imas koncentrat i razblazeni da kupis gotov. podji na petrol pumpu kupi bidon na -40 dospi destilovane do kraja i uziupaj
BMW 320d e46 (110kw) otkad je skinut katalizator, turbina pisti, uglavnom dok je hladan, je l' to znak da je turbina zrela za remont?
E sad radi se o jugopetrolovoj pumpi. Danas posle 80km voznje samo mi se ugasi auto. Odslepam ga kod majstora, covjek nadje krsitalizovanu naftu u filter i zacepila mi se crijeva kristalima i ledom. I treba li da odem da im sce dignem u vazduh mater im mrtvu bemje....
Zalim se danas jednom prijatelju rusu, i on mi rece da u rusiji oni na 40l goriva uspu po 1L petroleja ( gorivo za lampe) i nema brige.
One Ring to Rule them all...
Kristalni dizel, kao što im i reklama kaže.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Gando, ista stvar. Danas skinuo filter, pogledam u njega i bas se obradujem...do pola led. Regulisem problem sa ledom, cijevi produvam kompresorom, namontiram sve i za sad radi. Nema bijelog dima kao kod tebe. Ostavicu veceras auto napolje da vidim sta ce biti $utra oce li upalit. Ranije sam sipao na Eko. Kazu da je ona kod Metalca najbolja i najcistija..precicu tamo da sipam pa cemo vidjet sta ce se desavati.. ako sve bude ok onda Eko treba zapalit!!
Ja i dalje ne mogu da vjerujem. Ja sam moje auto sa gorivom koje sam sipao na bonus petrol kod autobuske palio na sjeveru na blizu -30 bez problema...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Na istoj pumpi tocim pune 2godine. Bilo je zima i ranije. Ali izgleda da je neko poceo da se zaebava i da sipa svasta u gorivo.
Ili nijesu zime bile hladne pa se nije vidjelo kao sad. Citao sam sinoc cijelu noc o smrzavanju goriva i izvukao zakljucak. Kod evropskih dizela Parafin se kristalizuje na oko -20 i to moze predstavljati problem. Ovamo kod nas je problem ljudi sto je to toliko krupno da vi vjerovati ne mozete. Znaci danas mi je filter provrtio 5l goriva za 80km ja sam sigurno 100g leda izbacio.
Ako ne upali djip ujutro zovi da palimo pumpe i pricaj kakvo je gorivo kod metalca da sipam tamo, da mi ne dobija auto kancer od jugopetrola
One Ring to Rule them all...
Nije ništa strašno. Na svaki 320d 110kW ti se to čuje kad makneš katalizator... Auto "prodiše"Na taj motor smije da se miče kat, više mu koristi nego što škodi. (tj jedino što škodi je veće zagadjenje okoline).
Upoznat sam da taj auto dobije onaj "avionski" zvuk kad se makne cat, ali ništa ne brini.
poslije katalizatora moze baciti i egr ventil isto mu dodje....
kako mislis baciti?
I zasto ne izbusite jednu rupu kroz kat i da se pozdravite s njim?
TAKUMI
Ne znam je li ovo pravo mjesto, prastajte ako sam masio.
Treba sjutra da vozim za Zlatibor, je li isao ko u zadnjih dan-dva, kakve su Platije i sjever?
Prododni su svi putevi
Samo "teraj",ja sam danas prolazio,platije su kopne,tek na Crkvine ima po malo snijega po asfaltu![]()
Zalio mi se prijatelj da prema Niksicu ima dosta leda po kolovozu na mjestima gdje sunce rijetko dohvati, zato pitam.
Ja sam došao oko 10 pravac NK - BR.
Prešao sam ga za 1.30. Eto kolika je gužva i koliko leda ima..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ja cu kroz Sozinu. Zasto da rizikujem?
TAKUMI
Jeli bio ko ne tehnicki pregled ovih dana
Moraju li sve 4 gume biti zimske?
Kolika je minimalna dubina sare??
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks