Page 656 of 2527 FirstFirst ... 15655660664665265365465565665765865966066670675611561656 ... LastLast
Results 16,376 to 16,400 of 63171

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

E ljudi trebala bi mi pomoc velika.

Nijesam palio auto 2 dana na Zabljaku i danas nije htio da mi upali. Pokusao sam da ga na kablove palim sa 2 razlicta auta i sta se desava, po malo zavergla dok je na kablove cim ga skinem sa kablova okrenem kljuc kao da cu da upalim a on ne daje nikakvog znaka (nista verglanje, samo se gube svijetla na instrumental tabli).

Vidim da je slabiji napon jer i instrumental tabla i kabin svijetlo slabijeg su inteziteta ali poziciona sam palio rade, i radio radi.

E sad molim boga da mi je djelimicno smrzao akumulator pa sam ga skinuo i unio u kucu da se malo raskravi, mucka ali mi se cini ne kao sto bi trebalo, pa opet nadam se da je smrzao.

Moje pitanje je sta da radim u slucaju da mi je smrzla nafta? Kako da upalim auto, da raskravim i to.

U auta se slabo razumijem i nijesam znao da treba da sipam aditiv u gorivo tako da to nijesam uradio a u auto mi je bilo mozda jedno 15l.

Oko auta sve radim sam iako se slabo razumijem jer sve sto mi treba nadjem na internetu. Radim sam iz razloga sto na Zabljaku za svako auto koje nije golf 2 ili lada niva ne postoji majstor. Svaki im je odgovor poceraj ga u Niksic...

Hvala unaprijed, mislio sam da putujem sjutra popodne pa bi cijenio brze odgovore.

Auto je Zafira 2.0 dti
    Last edited by Gandalf_White; 30-12-14 at 18:45.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Ako je akumulator trebao bi neko sa jacim autom- dzipom da ti pomogne sa kablovima. Ako je zamrzla nafta onda je ona smrzla ispod auta u cijevi koje idu od rez do motora a to se resava jedino toplom vodom iz kompresora da ti neko opere ( sto pretp da je ravno nuli da neko ima na zablj) provjeri kod motora ako znas dje je filter od goriva i dje su ta crijeva koja idu na dizne pa raskaci neko vidji ide li ili je presusilo

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Prazan ti je akumulator, ako sam te dobro razumio ti ne umijes da preklemas auto. Dok su kablovi spojeni ti treba da upalis auto pa tek onda da ga raskacis sa kablova...ne da prikacis pa otkacis i verglas...
    To sto po malo vergla znaci da nije dobar kontakt kablova vjerovatno...
    Nafta ti nije smrzla 99% jer nije bilo ispod -15
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Sparco_CG's Avatar
    Sparco_CG is offline Najpovoljniji diler racunara i opreme u Podgorici
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

Znaci ovaj rad:
    Otvoris haubu.
    Uzmes kablove
    Plus na crvenu minus na crnu ali dobro zaglavi celjusti klijesta na kleme da stoje jako i po sredini klema a ne na ivice.( pozeljni su kablovi sa debljim presjekom)
    Dovedi nekog sa kolima dok rade drugi kraj kabla plus i minus spoj na njegov akumulator..
    Pustite tako 5 min da malo se tvoj akumulator pripuni.
    Onda neka taj sto mu kola rade drzi gas na jedno 2-2.5000 obrataja konstantno a ti probaj sledece :
    Prvo: das kontakt sacekas da se lampica grijaca ugasi i onda vratis kontakt na nulu. Tako ponovi jedno 3-4 puta da bi grijaci dobro ugrijali naftu..
    Drugo: probaj da zaverglas da upali.. Ako cujes da anlaser krene da okrece i vergla ali slabo pa izdusi pustite ga par minuta da jos puni i onda opet probaj..
    Upalice 100 posto sem ako ti nisu crkli svi grijaci i plus motor ima losu kompresiju.
    Ja sam palio mercedes c klasu dizel na tresnjevik dje je bilo -14 na 2 grijaca( mislio da su dva a u stvari kad sam poveo majstoru sva 4 crkla ) samo na ovu foru par puta dam kontakt pa vratim okrenem i dum kao mina

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040D
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene interesuje je li preporucljivo mijesati naftu i benzin u rastvoru 80:20, jer mi u knjizi od auta pise da se na -10 to preporucuje? Nisam za to cuo prije toga, samo za aditive.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Bolje aditive usut na vrijeme, kasnije mijesanje i cuda, ne moze da skodi ali ...

f6

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Prazan ti je akumulator, ako sam te dobro razumio ti ne umijes da preklemas auto. Dok su kablovi spojeni ti treba da upalis auto pa tek onda da ga raskacis sa kablova...ne da prikacis pa otkacis i verglas...
    To sto po malo vergla znaci da nije dobar kontakt kablova vjerovatno...
    Nafta ti nije smrzla 99% jer nije bilo ispod -15
    Probao sam na jedno auto sa jednim kablovima. Pokusao da ga upalim nije htio. Kablovi su svo vrijeme bili prikaceni.

Onda sam mislio da su kablovi slabi pa sam zvao komsiju sa audijem monstrumom, jedno 10 min on je drzao gas a ja probavao da upalim i nije htio. Samo radi vrm vrm vrm, ali nikako da ga ukrese.

Inace je trenutno -18 na Zabljaku, a puva neki $ever. Sinoc je bilo -17 - 18 cijelu noc

Prekjuce mi je na - 6 iz prve upalio, tako da ne vjerujem da su grijaci.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Nafta do -15 ne moze da smrzne...
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Probao sam na jedno auto sa jednim kablovima. Pokusao da ga upalim nije htio. Kablovi su svo vrijeme bili prikaceni.

Onda sam mislio da su kablovi slabi pa sam zvao komsiju sa audijem monstrumom, jedno 10 min on je drzao gas a ja probavao da upalim i nije htio. Samo radi vrm vrm vrm, ali nikako da ga ukrese.

Inace je trenutno -18 na Zabljaku, a puva neki $ever. Sinoc je bilo -17 - 18 cijelu noc

Prekjuce mi je na - 6 iz prve upalio, tako da ne vjerujem da su grijaci.
    Imam odgovor,isti.problem zabljak sve isto.znaci crkao ti je akumulator definitivno.stavi drugi, probaj bez kablova i znaces je li do akumulatora ili je eventualno crkao alanser
    -Ba® ®uLe§-

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

ja se iskreno nadam da je akumulator. Posto sam ga uzeo prije 2 mjeseca i imam garanciju na njega 2 godine.

Citao sam nesto po stranim forumima, da je vrlo moguce da voda u akumulatoru smrzne, pa sam ga unio u kucu da prenoci. Ujutro cu pokusati da upalim i onda idem da im ga vratim i uzmem novi.

Ako ni novi ne bude htio da upali, onda je kristalizovala nafta. E sad za filter mi je rekao mrgo sa foruma kako da upalim.

Moj problem je sta ako bude smrzla u rezeorvar ili u crijeva?

Komsija mi jedan prica malo nerealnu pricu koja ide ovako :

"Uzmes 20l nafte stavis u veliki kota' i kuvas to, onda uspes i cjeraj"

Nesto mi se ne kuva nafta u pm

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja se iskreno nadam da je akumulator. Posto sam ga uzeo prije 2 mjeseca i imam garanciju na njega 2 godine.

Citao sam nesto po stranim forumima, da je vrlo moguce da voda u akumulatoru smrzne, pa sam ga unio u kucu da prenoci. Ujutro cu pokusati da upalim i onda idem da im ga vratim i uzmem novi.

Ako ni novi ne bude htio da upali, onda je kristalizovala nafta. E sad za filter mi je rekao mrgo sa foruma kako da upalim.

Niposto,samo uradi kao sto sam ti rekao,nije to jos katasrofalni minus da bi nafta smrzla, voda da, ali ne pali se motor s vodom, samo hladi ,a kad upalis auto, radna temperatura motora ce je istopiti...ne slusaj dokone besposlicare.cus kuvanje nafte o qqqq...
    -Ba® ®uLe§-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Bolje aditive usut na vrijeme, kasnije mijesanje i cuda, ne moze da skodi ali ...

Mene je konkretno interesovalo radi li auto 'tecnije' kad se sipa i benzin i moze li se kako sjebat motor zbog kompresije. Na ispod -20 i nesto se preporucuje cak i odnos nafte i benzina 60:40.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Tecnije ne, a na novija auta to nikako ne bi preporucio. Cak bi auto slabije radilo.

f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislio sam zbog toga sto benzin lakse gori. Ovo je staro oko 15 godina, jedino me cudi da je proizvodjac to preporucio. Mislis na novija ne bi bilo dobro zbog visokog pritiska u diznama?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

U auta se slabo razumijem i nijesam znao da treba da sipam aditiv u gorivo tako da to nijesam uradio a u auto mi je bilo mozda jedno 15l.
    batice, usuo sam 70 e dizela, usuo aditiv prije 3 dana.. i sinoc mi zaledi nafta.. dovodno crijevo od rezervoara do filtera skinuo, povukao naftu (malo popio ) i brate lagano led.. i onda sto je gorivo jeftinije..
    tako da ce $utra bit posla oko toga i nijesi sam ako ti je za utjehu

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Inace tu ledi voda koje ima u gorivu a ne samo gorivo benzin, ti u goof dva mozes sipat sto oces ali u novije auto sa cr sistem ta kolacina benzina u dizela bi bila katastrofa

f6

Sparco_CG's Avatar
    Sparco_CG is offline Najpovoljniji diler racunara i opreme u Podgorici
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

Xaxaxa ne nego mu uspi 20l prokuvane sljive domace

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040D
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Executor View Post
    batice, usuo sam 70 e dizela, usuo aditiv prije 3 dana.. i sinoc mi zaledi nafta.. dovodno crijevo od rezervoara do filtera skinuo, povukao naftu (malo popio ) i brate lagano led.. i onda sto je gorivo jeftinije..
    tako da ce $utra bit posla oko toga i nijesi sam ako ti je za utjehu
    Pa jel moguce to ? Na koju si pumpu sipao da znam da ne sipam tamo. Ja se jos nadam da mi je akumulator. Citam na bosanske forume njima i na -5mrzne nafta koliko vode ima u njoj...

Dako se ne napijem i ja nafte. U svakom slucaju bolje je piti no kuvati

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Default Pitajte

Pojasni malo to vrm vrm vrm.
    Da li auto vergla? Ili to vrm vrm vrm zvuči kao da anlaser vrti u prazno (zujanje kao da se elektromotor brzo vrti, bez zvuka karakteristčnog za "verglanje")? Ako je to (što ja mislim da je vrm vrm) onda ti je zaštopao automat i neće da uzupči bendix na zamajac pa ti anlaser vrti u prazno (ne obrće zamajac i radilicu).
    Ako je to Probaj ponovo to isto (ili s novim akumulatorom ili sa kablovima) samo malo kuckaj čekićem kućište bendixa i automata da se odkoči
    Last edited by salmajster; 30-12-14 at 22:25. Reason: ggd
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E ljudi trebala bi mi pomoc velika.

Nijesam palio auto 2 dana na Zabljaku i danas nije htio da mi upali. Pokusao sam da ga na kablove palim sa 2 razlicta auta i sta se desava, po malo zavergla dok je na kablove cim ga skinem sa kablova okrenem kljuc kao da cu da upalim a on ne daje nikakvog znaka (nista verglanje, samo se gube svijetla na instrumental tabli).

Vidim da je slabiji napon jer i instrumental tabla i kabin svijetlo slabijeg su inteziteta ali poziciona sam palio rade, i radio radi.

E sad molim boga da mi je djelimicno smrzao akumulator pa sam ga skinuo i unio u kucu da se malo raskravi, mucka ali mi se cini ne kao sto bi trebalo, pa opet nadam se da je smrzao.

Moje pitanje je sta da radim u slucaju da mi je smrzla nafta? Kako da upalim auto, da raskravim i to.

Oko auta sve radim sam iako se slabo razumijem jer sve sto mi treba nadjem na internetu. Radim sam iz razloga sto na Zabljaku za svako auto koje nije golf 2 ili lada niva ne postoji majstor. Svaki im je odgovor poceraj ga u Niksic...

Hvala unaprijed, mislio sam da putujem sjutra popodne pa bi cijenio brze odgovore.

Auto je Zafira 2.0 dti

Treba ti dobar akumulator da ti grijace prorade i nemas frke. Jedino ako su ti grijaci losi.

Ove price sa zaledjenom naftom...jaoj.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znaci kazes nafta na Zabljak ne moze zaledit, dobri grijaci , dobar akumulator i to je to, a to -15 stepeni nista? Ja sam mislio da i na ovaj podgoricki minus je to moguce
    Last edited by ivanwoi; 30-12-14 at 23:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Executor View Post
    a na onu novu preko puta metalca...
    Od vise ljudi cuh da im je dobra nafta. Vele manje trosi.
    A za onu kod fakulteta sam cuo da ljudi nijesu mogli da upale nakon tocenja kod njih.
    Neee znam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ivanwoi View Post
    Kolike su sanse da zaledi eco-dizel na ovaj podgoricki minus?

Nema sanse.

I ako bude problema pri paljenju tih cekicara onda ili su grijaci ili akumulator.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da da, ja editovah umijesto reply, pa da ponovim, jel to znaci po tebi da i na ekstremnije minuse -15 do -20 eco-dizel ce tesko zaledit i nije potrebno dodavati aditive i cuda?

Page 656 of 2527 FirstFirst ... 15655660664665265365465565665765865966066670675611561656 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)