Page 405 of 1289 FirstFirst ... 305355395401402403404405406407408409415455505905 ... LastLast
Results 10,101 to 10,125 of 32204

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kasne li i vam porudzbine sa ebaya?

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Ok, ok, da se razumijemo, od svih gear-ova/smartwatch-ova prvi koji je zvrijedio paznju nego rekoh, naidjoh na tekst pa da proslijedim... Ipak, za te novce mora da bude flawless...
    Apple Watch je skoro duplo skuplji, pa opet nece biti flawless... Vise me brinu textovi koji kazu da Moto Watch ne moze cio dan da sveze s baterijom, ali prve generacije bilo cega nikad nisu flawless B-)
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by akvars View Post
    Kasne li i vam porudzbine sa ebaya?
    Od kog prodavca?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vjerovatno je ranije bilo pitanja ali ne mogu listat.

Preko aliexpressa sam narucio kod istog prodavaca 3 stvari u ukupnom iznosu od 160 e na istu adresu i ime, ima li neka fora da mi to odvojeno posalje zbog placanja pdv i carine.

I sta se desava, koliko smijem robe narucit od razlicitih prodavaca a da carinu ne placam posto su sve sitne stvari jeli bitna promjena adrese ili ime da mijenjam..
    Bongiorno Italia bongiorno Maria
    Cogli occhi pieni di malinconia

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A koliki bi porez bio kad bih narucivao laptop od 1000+ EUR iz USA? Koliko bi uzimali ovi nasi Crnogorci? Moze li se kako doc' u susret s'njima i spustit kako cijenu carine/poreza?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ToothY_bu2 View Post
    Vjerovatno je ranije bilo pitanja ali ne mogu listat.

Preko aliexpressa sam narucio kod istog prodavaca 3 stvari u ukupnom iznosu od 160 e na istu adresu i ime, ima li neka fora da mi to odvojeno posalje zbog placanja pdv i carine.

I sta se desava, koliko smijem robe narucit od razlicitih prodavaca a da carinu ne placam posto su sve sitne stvari jeli bitna promjena adrese ili ime da mijenjam..
    Ako nije jos uvijek poslao, zamoli ga da podijeli u tri paketa, ne bi trebalo da ima problema.
    Sto se tice drugog pitanja, ja sam skoro godinu dana slao na svoje ime (oko 40 posiljki) bez problema, al sam promijenio u zadnje vrijeme, adresirane su na drugo ime. Sto znam, da ne gatam sto moze panut posti na 'm
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Što si mijenjao adresu ne kapiram?

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,797
    Thanked in
    1,307 Posts

Narucih prije 7-8 dana par stvari sa aliexpressa...
    Mislim da su mi drugi dan poslali mail da je roba poslata i ostavili kodove za praćenje... Nesto ide singapore poštom a nešto china air...
    Kad otvorim sajt singapore pošte i unesem kod piše mi ovo:
    Information received:
    This is not an acknowledgment of the physical receipt of stated registered article...

I ne piše mi je li roba krenula i dje se nalazi.... Isto tako na china air post

Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    100 Posts

Isti problem imam i ja sa jednom mojom porudzbinom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

singapur posta je zakazala ovog puta,prodavac mi kaze da je bio neki korupcijski skandal...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja cekam 5 stvari preko singapura. Jedna ceka od 18og septembra i jos nije krenula, posrovi posrani.

Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
    Renault

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,797
    Thanked in
    1,307 Posts

pa što da radimo,da čekamo? Zna li se kad će se udostojit da pošalju to?
    Ja čekam 3 stvari koje idu singapur poštom i 3 china air post,na mail mi piše da je roba poslata,kad unesem broj na sajt singapura pise ono iz prethodnog posta,a kad ukucam broj na china air post,piše kao da paket ne postoji ili da ga još nisu primili...
    A ja se taman obradovao,čitah par stranica nazad da je roba najbrze stizala singapur poštom,za 12-15 dana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pozdrav svima, uz molbu ako može neko da mi odgovori. Naime čekam pošiljku iz Njujorka poslatu još 29. Avgusta a nemam ni tracking id jer je standardna pošiljka i mala vrijednost (a meni bitna jer je ođe nemam đe naći). U pošti kod željezničke mi kažu da to mogu čekati i 2 mjeseca ako uopšte i stigne ! Nisam imao još ovakvo iskustvo (relativno sam nov u ovome),svega par kupovina iz Hong Konga i Tajvana sa isporukom u roku od 7-15 dana.Prodavca još nisam ni kontaktirao, i sad s'obzirom da mi curi vrijeme neznam jeli kasno da to uradim preko ebay-a đe sam i naručio item ili da otvaram resolution center i despute na pay pal nalogu preko koga je transakcija i izvršena još 28.08.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Što si mijenjao adresu ne kapiram?
    procitah nedje da carinjenju ne podlijezu posiljke koje neko "povremeno" prima iz inostranstva, pa da ne bih razmisljao sta to povremeno uopste znaci i kako to moze neko da protumaci, promijenih malo.
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Dan je dobar View Post
    Pozdrav svima, uz molbu ako može neko da mi odgovori. Naime čekam pošiljku iz Njujorka poslatu još 29. Avgusta a nemam ni tracking id jer je standardna pošiljka i mala vrijednost (a meni bitna jer je ođe nemam đe naći). U pošti kod željezničke mi kažu da to mogu čekati i 2 mjeseca ako uopšte i stigne ! Nisam imao još ovakvo iskustvo (relativno sam nov u ovome),svega par kupovina iz Hong Konga i Tajvana sa isporukom u roku od 7-15 dana.Prodavca još nisam ni kontaktirao, i sad s'obzirom da mi curi vrijeme neznam jeli kasno da to uradim preko ebay-a đe sam i naručio item ili da otvaram resolution center i despute na pay pal nalogu preko koga je transakcija i izvršena još 28.08.
    Ja imam porudzbinu od 2. septembra koja mi jos nije stigla, takodje sa ebay. Moja preporuka ti je da posle subote otvoris dispute, jer nasa posta i tad dostavlja. Dispute ti je najbolje da otvoris preko ebay.
    Last edited by An0n1mUs; 08-10-14 at 15:35.

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Meni neka glupost stoji na izmjenicnu postu evo peti dan.
    niujedne mi gace lastike nema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Exclamation

Ja bih da dam jedan savjet, pa ko me poslusa, dobro poslusa, ko ne poslusa, nema veze... Ionako nisam najpametniji

Poslije velikog broja narudzbi sa neta sa raznih sajtova, unazad par godina, ja bih sve narudzbe podijelio u dvije kategorije...

1. Artikli koji su dobri, kvalitetni, koji nemaju da se kupe kod nas ili imaju ali su dosta skuplji. Brendirani.
    2. Artikli koji su jeftini, noviteti, neobicni i takve sitnice mogu da priustim sebi bez problema. Kopije ili no name brend.

Artikli iz grupe 1 se uglavnom narucuju sa sajtova proizvodjaca, velikih lanaca trgovina ili ebay-a. Takvi artikli imaju ili besplatan shipping kada predjete neku svotu ili imaju shiping od 5eur pa na gore (do 20eur je ok cijena, a preko je vec brza posta)
    Artikli iz grupe 2 se uglavnom narucuju iz Kine preko Alia, Tiny, DealEx i sl. sajtova. Takvi artikli se shipuju bedza ili uz par dolara postarine...

Artikle iz grupe 1 ne nadajte se da cete naci na sajtovi dje se prodaju artikli iz grupe 2 niti po cijeni artikala iz grupe 2... Artikle iz grupe 1 ocekujete svaki dan da stignu, za razliku od Artikala iz grupe 2 za koje i zaboravite kad ste ih narucili, a i kad se sjetite da nesto treba da vam stigne, uglavnom zaboravite sto ste narucili...

Za artiklima iz grupe 2 se ne treba nervirati niti trositi vrijeme i novac da idete do poste i provjeravate jesu li dosli, jer sam trosak puta do poste nekoliko puta vjerovatno kosta vise od samog artikla. Na sajtovima sa kojih porucujete uvijek mozete da pokrene slucaj za povracaj novca par dana prije isteka vremena, tako da kada plasirate narudzbu, racunajte da najkasnije za 2 mjeseca dobijate taj artikal. Ako ne mozete toliko da cekate - ne narucujte artikal iz grupe 2, nego njegovog starijeg brata iz grupe 1 i budite spremni da platite vise!

Ako narucite artikal iz grupe 1, onda uglavnom imate i neke benefite, poput realnog trackinga artikla, brzeg slanja, isporuke i moguce brze dostave. Takve artikle uvijek znate kada treba da dodju i sto treba da dodje.

Prije kupovine, uvijek odlucite sto vam je prioritet. Da li je to niska cijena ili sigurnija, brza i kvalitetnija isporuka, a i sam artikal!

Primjer:

Narucio sam sinoc sa AliExpressa cover za sprinterice koji sa shipingom kosta 9,99$

Originalni shoe coveri ne kostaju ispod 25-30eur i najjeftiniji shiping je 7eur... Dakle, u nekoj najjeftinijoj kombinaciji (koja mi se vjerovatno i ne svidja) je 32eur...

Ja sam se ustedom od 25eur odrekao jednog dijela kvaliteta, dizajna, a i takodje sam spreman da cekam i 30 do 45 dana duze nego sto bi mi prvi artikal stigao, iako pocinje zima i ovo sam trebao da narucim pocetkom Avgusta...

Valjda je ovo nekome bilo od pomoci...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

Quote Originally Posted by DJCHelon View Post
    A koliki bi porez bio kad bih narucivao laptop od 1000+ EUR iz USA? Koliko bi uzimali ovi nasi Crnogorci? Moze li se kako doc' u susret s'njima i spustit kako cijenu carine/poreza?
    Moja situacija od prije 2god, laptop vrijednosti 1400$(tada po carini 1154e), nisu mi naplatili carinu, al jesu porez 17% i to je ispalo 196e, uz to posto je vrijednost robe bila preko 1000e, morao sam to preko speditera da odradim, tako da mi je on uzeo jos 30e cini mi se. Ne znam sto planiras da uzmes al meni se sa svim dazbinama taj laptop i dalje isplatio, jer ovdje ni za puno vece pare nisam slicnu konfiguraciju mogao uzet.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    procitah nedje da carinjenju ne podlijezu posiljke koje neko "povremeno" prima iz inostranstva, pa da ne bih razmisljao sta to povremeno uopste znaci i kako to moze neko da protumaci, promijenih malo.
    Misliš da oni to provjeravaju? Ok ti je rezon i ja bi razmišljao u tom pravcu da često poručujem ali opet mislim da njih boli uvo koliko ko često poručuje.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Narucih prije 7-8 dana par stvari sa aliexpressa...
    Mislim da su mi drugi dan poslali mail da je roba poslata i ostavili kodove za praćenje... Nesto ide singapore poštom a nešto china air...
    Kad otvorim sajt singapore pošte i unesem kod piše mi ovo:
    Information received:
    This is not an acknowledgment of the physical receipt of stated registered article...

I ne piše mi je li roba krenula i dje se nalazi.... Isto tako na china air post
    Meni je trebalo 7 dana od dana prijema da postavi info da je roba poslata za ME. Isto mi je pisalo kao tebi na početku. Ne sjekiraj se. Evo meni je već stiglo u našu poštu. Poslato 4 Oktobra za CG Singapurskom postom

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Što znači ovo na poštinom sajtu za praćenje paketa:

"35-Slanje na domacu lokaciju"

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    Ja imam porudzbinu od 2. oktobra koja mi jos nije stigla, takodje sa ebay. Moja preporuka ti je da posle subote otvoris dispute, jer nasa posta i tad dostavlja. Dispute ti je najbolje da otvoris preko ebay.
    od 2. oktobra?
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Prastajte moja greska, septembar je u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Wolverine View Post
    Moja situacija od prije 2god, laptop vrijednosti 1400$(tada po carini 1154e), nisu mi naplatili carinu, al jesu porez 17% i to je ispalo 196e, uz to posto je vrijednost robe bila preko 1000e, morao sam to preko speditera da odradim, tako da mi je on uzeo jos 30e cini mi se. Ne znam sto planiras da uzmes al meni se sa svim dazbinama taj laptop i dalje isplatio, jer ovdje ni za puno vece pare nisam slicnu konfiguraciju mogao uzet.
    Pa planiram isto tako po slicnoj cijeni da uzmem laptop (~1300e) koji ovdje naknadno kosta 1700e.. Tako da bi se isplatilo ako je kao sto ti kazes, mada ne znam gdje da podjem direktno da pitam, ne preko telefona.. Da l' na aerodrom ili dje?

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,797
    Thanked in
    1,307 Posts

Ne znam, do sad sam imao samo pozitivna iskustva sa aliexpressom... Nisam narucivao sitnice nego malo ozbiljnije stvari, oko 120 eura je bila cijena za sve. A inače sam računao da ću čekat oko mjesec dana, nego mi je čudno što posle 10 dana još mi ne piše dje se roba nalazi...

Page 405 of 1289 FirstFirst ... 305355395401402403404405406407408409415455505905 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)