Ronaldo otvoreno kaže da mu je stalo. I do lopte i do para. No se Mesi folira, a šiša Barselonu 20 meleona godišnje (neto) i plače svaki put kad mu se trener suprotstavi...
Meni je jedino glupo sto ni Messi ni Ronaldo nisu glasali jedan drugoga. Znaju da su najbolji na svijetu i mislim da nijedne godine nisu tako glasali, uvijek su se izbjegavali. Time bih rekao da je obojici isto stalo do ove nagrade iako se prica drugacije.
Ronaldo otvoreno kaže da mu je stalo. I do lopte i do para. No se Mesi folira, a šiša Barselonu 20 meleona godišnje (neto) i plače svaki put kad mu se trener suprotstavi...
Roki ugasi Mesiju opet.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Svaka čast Levu, ali nikad ne bih dao tu nagradu reprezentativnom treneru. Simeone je napravio od gubitničkog tima umalo prvaka Evrope, između ostalog je postao prvak Španije pored onakva 2 giganta. To su godine rada, tu je 100 utakmica godišnje, dok Lev dođe sa gotovom mašinerijom na prvenstvo svijeta, i potrudi se da ne izgubi u ta nekolika meča.
Naravno, i to je umjetnost, sa toliko malo treninga sa reprezentacijom napraviti šampionski tim, ali i dalje ni blizu onoga što je od Atletika napravio Simeone. Čovjek je dokazao neke stvari, dokazao da se može protiv svega. Čovjek je šampion i apsolutno je zaslužio da uzme ovu nagradu. Nego boli ga uho, pred njim je blistava karijera, dokazaće još ko zna koliko puta šta sve može, a ne želim da zamislim Lava u nekom solidnom timu u budućnosti.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Albatrose ne mozes nikako reci da je Lev dosao sa gotovom masinerijom. Onaj uspjeh se pravio od 2006 godine. Uveo je u reprezentaciju mlade igrace tada za koje niko nije cuo, napravljena smjena generacija.
Masineriju je pravio punih 8 godina i nije steta sto je dobio ovu nagraduu.Ipak je Svjetsko prvenstvo najvece i najznacajnije takmicenje na svijetu...
Svakako Simeone je cudo sa Atletikom napravio...
Sve to pada u vodu jer je zvijezda večeri zapravo bio David Luiz. :lolblue:
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Mlade igrace za koje niko nije cuo? Uzeo je najbolje igrace iz lige, koji su vec bili lideri u svojim timovima, gotove igrace. Jedino sto su jos bili mladi, pa ispadalo je tako. Ovo je najtalentovanija Njemacka ko zna koliko unazad. Ko je to bio nepoznat?
Smjenu generacije je svakako morao da obavi, a imao je srecu da dovede paklene mlade igrace, koje su napravili Bajern, Salke, Dortmund, Mehen, Leverkuzen...
Last edited by Albatros; 13-01-15 at 13:46.
I znam da danas je danas
Evo citam kako tajlandski selektor i Arda Turan tvrde da im je FIFA promjenila glasove za Zlatnu Loptu. Kakav smjehotres od organizacije.
Forever young, i want to be forever young
Pa malo je cudno da Arda glasa za Murinja, a ne za Simeonea
Oce li srpski mediji ikad prestat sa ovim kalČo, ČerČi, anČeloti i sl.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Pa sto to onda nisu uradili Spanci ili Italjani koji isto tako imaju paklene mlade igrace ?
Kad je poceo da poziva za repku Ozila, Kedira, Svajnija,Krosa,Surlea, Rojsa i druge to su za nas koji ne prate NJemacku ligu bas cesto bile nepoznanice velike . Pa oni su se tek posle reprezentacije probili bas. Pricam o 2006 godini.
Pa Kediru i Ozila je Real kupio bas posle WC u Africi 2010 godine.
Inace brat koji zivi u Njemacku je izuzetno dobar za direktora mladjih selekcija za srednju Njemacku i bas mi je pricao kako je Lev radio, kakav je to mukotrpan posao bio 8 godina, koliko se energije i rada ulozilo da bi se osvojila svjetska titula. Lev po svemu tome zasluzuje Zlatnu loptu jer ne moze da se broji osvajanje La Liga sa World Cup.
@Markys ja sam napisa da sam procita, ne da tvrdim, imas na fb stranicu La Liga Balkan, uopste ne znaci da je tacno, mada je sumnjivo, ali u svakom slucaju stojim iza tvrdnje da je FIFA presmjesna, lopovska organizacija.
@technus
Smjehotres je kad je jedan Injesta koji je čitavu godinu bio totalno van forme, apsolutno ništa nije napravio sa klubom, sa reprezentacijom se propisno izblamirao od početka sezone ima 0 golova i 0 asistencija i na kraju upao u postavu godine pored jednog Luke Modrica, Yaya Tourea, Milera, Gecea, Švajnija ?!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Pazite Blaterovu reakciju na Ronaldov krik, hahaha.Imade ga srce strefit'.
Hhaahahahahahaha kakav šaban jeboteeeeeeeeeeee
Ali kako si mogao da gledaš Blaterovu reakciju, svaka ti čast kad si to uspio da vidiš
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
@Djordje Svajni bio nepoznanica 2006-te, daj nemoj me @Power 87 slazemo se tu u potpunosti.
Jedini paklen mlad Italijan je Verati. Niko drugi trenutno nema tu klasu i kontinuitet. Spanci su evo sve osvajali, samo se Del Boske zajebao trrnutno jer je vjerovao starim igracima. Njemci osim Klosea, Lama i mozda jednog do 2 igraca nemaju nikog tih godina koji mogu fa igraju za repku. Bas nikog. Njima je smjena generacija bio imperativ, dok ove 'starine' kod Spanaca i dalje igraju bitne uloge na najvisem nivou.
Svajni i Ozil su godinama prije toga bili poznati kao igraci, Svajni je evo 10 godina na velikoj sceni. Kedira je prosjecan igrac. Sjecas li se prvenstva 2010? Koliko su igrali Gece, Rojs i slicni mladici? Nikoliko. Gurnuo je Milera, morao je nekog. Jedno je obicno pozivanje mladih, a drugo guranje u vatru i gradjenje tima oko njih. To je tek uradio kad je morao. Dakle, nista posebno na tom polju nije uradio sto ne radi 95% trenera.
I dalje je Mondijal velika stvar, ali po mom licnom misljenju, veci je posao odradio Simeone. Lev je nagradu dobio samo jer je titula koju je osvojio zvucnija. To je tako u mundijalskoj godini, ko god da je doveo repku na celo svijeta dobio bi to priznanje ove godine.
I totalno je nebitno je li neko za nas nepoznanica, jer ne gledamo ligu. Ko smo mi? Bitno je da su vec bili medju vecim talentima u fudbalskom svijetu.
Last edited by Albatros; 13-01-15 at 17:17.
I znam da danas je danas
Te papire, listinge za glasanje primaju fudbalski savezi, ne igraci i treneri licno. Onda telefoniraju i pitaju kako ko misli da glasa.
Ili su korumpirani, ili se provukla greska nedje.
Bilo kako bilo, jedan ili 2 glasa nista nece promijenit.
A što bi ovom magaretu te urliče ovako? :mrgreen:
Ad astra.
Bilo je pitanje dana kad će se ovo desit'.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Žene i fudbal....
![]()
Shit has hit the fan !
There are currently 24 users browsing this thread. (0 members and 24 guests)
Bookmarks