View Poll Results: Da li ići u NATO, 2. krug

Voters
112. You may not vote on this poll
  • DA

46 41.07%
  • NE

58 51.79%
  • Ne znam ili nemam još neko mišljenje o tome

8 7.14%
Page 7 of 9 FirstFirst ... 3456789 LastLast
Results 151 to 175 of 208

Thread: Da li u NATO 2. krug

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Jeste "skoro skroz ugasili" najveći izvor prihoda. Ti to iz provjerenih izvora
    http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_p...2.80.932001.29

During the Taliban rule, Afghanistan saw a bumper opium crop of 4,500 metric tons in 1999,.[13]
    In July 2000, Taliban leader Mullah Mohammed Omar, collaborating with the United Nations to eradicate heroin production in Afghanistan, declared that growing poppies was un-Islamic, resulting in one of the world's most successful anti-drug campaigns. The Taliban enforced a ban on poppy farming via threats, forced eradication, and public punishment of transgressors. The result was a 99% reduction in the area of opium poppy farming in Taliban-controlled areas, roughly three quarters of the world's supply of heroin at the time.[14] The ban was effective only briefly due to the deposition of the Taliban in 2002.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Ovdje sam vise puta pisao da je Nato najveci diler heroinom na svijetu, odnosno sluzbe za koje Nato radi.
    Kakve veze to shto si ti ovdje vishe puta pisao ima sa chlanstvom Crne Gore u NATO?

Pa jeste, mozda su one NAZI trebali dovesti u Moskvu.
    Kakve to veze ima sa chlanstvom Crne Gore u NATO?
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Kakve veze to shto si ti ovdje vishe puta pisao ima sa chlanstvom Crne Gore u NATO?

Kakve to veze ima sa chlanstvom Crne Gore u NATO?
    Slab sam uvijek bio sa crtanjem, pa da pokusam. Ako meni neko nudi da cu dobro da zivim,ako sam "dobar" sa dilerom heroina, ja bih rekao neka hvala. Sta bi ti rekao?
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slab sam uvijek bio sa crtanjem, pa da pokusam. Ako meni neko nudi da cu dobro da zivim,ako sam "dobar" sa dilerom heroina, ja bih rekao neka hvala. Sta bi ti rekao?
    Prvo to shto ti neshto napishesh ne znachi da je to tako. Ja mogu sad napisat da je u Ukrajini mir a u Shvedsku se ratuje a oce li mi ko povjerovat to je druga pricha i stvar onih koji chitaju. Ne znam shto je cilj potenciranja da si neshto vishe puta pisao i treba li to da impresionira ili da nasmije.

Drugo mene NATO interesuje iskljuchivo sa stanovishta moje drzhave Crne Gore i zashtite njenih nacionalnih interesa. Shto se mene tiche, Afganistan sa ili bez heroina mozhe u dum sav da izgori i nece mi bit milo, da se razumijemo, ali necu bash ni brojati sijede zbog toga. Velike sile su velike sile i politika svake velike sile, Amerike, Rusije, Kine...koje bilo je politika siledzhijstva i naturanja sopstvenog stava i svjetonazora. Medjutim, male drzhave se moraju shlepati uz velike ako zhele da prezhive. Shto bi rekao Dzhon Mershajmer, male drzhave mogu da biraju oce li da budu dio Godzile ili Bambi. Bambi mozhda izgleda ljepshe ali chesto zavrshi na tanjiru, a Godzila vazda drzhi nozh i viljushku. E sad, NATO je vojno i ekonomski najmocnija i nama geografski najblizha Godzila i zato je izbor jasan.

A shto se tiche heroina argument jedino mozhe da bude validan ako stvarno postoji veza izmedju porasta prometa i konzumiranja heroina u NATO chlanicama od momenta kada su primljene. To mozhemo i da analiziramo-izbaci, poshto si pokrenuo temu, statistiku o prometu i konzumaciji droge u novim NATO chlanicama prije i posle datuma uchlanjenja, pa kreni lagano: Poljska, Cheshka, Litvanija...Hrvatska, Albanija. Pa cemo lako ustanoviti ima li porasta i ako ga ima je li datum ili godina uchlanjenja stvarno bila prelomna tachka kad je pochelo da raste ili je neshto drugo u pitanju.

A te kafanske priche da je NATO glavni diler droge i da nacisti sa 1% osvojenih glasova na izborima u Ukrajini vladaju Ukrajinom...to kuci tati.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_p...2.80.932001.29
    During the Taliban rule, Afghanistan saw a bumper opium crop of 4,500 metric tons in 1999,.[13]
    In July 2000, Taliban leader Mullah Mohammed Omar, collaborating with the United Nations to eradicate heroin production in Afghanistan, declared that growing poppies was un-Islamic, resulting in one of the world's most successful anti-drug campaigns. The Taliban enforced a ban on poppy farming via threats, forced eradication, and public punishment of transgressors. The result was a 99% reduction in the area of opium poppy farming in Taliban-controlled areas, roughly three quarters of the world's supply of heroin at the time.[14] The ban was effective only briefly due to the deposition of the Taliban in 2002.
    I gdje je tu podatak da su poslije NATO intervencije povećali proizvodnju
    Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Prvo to shto ti neshto napishesh ne znachi da je to tako. Ja mogu sad napisat da je u Ukrajini mir a u Shvedsku se ratuje a oce li mi ko povjerovat to je druga pricha i stvar onih koji chitaju. Ne znam shto je cilj potenciranja da si neshto vishe puta pisao i treba li to da impresionira ili da nasmije.

Drugo mene NATO interesuje iskljuchivo sa stanovishta moje drzhave Crne Gore i zashtite njenih nacionalnih interesa. Shto se mene tiche, Afganistan sa ili bez heroina mozhe u dum sav da izgori i nece mi bit milo, da se razumijemo, ali necu bash ni brojati sijede zbog toga. Velike sile su velike sile i politika svake velike sile, Amerike, Rusije, Kine...koje bilo je politika siledzhijstva i naturanja sopstvenog stava i svjetonazora. Medjutim, male drzhave se moraju shlepati uz velike ako zhele da prezhive. Shto bi rekao Dzhon Mershajmer, male drzhave mogu da biraju oce li da budu dio Godzile ili Bambi. Bambi mozhda izgleda ljepshe ali chesto zavrshi na tanjiru, a Godzila vazda drzhi nozh i viljushku. E sad, NATO je vojno i ekonomski najmocnija i nama geografski najblizha Godzila i zato je izbor jasan.

A shto se tiche heroina argument jedino mozhe da bude validan ako stvarno postoji veza izmedju porasta prometa i konzumiranja heroina u NATO chlanicama od momenta kada su primljene. To mozhemo i da analiziramo-izbaci, poshto si pokrenuo temu, statistiku o prometu i konzumaciji droge u novim NATO chlanicama prije i posle datuma uchlanjenja, pa kreni lagano: Poljska, Cheshka, Litvanija...Hrvatska, Albanija. Pa cemo lako ustanoviti ima li porasta i ako ga ima je li datum ili godina uchlanjenja stvarno bila prelomna tachka kad je pochelo da raste ili je neshto drugo u pitanju.

A te kafanske priche da je NATO glavni diler droge i da nacisti sa 1% osvojenih glasova na izborima u Ukrajini vladaju Ukrajinom...to kuci tati.
    Brao na idealnom odgovoru dobroj duši koja neće sa "dilerom" ali joj ne smetaju noževi !!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I gdje je tu podatak da su poslije NATO intervencije povećali proizvodnju
    Па после НАТО интервенције Талибани нису власт

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Па после НАТО интервенције Талибани нису власт
    Da vidimo tu logiku:
    - prije intervencije su Talibani smanjili proizvodnju Opijuma
    - poslije NATO intervencije su ti Talibani tj. uzgajivači maka nestali

ko je ostao da sadi mak ?? Komani se otišli pošto se ukazala dobra poslovna prilika !!!!!!!!!!!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da vidimo tu logiku:
    - prije intervencije su Talibani smanjili proizvodnju Opijuma
    - poslije NATO intervencije su ti Talibani tj. uzgajivači maka nestali

ko je ostao da sadi mak ?? Komani se otišli pošto se ukazala dobra poslovna prilika !!!!!!!!!!!!!!!!
    Не, да ти поједноставим, након НАТО интервенције се Авганистан враће на позорницу као главни свјетски произвођач опијума. Талибану су спустили претходно на свега 10% нивоа који је био прије њих.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Clanstvo u NATO kosta najmanje 600 miliona eura plus clanica NATO-a je obavezna slati vojnike u svom trosku u vojne intervencije NATO pakta sirom svijeta dje god ovi pozele...

Neki NATO lobisti lazu narod da clanstvo u NATO donosi investicije, no vidimo odlicno na primjerima Bugarske i Rumunije koliko i kako clanstvo u NATO donosi dobar zivot.

U Bugarskoj i Rumuniji se zivi danas jos gore nego kod nas.

Zato NE u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DA NATO, NE EU

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Не, да ти поједноставим, након НАТО интервенције се Авганистан враће на позорницу као главни свјетски произвођач опијума. Талибану су спустили претходно на свега 10% нивоа који је био прије њих.
    Talibani su,gotovo, iskorijenili proizvodnju opijuma. Nekako sa dolaskom nato pakta proizvodnja se obnavlja, da bi prosle godine dostigla maksimum. Naravno da je ovo direktno povezano sa nato paktom kao najvecim dilerima droge. Da hoce, za par dana bi moglu sve zatvoriti, ne silom nego parama. Ali, zasto bi to radili kad se ne isplati. Em zaradjuju ogroman novac, em dobar dio heroina zavrsava u Rusiji, pa prave dupli posao-zaradjuju pare i truju Ruse. A Separatisto, tvoje sladunjava pitanja i okretanje glave,ostavi svojima.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Kawcek View Post
    Clanstvo u NATO kosta najmanje 600 miliona eura plus clanica NATO-a je obavezna slati vojnike u svom trosku u vojne intervencije NATO pakta sirom svijeta dje god ovi pozele...

Neki NATO lobisti lazu narod da clanstvo u NATO donosi investicije, no vidimo odlicno na primjerima Bugarske i Rumunije koliko i kako clanstvo u NATO donosi dobar zivot.

Zato NE u NATO
    Ne lazu oni narod nego ima masa ljudi kao ti koji nemaju blage veze, neće da provjere i nesto nauce, ali pricaju bajke. Upravo su najbolji primjer te drzave koje ti navede da su investicije dosle ulaskom u NATO i EU.
    Uobicajno je kad neko nesto ne zna pise "svi znamo"
    Posto si upućen i tako decidno nesto tvrdis daj nam podatak kakve su bile investicije u Ruminije prije i poslije ulaska u NATO , onda provjeri koja je drzava EU imala najveći rast nacionalnog dohotka 2013 pa nam kazi, a posto se bolje zivi kod nas ( ne znam sta je za tebe to "kod nas" jer odje se podrazumijeva da je to Crna Gora) kazi nam koji je procenat nezaposlenosti na pr. januar ove godine, inflacija, kupovna moć prośecnog gradjanina, koliko ta drzava izvozi u zemlje EU a koliko uvozi....
    Mozda mi stvarno zivimo dje je blagostanje samo to ne znamo, ali kad nam pokazes podatke uvjerićemo se i neće biti "svi znamo" vec svi vidimo

Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    6,295
    Thanked in
    2,927 Posts

Evo nekih zvaničnih podataka vezanih za odbrambeni budžet:
    - 2009 god. 12,4 mil. € vojne penzije, 39,5 mil. € odbrana, što je učešće od 1,77% u BDP
    - 2010 god. 12,6 mil. € vojne penzije, 40 mil. € odbrana, što je učešće od 1,78% u BDP
    - 2011 god. 19,9 mil. € vojne penzije, 36,5 mil. € odbrana, što je učešće od 1,75% u BDP
    - 2012 god. 16,08 mil. € vojne penzije, 36,66 mil. € odbrana, što je učešće od 1,57% u BDP
    - 2013 god. 16,3 mil. € vojne penzije, 35,97 mil. € odbrana, što je učešće od 1,49% u BDP
    - 2014 god. 15,67 mil. € vojne penzije, 43,12 mil. € odbrana, što je učešće od 1,7% u BDP

Zvanično, današnja VCG učestvuje u 4 misije:
    1. International Security Assistance Force (ISAF) u Avganistanu sa nešto preko 30 ljudi (kopnene snage i medicinari)
    2. United Nations Mission in Liberia (UNMIL) u Liberiji sa oficirima koji nadgledaju
    3. United Nations Peacekeeping Force in Cyprus (UNFICYP) na Kipru sa oficirima koji nadgledaju (posmatračka misija)
    4. European Union Naval Force Somalia (EU-NAVFOR) u vodama Somalije sa 3 mornara u misiji sprečavanja napada pirata.

Koliko košta članstvo u NATO? Oko 0,5% odbrabenog budžeta?
    Kolika je NATO preporuka da iznosi budžet?
    Misije, hoće li im se povećati broj?

Odgovori na ova pitanja nameću i neke zaključke

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zato NE u NATO
    Da se prekrstim i lijevom i desnom.
    Članstvo u NATO za nas bi iznosilo oko pola miliona eura.

Članica NATOa NIJE U OBAVEZI DA ŠALJE VOJNIKE NIGDJE OSIM AKO NIJE NAPADNUTA DRUGA ČLANICA
    Da u Rumuniji i Bugarskoj žive gore od nas se krstim desnom nogom.
    Kod nas se NIKADA nije živjelo bolje nego u Bugarskoj dok su Rumuni bukvalno gladovali dok se nisu opametili i protjerali ruse

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Članica NATOa NIJE U OBAVEZI DA ŠALJE VOJNIKE NIGDJE OSIM AKO NIJE NAPADNUTA DRUGA ČLANICA
    Kod nas se NIKADA nije živjelo bolje nego u Bugarskoj dok su Rumuni bukvalno gladovali dok se nisu opametili i protjerali ruse
    Prosječne plate u Buguarskoj i Rumuniji su 332 i 398 eura tako da sa toga aspekta jeste lošije. Mada ne znam kakve su cijene kod njih i kolika je realna kupovna moć prosječnih građana.
    Last edited by ASC; 04-12-14 at 18:28.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Prosječne plate u Buguarskoj i Rumuniji su 332 i 398 eura tako da sa toga aspekta jeste lošije. Mada ne znam kakve su cijene kod njih i kolika je realna kupovna moć prosječnih građana.
    Bio sam nedavno u Sofiji. Cene su im kao u Srbiji otprilike.
    Jedino su cigarete dosta skuplje. Samo po tome se vidi da je ta zemlja u Evropskoj uniji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    minimalne

Sto se tice minimalnih plata postoje dvije grupe. U prvoj grupi u kojoj garantovana minimalna plata iznosi manje od 40 posto prosječne u državi se nalaze: Latvija, Litvanija, Poljska, Mađarska, Rumunjska, Češka i Velika Britanija.
    U drugoj đe se minimalna plata kreće od 41 do 47 posto prosječne u državi su: Portugal, Španija, Irska, Slovenija, Bugarska, Holandija i Slovačka. Preciznosti radi najniži odnos minimalna/srednja je u Češkoj (31,7 posto prosječne), Estonija (33,5 posto),
    Rumunija (34,2 posto), Španija (34,7 posto), Hrvatska (35,6 posto). Najveći imaju Grčka 50 posto i Kipar 50,1 posto.
    Kako izgledaju srednje plate:......

Sto se tice srednjih plata to je pomalo neobjektivan cinilac, a podaci Eurostata koje imam su pomalo bajati. Prema njima kupovna moć gradjana Crne Gore je 60 posto slabija od prosječne kupovne moći gradjana zemalja EU, a pomenute Rumunija i Bugarska su 55 posto ispod evropskog prosjeka. Moze nekom trebati pa da ima i komsije: Srbija je 65 posto ispod evropskog prosjeka, BiH 70 posto a u Hrvatskoj koja je clanica EU je 39 posto ispod prosječne kupovne moći EU.
    Last edited by Hari Krisna; 04-12-14 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Zato NE u NATO

Толико би нас коштао неулазак у НАТО.Отприлике би толико морали да уложимо у наредних 3-4 године да би нашу војску опремили, и подигли јој бројно стање да барем милимално може испунити своју примарну мисију, као војска једне неутралне земље.
    Свакако да ћемо морати да улажемо у војску и кад уђемо у НАТО, али неупоредиво мање.
    Само чланство ће нас коштати неколико стотина хиљада еура.

А ово око Румуније и Бугарске су глупости.Послије уласка ових земаља у НАТО, дошло је до огромног привредног развоја, и великих страних улагања, посебно у Румунију гдје је уложен велики новац.Није благостање, али није ни тако лоше.У неким од ранијих постова сам изнио и конкретне бројке, коме није мука може да потражи.

А што се тиче наших војника у АФГ за читаво ово вријеме нису убили никога.Иначе њихов задатак се тренутно своди на патролирање и заштити села на самом сјеверу Афганистана која су насељена Таџицима, иначе мањинским народом којег су Талибани жестоко угњетавали.Иначе наши војници имају јако добру коминикацију са локалним становништвом и јако су омиљени.Прошле године су једном од села које штите, уз подршку МО, поклонили водоторањ.
    Last edited by BAR; 04-12-14 at 20:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не млатите у вези Румуније и Бугарске. Пуштите ви голи раст инвестиција и голе цифре плата. Као земље, изгубили су много, што због тоталног десетковања радно способне и образоване популације појачане приступањем у ЕУ, што због нестајања домаће привреде у комбинацији са задужењем и недостатком било какве домаће иницијативе. То су земље које пар екселанс служе да сервисирају стране економије за минималац. Већ Пољска и Мађарска далеко боље стоје јер су бар нешто своје сачували. Није то случајно.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Krsti se brate koliko god hoces.

Clanstvo u NATO nije clanstvo u lokalnom klubu ribolovaca, dje doneses samo svoju dobru volju. Za clanstvo u NATO potrebno je da kupis naoruzanje tehniku od njih obicno staru, i da usvojih sve njihove standarde a to kosta izuzetno mnogo novca. Imas na netu pa vidi koliko je to kostalo nove clanice NATO-a. Nidje ispod 500 miliona eura.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Толико би нас коштао неулазак у НАТО.Отприлике би толико морали да уложимо у наредних 3-4 године да би нашу војску опремили, и подигли јој бројно стање да барем милимално може испунити своју примарну мисију, као војска једне неутралне земље.
    Свакако да ћемо морати да улажемо у војску и кад уђемо у НАТО, али неупоредиво мање.
    Само чланство ће нас коштати неколико стотина хиљада еура.

А ово око Румуније и Бугарске су глупости.Послије уласка ових земаља у НАТО, дошло је до огромног привредног развоја, и великих страних улагања, посебно у Румунију гдје је уложен велики новац.Није благостање, али није ни тако лоше.У неким од ранијих постова сам изнио и конкретне бројке, коме није мука може да потражи.

А што се тиче наших војника у АФГ за читаво ово вријеме нису убили никога.Иначе њихов задатак се тренутно своди на патролирање и заштити села на самом сјеверу Афганистана која су насељена Таџицима, иначе мањинским народом којег су Талибани жестоко угњетавали.Иначе наши војници имају јако добру коминикацију са локалним становништвом и јако су омиљени.Прошле године су једном од села које штите, уз подршку МО, поклонили водоторањ.
    Toliko su se privredno razvili da se ove godine u Bugarskoj samospalilo preko 100 ljudi zbog nemogucnosti placanja racuna za struju.

NATO clanice moraju svake godine potrositi minimum 2% GDP-a na NATO ,a sam ulazak u NATO kosta i mnogo vise od toga .

http://sputniknews.com/analysis/2014...nse-Costs.html

To kako clanstvo u NATO bi Crnu Goru kostalo samo 500.000 eura su smijesne price koje poturaju placeni NATO Lobisti

Pa vise je kostao transport 10 vojnika iz Crne Gore u Avganistan sa opremom od toga nemojmo biti smijesni.

Inace vecina clanica NATO odbija da placa pun iznos clanarine, tj pokusavaju da ga izbegnu , zato sto su troskovi odrzavanja te vojne masinerije ogromni...

Pa samo je operacija NATO U Avganistanu i Iraku Ameriku kostala preko 4000 milijardi dolara.

A dje su tu troskovi drugih clanica NATO pakta?

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Toliko su se privredno razvili da se ove godine u Bugarskoj samospalilo preko 100 ljudi zbog nemogucnosti placanja racuna za struju.

NATO clanice moraju svake godine potrositi minimum 2% GDP-a na NATO ,a sam ulazak u NATO kosta i mnogo vise od toga .

http://sputniknews.com/analysis/2014...nse-Costs.html

To kako clanstvo u NATO bi Crnu Goru kostalo samo 500.000 eura su smijesne price koje poturaju placeni NATO Lobisti

Pa vise je kostao transport 10 vojnika iz Crne Gore u Avganistan sa opremom od toga nemojmo biti smijesni.

Inace vecina clanica NATO odbija da placa pun iznos clanarine, tj pokusavaju da ga izbegnu , zato sto su troskovi odrzavanja te vojne masinerije ogromni...

Pa samo je operacija NATO U Avganistanu i Iraku Ameriku kostala preko 4000 milijardi dolara.

A dje su tu troskovi drugih clanica NATO pakta?
    Немојмо мешати грандмадерс и фргос.
    Једно су издвајања за чланарину, а друго су издвајања за сопствену потребу.
    Чланарина је смијешно мала и то је факат.
    Е сад Американци инсистирају да све чланице НАТО-а троше 2% ГДП на одбрану, али европске чланице то не желе, и ту постоји јак отпор, тако да не вјерујем да ће то проћи.Код нас то варира између 1,5% и 1,75% и само повећање на 2% не само да је минорно у поређењу са оним што би морали да трошимо као неутрална земља, већ и неопходно.Колико би само коштало увођење редовног служења војног рока, или набавка млазне ескадриле, далекометне артиљерије, куповина и одржавање ракетних система, успостављање логистике на један квантитативнији начин, па стварање ратних резерви...иха....иха...
    Узгред са граничарима који су из Војске прешли у надлежност Полиције ми већ имамо тих 2% ГДП за одбрану.

Генарално ова ваша контранато прича је тотално без везе, неутемељена и смијешна, изгледа да је битно само да се ствара бука.Ово потврђује моју тезу да су против чланства Црне Горе у НАТО људи који нису упознати са правим информацијама, и чија је свијест о самом систему одбране и политици врло ниска, или људи као ови из овог покрета "НЕ у РАТ, НЕ у НАТО" који су уствари сањају ревизију граница на Балкану, у којој за Црну Гору као независну државу нема мјеста.
    А има и оних који су комбинација и једног и другог.
    Last edited by BAR; 04-12-14 at 23:30.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Krsti se brate koliko god hoces.

Clanstvo u NATO nije clanstvo u lokalnom klubu ribolovaca, dje doneses samo svoju dobru volju. Za clanstvo u NATO potrebno je da kupis naoruzanje tehniku od njih obicno staru, i da usvojih sve njihove standarde a to kosta izuzetno mnogo novca. Imas na netu pa vidi koliko je to kostalo nove clanice NATO-a. Nidje ispod 500 miliona eura.
    Članstvo u NATO alijansu se ogleda u poziciji Crne Gore ili neko od vas rusofila smatra da NATO-u mnogo znači to 20-30 neobučenih "vojnika" Crne Gore koji su na terenu. Članstvo Crne Gore u NATO bi zapadu značilo toliko koliko je onemogućavanje Rusiji da dobije za nju značajan izlaz na Mediteran tj. NATO-u bi samo odgovarao strateški položaj Crne Gore i NIŠTA VIŠE.
    Dok bi za nas bio važan iz gomile razloga
    Quote Originally Posted by BAR View Post
    Генарално ова ваша контранато прича је тотално без везе, неутемељена и смијешна, изгледа да је битно само да се ствара бука.Ово потврђује моју тезу да су против чланства Црне Горе у НАТО људи који нису упознати са правим информацијама, и чија је свијест о самом систему одбране и политици врло ниска, или људи као ови из овог покрета "НЕ у РАТ, НЕ у НАТО" који су уствари сањају ревизију граница на Балкану, у којој за Црну Гору као независну државу нема мјеста.
    А има и оних који су комбинација и једног и другог.
    Njihova priča je kao statika ili u najboljem slučaju Teletabisi u odnosu na BBC

PS.
    Niko mi od Rusofila i protivnika NATO-a koji navodno vole CG (što je oksimoron) ne reče koje su članice NATO-a učestvovale u napadima na Libiju (ne pričam o logističkoj podršci iz pozadine već o ratovanju) i koliko članica NATO-a podržavaju ideju intervencije u Siriji
    Last edited by Rakun; 04-12-14 at 23:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam za NATO. Ja sam za savez Rusija - Turska, kineza i arapa tj protiv zapadnog zla.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kako je loša ideja uvođenje interneta u Dobrotu

Page 7 of 9 FirstFirst ... 3456789 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)