Maruder?
Maruder?
Da li je neko od vas vidio kakav sprej za ciscenje MAF-a kod nas?
TAKUMI
Ja ne, kod nas je praksa contact cleaner, meni je Andrija davno dao original BMW contact cleaner...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Ne valja kontakt kliner za MAF. Za MAF ide poseban sprej koji se susi za sekund a nije jak kao npr. brejk kliner.
Wurth ima to tako da cu zvati njihovi predstavnistvo, ako ne budu imali onda CRC iz Esade-a.
TAKUMI
Išao u decembru,niko ne traži dozvolu. Inače po auto putu lokalci voze po ograničenju ili malo niže,vjerovatno oni dobro znaju zasto.Od Horgoša do Budimpešte me je jedino pretekao jedan A6 tivatskih tablica.
Vinjetu možeš kupiti i on line,košta oko 10 eura za 7 dana. Gorivo je jeftinije van auto puta.
Послато са GT-I9505 користећи Тапаток 2
Nedje pricitah da su iz Opstine rekli da je to sad regulisano ali nista zvanicno nema.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ides li na odmor ili kako?
Parkinzi se placaju i nijesu jeftini, medjutim u avenijama su parkinzi free (racuna se da su od zgrada)...
Znaci trazi smjestaj u Andrássy út 87 ili u Városligeti fasor... ova druga je jedna od najstarijih avenija kod njih... ide cak do parka, medjutim, iako ce ti djelovat preko svijeta - samo je 20 minuta hoda od centra... naravno, mozes izaci na Andrassy i tu imas M1 metro ili da setas njome. M1 te vodi do Erzebet trga dje se ukrstaju sve druge linije
Sto se vinejte tice - OBEVEZNO prvo udjes u mjenjacnicu i zamijenis za HUF-ove eure, jer ako eurima placas cijena je 15-16 eura, a oko 10 je ako placah forintama.
Last edited by LuTheDuck; 10-02-15 at 09:08.
procitah da moze valjda vinjeta da se kupi odmah posle granice na OMP pumpu, pa bih je platio karticom upravo zbog kursa
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Last edited by LuTheDuck; 10-02-15 at 09:11.
Nije, ovo je mini maruderlite verzija
Franz Achleitner PMV survivor II
http://www.achleitner.com/en/military/pmv/
Radjen na landruzerovu sasiji...
Kupiš je on line i izaberes od kojeg dana zelis da ti važi....nista lijepljenje,mjenjacnica,kurs,gluposti. Ne palmudite čovijeka ovako bi-onako bi.
Što se tiče parkinga,vikendom i noću se ne placa ali je po centru gužva tako da ga nije lako ubosti. Imaju i javne garaže,nznm za cijenu. Ja sam koristio parking u hotelu,10ak eura dnevno. Jako su ljubazni i dozvoljavaju da auto ostane i nekoliko sati nakon sto se odjaviš iz hotela i to za džabe( da ne bi plaćao još jedan dan u hotelu). Uglavnom ne treba ti auto,koristi metro ili hop on-hop off bus za razgledanje. 72satna karta za 2 linije za razgledanje je oko 20 eur.
Послато са GT-I9505 користећи Тапаток 2
Koja je otkupna cijena akumulatora po kg i dje se moze prodat?
Ko kaze da mijenjam?
Uslovi pod kojima funkcionise ulje u motor i u menjač nijesu isti,pa iz toga razloga se motorno mijenja redovno,zavisno od preporucenih servisnih intervala.
Ne kazem da ne treba mijenjati ulje u menjaču,ali po mom iskustvu vise je problema bilo poslije te promjene ulja,nego prije. Ali i ne mora da znači.
Zaskakaste odma da me demantujete,ka da sam vas u srce pogodio.
Sent from China!
James Tiberius Kirk
http://www.volimpodgoricu.me/index.p...t01returnid=57
e sad , valjala bi neka info dje je neko imao kazni a nisu mu bile kad je podizao saobracajnu ...
ja sam prosle godine platio jednu, ali ne znam ko je napisao, komunalci sa paukom ili ovi komunalci za parking, uglavnom kad sam preuzimao saobracajnu morao sam platit kaznu.
pa to sam i ja pomislio , aj da je izasao na vijesti.me ili neki zvanicniji sajt, a ovo je ipak sajt koji pise neki slobodni umjetnik![]()
Vremenom se u mjenjacu pokupi odredjena kolicina metalnih opiljaka. Mjenjac nema filter ulja. Gdje idu svi ti metalni opiljci ako ne mijenjas ulje u mjenjacu?
When the oil flow has slowed to a drip, put a finger in the drain hole and hook out any metal particles or other debris. Any significant amount of metal debris indicates trouble inside the gearbox, and you should consult a garage.
http://www.howacarworks.com/transmission/checking-the-gearbox-oil-level-draining-and-refilling
Vremenom se u mjenjacu pokupi odredjena kolicina metalnih opiljaka. Mjenjac nema filter ulja. Gdje idu svi ti metalni opiljci ako ne mijenjas ulje u mjenjacu?
E, kako su s jeseni dolazili hladniji dani, i ulje je bilo gusce i bilo je teze saltovati 1. i 2. brzinu (pregusto ulje ne moze brzo pobjeci iz sinhrona). U pocetku nisam obracao paznju da se malo teze saltuje u 1. i 2. brzinu (donekle i 3. brzina).
Kad sam ukapirao o cemu se radi - posao sam do drugog majstora i trazio 75w80 ulje sintetiku obavezno i bio prisutan kada je zamijenjeno. Nakon toga je sve proradilo kako treba.
My 2 cents.
Manuelni mjenjaci nemaju filter ali zato imaju magnet.
Automatski mjenjaci imaju filter i najmanje jedan magnet.
TAKUMI
@ za manualne - Tacno je da imaju magnet, i on sluzi da skuplja metalne opiljke. Ali to ne znaci da mozes sa istim uljem voziti milion km. Zapravo mozes. Ali ja licno ne bih
@ automatika - Imaju filter, ali taj filter ima rok trajanja. Ne mozes voziti xxx.xxx km na isto ulje i filter.
Last edited by .:.; 10-02-15 at 13:22.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks