Page 22 of 41 FirstFirst ... 1218192021222324252632 ... LastLast
Results 526 to 550 of 1013

Thread: Odgoj u Islamu.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

McS nikako se ja ne uzrujavam, svako ima pravo na svoje misljenje samo sam pokusao da ti objasnim to sto ne razumijes, ako nisam uspio prastaj
    Gaul, u hriscanstvu je ponos grijeh, majka svih zala, a u islamu se razlikuje ponos od gordosti.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pokrivanje žena je zaista grozni relikt prošlosti koji se zbog novokomponovanih modernih muslimana uvodi ponovo na mala vrata kroz pitanje ljudskih prava i slobodu veroispovesti.

Taj ponižavajući običaj tj.ispravno rečeno verski zakon i pravilo ne tiče se samo muslimana već i onih koji žive uz njih zajedno.

Pošto neki muslimani hoće taj varvarski zakon predstaviti kao ličnu slobodu i prava na verosipovest , onda prosto moraju i čuti i kritike a ne svaku kritiku nazivati onom "islamofobojom".

Da je zamotavanje žena estetske prirode onda mi ne bi smetalo , međutim pošto je to verski zakon i pravilo islama , onda mi smeta i konkretno vređa svakog onog nemuslimana i to naročito muškarce , jer zamotana žena po verskim zakonima pretpostavlja da su svi muškarci potencijalni silovatelji i ono kao čim vide go' vrat potpuno polude i krenu silovati.

Kod hrišana su žene takođe bila zamotane ili bar ubrađene , ali kad bi videli danas da neka pravoslvka ili katolkinja nosi maramu kao naše pokojne babe i prababe(kojima je to već bilo zastarelo) šta bi čovek pomislio nego da su blesave i da ne poštuju nikoga sem sebe i svoju zatucanost.

Da bi se znalo u čemu je poenta pođimo samo jedno nešto manje 100 godina unazad gde je svaka žena koja se našla sama na ulici ili bilo gde bila potencijalna žrtva silovanja , jer hrišćanski i islamski nauk je vekovima napravio to da žena koja je sama i još neprikladno "obučena" je sama po sebi zla i nemoralna pa shodno sa time zaslužuje silovanje i ko zna kakve gadosti.

Treba čitati staru štampu iz Srbije,BiH,....gde se govori o problemu napastvovanja žena o strane blesave gomile koje je religijski nauk i njegova tradicija naučila da sve žensko što nema muškog zaštitnika i nema verskog zakonskog obeležja podleže gomili u pravom smislu te reči.

Zato , zamotavanje u 21.veku je čista provokacija i razdvajanje ljudi po tzv.verskom moralu , a da ne govorim o tome da je zamotavanje mladih žena i devojaka produkt islamske ideologije a ne neke tradicije i slično.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Archi View Post
    E vidis McS to sto si ti zaostao po pitanju mode u pecinsko doba nije problem muslimanskih zena.
    To sto si ti zaostao po pitanju medicine pa ne znas koliko je veca mogucnost oboljevanja od raka kože zbog uticaja stetnih suncevih zraka kada je žena ovoliko otkrivena nego kada je pokrivena, nije problem muslimanskih zena.
    A mozda ti to sve i znas samo volis da gledas noge tudjih zena, majki, sestara itd. E to je problem muslimanskih zena.
    Ovdje bih rekao da si uzrujan.
    Nisam ti prije odgovorio povodom ovog tvog objasnjenja.. Ili si svjesno napisao glupost ili je zbilja u tvom zivotu 21 vijek nedokuciva savremenost?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Nevjerovatno da je čovjek izjavio da se pokrivanjem u stvari štiti od raka kože, bolesti koja nije bila "izmišljena" kada je "izmišljeno" nošenje feridže..

Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Haj sta rade dezurni antiislamisti ne odmaraju ni vikendom
    Evo jedna poruka za sve nas:

Last edited by Archi; 08-02-15 at 16:47.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To sto si ti zaostao po pitanju medicine pa ne znas koliko je veca mogucnost oboljevanja od raka kože zbog uticaja stetnih suncevih zraka kada je žena ovoliko otkrivena nego kada je pokrivena, nije problem muslimanskih zena.
    Ja mislio da je svemogući Allah taj koji daje rak, a ono Sunce.

Ako je to zbog zaštite kako to da muškarci nisu pokriveni od glave do pete ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Nevjerovatno da je čovjek izjavio da se pokrivanjem u stvari štiti od raka kože, bolesti koja nije bila "izmišljena" kada je "izmišljeno" nošenje feridže..

Ja ne znam sta bih rekao. Evo dva dana ne mogu prestati da se smijem, koliko se covjek drzi za slamku i sta mlati.

Zhena - burka = rak koze

Zhena + burka = nema raka
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

A nije taj rak od Sunca, nego sto ne postuje alaha

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Napisao je da je od Sunca.
    Nema nazad :-D

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Zhena - burka = rak koze

Zhena + burka = nema raka
    Isto tako

Muško - burka = rak kože
    Muško + burka = nema raka

Iz ovoga zaključujemo da je jedan od običaja u Islamu ostaviti žene udovicama
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Budimo realnog razmišljanja, ako muško ne nosi znači da ne dobija rak, kod žena je obratno... Veoma jednostavno objašnjenje.
    Samo da znaš, slika predstavlja Maru iz serije Nice guy, covjeka koji je bio žigolo...

Last edited by Bugi; 08-02-15 at 20:18.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Budimo realnog razmišljanja, ako muško ne nosi znači da ne dobija rak, kod žena je obratno... Veoma jednostavno objašnjenje.

Samo da znaš, slika predstavlja Maru iz serije Nice guy, covjeka koji je bio žigolo...

Da li hoces da kazes da su visevjekovnim izlaganjem suncu muskarci postali imuni na rak koze? Da je Allah dzelesanuh nagradio sinove Adema, a zenama zauvijek zabranio da izlaze napolje bez burke, kako ih slucaju ne bi ko silovao pogledom ?

Prelazim u SlamI ao

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kolega Archi roknuo meme da sto prije prodje blam i prosipanje kao sto to uvijek radi.

Ali evo zanimljiv podatak. Glas zhene u Sherijatskom zakonu vazi samo pola glasa Kakva ravnopravnost

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Gledaj to drugačije, svaki muškarac po tom zakonu može da uzme 4 žene. Znači da žena ima više nego muškaraca, odnosno ako se udruže u jednom braku glas žena vrijedi duplo više nego glas muškarca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neka mi Archi@ odgovori ako hoće na sledeću tematiku po pitanju laganja u islamu?!

http://bastinaobjave.com/ahlak-322/samoizgradnja/1777-slucajevi-kada-je-laganje-dozvoljeno

Sama koncepcija društvenog sistema gde se nekad može ili ne lagati je sablažnjavajuća za svakog pristojnog čoveka , jer takvo šta ne može biti odredivo s'obzirom da svaki vernik može odlučiti da se pretvara(laže) kako je tvoj prijatelj sve dok ne uhvati priliku da ti "dokaže" kao je on i njegova "vera" u pravu i ti nisi mu prijatelj.

Svaki kjafir može trkejleti šta mu volja ali Allah sve zna i sve je pomoću svoga glasnika Muhameda odredio , tako da kaurska priča nema smisla:encouragement:, a i sam Mevlid Jašarević veli:"Čim je Allahovo ime spomenito, svaki zulum što na dunjaluku činiš nije haram".

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nisam ja anti islamista, niti ani bilo koje religije. Imam prijatelja muslimana, ali on za razliku od tebe prica iz glave, iz zivota a ne kao ti svaki ti je odgovor citat iz knjige. Da sto shvatas pa da reces svojim rijecima, da nama "neukim" priblizis svoje razmisljanje. Ovako si zabetoniran u 15 vijek bez zracka sunca i nade. Eto, ponovicu, ja te postujem kao tvrdog vjernika i nemam nikakav problem sa tim. Samo ne shvatam da mladi covjek kroz religiju (koja god) od sebe i svog zivota pravi sablon kakav je neko zamislio da treba da bude..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam se ni nadao drugačijom reakcijom , tako da mislim da lažeš sve dok to moraš , u najblažoj varijanti.

Nema većih nemoralnih ljudi od monoteista , a naročito muslimana , koji čim prihvate islam "dobro promisle" o svojoj moralnoj superiornosti kao bogom danoj jer su postali muslimani i samim time zaključe da jesu siperiorni.
    To oni naravno ne primećuju , ali to ne znači da su drugi slepi pored očiju.

Takva pusta osionost i samouverenost je prosto čisti fašizam , a onaj ko ga ne vidi da islam daje upravo to u 21.veku , je slep pored očiju.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ma samo malo testiram vase strpljenje Moram priznati da ste jako dobri!
    McS ti mene nisi upoznao uzivo pa zato ne mozes donositi sud samo na osnovu foruma, ako zelis da pricamo slobodno javi se za kafu kad god ja sam tu
    sbokrug ti si ostavio link gdje je sve fino objasnjeno pa ja ne znam sta bih mogao tu dodatno da objasnjavam. Nama je uzor poslanik Muhamed sallallahu alejhi ve sellem koji nikada ni u sali nije izgovorio laz. Koji je i prije svog poslanstva bio poznat kao EMIN - POVJERLJIVI, kao SIDIK - ISKRENI. A kakav je tek bio nakon poslanstva, milost svim svjetovima. To sto navodis nekog Mevlida rekao bih da se on vise drzi Biblije nego Kurana jer u Novom zavjetu to stoji da je dozvoljeno lagati.

Sto se tice ovog drugog za moralnu superiornost ocigledno nisi procitao prvi post ove teme drug. A evo jos malo na tu temu:
    "Oholost (kibr na arapskom) je stanje u koje čovjek dolazi kada se smatra boljim i superiornijim od drugih. Ova negativna ljudska osobina je uzrok nesloge i mržnje u zajednici. U časnom Kur'anu mnogi ajeti govore o sudbini oholih:
    "Da mi se samo vratiti - dobra djela bih činio." Nikada! Dolazile su pouke Moje, pa si ih poricao i oholio se, i nevjernik si bio." ... A zar u džehennemu neće biti prebivalište oholih!? (K.39:58,59,60)
    I reći će se: “Ulazite na džehennemske kapije, vječno ćete u njemu boraviti." Grozna li prebivališta za ohole." (K. 39:72)
    U jednom hadisu stoji: "U Džehennemu postoji dolina imena Sakar u kojoj će prebivati oholi. Njena žega je veća od čitave džehennemske vatre."
    Drugi hadis kaže: "Oholi će biti smanjen i po njemu će gazati svi ljudi sve dok se obračun na Sudnjem danu ne završi"
    Uznositost je samo za Allaha, s.v.t., jer On u časnom Kur'anu kaže: "Njemu ponos i dika na nebesima i na Zemlji, On je Silni i Mudri. (K.45:37)
    Jedan hadis kaže: "Allah je za Sebe izabrao ponos i uzvišenost, a ne za stvorove Svoje. On ih je učinio nedostupnim i zabranjenim za druge mimo Sebe i odabrao ih za veličinu svoju. On je bacioprokletstvo na onog među robovima Svojim koji se s Njim natječe u njima."
    Šejtan je džin, koji je bio smatran melekom zbog dužine ibadeta Allahu. Bio je u džennetu ali je zbog oholosti istjeran napolje. Kako čovjek koji je ohol može ući u Džennet, kada je zbog iste stvari melek iz njega istjeran?

„Odvratiću od znamenja Mojih one koji se budu bez ikakva osnova na Zemlji oholili.“ (El-A`raf,146)

“Tako Allah pečati srca svakog oholog i nasilnog.“ (Gafir,35)

On, uistinu, ne voli one koji se ohole.“ (En-Nahl,23)

“Oni koji iz oholosti neće da Mi se klanjaju – ući će, sigurno, u Džehennem pomiženi.“ (Gafir,60)

Allahov Poslanik ,sallallahu `alejhi we selleme, je također, rekao:
    Allah neće pogledati na čovjeka koji iz oholosti svoj ogrtač ostavlja predugim da se za njim vuče. (Mutefekun alejh) - Zbog ovog hadisa danas neki od vjernika skracuju svoju odjecu da ne bude ispod clanaka.

Muslim u svome „Sahihu“ bilježi da je Resulullah, s.a.v.s, rekao:
    U Džennet neće ući niko ko u svome srcu im makar koliko je trun oholosti. - pa je jedan čovjek rekao: Čovjek (po svojoj prirodi) voli da mu je odjeća i obuća lijepa? Na to mu je odgovorio: Allah je lijep i voli ljepotu. Oholost je omalovažavanje istine i potcjenjivanje drugih ljudi. (Muslim,Ebu Davud,Tirmizi)

Poslanikove ,sallallahu `alejhi we selleme, riječi „omalovažavanje istine“ znače: izbjegavanje da se prihvati istina onakva kakva jeste, njeno omalovažavanje i gledanje na nju s prijezirom, u cilju samouzdizanja i pridavanja sebi više vrijednosti nego što se zaslužuje, a riječi “potcjenjivanje drugih ljudi“ znače: omalovažavanje drugih i njihovo ponižavanje.""

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Kolega Archi roknuo meme da sto prije prodje blam i prosipanje kao sto to uvijek radi.

Ali evo zanimljiv podatak. Glas zhene u Sherijatskom zakonu vazi samo pola glasa Kakva ravnopravnost
    Evo jos jednog zanimljivog podatka. U Kuranu postoji citava sura od 176 ajeta koja se zove An-nisa sto u prevodu znaci žene. A nigdje ne postoji sura muskarci. Da li to znaci da tu postoji neravnopravnost i da se muskarci trebaju buniti? Ne, nikako. Allah je najpravedniji i najmudriji. To je objasnjeno na prethodnim stranicama zasto se svjedocenje uzima od jednog muskarca ili od dvije zene, zato sto je zena sklona emocijama - http://www.theguardian.com/science/2...ed-differently.
    Last edited by Archi; 09-02-15 at 09:26.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Znaci moras da se pokrijes bradom i dinamitom da ne bi dobio rak koze.. kapiram sad

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Znas sta ja kapiram, da je vas strah islama. Ali ozbiljno Sta briga nekog tamo McS-a kako se neka muslimanska zena oblaci. Nego se bojite hidzaba u Crnoj Gori. Vama odgovaraju oni muslimani koji ce sa vama poci i na rakijicu, malo na dernek za novu godinu i slicno. Ti muslimani su vam dobri, oni kojima je od islama ostalo samo ime. A oni sto praktikuju svoju vjeru kako im je propisano to vam ne odgovara i toga se bojite. Ne brinite, ja vam garantujem da ce vas muslimani jos vise uvazavati i cijeniti kao svoje komsije ako se budu pridrzavali svoje vjere vise nego sto su to prije radili.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znas sta ja kapiram, da je vas strah islama. Ali ozbiljno Sta briga nekog tamo McS-a kako se neka muslimanska zena oblaci. Nego se bojite hidzaba u Crnoj Gori. Vama odgovaraju oni muslimani koji ce sa vama poci i na rakijicu, malo na dernek za novu godinu i slicno. Ti muslimani su vam dobri, oni kojima je od islama ostalo samo ime. A oni sto praktikuju svoju vjeru kako im je propisano to vam ne odgovara i toga se bojite. Ne brinite, ja vam garantujem da ce vas muslimani jos vise uvazavati i cijeniti kao svoje komsije ako se budu pridrzavali svoje vjere vise nego sto su to prije radili.
    Aj zakuni se u veš mašinu da garantuješ?? , mislim možeš se zakunuti i Allahom ali ti onda niko neće verovati.:love-struck:

Ti ne kontaš prijatelju , svako može da se oblači kako hoće i to samo po sebi nije problem , međutim ako je to iz verskih razloga kao što je pokrivanje u islamu onda moraš znati da i nemuslimani znaju za taj zakon i zašto on postoji jer nisu ni slepi ni nepismeni.

Pokrivanje žena u 21.veku i to još u slobodnim društvima kao što su naša je uvreda za sve muškarce , a i za sve druge ljude(naročito žene) , jer se pokrivanjem žena smatra da su svi muškarci potencijalni silovatelji i da ne mogu da kontrolišu onu stvar jer ne misle glavom već onom stvari , a sve druge žene moralno dno.

Niko neće zabraniti da neko nosi hidžab , ali onda ne očekuj tzv.dužno poštovanje i da niko neće reći šta misli o tome jer svi znamo da to nije iz estetskih razloga već iz tzv.moralno-verskih zakona čobana od pre par hiljada godina.

Biti devojka i biti zamotana u današnjci je ponižavajuće do krajnjih granicia kako za nju tako i za sve druge oko nje koji nisu vernici.

Inače , sva ta vaša vera kako kod muslimana tako i kod hrišćana uglavnom proizilazi iz INATA , iliti kako bi rekli vernici "Ostali čvrsti u veri" , međutim to ne znači da su u pravu i da nisu budale.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ako mozemo da raspravljamo bez uvreda i na nekom nivou koji je dostojan ljudi bio bih zahvalan.
    Ti kao individua ne mozes govoriti u ime cijelog drustva i ti kao individua ne mozes nikome narediti kako da se oblaci i da li da postuje svoju vjeru ili ne. Mozes savjetovati a do drugoga je da li ce savjet prihvatiti ili ne, ali nemoj da nameces nesto sto ti smatras za ispravno bez ikakvog dokaza. Ako se zena pokrije ona tim cinom apsolutno NIKOGA ne ugrozava ni po kojem osnovu tako da to nema niko pravo da joj zabrani.
    17 Al-Isra, 37:

Page 22 of 41 FirstFirst ... 1218192021222324252632 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)