Page 23 of 24 FirstFirst ... 13192021222324 LastLast
Results 551 to 575 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Mislim da govoriš o upermiddle class. Tu se slažemo i možda sam ja trebao da kažem umjesto "dosta novca" "jako puno novca" : ). Ali kad govorimo o bogatima mislim da Bil Gejts, Voren Bafet, Tramp, onaj meksinac iz TCOM industrije nemaju polise. Od čega da se osiguraju kad leže na lovi. Za njih, a pogotovu za evropljane to je način da prenesu bogatstvo, a da ne plate porez. U ovom drugom slučaju sa evropljanima da zaobiđu nasledno pravo tj. polise su izuzete iz ostavinskog postupka jer idu onome na koga glasi polisa. Interesantno : ) Ali važi pravilo što je veće finansijsko bogatstvo to osigurana suma treba da bude manja.
    Možemo mi misliti što god oćemo, ali da ponovim, ne možemo bolje prosuđivati od drugoga da li mu treba polisa ili ne treba. Ponoviću, svako ima svoje razloge za uzimanje polise, pa i oni najbogatiji. A vjerujem da si i ti govorio o upermiddle class, jer ne vjerujem da si se obraćao crnogorskim Bafetima, Trampovima i sličnima i da si njih upozoravao da ih agenti ne "navuku" na uzimanje polise. A što se tiče tih Bafet i sličnih bogataša, zar si stvarno mislio da oni nemaju polise, da ih to ne zanima? Ja i ti imamo polise iz naših specifičnih razloga, a oni iz svojih. Ali i jedni i drugi želimo da sa polisama zaštitimo svoje interese. Zašto oni ne bi zaštitili svoje interese, kad polise tome služe? Nema pravila ko će prije uzeti polisu, bogati ili siromašni, samo je pitanje ko će kakvu vrstu polise uzeti jer ima svakakvih.

Insurance is a vital part of sound financial planning
    — but understanding insurance and buying the right product can be tricky.

Ima primjera nekadašnjih poznatih bogataša, od čijih biznisa nije ostalo ni centa imovine, ali čiji potomci od žive odlično od njihovih polisa. A što se tiče ovih aktuelnih koje si pomenuo:

It is well known that Buffett has been purchasing multiple policies each year for the past 3 decades. Same with Oprah, Suzie Orman, the Rockefellers, Jay Z, and just about any other wealthy person in the world.

the two largest life insurance policies are owned by the two richest men in the world (bill gates and warren buffet)

Bill Gates owns a ton of permanent Life insurance as well as Donald Trump. Life Insurance is, in my opinion, the greatest financial product that exists not based on the product itself but how it is utilized. Stop bashing on the product and start seeing how these guys use it.

why does Warren Buffett, Bill Gates and Barbara Walters own it? Because they know how to leverage their dollars to protect risk.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

I ja kažem da najbogatiji imaju razloga za polisu samo su im razlozi skroz drugačiji od naših. Ako imaš tonu novca postoje efikasniji načini da se obezbjediš i ti i tvoje potomstvo. Za bogate je to način, kako i rekoh, da prenesu bogatstvo tax free ili da zaobiđu ostavinski postupak. Kad za bogate ovi razlozi ne bi postojali zar stvarno misliš da im trebala polisa?

I kad daješ navode nečeg bilo bi lijepo i izvor da navedeš. Ima svega po netu : )
    Last edited by Caesar; 12-02-13 at 07:27.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Dakle ako imate 70 godina velika polisa samo jer mislite da ste blizu smrti je nonsens. Izuzetak je ako imate jaku želju da ostavite nekom nasledstvo.
    Ovo za 70 godina je metaforično rečeno, je li tako? Sa 70 godina čovjek ne može otvoriti klasičnu polisu životnog osiguranja. Može ugovoriti doživotno osiguranje, ali ne i neku veliku osiguranu sumu, jer su to kod nas u ponudi polise sa fiksnim ili limitiranim sumama, koju ljudi prije svega uzimaju u svrhu da porodici ostave dovoljno novca za sahranu, da mirno odu na onaj svijet, da im zbog toga porodica ne osjeti nikakve troškove.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

DA,da,da : )
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nikad nesto nisam obracao paznju na osiguranje, ali koliko cujem iz krugova u kojima se krecem, tu je buducnost.

Naime, sledeci od bezbroj zahtjeva za ulazak u EU (uslovi 23. i 24. ili tako nesto) do kojih je Crna Gora stigla podrazumjevaju da jedan ozbiljan procenat gradjana zemlje bude osiguran. S obzirom da je to u Crnoj Gori na jako nismo nivou, ocekujem skoru procvat ovog biznisa... S tim sto se nadam da mi nece na kucu svakog dana dolaziti agenti prodaje tipa Kirbi predstavnika isl. :-)
    Nullum crimen, nulla poena sine lege.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 001 View Post
    Nikad nesto nisam obracao paznju na osiguranje, ali koliko cujem iz krugova u kojima se krecem, tu je buducnost.

Naime, sledeci od bezbroj zahtjeva za ulazak u EU (uslovi 23. i 24. ili tako nesto) do kojih je Crna Gora stigla podrazumjevaju da jedan ozbiljan procenat gradjana zemlje bude osiguran. S obzirom da je to u Crnoj Gori na jako nismo nivou, ocekujem skoru procvat ovog biznisa... S tim sto se nadam da mi nece na kucu svakog dana dolaziti agenti prodaje tipa Kirbi predstavnika isl. :-)
    Ko sa đecom spava upišan se budi .. ilil ti ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju ..

Mladiću moj pre no što te neko navuče na životno osiguranje ili na priču da državnu penziju nećeš dočekati, najpre prouči Osnovne tehnike prevare pri sklapanju ugovora o životnom osiguranju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gojko Rodić View Post
    Ko sa đecom spava upišan se budi .. ilil ti ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju ..

Mladiću moj pre no što te neko navuče na životno osiguranje ili na priču da državnu penziju nećeš dočekati, najpre prouči Osnovne tehnike prevare pri sklapanju ugovora o životnom osiguranju
    Dame i gospodo, drugovi i drugarice moderatori, znam da nije lako sve živo pratiti i pamtiti što se piše na forumu. Ali bez mnogo truda mogli ste primijetiti i ukapirati što radi ovaj čovjek na forumu. Ovo je trolovanje na kvadrat, do besvijesti. I noćas se viđelo. Mogli ste odavno u postovima na ovoj temi crno na bijelo pročitati da se radi o prevarantu i lažovu, konkretno od a do š, a vi puštate da se on i dalje iživljava. Ako vam je svejedno što zasere svaku temu o osiguranju, onda izvinite na upadu i zaboravite ovo što sam rekao. A ako mislite da je u pravu u vezi onoga što piše, onda možete slobodno i da pozatvarate sve teme o osiguranju i blokirate otvaranje novih -ne vjerujem da bi se time nešto izgubilo na ovom forumu sve dok je neometanog učešća ovakvih kao što je Gojko Rodić. I drugi pišu negativno o osiguranju, iznose svoje kririke, i neka ih, ali ovo što Gojko radi je sprdanje sa zdravim razumom -čovjek igra a odavno je zaslužio crveni karton.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kompas View Post
    Dame i gospodo, drugovi i drugarice moderatori, znam da nije lako sve živo pratiti i pamtiti što se piše na forumu. Ali bez mnogo truda mogli ste primijetiti i ukapirati što radi ovaj čovjek na forumu. Ovo je trolovanje na kvadrat, do besvijesti. I noćas se viđelo. Mogli ste odavno u postovima na ovoj temi crno na bijelo pročitati da se radi o prevarantu i lažovu, konkretno od a do š, a vi puštate da se on i dalje iživljava. Ako vam je svejedno što zasere svaku temu o osiguranju, onda izvinite na upadu i zaboravite ovo što sam rekao. A ako mislite da je u pravu u vezi onoga što piše, onda možete slobodno i da pozatvarate sve teme o osiguranju i blokirate otvaranje novih -ne vjerujem da bi se time nešto izgubilo na ovom forumu sve dok je neometanog učešća ovakvih kao što je Gojko Rodić. I drugi pišu negativno o osiguranju, iznose svoje kririke, i neka ih, ali ovo što Gojko radi je sprdanje sa zdravim razumom -čovjek igra a odavno je zaslužio crveni karton.

Savjtniče, dragi Štrimfe, nemoj se nervirati, no umesto što mijenjaš ime u Kompas, bolje nađi drugi posao, ili vrbuj potencijalne klijente po kućama a ne da im ispiraš mozak po forumima. :dring::dring:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NikolaHN ti dobro kaže.Grawe ti je za sad najbolji.Postoji već odavno na tržištu i radi provereno.Jedino što ti trebaš jeste da razmisliš na koji iznos ćeš da se osiguraš i fino dobro prouči ugovor,da ne bude posle....Ono što program Safe life ima,a da nemaju drugi jeste uvecanja 2% svake godine zbog inflacije.Ali tek nakon određenog broja godina ti možeš uzeti dio novca pa kasnije ići dalje.Jedna dobra povoljnost je što kod njih možeš napraviti i trajni nalog tako da im plaćaš mesečno jedan dio, npr. 30e,40e,20e...Zavisi na koju sumu se osiguraš.
    Ovde je dosta ljudi već ranije prevareno i zbog toga većina imaju neku sumnju ali ovo je i dobra stvar ukoliko imamo činjnicu da se nipošto ne možemo nadati nekoj pristojnoj penziji. Svi misle da ovo će što se sada (od plate) izdvaja za penzije njima i vratiti ali nije to baš tako...
    "The past cannot be changed, the future is still in your power."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na osnovu čega ovo kažeš, odakle ti informacije? Kažeš tako kao agent Safe Investa, ili si uz to i (zadovoljni) vlasnik polise Safe Life?

Quote Originally Posted by Smica_Za_Vukotija View Post
    NikolaHN ti dobro kaže.Grawe ti je za sad najbolji.Postoji već odavno na tržištu i radi provereno.
    Po čemu je to Grawe najbolji -koji su to kriterijumi koji su klijentu bitni za odabir programa koji je najbolji za njega? Zar su ostala osiguravajuća društva slabiji izbor? Što ako klijentu više odgovara neki program koji Grawe nema a ima ga neko drugi?
    Da se razumijemo, nemam ništa protiv Grawea -ja klijentima prodajem i Grawe i ostala osiguranja. Samo, kada im govorim o tome, jedino ih savjetujem koji program im je najbolji na osnovu njihove lične situacije, na osnovu njihovih razmišljanja koje mi saopšte, i to mi je kriterijum za preporuku, a ne koje je osiguravajuće društvo u pitanju.

Ono što program Safe life ima,a da nemaju drugi jeste uvecanja 2% svake godine zbog inflacije.
    Tvrdiš to jer znaš kako je kod drugih? Znaš da oni to nemaju, i ako imaju znaš kako kod njih funkcioniše ta tzv indeksacija?

...A što ako nema inflacije? Ili ako je (mnogo) veća od 2%? Ili ako je deflacija? ...Je li onda odgovarajuća ta varijanta indeksacije kod Safe Life? Znaš kako su neki klijenti koji imaju polisu Safe Life reagovali nakon većeg broja godina koliko uplaćuju polisu, upravo zbog takve fiksne indeksacije (znam nekoliko njih
    koji su mi se obratili da me pitaju u vezi ovoga -koji su odavno uzeli Safe Life program i nisu čitali ugovor, svog agenta nisu pitali o tome prilikom uzimanja polise, a agent nije našao za shodno da im to sam pomene)? To generalno nije loše, ali ne doživi svaki klijent to na isti način, posebno ako to ne zna u startu (što je naravno u krajnjem njegova greška, jer to znači da nije htio ni da pročita ugovor).

Ali tek nakon određenog broja godina ti možeš uzeti dio novca pa kasnije ići dalje.
    "Ići dalje"??

...I zašto bi ubačali priču o ranijem uzimanju dijela novca ako otvaramo polisu iz određenih razloga na određeni ugovoreni broj godina? Ko ne namjerava da ima polisu do kraja ugovora ne treba ni da je uzima. Ako mu je cilj uzimanje para tamo nekad kad mu se ćefne, neka na drugi način čuva ili plasira svoj novac.

Jedna dobra povoljnost je što kod njih možeš napraviti i trajni nalog tako da im plaćaš mesečno jedan dio, npr. 30e,40e,20e...Zavisi na koju sumu se osiguraš.
    Jesi li siguran? Trajni nalog za mjesečno plaćanje, u bilo koji banku? "Zavisi od sume osiguranja"?????

Da ne bude da samo ispravljam, ovo si dobro rekao:
    Ovde je dosta ljudi već ranije prevareno i zbog toga većina imaju neku sumnju ali ovo je i dobra stvar ukoliko imamo činjnicu da se nipošto ne možemo nadati nekoj pristojnoj penziji. Svi misle da ovo će što se sada (od plate) izdvaja za penzije njima i vratiti ali nije to baš tako...

Ova moja reakcija nije da ti tražim greške, ili da kritikujem, već je isključivo iz razloga što ne želim da klijenti steknu nepotpunu, ili pogrešnu sliku o ponudi osiguranja.
    Last edited by kompas; 12-06-13 at 09:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

''...A što ako nema inflacije? Ili ako je (mnogo) veća od 2%? Ili ako je deflacija? '' Ha,kod nas će se to teško desiti, ali dobro kažeš - nije nemoguće ))) ( mislim na deflaciju )
    ''Samo, kada im govorim o tome, jedino ih savjetujem koji program im je najbolji na osnovu njihove lične situacije, na osnovu njihovih razmišljanja koje mi saopšte, i to mi je kriterijum za preporuku, a ne koje je osiguravajuće društvo u pitanju.'' A ja im ne govorim na osnovu lične situacije nego na osnovu situacije predsednika i onih što se vozaju u blindirana kola i slično ??? ))) Pa to mi je ustvari najvažniji kriterijum, jer ako sebi ništa toliko loše neću da uradim ipak onda ne bih ni drugima ))) ili BAŠ OBRATNO - ako osećam i znam da je to nešto dobro, onda mogu slobodno uputiti nekoga i reći mu da je to,eto, dobro.
    Nisam njihov agent niti se bavim prodajom nijednog osiguranja.

''...I zašto bi ubačali priču o ranijem uzimanju dijela novca ako otvaramo polisu iz određenih razloga na određeni ugovoreni broj godina? Ko ne namjerava da ima polisu do kraja ugovora ne treba ni da je uzima. Ako mu je cilj uzimanje para tamo nekad kad mu se ćefne, neka na drugi način čuva ili plasira svoj novac.''
    Kod tebe je vjerovatno neka bolja situacija ako misliš da ovo i nije nešto što je dobro za naše prilike. Ljudi imaju razne potrebe, imaju porodice, nisu im plate baš visoke te se nekad i zadužuju, a možda žele i da pokrenu neki posao da bi im bilo bolje...Nikad se ne zna.
    ''Ako mu je cilj uzimanje para tamo nekad kad mu se ćefne, neka na drugi način čuva ili plasira svoj novac.'' Nažalost,kod nas nema previše načina za tako nešto,a osim toga - bolje da pare idu ovamo nego na kocku, tikete, drogu, ...
    ''Jesi li siguran? Trajni nalog za mjesečno plaćanje, u bilo koji banku? "Zavisi od sume osiguranja"????? '' Ja jesam,jer to znam iz ličnog iskustva.

Last edited by Smica_Za_Vukotija; 15-06-13 at 21:13.
    "The past cannot be changed, the future is still in your power."

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Interesuje me stambeno osiguranje ali ne znam koliko ima osiguravajucih kuca u CG koje to pokrivaju... Ako neko ima iskustva, ili predlog da napise koja se osiguravajuca kompanija najprofesionalnije se odnosi prema tome.. (ne znam kako to sve funkcionise u CG i koliko je profesionalno u odnosu na zapad)...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Interesuje me stambeno osiguranje ali ne znam koliko ima osiguravajucih kuca u CG koje to pokrivaju... Ako neko ima iskustva, ili predlog da napise koja se osiguravajuca kompanija najprofesionalnije se odnosi prema tome.. (ne znam kako to sve funkcionise u CG i koliko je profesionalno u odnosu na zapad)...

Hvala Lepo
    Imaš pet osiguravajućih društava koja se bave osiguranjem imovine (Uniqa, Lovćen, Sava, Delta Generali, Swiss).
    Sve ti je to slična priča -slični programi i pokrića, pa ne moraš mnogo da razmišljaš makar što se toga tiče. Klasična ponuda osiguranja imovine je u pitanju ...i funkcioniše normalno, nema tu neke razlike zapad i mi, tamo i ovamo. Ne bih ovđe o profesionalnosti osiguravajućih društava vezanim za rad sa neživotnim osiguranjima, a ne bih ni da ističem bilo koje od njih, da ne bude da sam subjektivan, s obzirom da klijentima mogu da nudim polise 3 od 5 ovih društava (kao posrednik u osiguranju, koji nije vezan ni za jedno od njih).

I još nešto: osiguranje stanova ne košta puno (najčešće ljudi misle da to mnogo više košta) ...pa bolje to platiti i biti miran.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by kompas View Post
    Imaš pet osiguravajućih društava koja se bave osiguranjem imovine (Uniqa, Lovćen, Sava, Delta Generali, Swiss).
    Sve ti je to slična priča -slični programi i pokrića, pa ne moraš mnogo da razmišljaš makar što se toga tiče. Klasična ponuda osiguranja imovine je u pitanju ...i funkcioniše normalno, nema tu neke razlike zapad i mi, tamo i ovamo. Ne bih ovđe o profesionalnosti osiguravajućih društava vezanim za rad sa neživotnim osiguranjima, a ne bih ni da ističem bilo koje od njih, da ne bude da sam subjektivan, s obzirom da klijentima mogu da nudim polise 3 od 5 ovih društava (kao posrednik u osiguranju, koji nije vezan ni za jedno od njih).

I još nešto: osiguranje stanova ne košta puno (najčešće ljudi misle da to mnogo više košta) ...pa bolje to platiti i biti miran.
    Hvala
    Upravo zato sto imam osiguranja vani, zelim da to uradim i u CG.. Mislila sam cak da predlozim i komsijama u PG da u kompletu to uradimo, i da li bi to ista uticalo na cijenu itd, obzirom da je sigurnost "veca".. Postoje li te stavke, i na kraju - koju os. kucu bi mi/nam predlozili. Cijena, kompletnost itd...Ili je to sve isto? Postoji li neka cifra - po kvadratu na godisnjem nivou i na osnovu cega se te cifre formiraju?
    p.s. Sa " Generali" imam iskustva i vani ali znam da ovo u CG nema puno veze sa "centralom"...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 25-11-13 at 13:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala
    Upravo zato sto imam osiguranja vani, zelim da to uradim i u CG.. Mislila sam cak da predlozim i komsijama u PG da u kompletu to uradimo, i da li bi to ista uticalo na cijenu itd, obzirom da je sigurnost "veca".. Postoje li te stavke, i na kraju - koju os. kucu bi mi/nam predlozili. Cijena, kompletnost itd...Ili je to sve isto? Postoji li neka cifra - po kvadratu na godisnjem nivou i na osnovu cega se te cifre formiraju?
    p.s. Sa " Generali" imam iskustva i vani ali znam da ovo u CG nema puno veze sa "centralom"...

Hvala Lepo
    U slučaju koji pominješ sigurnost faktički nije ništa veća -jednako se može desiti osigurani slučaj i u osiguranom i u neosiguranim stanu. Jedino je veća vjerovatnoća da će osiguravajuće društvo plaćati odštetu, jer je više stanova osigurano. Pa još ako šteta iz jednog stana (prouzrokovana na primjer požarom) prouzrokuje štetu i u ostalim stanovima ...eto većeg troška za osiguravajuće društvo.

Na cijenu bi mogao da utiče neki popust koji bi dali. Mimo redovnih popusta osiguranja imaju i tzv. komercijalne popuste, tj. mogućnost da diskreciono odobre popust ...a sama tarifa je nepromjenjiva -to se određuje iz važećih tarifa za određeni program. Brojnost polisa ne vjerujem da bi igrala neku ulogu za eventualni popust, jer bi bili različiti ugovarači za svaku polisu (vlasnici stanova za svoje polise, pretpostavljam). Mada, ugovarač osiguranja (onaj koji plaća polisu) može biti bilo ko, a osiguranik (onaj kome se isplaćuje novac u slučaju štete) je katastarski vlasnik stana.
    Inače, kao što ti ranije rekoh, cijena nije visoka za osiguranje imovine, pa nije strašno i ako nema popusta. Cijena polise (godišnja premija) se formira u dogovoru sa ugovaračem, a realna cijena se kreće oko 1 euro po kvadratu za godinu dana (uključujući osiguranje objekta od šteta nastalih požarom, lomom/kvarom instalacija, poplavom, usljed provala u stan, loma stakla i slično, osiguranje usljed krađa i oštećenje stvari u stanu, kao i osiguranje šteta načinjenih drugima usljed štete u svom stanu). Dakle, ti formiraš cijenu, ali nemaš svrhe ići sa prevelikim ciframa osiguranih suma, jer će šteta biti plaćena u iznosu koji je potreban da se ona nadoknadi, tj. da se objekat rekonstruiše. Drugim riječima, zašto bi ti odredila osiguranu sumu od na primjer 100.000 eura (recimo da je duplo veća od neke realne cifre) i zbog toga platila premiju 100 eura (duplo više od realno potrebnih 50 eura), ako totalna šteta (da sve "pođe u dim") ne može biti veća od 50.000 eura.

Ovo ti je samo neko grubo objašnjenje, a ima tu raznih detalja koje ćeš sagledati i koji se najbolje mogu objasniti i definisati u konkretnom razgovoru prilikom ugovaranja polise. Samo obrati pažnju da te sa pričom o (znatnoj) vrijednosti tvog stana agent osiguravajuće kuće ne "navuče" na veću osiguranu sumu, a samim tim i veću premiju, pa da bespotrebno plaćaš za pokriće štete koja bi bila veća od realno moguće, jer je njima u interesu da ti više platiš ...i da ti ne uključi neko pokriće koje ti nije potrebno, pa da plaćaš nepotrebno veću premiju (a bivalo je toga).

Što se Generali-a tiče, moglo bi se reći da im je veza sa centralom polovična (toliko je vlasništvo centrale u CG firmi).
    Last edited by kompas; 25-11-13 at 16:41.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala puno na konciznom objasnjenju.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala puno na konciznom objasnjenju.

Hvala Lepo
    Drago mi je ako sam pomogao.
    Uglavnom, ono što si pitala kako se formira cijena polise, da ti malo dopunim objašnjenje: cijena polise (premija) direktno zavisi od osigurane sume, a ta osigurana suma (maksimalna suma na koju je stan osiguran) se dobija kada se površina stana pomnoži sa vrijednošću kvadrata stana. Pri tome, ne radi se o tržišnoj vrijednosti kvadrata/stana, nego o građevinskoj vrijednosti.
    I ako bi se tvoj stan (zavisno od lokacije i zgrade) možda prodao za 1.500 eura po kvadratu, za osiguranje ti je sasvim dovoljno da računaš nekih 500-600 eura po kvadratu. To znači da za stan od nekih 70 kvadrata, ako uzmeš 600 eura po kvadratu, osigurana suma iznosi 42.000 eura. U slučaju da požar totalno uništi stan ne vjerujem da bi ti bilo potrebno više od 42.000 eura da se sve sredi. Ako bi ipak bilo potrebno (zvek od materijala, ekskluziva ekskluzive i slično), onda računaš sa nešto većom cifrom od pomenutih 600 eura itd (koliko procentualno podigneš tu cifru toliko se procentualno podigne i osigurana suma, a samim tim i premija).

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala
    Ima da ugnjavim radnika osiguranja za detalje.
    Inace.. Kakav je procenat interesovanja gradjana CG za ovaj oblik osiguranja?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala
    Ima da ugnjavim radnika osiguranja za detalje.
    Nemoj samo očekivati da će umjeti da ti odgovori na sva pitanja, pa zato, koliko god da ga ugnjaviš, obavezno pročitaj što piše na papiru, u uslovima osiguranja. Ili da se desi da ti on objasni nešto, ali u uslovima to nije baš tako, nego piše malo drugačije. Uslovi osiguranja ne ostavljaju prostor za "slobodno tumačenje", nego tamo ima objašnjen svaki pojam ...data definicija za osigurane slučajeve, navedena prava i obaveze itd.

Inace.. Kakav je procenat interesovanja gradjana CG za ovaj oblik osiguranja?

Hvala Lepo
    Nikakav. Vrlo loše. Osiguranje stana nije obavezno, a naš narod ne voli da uradi nešto ako nije obavezno. I vode se onom "neće se to meni desiti". Ta vrsta osiguranja ide uzlaznom putanjom što se tiče interesovanja i polisa, ali mora to još mnogo bolje ...i biće, samo treba vremena (kao za sve kod nas u Crnoj Gori).

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Default Osiguranje

www.bonuspolisa.me

https://www.facebook.com/bonuspolisa.me

Sve informacije mozete dobiti na mail [email protected],na brojeve telefona sa sajta ili na facebook stranici.

Ne znam moze li ovo ovdje da stoji,ali smatram da moze biti korisno s obzirom da se pored registracije i osiguranja nudi pomoc pri naplati stete ukoliko klijent nije zadovoljan sumom koju mu nudi osiguravajuca kuca itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Info sava montenegro osiguranje

Zanimaju me vasa iskustva sa SAVA MONTENEGRO osiguranjem.
    Imao sam stetu na vozilu par stotina eura i poveo sam kola u servis, napravio ih i dobio fakturu za uradjen posa i predao sam tu fakturu u osiguranje.
    Rekli su mi da je zakonski rok za isplatu maksimalno 40 dana, evo skoro ce tri mjeseca a para nidje. Zovem ih kazu bice ovih dana. Samo da napomenem da je auto ful kasko osigurano sa 10% ucesca u steti a ovo mi je cetvrta godina sto imam ful kasko kod njih.

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

prevesla ce te ako ne vidis sa advokatom jer ti si ostecen i treba da ti plate svaki dan taxiranja ili iznajmljenja drugog vozila...
    jer tvoj auto lezi kod majstora neda ga bez para jel tako....

Thanks Thanks Given 
    1,498
    Thanks Thanks Received 
    1,202
    Thanked in
    597 Posts

Quote Originally Posted by OldMan View Post
    Zanimaju me vasa iskustva sa SAVA MONTENEGRO osiguranjem.
    10% ucesca u steti

Ovo mi nikako nije jasno, zasto bi ucestvovao u steti kad jebeno placas kasko tolike pare

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    75 Posts

takvi su uslovi, a mislim ako je steta ispod 1000 EUR da je ucesce min 100 EUR
    look right through me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Takvi su im uslovi da ja kao klijent osiguranja ucestvujem sa 10% u steti a oni sa 90%. Ovo je apsurd placam osiguranje a oni meni nece da isplate stetu. Najbolji je izgleda lovcen osiguranje, malo su skuplji ali sigurno bolji od ovih prevaranata.

Page 23 of 24 FirstFirst ... 13192021222324 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)