Ne gledaj samo kroz sebe i svoju potrosnju. Nisu nam potrebe iste. Sta ce mi smart telefon ako imam ogranicenje interneta. Da igram igrice na njemu? I meni je nekada bilo 50 MB dovoljno ali tada nisu bili jos dostupni smart telefoni. Sad mi je 1 GB malo. Manje vise sve aplikacije smart telefona koriste internet i potrosnja se povecala i tek ce se povecati. Nije cilj da se suzdrzavas od potrosnje ili da te neko ogranicava. Da je tako onda bi sve stalo na 2G. 128 jeste malo ali je neki minimum bar u ovom vremenu da bi neke aplikacije funkcionisale. Ako smanje na 64 tesko ces moci da pretrazujes web stranice koje su svakim danom sve vece i zahtjevnije, da ne govorim o skypu ili nekim drugim aplikacijama. Sta ce mi pametni telefon ako ne mogu da gledam video online, youtube, koristim video pozive, saljem slike itd itd. Hoce da nas natjeraju da kupujemo internet i da ga placam kao suvo zlato. Kao sto je nekad bilo sa dial-upom. Nije problem da se dokupi jos 1 GB ali ima korisnika koji trose i vise. Oni su naucili da svake godine prave sve veci profit i uzimaju bonuse. A ko na kraju ispastaju oni koji najmanje zarađuju. Njima firme najmanje placaju racune u odnosu na menadžere i direktore. Direktori čak imaju potpuno besplatne brojeve. Oni su VIP.

Reply With Quote
Bookmarks