu.
    Last edited by Dača; 14-02-15 at 08:55.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Misliš Bin Ladena a ne Obamu
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Misliš Bin Ladena a ne Obamu
    :shock::mrgreen:
    Da...naravno.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Da li neko može rasturiti zemlju sa normalnim narodom ?
    Moze! I hoce! Samo je bitno da li taj narod cuva nesto meni mnogo bitno, na sta bih rado stavio svoju sapu, ima da vas nema. Apsolutno je nebitno koliko ste "normalni", vazno je samo da li sam ja (okupator) 100 puta ekonomski, teritorijalno i vojno jaci od tebe ("normalnog" naroda). Ako jesam, gotov si, vjeruj mi. U najgorem slucaju ta operacija ce zahtijevati proces od 10+ godina (kao sa SFRJ), ali ja imam vremena, imam strpljenja, imam mehanizme.. a tvoj jedini, ali JEDINI nacin da se odupres je da budes Kastro, odnosno Kim Jong Un. Na kraju cu DEFINITIVNO uspjeti da efikasno zafrljacim kosku medju tvoj narod, samo cu gledati (uz kokice, jel), kako se komatite.

Ove cinjenice samo slijepe, prozapadno orjentisane naivcine ne mogu da ukapiraju, tako da znam da mi je uzaludna sva ova prica.. al ajd..

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Moze! I hoce! Samo je bitno da li taj narod cuva nesto meni mnogo bitno, na sta bih rado stavio svoju sapu, ima da vas nema. Apsolutno je nebitno koliko ste "normalni", vazno je samo da li sam ja (okupator) 100 puta ekonomski, teritorijalno i vojno jaci od tebe ("normalnog" naroda). Ako jesam, gotov si, vjeruj mi. U najgorem slucaju ta operacija ce zahtijevati proces od 10+ godina (kao sa SFRJ), ali ja imam vremena, imam strpljenja, imam mehanizme.. a tvoj jedini, ali JEDINI nacin da se odupres je da budes Kastro, odnosno Kim Jong Un. Na kraju cu DEFINITIVNO uspjeti da efikasno zafrljacim kosku medju tvoj narod, samo cu gledati (uz kokice, jel), kako se komatite.

Ove cinjenice samo slijepe, prozapadno orjentisane naivcine ne mogu da ukapiraju, tako da znam da mi je uzaludna sva ova prica.. al ajd..
    Za CG ne bi trebalo 10 godina sigurno. Imamo i previse usijanih glava na razlicitim stranama.

Koska na zalost i ne treba. Samo neko treba da parama i propagandom dune u jedra avetinjama i da, dok si reko keks, situacija postane nestabilna.

E ako se ovo gore smatra realnim, onda je jedini logican izbor NATO.
    Zasto? Pa u toj varijanti nemas razloga za zebnju od samog zapada, a ostali nece smjeti ni da pomisle da dizu onu rabotu na nas.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Uslov te prividne sigurnosti koju garantuje nato je da MORAS dici ruku za svaku zlocinacku misiju koju nekoj zemlji skuva ta nasa druzina, bez obzira da li se radi o izgladnjivanju (sankcijama), unstavanju infrastrukture (bombardovanju) ili klasicnoj okupaciji (ulasku kopnenih trupa). A kljucni razlog takvog "mislosrdnog" tretmana koji uziva ta zemlja od strane nase presvijetle organizacije je sto.. nije htjela da nam pokloni svoje resurse.

Izvini, takav krvav hleb mi ne treba, jedi ga ti.. ja cu radje crci od gladi...

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Uslov te prividne sigurnosti koju garantuje nato je da MORAS dici ruku za svaku zlocinacku misiju koju nekoj zemlji skuva ta nasa druzina, bez obzira da li se radi o izgladnjivanju (sankcijama), unstavanju infrastrukture (bombardovanju) ili klasicnoj okupaciji (ulasku kopnenih trupa). A kljucni razlog takvog "mislosrdnog" tretmana koji uziva ta zemlja od strane nase presvijetle organizacije je sto.. nije htjela da nam pokloni svoje resurse.

Izvini, takav krvav hleb mi ne treba, jedi ga ti.. ja cu radje crci od gladi...
    Ti nije tačno.

Jedina misija oko koje su se sve članice NATO-a usaglasile je invazija na Avganistan.

Ali pored 28 članica NATO-a(današnjih; kad je izvršena invazija 9 od ovih 28 je bilo van NATO-a) u Avganistanu je makar jednog vojnika u misiji imalo još 27 država (koje su i danas) van NATO-a. Još preko 15 država je ponudilo na korištenje svoj vazdušni prostor, gorivo i ostalu logističku podršku ili poslalo inžinjere i bolničare kao pomoć u Avganistan.

Za bombardovanje Srbije znam da je Grčka bila protiv i odbila da učestvuje a moguće da je bila još koja članica koja je bila protiv.

Protiv napada na Irak 2003. su bile NATO članice Francuska, Njemačka, Belgija, Norveška, Grčka i Češka. Francuska je rekla Amerikancima da ako pokušaju da poguraju kakvu rezoluciju u savjetu bezbijednosti kojom se podržava invazija da će im to blokirat vetom.

Njemačka je bila protiv intervencije u Libiji.

U toj "prividnoj sigurnosti" članice NATO-a od njegovog formiranja nisu imale rat na svojoj teritoriji.
    Last edited by ASC; 14-02-15 at 11:56.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Opet slusamo bajke kako u okviru nato-a mi mozemo uzivati istu privilegiju poput jedne Njemacke, Francuske, Norveske.. odnosno imati svoje "ja". Tu pricu mozes pricati naivcinama koje su vjerovale i da ce "zivjeti bolje", ali mi koji smo vidjeli po kom principu funkcionise taj savez, odlicno znamo da zemljica poput CG se ne bi tu pitala koliko pijan s gacama i MORALA bi da aminuje SVAKU krvozednu odluku te demonske alijanse. Bez pogovora! Ili mozda kao Grcka.. da...

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Mi smo svakako u obavezi da slijedimo spoljnu politiku EU. Zadnji primjer sankcije Rusiji, a uvodjenje istih je bila nasa ugovorna obaveza.

Spoljna politika EU se ne razlikuje puno od politike NATO-a, a kako i bi kad su vodece clanice EU i uopste ogromna vecina clanica EU upravo u NATO-u.

Vjerovatno mislis ni da EU nije dobra za nas.

Svaka zemlja koja je bila komunisticka je prvo morala uci u NATO da bi potom usla u EU. Navedi jednu koja nije.

Ili mislis da treba da vodimo ponovo politiku najljepseg zatvora na svijetu, a svi znamo sto nam je takva politika donijela.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Mi trenutno već aminujemo sve što rade a ne štiti nas član 5 NATO pakta.

Istina, da bi Crna Gora kao najmanja članica, u skladu sa njenom veličinom i ekonomskom, političkom i vojnom snagom, imala manje uticaja od ostalih članica.
    Bili bi smo podložniji pritiscima onih koji zagovaraju neku intervenciju i njihovim pokušajima da diplomatskim pritiscima i nekim trgovinama nas pridobiju za svoje ciljeve ali je na kraju odluka - DA ili NE - opet na nama.
    Bez našeg pristanka im neće propast rabota.

Uslov te prividne sigurnosti koju garantuje nato je da MORAS dici ruku za svaku zlocinacku misiju
    Ostaje da ovo što si napisao gore nije istina. Zaludu vrndanje.

MORALA bi da aminuje SVAKU krvozednu odluku te demonske alijanse
    Simpatično

Jesu li te zvali da pišeš za IN4S ili da držiš govore po mitinzima "neutralaca"(đe se dolazi u majice sa Putinovim likom)?
    Mislim da bi ti dobro išlo.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Cujes ti ove izraze, demonska alijansa. Ajde druze tamo nedje da te dobro naoruzaju pa idi brani pravoslavlje na granici sa Ukrajinom ili se bori protiv ISIS-a. Mislim ideoloski si full spreman samo ti tandzara fali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

svaka sila kroz istoriju je to radila i radice u buduce, takvi su zakoni prirode. Mi cemo ili biti pod zastitom zapada ili cemo nestati, kako ti to nije jasno, NATO je nuzno zlo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

U priči je najbitnije da je Afganistan objavio RAT Americi.
    Duhovito.
    ★

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ostaje da ovo što si napisao gore nije istina. Zaludu vrndanje.
    Stvar je jednostavna, a to je da ja, za razliku od tebe, stvari ne gledam ograniceno i odlicno percipiram desavanja, njihove uzroke i posledice.
    Da konkretizujem, reci mi koja je to NATO clanica imuna na terorizam? Hocemo li od najjacih da krenemo? Hocemo li da nabrajamo sad slucajeve u kojima je NATO sprijecio krvoprolica u njihovim dvoristima? I koji je mehanizam borbe protiv terorizma? Da saljemo nase ljude da usadjuju "demokratiju" u ta drustva? To je taj rezon, a? Za sad smo mirni sto se tog zla tice, a uzimajuci u obzir demografsku strukturu naseg drustva, ubijedjen sam da bi nas veliki jad nasao zbog naseg uplitanja u takve poduhvate. Da su motivi i ciljevi krajnje cestiti i dobronamjerni, pa.. so be it! Ali posto je i taj dio daleko od icega moralnog i postenog, vec je jedini razlog za sve te silne ratove iskljucivo otimacina resursa od tih zemalja, zaista ne bih da budem dio te price.. Znam da vam je tesko razumjeti da postoje takvi ljudi, al jbg..
    Quote Originally Posted by ASC View Post
    Jesu li te zvali da pišeš za IN4S ili da držiš govore po mitinzima "neutralaca"(đe se dolazi u majice sa Putinovim likom)?
    Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Cujes ti ove izraze, demonska alijansa. Ajde druze tamo nedje da te dobro naoruzaju pa idi brani pravoslavlje na granici sa Ukrajinom ili se bori protiv ISIS-a. Mislim ideoloski si full spreman samo ti tandzara fali.
    Sto su ti predrasude
    Ne, ne bih se naoruzavao za odbranu bilo kakve vjere, pa ni hriscanstva, a bogami ni islama. A ponajmanje pod paravanom "ubrzanog kursa demokratije". Kosmopolit sam i svi ti "razlozi" za ratovanjem su mi odvratni. Medjutim, to se definitivno ne bi moglo reci i za vas dvojicu, vidim da gorite od zelje da se priklonite nekom vojnom savezu i da ucestvujete u "mirovnim i milosrdnim" misijama.. Samo naprijed...

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Nesto mi pade na pamet ovo: Da rusi nemaju ovoliko prirodnog bogatstva u nafti i gasu da li bi oni sjedjeli mirno ili bi isli po iraku siriji libiji itd i podizali ustanke zarad preuzimanja tudjih resursa? Zasto bi neko pokusavao da opravda bilo koju stranu? Ti imas nesto a meni to treba doci cu da ti uzmem na ovaj ili onaj nacin pa ako treba i ratom. Ne daj boze da je CG brojnija sa nekim parama grdnim ne bi se moglo ostat od nas na balkanu.

Page 79 of 165 FirstFirst ... 296975767778798081828389129 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)