Ja imam Alfa Romeo 147 2.0 TS (benzinac), pred put sam odradio ,,veliki servis'' (oba zupčasta kaiša, PK kaiš i naravno pripadajući zatezeći kao i pumpa za vodu, zamjena ulja, filtera za ulje i vazduh, zamjena jedne bombine te zamjena rashladne tečnosti) koji me je koštao sveukupno 440 € (pitam se koliko bi veliki servis bio za 1.9 JTD)
Još uvjek sam na putu, a do sada sam prešao 2.158 km (od toga oko 300 km gradske vožnje) a do sada je sagorela 147,2 litara benzina (što ispada da je prosjek oko 6,8 litara na 100 km), što bi u novcu bilo oko 197 eura (dio goriva je sipan u CG, dio u BiH, a dio u SRB, a nisu iste cjene). Pitam se koiliko bi sagorio 1,9 JTD?
Dva faktora takođe treba uračunati, nigdje nisam ,,gazio'' (imam jednogodišnje djete u automobilu a taj faktor je smanjio potrošnju) i gume su veće (imam skupju opciju 205/55-16, dok bi vjerujem sa jeftinijom opcijom 185/65-15 potrošnja bila još manja).
Elem, vjerujem da bi sa 1.9 JTD sagorio manje novca, ali servisi bi to kompezovali? Valjda ...

Reply With Quote
Bookmarks