Vakum ventil mozda,e njega je jos ostalo da provjerim,ako je do njega nije problem,samo da nije turbina posla :/
da nije neki od onih motorcica za vakuum,ne znam kako se to zove god VW
Vakum ventil mozda,e njega je jos ostalo da provjerim,ako je do njega nije problem,samo da nije turbina posla :/
kod takvh problema obicno nije neki veci kvar,ne vjerujem da je turbina,bice da je vakuum ventil ili nesto sl.
Sparco baci mi cijenu na pm tog i vakum ventila ako ga imas gdje golf 1.9tdi '96/66kw
Znam da je smao u pitanju subjektivni osjećaj ali da li za očekivati da se vidno osjeti razlika u voznji (bolja vuca, bolji odgovor na dodavanje gasa, čak i lakše mijenjanje brzina - ranije je bilo tvrđe) nakon odrađenog velikog servisa (set zupčastog, vodena i pk kaiš)?
A pri tome, djelovi koji su već bili u automobilu su zadovoljavajućeg nivoa očuvoanosti.
Last edited by agent; 19-01-15 at 10:04.
Pa jeste za ocekivati zbog placebo efekta :-)
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
pa pise i u oglasu da je taxi...
FEATURE SETS
EXTRAS
Taxi
Mada, i pored toga sto pise da je taxi meni je kilometraza sumnjiva - cak i po PG za 8 godina taksisiti obrnu vise od toga - u Njemacku se nemas sta nadat da im je ista ili manja kilometraza od toga
A moze li on osjetiti 2% promjena? Ne.
Pa zavisi sto vozi. Vjerovatno mu je auto tisi i mirnije mu radi.
TAKUMI
Tisi da ali da bolje vuce i salta...;-)
Ne vjerujem da može to osjetiti zbog servisa..biće prije da je do goriva
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fabiaa il neko drugi?![]()
Auto je preslo 75k (mali servis mu radim na 10k) i sad cu da ga radim... A za veliki citah da ga predlazu na 120k ili 5godina....
E sad kako je auto 08 god..... Mislio sam odraditi veliki i mali servis? To mi je 300,400e a onda sam miran ihaha
Citah da bi valjala i vodena pumpa da se zamijeni?
Dje cu povesti fiat bravo da mi se to odradi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja ne znam ko vas nauci da se ne mijenja vodena pumpa na veliki servis?! Sto cine ovi nasi majstori ovo je prizor
Ja bih ga vozio do 110-150000 onda roknes sve. Ali ne fals, nego sa neta origigi.
Povedi ga kod Makija.
TAKUMI
ada kako bi onda ljudi ko ja prolazili?
Stavili mi tringo novu pumpu (kao - sijala je stvarno lijepo) - fabricka (fini ljudi u ovlasceni servis) i ona protocala na remenicu isti dan...
'spusca sam se ja niz vase uze,
umalo se uze ne pretrze
od tada smo bolji prijatelji'
naravno - vise ne idem tamo - em sisaju coeka ko ovcu em ti ugrade tako dobar dio (mada, nije samo to, bilo je tu i ranijih nesporazuma, ali je to bila finalna kap)...
Hahaha,i ja se spustah na takvo uze,...
Kao sto rece John,ne znam ko nas nauci da se mijenja vodena pumpa na veliki servis,,,nego,svaka skola se placa,,,,ne znam koji auto vozis,ali ako je iz vw group,lagano do Mostara,Jelic Auto,usluga,cijene i prvenstveno originalni djelovi,,,,,gorivo,rucak,servis,,,,,po mojoj racunici nekig 30% jeftinije nego da odje kupujes,ne znam ni ja sta,i da ti majstori izmisljaju toplu vodu,,,,,ili resenje br 2. Sparco,narucis i znas sta si kupio,,,,
ja bi zamijenio kaiševe samo, ovim tempom njemu će kaiši na 100k biti stari 10 god, iskreno ne bi rizikovao...roleri nek vrte bolji su OEM nego ovaj fušeraj što ugrađuju kod nas...
Mene i dalje nije jasno zasto ljudi sami na rade te servise,nije to toliko tesko...Ovdje ti pokazu novi dio ,a onda ti stave onaj stari i prave se ludi lagano-i sto je najgore to tako prolazi
1. nema svako kuću
2. nema svako garažu
3. nema svako alat
4. nema svako vremena
5. nekog majka nije rodila za te stvari a možda jes za nešto drugo, moraš poštovat
6. meni majstor ostavi svaki stari dio u kutiju od novog i pokaže kad dođem po kola, a obično dvorim kad je neki manji zahvat u pitanju
ja mislim da su stavke 5,2 i 3 presudne - i to taman ti redom
a i za neke koji imaju garazu i alata nam je dzaba kad je garaza ostala 100km od mene
a sto se servisa tice - ko ima interesovanja stvari se jako lako nauce + sto je youtube prepun tutoriala i za teze stvari od osnovnog servisa
Eh radza,ako ti je ostavio stari dio to ne mora da znaci da je sa tvog auta
Ne kazem ja ima postenih majstora,al mnogo je vise lopingera i prevaranata...
ima svega, nego ja vjerujem ljudima rodila me majka ovakvog poštenog![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks