I meni kažu stariji vozači kad je hladno makar 2x da se zagrije pa onda paljenje. I da makar motor odradi 5-10 min. u ler.
Nafta ne moze da zaledi do -15. Problem moze da nastane u filteru goriva koji izdvaja vodu iz nafte i ta voda u filteru moze da zaledi. Koliko sam ja razumio gandalfa njemu slabije vergla tanije nema snage tj akumulayor mu je los. Da je dobar akumulator a nafta (voda u filteru)zaledila on bi verglao uprazno ali normalno jako...da bi preklemao auto mora bas dobar kontakt da bude i jaki kablovi inace nce povuci dovoljno struje da upali...nego ce slabo verglati kao sto i radi...ja sam na blizu -30 na sjeveru prije koju godinu palio bez problema(bez aditiva) samo kao sto sparco kaze zagrijes 1-2x pa tek verglas...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
I meni kažu stariji vozači kad je hladno makar 2x da se zagrije pa onda paljenje. I da makar motor odradi 5-10 min. u ler.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
pouzdano znam da se u jedan agregat koji se nalazi u Pluzinama se zaledilo 200l nafte....
Koliko je stepeni ispod nule?
TAKUMI
Krenuti odmah? Za nas neuke i ovo bi trebalo objasniti, jer prvi put cujem da je ovo pravilo bolje?
Last edited by ivanwoi; 31-12-14 at 00:18.
Meni su grijaci otisli definitivno... Akumulator je dobar a jedva upali na -2 mislim mucio se 3,4 sekunde![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
E jbg nisam siguran
Citat cemo onda
Last edited by ivanwoi; 31-12-14 at 00:14.
......
kada se puni akumulator kuci, pa kazaljka dodje na punjacu na 0 (nulu) to valjda znaci da je napunjen? :hypnotysed:
Ja sam rekao krenuti odmah ali lagano
TAKUMI
Dje mogu da nadjem LED ubodne?
TAKUMI
Kod gorana na pijacu u tuzi ako ti je usput ima bas masu modela...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 4 Beta
Meni se desi da krenem nedje i stignem a da se sauh ne ugasi. Je li to ono kad poslije odredjenog vremena oshetish kako se motor smiri i pane broj obrtaja na ler? A sto se tice zagrijavanja motora, sad i u uputstva pise krenut odma i vozit na mali broj obrtaja, ne bi se ugrija na ovu zimu pa da radi sat vremena na ler ako cemo pravo.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Rijesio sam problem od sinoc.
Nije akumulator, jer sam otisao i uzeo novi iz prodavnice.
Onda sam grijao filter od goriva vrelom vodom itd. ni to nije upalilo, na kraju sam sajlom upalio trecom posle jedno kilometar pokusavanja.
Evo ga radi sad dako se zagrije, dobro dimi izgleda da je nafta smrzla. Pa neka ne moze da smrzne...
One Ring to Rule them all...
Ima li neko neki predlog za aditiv za naftu protiv smrzavanja jer ce se ovih dana ici na planinu??? I da li u auto kad budem mijenjao antifriz cisti da sipam???
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Shta ako imash jednu u grad...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Hvala na odgovoru Fabia...ja bas izmediu mog posta i tvog odgovora zvao majstora kaze cisti antifriz g12...posto se ne razumijem u to sad sam malo zbunjen zasto je to predlozio?
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks