Ja ih imam vec trecu sezonu, odlicno mi se pokazala na snijeg da znas ako te dje zatekne
Sent from my iPad using Tapatalk
Evo da ja dignem ovu temu iz mrtvih (da ne otvaram novu)...
Koje bi gume preporucili za kupovinu shodno izboru koji imamo u CG i voznji na teritoriji iste?
Konkretno me sada zanimaju ljetnje gume. Dimenzije koje mi trebaju: 205/55 R 16-ice (ljetnje)
Izbor je svakako sirok (iako ne koliko to izgleda na prvi poled) a cijene variraju i po 100% (primjer je recimo sto sam gledao Tigrove gume po 60 eura kao i Miselinke po 120)
Kad se upustis u pricu sa prodavcima onda izgubis pola zivota... Jedni kazu ove su njesra, drugi kazu da se sve to proizvodi u Kini i da samo placas ime.. treci kazu da su kod nas sve lose ali da on moze 'preko grane' da nabavi 'prave/original' i ostale gluposti od kojih ti se na kraju ne ulazu i nijednu vise radnju za prodaju guma.
Preporuke?
Zahvaljujem.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Goodyear Excellence (made in Germany, samo) i da je noviji DOT. Jer kad sam kupovao gume prije godinu dana nove (posle Goodyear-a), bila je ta guma Excellence ali stara je bila malo vise od tri godine i nisam htio da je uzmem. Bridgestone Turanza T001 je okej guma, ali je dosta meka i zna da zeza malo u krivine pri malo vecim brzinama. Nju sad imam.
Ja sam komad Goodyear-a tada platio oko 70e u velicini 195-65-15.
Najbolje ljetnje gume koje sam ja vozio su Continental ContiPremiumContact 5, a sto se tice zimskihDunlop SP Winter Sport 3D... E sad, cisto sumnjam da ces u Vujacic naci ''svjezu'' gumu, pretpostavljam da su im iz 2012.. Ako ti nije daleko bosna, recimo Trebinje mogu ti dati neku preporuku...
+1 za Continental i ljetnje i zimske
A baš sam zadovoljan i sa Bridgestone Potenza S001, ali su mi 225-45-17 na auto
@Castro
Uzmi DUNLOP; najduže traju u odnosu na kako se troše i imaju najbolji balans držanja u zavisnosti od temperature gume (neće se desit da te "iznenadi" ako je hladna ili pregrijana), osim toga, i cijenom su negdje u sredinu.
Motor trenutno vozim na Continental, ono, jesu strašne gume, al isto mislim da su precijenjene.
dje su najpovoljnije gume za motore, ima li dje kakva akcija kroz pg.
dje kupiti ovu gumu kod nas Nokian Line u dimenziji 205/55/16?
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm
castelana
Who let the dogs out
Ovo rade na Konik.
TAKUMI
Uvoze ih takve a dje blavori s konika da rade neshto
Vidio sam masinu i sve.
TAKUMI
ima li ko iskustva sa gumama M/S kako se ponasaju po snijegu?
Pa to su gume sa snijeg.
TAKUMI
All season ili 4 season
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Aj objasni mi kakva je to "all season" guma?
I pri tome mislim na karakteristike-smjesu gazeceg sloja,oblik sare?
James Tiberius Kirk
Ljudi ne znaju ni kako se kokakola pravi a ne da ti neko otkriva sastav gume.i to još na forumu CDM i to osobi koju ne znaš..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Sto se sve zna na cdm ne bi me cudilo da neko i ovo zna hahahahamoras se slozit
f6
Ovo shto ima kod nas da se kupi u 90 odsto sluchajeva glavna sirovina za izradu guma je plastika
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks