Ја не видим да си ти у том посту ишта друго рекао, осим што си потврдио да заиста не желите да се пробудите у реалности у којој неће бити важно да ли ће се у Црној Гори сукобити најближи род.

У твојим Васојевићима заиста постоје ето и ти сам потврди, породице и братства која се различито декларишу. Ти људи су некада били ближе крвно повезани, данас мало мање. Не постоји братство у Црној Гори, које је униформно национално гледано. То се не да негирати. Можете да ударате главом у зид ако вам је воља, али не можете да тврдите да постоји братство, или су јако ријетка, у којем се свак изјашњава као Србин или свако као Црногорац.

Не само то, него нарочито и унутар једне проширене, па и нуклеарне породице постоје разлике. Око мене их је сијасет.

2009. Savo Gregović je objavio knjigu (mislim da se zove) "Pucaj, rat je završen" u kojoj je imenom i prezimenom popisao preko 5800 ubijenih četnika sa prostora Crne Gore.
Nijedan istoričar (domaći ili iz regiona) nema drugačiji stav sem onog da je broj stradalih koje je u CG skrivio (njemački i italijanski) okupator manji od 2000! Šta to znači?? Pa da smo se uglavnom ubijali, kasapili i zatirali među sobom!
Прочитао сам ту књигу. Италијанска окупација до Тринаесто-јулске побуне је била блага. Почетак терора малтене у свим крајевима Европе се биљежи тамо гдје Њемци преузимају контролу, што се код нас десило 1943. ( У Србији је терор дакле почео одмах по окупацији, а дјелимично ублажен протјеривањем Партизана из Србије).