Ncis prva epizoda 12-te sezone... to treba pogledat, pogotovo dio sa super-virusom. mada je cijela epizoda legendarna
Ncis prva epizoda 12-te sezone... to treba pogledat, pogotovo dio sa super-virusom. mada je cijela epizoda legendarna
067-572270
Ja dalje od Twin Peaks-a nisamo otisla... Opet je gledam, i mogu reci da je samo Lynch toliko lud da me nasmije u sred super dramaticne epizode super dramaticne serije, a Angelo Badalamenti toliko talentovan da me rasplace soundtrack-om.
...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music
Boardwalk odlican za sad. Pocela i Person of Interest.
Sent from my HTC One mini using Tapatalk
I don't get lucky. I make my own luck.
Person of Interest počeo kako je i završio. Razbija!
Za sve koje interesuje pesma s kraja epizode:
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Uuu jedva čekam da je pogledam.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Marlo isti u PoI i The Wire![]()
DICIOTTO
Ne znam sto vise da gledam... skidam taj The Blacklist da vidim valja li cemu.
Ok, ovaj Gotham ima neviđen potencijal, ali baš ono. Alfred mi je neobičan i nekako sirov - makar za moju percepciju kao lika iz stripa, čak mi se i sviđa.
Person of interest, prosto genijalan. Sviđa mi se ona nova agentica (koja je doduše prijetnja Finču i co.). Zadnja scena - šta mislite, da nije tamo mašina sakrivena? (ne Samarićanin ofc)
Last edited by Zedd; 26-09-14 at 23:58.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Tu seriju zbog Spadera i gleda narod.
Sto se gothama tice, bas mi se svidja izbor Gordona i Alfreda. Dajem joj dvije sezone prije nego sto je uniste.
Shark Tank new season is out!![]()
Rtcg nocas od 21 cas krece sa serijom Vikinzi.
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Gomorra (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2049116/
Pogledao prvu sezonu (i jedinu za sad), moja preporuka. Radnja se odvija u Napulju i njegovoj okolini (geto), i bavi se poslovima Kamore. Ono što mi se posebno dopalo jeste da ti mafijaši nisu predstavljeni kao larger than life i našminkani poput likova iz Kuma i sl. filmova. To su obični ljudi od krvi i mesa, kicoši, šminke, koji su naravno spremni na najgore moguće stvari zbog ličnih i(li) šefovih interesa. Predstavljeno je kako sve to funkcioniše od dna do vrha - nabavka droge, distribucija, prodaja, pranje novca, likvidacije. Serija se oslanja na istoimenu knjigu Roberta Savijana, ali samo što se tiče određenih opisa/situacija isl. U svakom slučaju, za mene je dodatni plus kada se takvi likovi demistifikuju i predstave onakvim kakvi zaista jesu. Ima tu i malo priče oko politike, kako se namještaju izbori i guraju ljudi mafije u lokalnim i državnim vlastima, koja onda toj istoj mafiji čine ustupke (primjera radi, građevinska mafija može da gradi gdje hoće i kako hoće jer su za gradonačelnika postavili svoog čovjeka, ili je generalni sekretar ministarstva saobraćaj njihov pa im dojavljuje prije vremena gdje će proći neki autoput). Dosta toga je obuhvaćeno, i tu se može naslutit kako mafija stvarno funkcioniše, prikuplja prihode i preusmjerava ih u legalne tokove.
Postoji problem titlova, dostupni su samo engleski, koji su loši. Takođe, jezik kojim se govori nije čisti italijanski, nego dijalekt kojim se izgleda govori u Napulju. Moja je sreća da govorim italijanski, pa sam malo uz pomoć engleskih titlova uspio da hvatam što pričaju. Ali na par mjesta engleski titlovi potpuno promašuju poentu, tako da je moj savjet da, ako slabo barate talijanskim, sačekate da izađu naši prevodi. Serija je izašla ove godine, čitam da su prava za nju prodata u preko 50 zemalja, tako da je neđe zabilježite i sačekajte odgovarajući prevod.
![]()
Last edited by Mitro; 28-09-14 at 11:04.
E svaka ti čast ako si iole razumio njihov dijalekt.
Ko razumije talijanski, neka pokuša da pogleda. Ja sam uz engl titlove i malo logike pohvatao dovoljno da mogu ispratit priču. Za razliku od filma Gomorrah iz 2008 za koji sam morao da čekam titlove..
http://www.imdb.com/title/tt2568204/?ref_=nv_sr_1
Nije losa serija.
Odgledah prvu sezonu Ray Donovana. Dobra serija,sve preporuke. Nastavljam sad person of interest vidim da je dosta hvaljen,zastadoh posle prve sezone nesto mi nije bila ubjedljiva.
Sent from my iPhone using Tapatalk
^ S vremenom će biti sve bolja i bolja, meni je od sredine prve top. (person of interest)
Ne znam prati li ko The Knick, ali ja se svake neđelje nauživam. Baš mi je "legla" serija.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Ja se na$ekirah' kad sam po netu vidio da će 2. sezona krenut' tek neđe u aprilu-maju '15. Ko će čekat' do tad...
Inače,odlična serija.I istina ovo za titlove,još uvijek nema ništa upotrebljivo za one koji nisu baš dobri s italijanskim,pa da ,koliko-toliko,kombinuju s engleskim titlovima. Iako oni ,u ovom slučaju, ponekad više odmognu nego pomognu.
Shit has hit the fan !
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks