Hvala drug
+38268615321
[email protected]
Maxe, ti me osu$i finansiski.![]()
Inače svaka preporuka za Marka, i djelove koje donosi.
Može li procjena:
Renault Clio 1.6 16V 2003 god 67.800km (prava) moguća svaka provjera. Automatik, klima, muzika itd itd.
Bih ga prodao pa da vidim kolko mogu uzet za njega. Tek razrađen motor![]()
Interesuje me kako se utvrdjuje osnovica za porez na promet vozila. Znam da su ljudi ranije sklapali ugovore na nizom cijenom od trzisne kako bi platili manje poreza. Sad u poreskoj upravi imaju katalog na osnovu kojeg vrse procjenu vrijednosti vozila. Mene konkretno zanima na osnovu kojih tacno krijerijuma oni vrse procjenu.
Ako se prodaju dva ista tipa iste marke vozila (istog godista), ali sa razlicitim dizel motorima, jedno 1.9 105 konja, drugo 2.0 140 konja, kolika moze biti razlika u cijeni odnosno u porezu? Da li je porez za prevod ovog 2.0 motora skuplji iako je trzisna cijena tog auta manja (jer ljudi kod nas vise vole da voze i da placaju 1.9 motore)
I na kraju, ukoliko se radi prevod sa pravnog na fizicko lice, placali se se isti porez kao da je u pitanju prevod sa fizickog na fizicko lice, ili postoji i tu neka razlika.
Hvala ljudi.
Pozdrav.
Procjena se vrsi na osnovu njihovog kataloga a uzimaju se u obzir sve stavke, god,km,oprema itd. Naravno da je 2.0skuplji, jer je bio skuplji i kad je izasao. U nasu drzavi jedino je limuzina jeftinija nego karavan, a 1.9 bolji nego 2.0.
Sto se tice sa pravnog na fizickog pocedura je ista i obracunavanje, samo je dokumentacija malo drugacija
f6
Zdravo,
dje bih mogao da nadjem dvije celicne felne za Renault Scenic 3, 16 incha, 5 sarafa ? Koja je okvirno cijena uopste celicnih felni ove velicine ?
Hvala.
Dje da trazim ? Po otpada (kojih) ? Na Autodiler nesto ne umjedoh da nadjem?
067300155 coms otpad probaj
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Da ti ovo kažem!
Imao sam Mercedes Benz W124 260E (benzinac) 1988. godište u koji je bio ubačen 200 dizelMotor (dakle, tržišna vrijednost mu je još veća nego kad je bio 2.6 benzinjara)
Prije oko godinu dana, na Cetinju, PORESKO Mi je procijenilo vrijednost vozila (gledali su u katalog kao 260E, nije ih zanimao promjenjen motor) - 3800€ mislim da je bila procjena.
Ja sam TRI mjeseca prije nego sam odlučio da prevedem auto BEZUSPJEŠNO pokušavao da ga PRODAM za 1000€
Eto, to ti je naš katalog i porsko :ass:
Na jedevite jade, ispišem žalbu, zahtjevam vještačenje, i vještak mi umanji vrijednost na tipa ~2200€
Onda sam platio ~110E prevoda + 30E vještačenje + ~10€ nekih taksi za žalbu.
Ali eto, neka je loš sistem, mio mi je naš predsjednik, i samo zbog njega nisam Emigrirao u Teheran!
MILO MILO MILO MILO MILO MILO!!!
Last edited by cvxcomputers; 10-11-14 at 18:57.
Meni su svojevremeno procijenili 2 godine starog Swift-a 9170 €......toliko je kostao novi na akciji je bio tada :O
sa pravnog lica na fizicko lice je prevod motornog vozila besplatan.
YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:
Hvala ljudi na odgovorima.
Šta možete da mi kažete o Suzukiju SX4 1.6, benzinac, 2WD? Vrijedi li nov 10k, uz GLX opremu?
Last edited by johnny bravo; 13-11-14 at 01:13.
In vino veritas
Naravno da vrijedi. Generacija prije ovoga. Stvarno diesel i 4x4. Presao vec 150-60 hiljada nikad nista bez osnovni servisi. Prijatelj ga vozi.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Da, na tu sam generaciju i mislio. 4WD mi ne treba, a ne prelazim puno kilometara godišnje, da bih imao potrebu za dizelašem. Možeš li pitati prijatelja kakva je situacija sa djelovima i kakav je ovlašćeni serviser u CG - Prokom?
In vino veritas
Vrijedi 10.
TAKUMI
Treba mi jedan savjet...evo dosta ste mi puta pomogli pa eto ajde da probam... kad vozim desava mi se da mi lupa tup zvuk napred pa ja msm cak i na ravno,ne konstantno ali se cuje cesto,i kad skrecem ja mislim,dosta je cudno za objasnit. Mehanicar mi kaze da su trapovi okej,mjenjao sam silent blokove napred prije 2 dana..e sad mogu li bit amortizeri ili letva upravljaca? Tup zvuk dubok smeta dosta bas cak i na ravno ja mislim kad vozim se cuje.. golf 3 u pitanju
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Stopa motora.
TAKUMI
Nono.
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks