Ferrari jeste institucija.
Ferrari je F1.
Ferrari bi lako mogao bez F1.
F1 bez Ferrarija bi mogla kao sto covjek moze bez jedne noge: i dalje se nekako krece, al to nije to.
Ferrari jeste institucija.
Ferrari je F1.
Ferrari bi lako mogao bez F1.
F1 bez Ferrarija bi mogla kao sto covjek moze bez jedne noge: i dalje se nekako krece, al to nije to.
Све је то ОК.
Али виђело се у овом случају колико су јаки
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sate sate sate
Dajte vi meni jedan razlog zbog kojeg je Ferrari veci od ostalih, npr. od McLarena, Williamsa...
TAKUMI
Jednostavno je veći
Ferrari ti je u svijetu F1 isto što i Vw u svijetu Rally-ja!
No.1
Hvala
zato sto je Ferrari jednostavno Ferrari i kao takav nastupa u F1.
zato sto je tu i kao takav najduze od svih timova za koje znamo danas.
McLaren je jedne godine McLaren, pa je malo McLaren-Mercedes, pa McLaren-Honda, pa ce biti vjerovatno McLaren-Renault i tako dalje...
Daj budite ozbiljni.
TAKUMI
Za mene je najveći,što ne znači da su McLaren,Williams,itd mali.
Najkompletniji.
Prepali se,kako će uticat na njih pa bržebolje odbili predlog
Eto ti dokaz da je Ferrari najveći![]()
dobro, jasno je da nijesu najveci u smislu da mogu da postavljaju pravila i uslove i da se ocekuje da se drugi timovi povinuju.glupo bi i nezanimljivo bilo i da imaju takvu moc, definitivno.
sto se svega ostalog tice, jesu najveci.
Pa na to sam i mislio. Ne bi bilo zanimljivo da oni sve uslove i pravila postavljaju. Mada sve se to oko para vrti.
Ferari je bio najguraniji i najpovlasceniji, ali je isprdio i od njega vise nema ni F, proci ce dosta godina dok bude Fer, a jos dosta da bude Ferari.
po kladioničarskim procjenama merc ima 80% šansi za šampionat ferkan 7% a ostali po 4-5%
She is only here to annoy herself!
Bernie bi mogao da stavi kljuc u kancelariju da Ferrari napusti F1.
Ferrari stagnira vec nekoliko godina,a opet se predstavljanje njihovog bolida najvise iscekuje,opet najvise clanaka ima o Ferrariju,opet najvece interesovanje za Ferrari.
Zasto?
Zato sto na svijetu ne postoji trkacki tim sa "mitskijom" aurom nego Ferrari.
Iza tog imena stoji istorija krema automobilizma,iza tog imena stoji strast utkana u DNK automobila i bolida da budu sto brzi,ljepsi,da sto vise ljudi ostave bez daha.
Cak i ljudi koji se ne zanimaju toliko za automobilizam ne mogu ostati ravnodusni na dizajn,zvuk i posebnu crvenu boju Ferrarija,koji gdje god se pojavi,siri poruku da u Italiji postoji jedno selo,ciji stanovnici prave najbolje automobile na svijetu-iz ciste strasti,jer samo tako nastaje umjetnicko djelo.
Ostale smradove koji unaprijed racunaju je li im isplativije da stave brave od Golfa i podizace stakala iz Focusa necu da komentarisem.
Mrzi me da trošim slova da bi objašnjavao pojedinim nabijeđenim ljubiteljima Merca i ostalih nebitnih proizvođača.
@ dub_c,sta ti nije jasno?
Sent from China!
James Tiberius Kirk
vjerovatno mu nije jasno ovo da je VW neko ime u svijetu relija... ja ne pratim reli nesto, ali kad se pomenu najbolji u reliju(od proizvodjaca) meni misli lete na Lanciu, Toyotu, Subaru, Citroen, Ford, Mitsubishi
Od kad je osnovana F1, Ferrari je tu
prvi sampionat je uzeo Ferrari
5 godina zaredom je Ferrari bio sampion
najvise navijaca u svijetu ima Ferrari
najvise gledalaca Formula 1 ima zbog Ferrarija
najvece legende Formule 1 vozile su Ferrari
i za kraj najljepse auto ima Ferrari.
A ne ove peckalice sastavljene od hiljadu razlicitih djelova i od milion sponzora, ne no red bull, jos nam fali guarana, makse.
Nemas pojma. Sampionat konstruktora nije postojao do 1958e. Ferrari je po prvi put osvojio konstruktorski naslov 1961e ili 1962e.
Pet godina zaredom je bio sampion? Da, a onda 7 godina suse. A kad je bio sampion prije 2000-e? Koliko godina? 21!
Meni je Ferrari kao i ostali, mislim kao McLaren, Williams, Lotus, Brabham...
TAKUMI
1 Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307.6 km/h
2 Nico Rosberg (Mercedes) 307.6 km/h
3 Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306.8 km/h
4 Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303.3 km/h
5 Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303.3 km/h
6 Kimi Raikkonen (Ferrari) 300.8 km/h
7 Daniil Kvyat (Red Bull-Renault) 294.2 km/h
8 Jenson Button (McLaren-Honda) 277.6 km/h
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks