Page 147 of 717 FirstFirst ... 4797137143144145146147148149150151157197247647 ... LastLast
Results 3,651 to 3,675 of 17916

Thread: [Borilačke vještine] Upcoming Events

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Velicina je bila i uvijek ce biti prednost, pogotovo, ako su u pitanju idealne proporcije. Mali debeli, nabijeni, nikad nece pobijediti visokog, mrsavog, zilavog.
    DC je isao naprijed, ali kao sto rekoh, ne vidim ga da moze da pobijedi ako borba ode u trecu rundu. Do tada je vec previse stete naneseno da bi mogao nesto bitnije da uradi. Trebao je da ide na rvanje i od pocetka borbu napravi dosadnom. Imao je onaj jedan takedown na kraju, sa 20% snage. Jedno je mma wrestling,a drugo olympic. Ovamo pucaju laktovi, a ti oces single leg najboljem rvacu u LHW. Mada, borba nije razocarala. Za razliku od Rampage i Rashada, DC je bio konstantna prijetnja, stalno je isao naprijed. I Jones je pretrpio dosta stete.

Kako je Cain popizdio. Da mu je da mu dodje Jon Bones u HW.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ladno sam se jutros ustao u 5:30 da bih gledao ovaj mec, sto do sad nisam radio, kad ono odgledao sam toliko dosadan mec i DC-jevo razocarenje. Moglo je to mnogo bolje.
    Jos nesto sto upada u oko a to je najnesportskije ponasanje onog idiota Jonesa koje do sad u zivotu vidio nisam. Pa ima li sudije da ono sankcionise, da kazni? Prvo prsti u oci, pa na kraj onaj njegov performans ili sta je. Ono me bas iznerviralo!
    Sledeci put se ustajem samo kad Cain bude u oktagon.
    A Jones odrzava tezinu (iako fizicki ima sve predispozicije za HW) da ne bi usao u HW jer zna da tamo ne bi mogo da dominira, i da bi ga pojedini urnisali tamo. Recimo BigFoot koji mu moze pariraci sa reach-om i visinom, onda Travis Browne, pa JDS, pa Josh Barnett, o Velaskezu da ne pricamo.
    Rijetko ljigav i odvratan lik kao ovaj Jones sto postoji. Ni s njegove strane nije bilo neke akcije osim sto je srusio Cormiera par puta i nekoliko laktova. Sto neko rece, u svakom mecu Jones dobija sve vise batina, iako pobjedjuje. A sudije kao da ga se boje, ili sve to Dana White radi da bi on bio sampion da bi bilo sto vise izazivaca za titulu i sto vise para na konto toga. Pokenjam mu se na UFC njegov, dje su samo sminke a nidje pravog borca. Sve same kalkulacije i proracuni.
    PRIDE je bio nesto, Ovo je *****.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

DC nadboksao Jonesa-Jones nadhrvao DC-a,oooo cudnog li meca !
    Kao sto neko rece DC je prije svega izgubio psiholoski rat,prije pocetka meca se vidjelo da nije sav svoj
    Jones jeste zasluzeno dobio,jer kad si izazivac moras biti mnogo bolji da bi uzeo pojas sto DC ovoga puta nije bio.
    Sve u svemu vise sam ocekivao,Jones iz meca u mec je sve manje atraktvan i sve vise kalkulise...

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Antony Johnson je jedini koji moze mu parirati od ovih preostalih. Ako ga on ne dobije, zakljucena je kategorija. Ali Johnson prvo trreba da prodje Svedu... Vidjecemo.

Ja sam naveo kao glavni aspekt snagu. Cim sam vidio da DC ne moze da ga pribije uz kavez i da ga baca, bilo je gotovo sve. Jos ga je dobio na njegov nacin. Voljeli ga, mrzjeli ga, neke ozbiljne likove je nalupao Dzon...svakako bolje od onih koje je Silva samarao.

Teska kategorija nije za njega, jedino neki super fajt da bude izmedju njega i Velaskeza. U teskoj ima toliko likova koji su opasni iz jednog udarca, tamo se ne moze izdrzati serija od tri vezana... Npr Miocic bi ga demolirao, takodje C
    Dos Santos...
    Takvog jednog udaraca ima u svojoj kategoriji(A.J.) i ako on ne rijesi Dzonsa...nece niko.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Zasto izmisljati super fight Velaskez vs Jones? Samo bi se time dalo na znacaju Jonesu. Nego neka predje u HW i kad dodje red na njih dvojicu, neka onda pokaze sta zna. Nema povlastica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje su sad oni sto su bili sigurni da ce dc dobit? Kako mu jones dade poparice

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

bolji je bio ali da mu je dao poparice i nije vala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A brate ako cemo realno jeste mu dao poparice, muslim dc he strasan borac I imao je dosta sanse protiv jonesa, ali mi se njegovo ponasanje nije nimalo svidjelo prije borbe I na neki nacin je zasluzio da ga ovaj dobije, a jones mu jeste dao poparice sto sa laktovima sto sa takedown-ima jedino je u drugu rundu dc bio bolji, ali xa nijansu, u petu rundu dc nije bio nizasta, jones nije htio da rizikuje I dobio ga na poene ali siguran sam da u petoj rundi da je jones rijesio da proba da ga nokautira da bi ga nokautirao.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

da je mogao siguran budi da bi mu glavu otkinuo,sto se udaraca tice vise ih je DC cistih poslao i da nije bilo onih bacanja i kontrole u klincu Jones ne bi imao nikakvu bodovnu prednost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dc je na kraj bio mnogo umoran ali ne zbog toga sto nije fizicki spreman vec zato sto je trpio mnogo udaraca, odgledaj jos jednom mec ali pokusaj da budes nepristrasan, dc je poslaozda 3, 4 vista udarca sakom to je istina, ali jones mnogo vise u paketu sa noznim udarcima

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

nisam pristrastan jer kazem da je u kompletu jones bio bolji ali kazem da je dc imao vise znacajnih udaraca

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedino sto mi se nije svidjelo sto je na kraj pokaza otvoreni hejt prema dc-u, jer ako je dc ispa necovjek prije meca ne mora I on.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

ja vjerujem da je svo sra*e prije meca koje su napravili nametnuto od strane celnika ufc-a da bi ppv bio sto bolji,dc ranije nije bio ovakav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa to, vazda je bio normalan I postova sam ga masu, ali ovaj put bzv. jos su njehov tim nosili majice "break bones", I sad kad se to nije desilo mogu mislit kako je dc-u, on je sad raxocaran u zivot ja mislim, ali npr. ako bi se u buducnosti ponovo borili dc bi imao vece sanse, mnogo vece, jer zna na sto je sad, dje je grijesio I dje treba da postuje jonesa a dje da ga napada itd.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Ne može se na poene sa Jonesom. Pogotovo ne borci koji nisu raznovrsni i koji su dosta niži. Mislio sam da ga može dc pobijediti jer ima jači udarac i ne bi trebao da ima strah od Jonesovog rvanja. Čim je vidio u klinču da ga ne može nadjačati trebao je da ide na sve ili ništa, da se razmaše krošeima. U drugoj ga je fino ispogađao i mogao je takvom taktikom da mu naudi. Ipak je dosta u igri bila i rvačka sujeta. U petoj umjesto da traži nokaut svu preostalu snagu istroši u klinču tražeći to bacanje. Ali vidi se i da psihički nije DC vuk. Izgubio je nadu čim je vidio da nije dominantan kao što je navikao.
    Žao mi je što se Rumble i Gus bore međusobno, još njih dvojicu bih volio vidjeti sa Jonesom, Rumbla više jer mislim da Jonesu samo neko sa bombom u rukama i nadljudskom snagom može predstavljati opasnost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Ovo je Jonesu odličan skalp.bolji je bio i svaka mu čast.odlično je odradio meč.Cormier se bezveze ponašao prije meča,prepucavanja,tuča,okretanjeledja na vaganju itd.mislio sam da će ga razvalit...Jones ka vazda ,bezobrazan,prepotentan.ali majstor za poštovanje.i mlad momak,što je najbitnije.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Ne znam samo po cemu je to Jones momak za postovanje, da ne racunamo to sto je pound for pound najbolji mma borac? Da nije mozda skroman i umjeren u izjavama?
    Odavno ne vidjeh vidjeh foliranta od njega. Daleko je on iza Fedora, GSP-a ili Caina sto se tice ''vitestva'', obicnosti itd..

I ne znam uopste kakvo je ovo smaranje sto ga svi zovu u tesku kategoriju. Ima co'ek svoju kategoriju. Sad treba zbog toga sto je nepobjediv da ode u tesku i primi batine, jer publika i Dana smrdljivi White to oce. Neka ide u tesku kad vise ne bude mogao da odrzava kilazu, a ne zato sto nema pravog protivnika u LHW.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

čoek je dobio svaku borbu do sad tj. izgubio je jednu diskvalifikacijom eto, ne može mu se poreć da zna znanje pa kakav god da je kao osoba
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Ne znam samo po cemu je to Jones momak za postovanje, da ne racunamo to sto je pound for pound najbolji mma borac? Da nije mozda skroman i umjeren u izjavama?
    Odavno ne vidjeh vidjeh foliranta od njega. Daleko je on iza Fedora, GSP-a ili Caina sto se tice ''vitestva'', obicnosti itd..

I ne znam uopste kakvo je ovo smaranje sto ga svi zovu u tesku kategoriju. Ima co'ek svoju kategoriju. Sad treba zbog toga sto je nepobjediv da ode u tesku i primi batine, jer publika i Dana smrdljivi White to oce. Neka ide u tesku kad vise ne bude mogao da odrzava kilazu, a ne zato sto nema pravog protivnika u LHW.
    Zao što je majstor mješovitih borilačkih vještina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by makelele View Post
    Zao što je majstor mješovitih borilačkih vještina
    Osim toga, ni po cemu drugo ne zasluzuje nikakvo postovanje. Nemojte pitati zasto, ocigledno je. A nije on jedini koji je majstor mjesovitih borilackih vjestina. Cak ta mjesovitost dolazi do izrazaja vise kod nekih drugih boraca nego kod njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Dusan. View Post
    Osim toga, ni po cemu drugo ne zasluzuje nikakvo postovanje. Nemojte pitati zasto, ocigledno je. A nije on jedini koji je majstor mjesovitih borilackih vjestina. Cak ta mjesovitost dolazi do izrazaja vise kod nekih drugih boraca nego kod njega.
    Onda ni Muhamed Ali ne zaslužuje poštovanje.kakav je to gad bio prema protivnicima...A najveći je.
    Navijao sam za Cormiera,samo da ovoga spušti malo,ali bi što bi.Cormier mi je pao u očima,jer nisam ni pomislio,poslije njegovog teškog života,da se onako može ponašati.da je bio skromniji ,pobijedio bi.na ovoga sam navikao.Jones ima skoro sve,21 pobjeda-9 tko, 6 poluga, 6 na poene.Mješovit je vala,da mješovitiji ne može biti.
    Kod koga,po tebi,mješovitost dolazi više do izražaja?mislim da ih je malo.
    Tri puta obalit Cormiera,ja sam zadovoljan...
    Last edited by makelele; 06-01-15 at 13:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlican je jones borac, nemojte zezat, mislim lukav je I prefigan jbg. to ga u ocima ljudi mozda cini losim, ali sto se tice toga je li dobar borac ja mislim da je tu svaka diskusija suvisna, samo je dovoljno pogledat koga je on sve dobio, machidu koji je meni jedan od najboljih boraca svih vremena, onda shogana u doba kad je shogan bio dobar a jones tek u usponu bez danasnjeg iskustva, rashada evansa koji je takodje jedan od legendi sporta, glovera onog ubicu, I naravno sto se mene tice njegov najtezi mec protiv gustafssona koji sam mislio da ce sigurno da izgubi, I tokom prvih par rundi je primio batine ali nekako je uspijevao da ostane neuzdrman da izdrzi krizu, da bi kasnije naplatio sve dinim batinanjem, ovaj cormier je isto imao sansi ali kao da ga je podcijenio I izgledalo je kao da dc non stop srlja a ovaj ga uz pomoc svog iskustva I lukavosti prevazilazi, jedina vrsta borca koja jos nije testirala jonesa je anthony rumble johnson, znaci I on ima finog potencijala da pobijedi jonesa, ako jones njega pobijedi onda on od mene ima titulu najboljeg borca u dosadasnjoj istoriji sporta, iako mozda nije najbolji primjer osobe kao borac mu za sad nema ravnog, mada I ponovni mec sa gustafsonom bi mozda mogao biti gubitnicki po jonesa, ali evo vidjecemo sto ce se desit, ko ce pobijediti mec rumble - guss.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Nije se ni oladio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iskreno, nisam ocekivao ovakav mec.
    Znao sam da je krakatost velika prednost..npr roger gracie koji je 5 puta losiji rvac nego kenedi uspio je da ga lagano baci uz zicu zbog dugih ruku..ali nisam pretpostavljao da jones moze da parira kormijeru u rvanju.
    Jones je grcko rimski stil, a visina je tu jako bitna, tako da nije cudno sto ga je u klincu kontrolisao...ali nevjerovatno mi je da ga kormijer nije na singl/double leg bacao..tim prije jer vidjelo se da je jaci..kidisao je isao naprijed cijelo vrijeme..ali jbg mora bit da je psihicki izgubio rat..
    Takodje, rvanje uz zicu nije isto sto i olimpijsko rvanje...a oba tekedowna je jones uz zicu napravio (ne racunam onaj u prvoj rundi jer tu mu je nogu uvatio..nije klasicno bacanje bilo)
    Takodje, kormijer je ciste face zavrsio mec...ni jedan udarac nije bio ozbiljan..sve su to polu udarci bili itd.. tako da ipak mislim da bude sledeceg meca opet bi na kormijera pare stavio..
    Sto se tice gustafsona, mislim da je prvi mec imao dosta srece...bjezao je dobar dio borbe od jonesa...i mislim da ako opet dodje do tog meca da ce lako izgubit od jonesa..
    Anthoyi johnson mislim da nema dovoljno mozga da bi mogao da dobije jonesa..prejak je fizicki ali nema mozga...vise bi sanse dao phil davisu bez obzira sto je izgubio od johnsona... a najvise naravno opet kormijeru..vidjecemo..
    Jones inace nosi kilazu oko 110kg... i pred mec je katuje do 93kg... tako da ima kilazu za teskasa...ali ima i razlog zasto nije teskas..
    Vidjelo se da mu visoki ne leze... a tamo je werdum koji bi vjerovatno zavrsio u o parteru (belfort je bio blizu), overeem koji je zivotinja, velaskez koji bi ga pojeo..itd..

Page 147 of 717 FirstFirst ... 4797137143144145146147148149150151157197247647 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)