Turci ogorčeni, traže ostavku reisa zbog kupovine mercedesa od 350.000 eura
Oni sto trebaju da pruze primjer, oni najvise krse vjerska pravila... da li to znaci da Oni ne vjeruju u ono sto po automatizmu treba sankcionisati kod svojih kolega kao los primjer??? ... mozemo dati konkretan primjer: Vi, moji vjernici treba da se povinujete svim zakonima i pravilima nase religije i drustva! Vi morate djecu da vaspitavate po tacnim pravilima..Ja kao Vas vjerski poglavar cu da uzivam u svim balgodetima ovozemaljskog zivota! I jescu i picu sta hocu i koliko hocu. I je*acu koga hocu i kako hocu.. vozicu ono sto zelim i zivjecu u kucama koje ja zelim! A Vi, vjernici, spremite se na kaznu Boziju ako ne postite, ako materijalizam zavlada vasim srcima...
Ovo je primjer za sve religije na ovoj planeti. Kod neke vise, kod neke manje, ali im to ne stvara razliku u tome da od svoje pastve prave finansijere...
Takodje se moze pricati i o tome kako se vjerske organizacije koriste kao paravan za poslove kao sto su: trgovina oruzjem, drogom i prostitucija. Nisam nista novo i spektakularno rekao.. Ovdje je glavno pitanje da li ce ovce i dalje ostati ovce ili ne?

Bookmarks