jao kako se ovde prosipate.....
menjac je CVT..... i ta prica rokspeda da se ne mijenja samo da bi ti prodali menjac papreno preko 5banki...
Aj kad vec ide o automaticima...fabia a i ostali...kum mi ima passata b5.5 96kw tiptronic i ima problem sa mjenjacem (auto ima oko 200kkm) nekada mu malo trza kada mjenja i nekad se desava da kada prebaci u rikverc nece da uopste povuce bez obzira koliki gas das(kao kad bi na manualnom klizala lamela stalno). Onda iz R vrati u D pa opet u R i onda normalno ide u rikverc. Mjenjao je ulje i filter kako ga shvatih, vodio kod nekog majstora na stari/konik nedje cini mi se ali su mu rekli da mjenjac nema gresaka zapamcenih i da je sve ok. On je prije po godine imao manjak ulja,pa je dosipao ulje(ne zna se dje je nestalo bilo) i nakon toga mu je radio ok do nedavno...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Stara boljka na te menjace, vremenom uopste nece moc u rikverc. Komsija nije nasao nikog u cg da mu to napravi, a 2 puta su ga otvarali. Msm da je uzeo na otpad drugi. Nisam siguran,eto ako ne zaboravim pitacu
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
Hvala. Prenijecu mu
zasto na autodiler kad postavljam oglas nece slike da mi izbaci,ustvari nece ni oglas da mi izadje.
uradim sve kako treba,uploadujem slike,on odradi provjeru oglasa ali nema slika,kasnije ni oglasa...
zna li ko sta o tome?
Gdje da kupim ulje za VW 5w-30 506.01 pecifikacija danas, po mogucnosti Motul, Castrol, Shell?
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Pazi tu detaljnost: http://www.carspending.com/en/vehicl...ctdi-executive
Fabia, prenio sam mu...kaze da te pitam sta je onda sto mu i ostale brzine kad mjenja slabije salta? Trza pri saltanju a i treba jaci gas nego sto je trebao da presalta...
Neka proba sa novim uljem i filterom ali mora da se zna tacno koliko litara ide i kako se to radi. Nema tu zajebancije.
TAKUMI
Ali servis (i to zvanicni) koji kaze da se ulje u automatakom mjenjacu ne mijenja - nego samo kad mjenjac crkne pa ga moraju otvarati!?
Jeli to moguce?
Promijenjen je cijeli snop rikverx kod osmana u tuzi. Cetvorka nije htjela u R
f6
Tako kazu. Lifetime fill. I istina je, ulje traje koliko i mjenjac, 70-80-90000 i onda mora drugi.
Garantujem da nesto nije radjeno po PSu, ili je filter od Cekovica, ili je ulje neodgovarajuce.
Sad vjerovatno mora da se prekontrolise valve body i svi solenoidi.
TAKUMI
za rikverc je zaduzeno D kvacilo u menjacu znaci set lamelica....mucno mi da kacim slike posto ispadaju male kad ih zakacim...
Kako utuvit ljudima u glavu da ne lupaju vratima?
I am so post-rock I shit sad birds.
Kazes im: "NIJE TI IH [MARKO/ĐURO/JANKO] KUPOVAO!!!!!"
"A teska su vrata, pa treba zalupit."
Koja je to logika? Dovoljno je 3cm kad su vrata pritvorena da ih cimnes malo da bi uhvatilo, ali OTVORENA VRATA POVUC kao da ralo vuces, koji k. I jos se smiju: "Xe xe, kako zalupih."
I am so post-rock I shit sad birds.
Ja to rjesavam tako sto streknem i napravim pozu kao da je palo 2 kvadrata stakla pored mene, pogledam covjeka i pitam jel moras. Uglavnom se svi postide izvinjavaju i nikad to ne naprave vise![]()
Jedino da zapamtis, pa kad odes kod njih u goste kuci - zalupis iz sve snage hahahahhahahahahahahahahahaha
i onda se smijes: "Uh, kako zalupih"
Bio sam srecan kad mi je majstor popravio auto danas, jer sam posle duzeg vremena opet povozan.
Medjutim posle par sati euforije skontam da me je majstor najvjerovatnije dobro odrao.
O cemu se radi?
Zamijenio mi je 4 dizne i ocistio usisnu granu i uzeo mi 90eur.
Koliko je realna cijena ovoga?
Radi se o majstoru za opele iz nikisca koji vazi za jednog od najboljih majstora ove marke u zemlji.
One Ring to Rule them all...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks