Djoni kaže: "...koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve, koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje, sujete, vlasti..."
Rasprava na internetu, internet rasprava. Uvijek obavezan mladi liberal koji cipti samozadovoljan britkim originalnim komentarom, pročitanim hiljadu puta, možda i starim hiljadu godina, nesvjestan prirodnog, genetskog procesa nazadovanja i propadanja čovjeka kao umnog bića i kao životinje, istorijski neophodne kontraevolucije i samouništenja civilizacije. Na drugoj strani, tj. na jednoj od strana, nihilista, marksista, antitradicionalista, podsjeti me na početak Rambove pjesne, na ovaj dijalog - simbol početka i kraja ljudske mudrosti:
Ljermontovljev Pečorin na jednom mjestu kaže Verneru: "Pogledajte, eto, nas dvojicu pametnih ljudi, mi unapred znamo da se o svemu može prepirati bez kraja, i zato se ne prepiremo." Ja pokušavam da se toga držim kao savjeta.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Je li moguce da je nekome i ovo palo na pamet?
Ono kad se probudiš pa te dočeka pošiljka s ebaya.![]()
The more things change, the more they stay the same.
Ti spavaj nebom, ja cu divljati svijetom..
Sa druge strane straha su sve najbolje stvari u životu.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Dje mogu da kupim staklo za ovakav kamin???
![]()
Brinem nad sudbinom proizvođača mliječnih prerađevina koji su u ovom teškom vremenu krize prikovani za svoje krave, a rješenja nema na pomolu.
Ovom prilikom apelujem na koleginicu Starčević da se već jednom posveti toj stoci i pomogne u rešavanju tog problema.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Super, daj mi broj. Cuo sam i ja da ima nedje u Zagoric, ali nemam pojma dje je to. Da je valjda 2-3e komad
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Neprijatnosti kreću kad idete uz dlaku duševnim pacijentima kojima još nije postavljena dijagnoza; samo li zucnete nešto što se razilazi sa pacijentovim ‘vjeruju‘ i vizijom; kad pred ljutim mediokritetom izražavate mišljenje koje nije većinsko.
Ali, i uopšte kad - za razliku od širokih narodnijeh masa, pa čak i poštene inteligencije, vjernika i sljedbenika - pišate uz vjetar.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ode i Nikola Simić. Eh živote poljska kurvo pored njemačkog autoputa.
Divljački je zanimljivo kada su pojedini - umišljeni "međedi" nekompatibilni sa ostalim ljudima. Ako hoćeš da imaš iole podnošljiv odnos sa nekim od njih, moraš da budeš fizički jači od njega ili da on jednostavno bude svjestan da može biti fizički povrijeđen...! Samo to im se broji u životu, nešto kao skala vrijednovanja među ljudima... i samo to poštuju?! Životinja ko životinja.
Uvidio sam odavno da je to jedna od nezaobilaznih faza odrastanja, ali poražavajuće je to da je nekima i posljednje odredište - "mjesto" đe su sebe pronašli.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Uh, kako lijepo zboris.
''Nema obicnih trenutaka.''
Svaki trenutak u zivotu zasluzuje nasu punju paznju.
Mi cesto u zivotu ocekujemo neke posebne trenutke, da se dese, stvore. Covjek tako dugo iscekuje taj poseban trenutak. Onda se on desi i prodje u bljesku jednom, sekundu. Zatim ih cesto prizivamo, cesto zalimo za tim sto su prosli. Time svoj zivot vodimo u proslosti ili buducnosti. Time propustamo sadasnjost koja prolazi pored nas.
To covjek treba da nastoji promijeniti.
Ono sto sam ja naucio u zivotu, da kvalitet trenutka ne zavisi od onog sto mi dobijemo iz tog bljeska..vec iskljucivo zavisi od onog sto mi unesemo u taj trenutak.
I am so post-rock I shit sad birds.
Onaj osjećaj kad pobjegneš patroli sa neregistrovanim autom bez tablica![]()
Ništa, samo da pozdravim Prangiju ovom prilikom.
'Tuzna je nasa ulica od kada nisi tu, jer tuznu pjesmu pjevaju oni sto ostaju...'. S posvetom...
Forever young, i want to be forever young
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks