Page 22 of 74 FirstFirst ... 121819202122232425263272 ... LastLast
Results 526 to 550 of 1847

Thread: Iphone 6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Rada, kazes da u Applu nisu testirali telefon prije pocetka prodaje?

LOLČINA
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    190
    Thanks Thanks Received 
    666
    Thanked in
    357 Posts

Vala igi sevap bi ucinio kad bi zakljucao ovu temu dok se ovi pljuvaci ne o'lade malo

Thanks Thanks Given 
    2,530
    Thanks Thanks Received 
    1,165
    Thanked in
    528 Posts

Nije cdm jedino mjesto dje se vode ovakve rasprave i peckanja nego svuda i i na portalima i na forumima,nista strasno meni cak simpaticno.
    Edit:
    Evo kolega @fabia u nekom ranijem postu rece da iphone 6 ima najbolji ekran od svih telefona pa dali je moguce da LG bolje ekrane pravi za apple nego za sebe..
    Ja ne sporim da ajfon nije kvalitetan ili da iOS nije dobar,ali sporim hardver koji su mogli lagano duplo da pojacaju a nisu,evo na primjer-zasto 1gb rama jel ce gore da radi sa 2gb rama,dal ce bolje da radi sa dual-core 1.4 ili da je u njega na primjer neki quad-core od 2ghz pa dogodine i sami kad ubace neki quad-core ima revolucija da bude..itd,itd.....pa onda neka kosta koliko kosta....
    Opet edit
    A ovo sto ih lome i krive,nevidjene gluposti ali ajde mora i konkurencija nesto radit
    Last edited by METZ; 26-09-14 at 00:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,530
    Thanks Thanks Received 
    1,165
    Thanked in
    528 Posts

Samo mi kaži jel ti vjeruješ u sve što napiše gsmarena i slicni????
    Budi bar malo realan....

Thanks Thanks Given 
    1,466
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    TAKOJE!

Broj prodatih telefona nije mjerilo kvaliteta, jer da je tako, ajfon bi bio najveci promasaj u istoriji svijeta, a epl se koristi starom marketing tehnikom ISPIRANJE MOZGA da ljude nacera da kupe nesto sto ne vrijedi ni pola njihovih para!

Toliko su dobri u marketingu, da naceraju ljude da kupe i novu verziju telefona, a sa onom starom ni minimum kvaliteta ne ispunjavanju!

Zivjela sloboda!
    Ок , добро владаш сарказмом међутим није ми јасно да ли сарказмом желиш рећи да стварно вјерујеш у квалитет и број продатих уређаја као мјерило вриједности или једноставно тролујеш

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Oglasili se i iz Apple-a.

Quote Originally Posted by Official Apple Statement
    Our iPhones are designed, engineered and manufactured to be both beautiful and sturdy. iPhone 6 and iPhone 6 Plus feature a precision engineered unibody enclosure constructed from machining a custom grade of 6000 series anodized aluminum, which is tempered for extra strength. They also feature stainless steel and titanium inserts to reinforce high stress locations and use the strongest glass in the smartphone industry. We chose these high-quality materials and construction very carefully for their strength and durability. We also perform rigorous tests throughout the entire development cycle including 3-point bending, pressure point cycling, sit, torsion, and user studies. iPhone 6 and iPhone 6 Plus meet or exceed all of our high quality standards to endure everyday, real life use.
    With normal use a bend in iPhone is extremely rare and through our first six days of sale, a total of nine customers have contacted Apple with a bent iPhone 6 Plus. As with any Apple product, if you have questions please contact Apple.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Rada, kazes da u Applu nisu testirali telefon prije pocetka prodaje?

LOLČINA
    Hajde sad se vrati, pa opet procitaj sta sam napisala. Opet povrsno citas. Naravno da su testirali telefon, ali pored milion testova, izbacili su telefon koji mozes prstima da savijes... Nijedan od 15000 testova to nije otkrio? Otkrili, ali nisu uradili nista da otklone?
    To sto ga toliko testiraju samo cini gorim ovaj propust - vjerovatno su gledali sta ce se desiti ako svemirski brod sleti na iphone, a ne sta ako covjek prstima primijeni malo vecu silu na slabu tacku. Ali, nikad mi nisu bili jasni, tako da, sve je to meni super.
    Last edited by Rada; 26-09-14 at 07:00.

Thanks Thanks Given 
    6,212
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Je li se tebi savijao? Jesi ti vidjela da se savija? Pa od petice jos je prica svaaake godine da se telefon savija i da ostaje u tom stanju, prosuta prica odmah nakon launcha od strane raznih botova placenih od konkurencije pa je li li se ikad ispostavilo tacno? Ne mlatite vise obraza vi slusat ve ne mogu, eo meni treba 6+ da stigne za 10 dana i jedva cekam da mi se ispresavija po dzepova, nedostajala mi je Nokia banana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Najbolji LCD nije najbolji ekran, ajmo dalje.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Je li se tebi savijao? Jesi ti vidjela da se savija? Pa od petice jos je prica svaaake godine da se telefon savija i da ostaje u tom stanju, prosuta prica odmah nakon launcha od strane raznih botova placenih od konkurencije pa je li li se ikad ispostavilo tacno? Ne mlatite vise obraza vi slusat ve ne mogu, eo meni treba 6+ da stigne za 10 dana i jedva cekam da mi se ispresavija po dzepova, nedostajala mi je Nokia banana.
    Očekujemo utiske iz prve ruke, nepristrasne po mogućnosti. Baš me zanima kakav je u praksi.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    6,212
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Očekujemo utiske iz prve ruke, nepristrasne po mogućnosti. Baš me zanima kakav je u praksi.
    Nepristrasno napravno. Nisam ja od ovih fanboy-eva kojima su Samsung/Apple posle familije najbitniji. Ne bude li ispunio ocekivanja ode na oglase odmah, pa da se mjerka neka Z3 ili HTC M9. Samsung naravno, ni pod razno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    Najbolji LCD nije najbolji ekran, ajmo dalje.

Ja sam rekao NAJBOLJI LCD DISPLEJ, ne najbolji displej.

p.S. 8.0.2 je out.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam rekao NAJBOLJI LCD DISPLEJ, ne najbolji displej.

p.S. 8.0.2 je out.
    Ima manju rezoluciju od htc one, ima manje ppi, sve manje i tebi je to najbolji lcd pfff

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prvo, to ne kazem ja nego kaze kompanije koja se bavi testiranjem ekrana od 2006-e.
    Drugo, nase oko moze da vidi razliku do 300 ppi, preko toga ne. i6+ ima preko 400 ppi tako da niko ziv ne moze primijetit razliku izmedju njega i nekog telefona koji ima 500 ppi. Ko kaze da moze, laze. Opet, sve sto je preko 300-350 ppi je samo marketing, samo brojke.

Ja sam vidio i 6 i 6+, i cackao sam i jednog i drugog, i u jednom momentu sam razmisljao da ne cekam ovoga iz USA nego da kesiram - toliko je dobar! Nevjerovatan je! To vise nije telefon. To je piece of art!
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Od i4 pa do 6+ danas slušamo tvoje hvalospjeve, tačno da se zapitamo je li to covjek napravio ili vanzemaljci kad mane nema.

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Bez zelje da hate-ujem ili vec sto ali postavlja se logicno pitanje za sve proizvodjace telefona/display-a - zasto se trude da prave ekrane preko 300ppi kad ljudsko oko (pretpostavljam da ne gledamo nicim drugim) ne vidi razliku...
    Ne stvarno, zasto gurati u tom pravcu kada je izlisno...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prvo, to ne kazem ja nego kaze kompanije koja se bavi testiranjem ekrana od 2006-e.
    Drugo, nase oko moze da vidi razliku do 300 ppi, preko toga ne. i6+ ima preko 400 ppi tako da niko ziv ne moze primijetit razliku izmedju njega i nekog telefona koji ima 500 ppi. Ko kaze da moze, laze. Opet, sve sto je preko 300-350 ppi je samo marketing, samo brojke.

Ja sam vidio i 6 i 6+, i cackao sam i jednog i drugog, i u jednom momentu sam razmisljao da ne cekam ovoga iz USA nego da kesiram - toliko je dobar! Nevjerovatan je! To vise nije telefon. To je piece of art!
    Ja isto tako procitah da se vidi razlika na LG g3 u odnosu na full hd, pa mi nije jasno kako se to jedino ne vidi u odnosu na iphone koji nije ni full hd , stvarno cudno :P

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Не подносим Ајфон али ово да се савија је таква глупост , не знају што ће па су морали око нечега "скандал" да направе , а ово ће им баш успорити продају

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Pa nije se niko mora potruditi oko toga, postavio sam link gdje se vidi da su sa novim update -om softvera onesposobili skener otiska pristiju. Zar to nije skandal?

Ovaj tvoj post ide u printscreen. iduće godine na predstvljanju novog iPhone -a kada donesu FullHD ili kako ga oni budu nazvali Apple rezoluciju, tvrdićeš da sve ispod te rezolucije je kesa (tvoja riječ).
    Inače lud je ili ne razmišlja onaj da svi ljudi vide isto. Lako je dokazati, uzmi s3 koji ima 300ppi i s4 koji ima 440ppi i uporedi razliku. Vidjećeš je i golim okom, razlika nije tolika kao što kažu brojavi (veća od 30%) ali priča da nema razlike je ponavljanje nečega što si pročitao na nekom sajtu. Da ne pominjem razluku između Samsung S3 i LG G3. Što se tiče rezolucije i tebe, mogu da nađem post gdje si tvrdio da ekran manje rezolcuije kao tvoja Noka n9 i manjih dimenzija troši manje internet protoka jer manja rezolcuija vuče manje protoka. Mogu da nađem gdje si pisao da je rezolucija kod fotografija na telefonima nebitna već je "težina" slike u stvari mjerilo, gdje si se falilo kako tvoja slika sa telefona ima 10mb. Mislim frende nisi baš kompetentan za rezoluciju da pričaš ni u kojem slučaju.

E sada pozitivno.
    Jeste piece of art, zaista je skladan telefon. Mislim da će se uskoro pojaviti puno klonova koji će raditi na drugom OS -evima, što će opet indirektno značiti da je Apple uboo dizajn (kao i uvjek mora se priznati). Ali je omanuo sa materijalom. Očigledno je da se ista lgura ne stavlja na 6 i na 6+, odnosno da je na 6+ morala da bude dosta jača, pošto se isti ne savija.
    Last edited by Bugi; 26-09-14 at 11:27.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"If a healthy adult brings any display screen or printed paper or whatever 4 inches (100 mm) from his or her face, the maximum resolution he/she can see at is 2190 ppi/dpi."

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

FYI: PPI nije isto sto i DPI a vidim vec da ste svi pomjesali taj termin.

No ne bih opet da objasnjavam ovdje neke stvari posto sam prosli put pokusao da na fin nacin objasnim opticku stabilizaciju slike koju su mnogi isto pogresno razumjeli pa sam odustao od toga.

P.S. Imate Google.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Pa nije se niko mora potruditi oko toga, postavio sam link gdje se vidi da su sa novim update -om softvera onesposobili skener otiska pristiju. Zar to nije skandal?

Inače lud je ili ne razmišlja onaj da svi ljudi vide isto. Lako je dokazati, uzmi s3 koji ima 300ppi i s4 koji ima 440ppi i uporedi razliku. Vidjećeš je i golim okom, razlika nije tolika kao što kažu brojavi (veća od 30%) ali priča da nema razlike je ponavljanje nečega što si pročitao na nekom sajtu. Da ne pominjem razluku između Samsung S3 i LG G3.

E sada pozitivno.
    Jeste piece of art, zaista je skladan telefon. Mislim da će se uskoro pojaviti puno klonova koji će raditi na drugom OS -evima, što će opet indirektno značiti da je Apple uboo dizajn (kao i uvjek mora se priznati). Ali je omanuo sa materijalom. Očigledno je da se ista lgura ne stavlja na 6 i na 6+, odnosno da je na 6+ morala da bude dosta jača, pošto se isti ne savija.
    Dizajn je prilichno generichki i lichi na kakav unaprijedjeni samsung ili shta slichno, mada ok neko i to voli, dizajn na stranu. Pretanak je i bez gaca/kese/preobuke je za upotrebu (real world upotrebu, ne upotrebu gdje je centar svijeta) prilichno hm. Istina, defaultni stepen osjetljivosti ovakvih uredjaja pretpostavlja obaveznu kabanicu neke vrste kao zashtitu. Da se radi o uredjaju koji je vise "cool" orjentisan, nego da bude stvarno dobar u real svijetu, govori opsesivna liposukcija zbog kog eto kamera shtrchi, baterija je mala, a i "will it bend?" momenat se javio. (Ovakav pristup lichi na pravljanje kakve zenske cipele, nije bitno shto nije najudobnija, ni najizdrzljivija, bitno je da izgleda dobro). Zatim okvir je ogroman, mnogo veci od vecine teliovona displeja iste velichine (vrijednih spomena), sto nije bas dobro je li, niko ne zeli huge ciglu u dzepu (valjda).
    Naravno sve to ne bi bilo nikakva posebna mana da nije cijene i hype-a kako je to neshto svemirsko, a zapravo je standardna prdnjava u fancy pakovanju.
    Last edited by NexusVI; 26-09-14 at 13:45.
    ><

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Bez zelje da hate-ujem ili vec sto ali postavlja se logicno pitanje za sve proizvodjace telefona/display-a - zasto se trude da prave ekrane preko 300ppi kad ljudsko oko (pretpostavljam da ne gledamo nicim drugim) ne vidi razliku...
    Ne stvarno, zasto gurati u tom pravcu kada je izlisno...
    Razlika je vidljiva i te kako.
    Ali sve preko 300ppi kad se uporedi sa 440 recimo nije kao kad poredis 180ppi sa 320. O tome se radi.

Page 22 of 74 FirstFirst ... 121819202122232425263272 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)