Ja kolko znam djelovi za ford su u krv,zajebao je bmw
Da se ukljucim, isto u budzetu 2k -2,5k, sta mislite o fokusu mk1? Ko je majstor za fordove u pg, i koga bih mogao zvati da mi pogleda auto (fokusa gore navedenog) ako ga bidem kupvao? <br />
Kakvi su auto placevi sto se tice provjere auta kod majstora?<br/>
Ko zna zašto je to dobro?
Ja kolko znam djelovi za ford su u krv,zajebao je bmw
i te fordove je*be delfi nisu oni džabe po te pare...a onaj "mutipla" enterijer ne bi trpio ispred sebe da mi ga džabe daju
Taj mk1 se sad prodava kao patka reso.
Auto je dobar, za te pare, sa motorom 1.8 cdti, i svi kvarovu su ti alternator i alanser.
To u vezi dizna nijesam bio u prilici da vidim pa ne mogu pricati. Ali kao i sve. Vidi kakav je odokativno. Uhvati se krug pogleda se ako zamasti cao. Dimi li i to je to.
Ali sve u svemu mnogo dobar auto za taj novac. I sto je najbitnije nije spor.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Svidja mi se i enyerijer a i spolja, a cuo sam da su vrlo pouzdani, mada je pitanje kakav primjerak se zakaci, takodje sam cuo da je majstor djukanovic fordista u pg. Ima li neko iskustva sa njim, bi li bio voljan da pregleda auto prije kupovine,naravno uznadoknadu?
Industry, to je taj problem.
Danas je opet poceo, ne moze se vozit ovako. Nemam kad da kontrolisem podnu elektroniku, bojim se da je usla voda. Imao sam slican problem sa ML-om, poplavio se SAM modul i onda nije radila kamera, motor od gepeka...
TAKUMI
samo bih pitao ove majstore za Forda da pojasne malo bolje te mane Focusa?
Ford je ekstra auto i ne mozes da ga poredis nikako sa Resoom,jedino ako naletis na nekoga koga je vlasnik sjebao neodrzavanjem...
Na toga TDDI moze eventualno da ti crkne guma na remenicu od alternatora i nista vise (ako je odrzavan kako treba),sto je obicna sitnica u odnosu na ostale marke auta...
Povedi slobodno to auto kod djukanovica na pregled
Jes, ford je cudo od auta, boljeg nema
A imah jednog forda 'fusion' bjese... Kupljen prakticno nov, 30.000 je imao... Jedino grdje auto koje sam vozio bila je zastava 128
Last edited by zubizaretta; 05-12-14 at 01:38.
Ukusi su razliciti, a ja pricam o prakticnim stvarima tipa ppuzdanost, potrosnja/snaga, odrzavanje, dostupnost majstora i djelova...
Podji pitaj za cijene djelova pa se vrati ovdje
Vozio sam fokusa 7 godina, 1.8 tddi 90KS (odlicno ima ubrzanje iako je 'samo' 90KS). kupio sam ga polovnog 2007 godine, a 2000-te je kupljen od prvog vlasnika. Na satu je pisalo 138 000km, ja sam ga prodao prije pola godine sa 192 000km. Eto, nisam nešto puno prešao za 7 godina, ali za svo to vrijeme sam promijenio alanser i dva puta stabilizator i još neki dio koji je bio 70 eura al se ne mogu sjetiti tačno koji (naravno, dva puta sam uradio veliki servis, prvi put kad je kupljen drugi put pred prodaju, a na svakih 10 000 filteri i ulje). Eto, čisto neko iskustvo dugogodišnjeg vozača fokusa, možda malo pomogne pri odluci za kupovinu.
Da dodam, oba zadnja elektro podizača stakla su crkli vrlo brzo, pa sam stavio manuelce, valjda su im mana zadnji podizači. I da, možda vrlo bitno, tddi motori nemaju zamajac.
no sta imaju mjesto njega - laicki pitam?
Samo da recem - moj drug je iz fokusa preso u skodu oktaviju (novu je uzeo) i svo vrijeme dok je istu prodo je kuko kako mu je fokus bio bolji (ja licno ne razumijem sto, ali eto)...
on ej svog vozio 4 godine i lise potrosnih djelova nije imo mane (diskovi, plocice, gume/gumice itd) - samo redovan servis i to je to
Vjerovatno je mislio da nemaju plivajući nego fiksni
Pa ne razumijem se ni ja baš mnogo u te djelove automobila, ali da, nema plivajući zamajac, koji zna da pravi probleme posle većeg broja pređenih kilometara. Drug moj je kupio tdci fokusa 2002 godište, Mijo-majstor za ford mu je rekao da se pluvajući čuje i da će stić na zamjenu za oko 10 000km, tako je i bilo, mislim da je polovni platio oko 350 eura, tako da to baš i nije jeftin dio za zamjenu.
Treba mi broj stanke volanke?
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
067810617 stanka
Volim kada mi pricaju iza ledja, jer tada znam da sam korak ispred njih...
Kakvi su JTD motori 1.9 Alfa/Fiat? Koje su im mane/prednosti? Sta provjeravati prije kupovine? JTD vs HDI vs DCI?
I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car
svaki je smece jer je obrnuo ko zna koliko, odrzavan je ko zna kako, odje mu sipas i ulje i gorivo smece
1.9 jtd alfa/fiat dosta dobar motor sa malom potrosnjom.
Brat vozi alfu gt 1.9 jtd 150hp. Moje voznje normalne oko 4.5l -5l na otvoreni. Motor ako nije presao mnogo je dobar. Samo treba provjeriti normalno kao i kod svakoga ostalog. Danas su svi motori tuda pata-pata.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks