Quote Originally Posted by funestis View Post
Ja se u opće nemam namnjeru prepirati sa vama. Ljudi imaju pravo vjerovari u Djeda Mraza koliko god ih je volja. Ja ne vjerujem u te bajke jer su u suprotnosti sa onim na što ukazuje nauka.

Naravno, svak ima pravo na svoj set iluzija koji ga čini sretnim, neki vjeruju u bogove, neki u Đeda Mraza, neki u UFO-e, neki u 911 zavjeru, ja svatam da ljudima je potrebno da vjeruju u nešto.

Ja sam lično napustio takav vid razmišljanja, ja znam ili ne znam, a znam samo ono što prolazi logičan sljed i slaže se sa poznatim zakonitostima prirode te ima dokaze, sve ostalo odbacujem kao iluzije uma koji se u nešto nada.

Rakune, moram se tebi lično zahvaliti na tvom pitanju:

Da nisi postavio to piianje ja bih i dalje držao 911 zavjeru u domenu nategnute mogućnosti. Međutim čim sam upotrebio ganglije i poznate zakone, za kratko vrijeme sam došao do zadovoljavajućeg odgovora i uspješno odbacio bilo kakve elemente zavjere u vezi te zgrade.

Vama ostavljam da se prepirete oko čitave te mistične zavijere, donoseće sve nerealnije fantazije na sunce, možda čak i djeleći se po sektama kako se događa sa svim takvim fantazijama. Ja vas ostavljam da bistrite tu novu teologiju.

Meni je žao što većina ljudi od škole u kojima su bili pamte samo velike odmore.
Slažem se da nema potrebe dalje da se natežemo oko 9/11, kao što nema potrebe ni za insinuacijama oko ličnih ubjeđenja i obrazovanja.
I nema potrebe poturati ovđe đeda mraza, bogove i sekte i "potrebu za vjerovanjem" (a ja sam na ovom forumu pisao da ne vjerujem u postojanje boga, čak da mislim da je religija nakaradna rabota), a slučaj 9/11 ja ne tretiram kroz vjerovanje, nego kroz nevjerovanje -ne vjerujem u zvaničnu verziju 9/11, takođe zbog ganglija, zakona, činjenica, cifara, logike (kao i zbog nelogičnosti), plus zbog izjava i svjedočenja kompetentnih i relevantnih ljudi. Ti VJERUJEŠ (jer ne možeš ZNATI) ...i to je ok, niko ti ne osporava mogućnost da vjeruješ, samo nemoj nastupati sa stavom da je sve to oko 9/11 onako kako se zvanično tvrdi i nikako drugačije ...jer ćeš mi ličiti na one koji kažu da svemogući bog postoji i komanduje svim i svačim i da je to tako i nikako drugačije (samo nemoj, kao što vjernici traže da im se pruži dokaz da bog ne postoji, da ti tražiš dokaz da je 9/11 "inside job" ...i da kao nepobitna istina važi ono što kaže zvanička verzija američke vlade sve dok se dokaže da je "inside job").

Neću sa tobom ulaziti u dalju polemiku oko ovoga, jer znam da nema svrhe -kao ono bog postoji bog ne postoji.