Page 6 of 373 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast
Results 126 to 150 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Pa nisam ni rekao da je SNP jedini, naveo sam Bečića kao primjer, prvi mi je pao na pamet. On je uradio sjajnu stvar u PG, uzeo je dosta glasova, ovo za zastavu mu je jedini propust bio. Ima dosta potencijala.

DF, SNP, NOVA, pa ima li tu kakve razlike. A da im damo priliku pa da nas oni pojašu 25+ godina, kad smo već ovakvi mazohisti

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ne znam, samo ovo vise nema smisla. A da smo mazohisti, tu se 100% slazemo, samo bi dodao da bolje ni ne zasluzujemo.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    A da im damo priliku pa da nas oni pojašu 25+ godina, kad smo već ovakvi mazohisti
    zar stvarno mislis da bi, nakon pada dps-a, i jedna partija mogla biti duze a vlasti od mandata ili dva? Narocito kada se uzme u obzir da bez oalicije nikakva smjena ni teoretski nije moguca.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

To je bila šala, ne znam što moram to da istaknem kad je toliko očigledno.

Ali evo i da ti odgovorim, znam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Znamo mi svi odlično okolnosti pod kojima se nalazimo i mi sami i društvo u cjelini, i najveći uspjeh aktuelnih jeste što nemaju ni K od političke konkurencije, što reče jedan poznanik "zaglibismo sa ovima, pa što nam bače sa svoga stola, to nam je". A za sve ostalo možemo krivit samo jedni druge...
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Al najjaca mi je prica 'i ovi da dodju na vlas, bilo bi jos gore'. Vidoviti neki ljudi...
    standardna dps mantra koja je najlakša za zapamtit njihovim aktivistima, to i "baš me briga ko je na vlast samo da ja radim posa"´(=da me puste da ne plaćam poreze a da ih glasa cijela familija)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pokušaj svrgavanja vlasti ulicom po sistemu "narod se oteo kontroli" u režiji je ruskih diplomatsko-obavještajnih krugova i njihovih domaćih (plaćenih ili neplaćenih) kolaboracionista.
    Žao mi je što će mnogi od onih ljudi koji pođu da buruliču pod tuđim zastavama i zapaljivim sloganima biti žrtve manipulacije a da to nemaju ni u primisli. Takođe, nikakvu dilemu nemam da ni velika većina onih funkcionera DF-a koji se nalaze u pripremi ovog scenarija predstave nemaju o čemu se radi.

Što se Đukanovića tiče,..dobiće što je tražio...Već godinama nikako da pokaže volju da se obračuna sa domaćim petim kolonama i da konačno zauzme jasnu distancu u odnosu na Kremlj, njegovo mešetarenje i kuhinju.
    Ko god ima 2 grama mozga i to je htio, lako je mogao razumjeti zašto se sad (kad objektivno nikakvog vanrednog povoda nema) želi vještački zaljuljati crnogorsko društvo i izazvati nestabilnost u njemu. Pazite molim vas, navodno protestuju jer traže demokratske izbore. (??) Pa što su izlazili na izbore u Herceg Novom juče, tj,, nekoliko neđelja nakon što su ustvrdili da su u CG svi izbori farsa??...Nije valjda da su svi izbori prije i poslije tih u HN nedemokratski, ali na ove juče u HN se to ne odnosi. Gluposti, nije ovđe riječ o izborima, tricama i kučinama...

Ko je htio pročitati (a to može još uvijek naći ili na CdM-u ili na mom blogu) vidjeće da sam ja upravo taj scenario najavio još 6. marta, u tekstu "Crna Gora i ukrajinska kriza", kada sam napisao sljedeće:
    "U kojoj mjeri će se Rusija miješati u unutrašnje prilike u CG? To niko tačno ne može pretpostaviti, ali ukoliko su pravila igre prekršena (a i Rusija i Zapad se slažu da jesu) onda ta pravila više nikog ne obavezuju, i sigurno je da će se Rusija preko Crne Gore i Srbije truditi da što više poremeti stabilnost ovog područja kako bi tako podrivala unutrašnju stabilnost Balkana kao prostora unutar sfere interesa Zapada.
    Šta je konkretno ono što očekujem? Očekuem da će Rusija započeti finansiranje svih onih snaga u CG koje mogu podrivati tu stabilnost. Mnogo drskije nastupe eksponenata proruske politike, mogućnost povremenih prevrata, građanske sukobe, dalje ekonomsko propadanje i siromašenje stanovništva.
    Da li će to Zapad dozvoliti? Ako se u startu ne raščisti sa tim snagama, pitanje je hoće li Zapad imati snage to kasnije sanirati i koja će se cijena za to morati platiti. Ovo iz razloga što ne vjerujem da će se Zapad ikada više imati tu komociju da se bavi samo jednim svojim regionom."

I evo ga...Tačno kao sat...Ovo što se sprema je, na žalost, tek početak nestabilnosti koja nas u Crnoj Gori čeka.
    Uzevši u obzir razvoj situacije u Evropi Kremlj i njegova peta kolona u CG su procijenili da potrebe za čekanjem više nema, te da je trenutak došao da se udari na proZapadnu vlast u CG. Ovo tim više jer i sama vlast pokazuje znake nesnalaženja, međusobnih trvenja i zamora.

Pretpostavljam da će organizatori kao datum za inicijalni protest odrediti proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru (kako je antidržavni elementi od milja zovu "srpska"), a iz razloga što vjeruju da će se tim povodom okupiti najviše ljudi pa bi zgodno bilo s tom energijom početi.
    Tim više što u tome vide i neku simboliku kako bi od tog datuma Crna Gora trebala ući u jednu novu godinu iliti u "novo vrijeme".

Ali kao što rekoh,..Đukanoviću će to divljanje biti prilika da konačno nauči da se procrnogorska ideologija i velikosrpska ideologija (koja je mlađa sestra velikoruske ideologije) ne mogu pomiriti, jer prosto jedna drugu isključuju. One su opoziti poput magnetnih polova. Da ih je moguće miriti ne bi partizani pobili 70000 četnika na Zidanom mostu i okolini, no bih ih vratili kući i sve im oprostili. Pojedini rukovodioci su imali i rođenu braću ili braću od stričeva na drugoj strani. Poput Svetozara Vukmanovića Tempa, Milovana Đilasa ili Veselina Đuranovića... Zašto je Đukanović pao u tu zabludu da povjeruje da on može što nikom drugom pošlo za rukom nije? Razloga je puno, ali zaista više nijesu bitni.
    Nek se spremi da brani mir u Crnoj Gori...

I da,..nek mu Lukšić sroči još jedno nadahnuto tugaljivo pismo za Kremlj o tome koliko Crnogorci vole Ruse. Evo će mu iz Kremlja uskoro pokazat što misle o tome.
    Last edited by El Re; 15-12-14 at 15:39.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,750
    Thanked in
    1,577 Posts

Samo neka prije nemira branko radulovic javi familiji da sklone dzipove silne u neku garazu... Steta bi bilo.

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    One su opoziti poput magnetnih polova. Da ih je moguće miriti ne bi partizani pobili 70000 četnika na Zidanom mostu i okolini, no bih ih vratili kući i sve im oprostili. Pojedini rukovodioci su imali i rođenu braću ili braću od stričeva na drugoj strani. Poput Svetozara Vukmanovića Tempa, Milovana Đilasa ili Veselina Đuranovića...
    polako sa tim jer je ubijeno i žena i djece...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    polako sa tim jer je ubijeno i žena i djece...
    Gotovo sve žene i đeca (članovi porodica četničkih boraca) su vraćene još neposredno po ulasku u Hercegovinu. Negdje sa poteza Bileća-Nevesinje. Četničke jedinice, koje je u stopu goniloi sa tri strane oko njih obruč stezalo čak 7 partizanskih brigada se nijesu mogle povlačiti ni izbliza brzo sa tim civilima. Tu je bilo starih, bolesnih, trudnica u visokoj trudnoći, itd.. Posebno veliki problem bila je hrana koje nije bilo ni za vojsku. Ako se to uopšte vojskom moglo više zvati. Da li treba pominjati i kakav efekat je imala ciča zima (dec '44 i januar,februar i mart '45), jedna od najhladnijih tokom čitavog rata?
    Mnogi civili su odustali sami, a onima koji su ostali lično je Đurišić naredio da odustanu i vrate se za Crnu Goru. Ako je bilo civila na Zidanom mostu njihov broj je bio zanemarljiv. Uglavnom su to bili sveštenici, đakoni i civili koji su radili kao činovnici u raznim službama civilne vlasti pod kontrolom okupatora. Jedan od uslova prelaska četnika preko teritorije NDH (čiji je i Bosna bila dio) koji je sklopljen između Drljevića i Đurišića (jedan od najinteresantnijih događaja u čitavoj modernoj istoriji CG) ticao se i povratka kolone civila u CG.
    Nego da ne idemo u off...

Lično sam na tu temu na desetine tekstova napisao i još toliko istorijskih dokumenata i studija prezentovao iz pera uglednih istoričara.
    Last edited by El Re; 15-12-14 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    1,022
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Ел Ре мислим да ни Руси не миришу много Мандића, Меда и његове, а посебно Јанка Вучинића.
    Иначе свака побуна, буна, протест на челу са њима само јача власт ДПС-а и Мила спасиоца.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi chini mi se da se ovdje malo skache prije nego shto se kazhe hop jer josh uvijek nismo sigurni da ce tih demonstracija uopshte i biti. Osim Radulovica niko iz DF ih nije pomenuo a takodje ni iz drugih opozicionih partija plus ekipa iz Vijesti se javno sprda sa Radulovicem i njegovom idejom danas. Branku ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da se napije pa mlati svashta a pricha o 400 hiljada ljudi mi bash sugerishe da je upravo to u pitanju.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ponoviću - ni mnogi koji su u organizaciji protesta ne znaju kako će izgledati protesti, ni zašto baš sad, a ponajmanje za čiji račun treba da se odradi ta priredba.
    Ono što svi oni osjećaju jeste da će ono što učine biti po volji Rusiji i pritom privući pažnju Zapada. Mažda čak i izazvati uznemirenje u nekim njegovim krugovima. I to će, procjenju, biti dosta. Makar za početak.
    Ti protesti treba da pokažu da je CG nestabilno društvo i da odvrate Zapad od ideje da Crnoj Gori uopšte i razmišlja da ponudi članstvo u NATO.
    Ta mogućnost nervira jako Moskvu, a njih bukvalno prestravljuje. Oni znaju da ukoliko se to desi svi budući pokušaji da se povuče Crna Gora ka Rusiji biće daleko teži.
    Ali vidim, ljudi nikako da shvate da ovi protesti (na koje organizatori navodno očekuju 400 000 ljudi, što je, ako se izuzmu bolesni i spriječeni, gotovo broj svih punoljetnih) neće biti, ili makar nijesu zamišljeni da budu, nalik bilo kojima do sada.
    Ja čvrsto vjerujem da stvarni organizatori zapravo priželjkuju slike poput onih od 13 januara 1998. I kao što rekoh, sve treba da izgleda kao bunt naroda čiji gnijev navodno sazivači skupa nijesu mogli kontrolisati.
    Last edited by El Re; 15-12-14 at 17:29.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ah, to ce bit neki lelek ziviii
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,019
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Zašto je Đukanović pao u tu zabludu da povjeruje da on može što nikom drugom pošlo za rukom nije?
    Nije on pao u zabludu, jer on, prosto, nema ideologije (ikakve), a što se Crne Gore tiče, do nje mu je najmanje stalo (dokazao u ovih 20 i kusur godina svima koji hoće da vide).

NATO i ovakva vlast (u prsonifikaciji MĐ)? Nema šanse dalje no one ,,šargarepe na štapu''.
    Last edited by wulfy; 15-12-14 at 17:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Ljudi chini mi se da se ovdje malo skache prije nego shto se kazhe hop jer josh uvijek nismo sigurni da ce tih demonstracija uopshte i biti. Osim Radulovica niko iz DF ih nije pomenuo a takodje ni iz drugih opozicionih partija plus ekipa iz Vijesti se javno sprda sa Radulovicem i njegovom idejom danas. Branku ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da se napije pa mlati svashta a pricha o 400 hiljada ljudi mi bash sugerishe da je upravo to u pitanju.
    a shto znam, deshava se to njemu chesto..

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ko je htio pročitati (a to može još uvijek naći ili na CdM-u ili na mom blogu) vidjeće da sam ja upravo taj scenario najavio još 6. marta, u tekstu "Crna Gora i ukrajinska kriza", kada sam napisao sljedeće:
    "U kojoj mjeri će se Rusija miješati u unutrašnje prilike u CG? To niko tačno ne može pretpostaviti, ali ukoliko su pravila igre prekršena (a i Rusija i Zapad se slažu da jesu) onda ta pravila više nikog ne obavezuju, i sigurno je da će se Rusija preko Crne Gore i Srbije truditi da što više poremeti stabilnost ovog područja kako bi tako podrivala unutrašnju stabilnost Balkana kao prostora unutar sfere interesa Zapada.
    Šta je konkretno ono što očekujem? Očekuem da će Rusija započeti finansiranje svih onih snaga u CG koje mogu podrivati tu stabilnost. Mnogo drskije nastupe eksponenata proruske politike, mogućnost povremenih prevrata, građanske sukobe, dalje ekonomsko propadanje i siromašenje stanovništva.
    Da li će to Zapad dozvoliti? Ako se u startu ne raščisti sa tim snagama, pitanje je hoće li Zapad imati snage to kasnije sanirati i koja će se cijena za to morati platiti. Ovo iz razloga što ne vjerujem da će se Zapad ikada više imati tu komociju da se bavi samo jednim svojim regionom."

I evo ga...Tačno kao sat...Ovo što se sprema je, na žalost, tek početak nestabilnosti koja nas u Crnoj Gori čeka.
    Uzevši u obzir razvoj situacije u Evropi Kremlj i njegova peta kolona u CG su procijenili da potrebe za čekanjem više nema, te da je trenutak došao da se udari na proZapadnu vlast u CG. Ovo tim više jer i sama vlast pokazuje znake nesnalaženja, međusobnih trvenja i zamora.
    I tada kad si napisao mi je djelovao kao realan scenario, sad me samo podsjeti ma vizionarski pogled na krizu izmedju zapada i rusije. Ocekivao sam ga i ranije iskreno, kroz pritiske preko Olega Deripaske u ubrzavanjem sudjenja za KAP. Naivno je gledati da smo mi toliko homogeno drustvo da preskocimo ovo. Ekonomski trenutak u drzavi nije sjajan, ako cemo realno blizu smo bankrotu kad se pogleda stanje poreskog duga kao i medjudugovanja kompanija. Drze nas na aparatima stranci fakticki jer koliko god da zeznemo, dobicemo kredite da ne upadnemo u haos i ulijetanje u rusku zonu uticaja.
    Zasto ti ovo pominjem ElRe. Jer se bojim da ako se ubace novac i organizacija moze se tu naci i veliki broj crnogorskih nacionalista. Naucice predvodnike da ne pominju rusiju, vec cak i sporost ulaska u nato i eu, losa ekonomija, korupcija itd. Ako se to odradi kako treba bice tu "neznavenih" vise nego li mislis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Medojević u Briselu: Protestima do prvih fer izbora

Korumpirana Vlada u Crnoj Gori organizuje korumpirane izbore i to traje 25 godina. Zbog toga DF mora da pozove građane Crne Gore da se zajedno na demokratskim protestima izbore za formiranje prelazne Vlade koja će organizovati prve fer i slobodne izbore u istoriji Crne Gore, na kojima će građani slobodno i bez pritisaka i političke korupcije birati prvu demokratsku Vladu, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević u Briselu na konferenciji "Prepreke koje stoje na putu organizovanja prvih fer i slobodnih izobra u Crnoj Gori, kao i neefikasnst aktuelnog mehanizma pridruživanja EU prema Crnoj Gori“ koju je organizovala Asocijacija Evropskih konzervativaca i reformista. Medojević je u svom izlaganju podsjetio da je prije više od 10 godina Crna Gora započela proces pridruživanja EU.
    On je kazao da je u prvom zvaničnom izvještaju EK o Crnoj Gori odmah istaknuto da su vladavina prava, korupcija i organizovani kriminal, najveći izazovi Crne Gore na evropskom putu i da je nepohodno obezbjediti jasnu političku volju za refrome u ovim oblastima.
    "Od tada pa do danas, vidjeli smo mnogo zvaničnih izvještaja o napretku, o skriningu, akcionih planova, unapređenih dijaloga, bilateralanih konferencija, i u svima se, kao mantra ponavljaju iste ocjene koje smo čuli prije 10 godina. Ako se već 10 godina ponavljaju isti stavovi da se u Crnoj Gori zbog nedostatka političke volje ne implemntiraju usvojeni zakoni i akcioni planovi i da nema vidljivih i mjerljivih rezultata u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, kako je moguće da EU nikada nije pokrenula nijedan od mehanizama da sanckioniše ovakav odnos režima u Crnoj Gori“, pitao je Medojević.
    Kako je naglasio, i pored mnoštva dokaza da je stanje sve gore i da aktuelni režim udaljava Crnu Goru od standarda EU, nije bilo adekvatnog odgovora Brisela.

"Kao lider partije koja je od osnivanja podržavala proces EU integracija i isticala njegov značaj za podsticanje neophodnih refromi u društvu, danas moram da priznam da nijesmo bili u pravu. Ovakva birokratizovana EK podložna uticajima lobista i korupciji nije uspjela na Balkanu. Korumpirani režimi koji na vlast dolaze krađama i zloupotrebama državnih resursa, su uspjeli da uspostave veoma loše prakse saradnje, zasnovane na nelegitimnim interesima i jednih i drugih. Lokalni korumpirani režimi su posredstvom lobističkih struktura obezbjeđivali podršku EK, uprkos sve lošijem stanju na terenu", kazao je Medojević.
    Kako je dodao, susjedska politika EU je na Balkanu doživjela neuspjeh i pored ogromnih sredstava koja su potrošena.
    "Zato se PzP zalaže za snažnu reformu EU koja mora ponovo postati uzor i vrijednosni simbol, ali i demokratska efikasna struktura koja će podsticati demokratiju, fer i slobodne izbore, nezavisne institucije i politiku nulte tolerancije prema korupciji i organizovanom kriminalu.
    "Nova EU treba da uvažava suverenost i specifične kulturne i političke kontekste, kako starih članova, tako i novih kandidata“, istakao je Medojević
    On naglašava da bi EU trebala temeljno reformisati susjedsku politiku i politiku proširenja, razvojem efikasnih politika, mehanizama i instrumenata koji će kontinuirano podsticati reforme i objektivno, strogo i pravedno ocjenjivati rezultate kandidata.
    "Svaki neuspjeh Evrope u Crnoj Gori, i na Balkanu biće uspjeh snaga mržnje, nestabilnosti, sukoba i destrukcije. Zato visoko cijenimo političke inicjative koje su okupile zdrave i reformske snage u AECR , koje žele novu EU koju ćemo svi postovati, ali koja će poštovati sve nas“, poručio je Medojević.

Potpredsjednik PzP-a Koča Pavlović je posebno istakao probleme i opstrukcije koje, kako tvrdi, korumpirani režim u kontinuitetu pravi u cilju sprečavanja održavanja fer i slobodnih izbora:
    "Odgovor na jednostavno pitanje iz poziva za ovaj pres – Da li su u Crnoj Gori izgledni fer i slobodni izbori nažalost je negativan. Ne, u Crnoj Gori nijesu mogući prvi fer i slobodni izbori, jer ni taj bazični rezultat mi nijesmo uspjeli da ostvarimo tokom višegodišnjeg pregovaranja i pridruživanja. Kad kažem mi ja mislim na opoziciju i na EK, jer smo još prije osam godina to zacrtali kao jedan od bazičnih ciljeva procesa EU integracija“, kazao je Pavlović.
    On je naglasio da su PzP i opoziciona koalicija DF, od samog početka bili najsnažniji promotori eurointegracija, prikazujući EU kao moćnog saveznika na poslu realizovanja hitnih demokratskih reformi.
    "Za razliku od nas, vladajuća većina je proces pregovora odmah prepoznala kao bezbjednosnu prijetnju, i na čelo tog vladinog sektora je odmah postavljen dugogodišnji šef tajne policije. Rezultat tog vladinog kadrovskog pristupa, ali i rezultat nekonzistentne evropske politike proširenja, koja je obilovala popustljivošću i neosnovanim pohvalama, jeste stanje oko kojega se svi slažemo – potpuno odsustvo rezultata koji bi omogućili održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori“, naglasio je Pavlović.
    Potpredsjednik PzP-a je kazao da nijesu bili nerealni eurofanatici.
    "Naprotiv, smatram da smo imali realnu sliku o limitima briselske administracije. Ali smo vjerovali da će proces pridruživanja pomoći da realizujemo makar taj prvi, bazični cilj – stvaranje ambijenta za prve fer i slobodne izbore. A na takvim izborima bi (oko toga mi nemamo nikakve dileme), ova neuspješna, korumpirana i kriminalizovana vlast bila smijenjena, što bi širom otvorilo prostor za implementaciju reformi i za ubrzavanje integrativnog procesa. Od ovakve, neefikasne i neučinkovite politike proširenja korist ima samo antireformska elita u Crnoj Gori. Svi ostali su gubitnici : EU, EK, proces pridruživanja, reforme, crnogorska opozicija, građani i sama država“, zaključio je Pavlović.

---------------------------------------------------------------

Hahaha...
    Čitav niz izrečenih gluposti (poput buncanja o "novoj EU" i ni manje ni više nego ambicije PzP da preuređuje Uniju) neću komentarisati jer gluposti to i ne zaslužuju, već samo vašoj pažnji preporučujem ponovnu najavu scenarija vaninstitucionalne borbe koji je sada već izvjestan.
    Ali - okolnosti su se drastično promijenile. Antizapadna euforija u CG ipak je prilično splasnula. Kraj EU i odlazak SAD iz Evrope i sa Balkana više ne izgleda ni kao moguć a kamoli vjerovatan scenario. Vrijeme za nerede bilo je u septembru (najkasnije oktobru) ali...
    Sada im preostaje samo čekati, ali vrijeme nije ono što imaju. Poziv u NATO sve je izvjesniji a i izbori su na vidiku. Nestabilnost je jedina karta koja im nudi kakvu takvu šansu da politički prežive.

Ideja o protestima (koji se navodno spontano otimaju kontroli) i insistiranje na njoj zapravo je i dovela do raspada DF-a i odlaska Lekića i dijela malo razumnijih. Ne zato što je Lekić bio protiv protesta (još manje je bio gadljiv na mogućnost da mu se navodno okupljeni građani "otmu" kontroli) već zato što je shvatio da je trenutak izgubljen. Zaustavljanje Rusa kod Marijupolja (u januaru ove godine) zapravo je iz temelja i potpuno poremetilo prvobitni plan i drastično umanjilo spremnost proputinovskog (čitaj: antizapadnog) dijela stanovništva zemlje da izađu otvoreno na vidjelo, direktno se suprotstave vlastima i gotovo izvjesno se okušaju sa snagama reda probriselske Vlade u PG.

Ovo što sam boldovao u tekstu samo su indikatori kako se PzP prilagođava i pozicionira da bi (slijedeći svog srpskog partnera Mandićevu NOVU) dobio izgovor da u nekom trenutku obznani da će biti indiferentan ili čak protiv evrointegracija CG. To je sve proces i on će trajati neko vrijeme, ali je definitivno počeo.
    Last edited by El Re; 23-04-15 at 17:42.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

evo vam DF nudi otpis dugova za struju, vodu, porez, komunalije itd , samo ih podrzite da se medo i ekipa dofate fotelja haahhahaha kakava komedija :lolblue::lolblue::lolblue:
    svi mi koji placamo redovno racune i poreze itd smo ocigledno avetinje po njima
    Nista, tih par `iljada sto se skupi na protest nega provjezbaju glasne zice, i razlaz doma druze, standardno
    bicu u njegosevu u neki lokal pa javite kako ste se proveli i ima li modrica od pendreka
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    evo vam DF nudi otpis dugova za struju, vodu, porez, komunalije itd , samo ih podrzite da se medo i ekipa dofate fotelja haahhahaha kakava komedija :lolblue::lolblue::lolblue:
    svi mi koji placamo redovno racune i poreze itd smo ocigledno avetinje po njima
    rece dps aktivista :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Obraz ka djon.

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    166
    Thanked in
    119 Posts

Lupetaju ovi iz DF. Kao što neko gore reče, jesmo li mi avetinje što svaki mjesec sve plaćamo, naspram onih koji duguju par hiljada za struju, par stotina za vodu, porez na stan/kuću, i sad treba njima da to otpišu?
    Lupetaju Nebo Medo crnogorski sveznadar i vojvoda Andrija...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovi politicki fosili nastavljaju da briljiraju.Svaka izjava, svako saopstenje - sve autogolovi.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Pa oni da oce sebe da vise uniste sa izjavama ne bi mogli... medo prednjaci kao i vojvoda....
    dok su oni takvi mi smo mirni na vlasti
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

G.Lucke91, za kad su najavili te demonstracije i sta vi kao DPS ocekujete od tog dogadjaja?
    Moramo li mi mirni i fini da se sklanjamo iz CG, i gdje cete Vi biti kad bude taj festival?
    Imate li vec ugovorene pozicije itd?

Hvala Lepo

Page 6 of 373 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)