| |
| |
| Mislim da nema dileme da će Kordić koji je već imao nekoliko utakmica u seniorskom timu Vojvodine biti prvi golman. Imao je tešku povredu, ali sad se oporavio. Od alternativa se jedino mogu sjetiti Luke Raičevića koji je god. 94, a ima dva nastupa u našoj ligi. |
Momčilo Raspopović (1994) |
|
|
|
| |
|
|
|
| Svi ovi momci imaju iza sebe godinu dana igranja kao prvotimci u svojim klubovima. Dobra stvar je što 3 od 4 igraju u jednom klubu. Istina, u sadašnjoj formaciji Budućnosti sa trojicom pozadi, Raspopović i Vukčević igraju naprijed (Vukčević je čak igrao prošle godine ofanzivnog veznog iako je karijeru počeo kao bek, ali zbog manjka bekova sam ga stavio u odbranu). Od alternativa je tu na poziciji štopera Igor Vujačić (1994) iz Mogrena koji je trebalo po našim očekivanjima da bude standardni štoper u prošlom ciklusu, ali ga je neigranje u Vojvodini, a zatim nenalaženje kluba u Poljskoj potpuno odaljilo od mlade reprezentacije. Tu je još Marko Draganić (1994) iz Lovćena, ali on iz nekog razloga nije bio u protokolu na početku sezone (moguće povreda). Desni bek je standardna boljka svih naših selekcija, a jedan od potencijalnih je bio Stefan Vico (1995) koji je rođen u Kotoru a igra za Rad, no on se odlučio da nastupa za Srbiju. Naravno, bio je prekobrojan u njihovoj omladinskoj reprezentaciji i teško da će se tamo „ljeba najesti“. O Danilu Šarkiću (1995) iz Zulte Waregema je još rano govoriti budući da nije debitovao za seniorski tim, a sada je povrijeđen. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| O Kosoviću sve znamo, a ako se ustali moguće da bude brzo i A rerezentativac, a Hočku sam dao prednost u odnosu na Dušana Lagatora (1994) iz Mladosti zbog staža u reprezentaciji, premda mi se ovaj drugi više kao fudbaler dopada. Tu je još Goran Milojko (1994) iz Grblja, kao i još nekoliko igrača, ali niko nema fiksno mjesto prvotimca u klubu pa ih neću pominjati. |
|
|
|
Aleksandar Boljević (1995) |
|
|
|
|
|
|
Na poziciji ofanzivnih veznih je prava gužva. Stavio sam Boljevića jer je Đorđević to igrao u prethodnom ciklusu, a Boljević je krilni napadač koji djeluje sa lijeve strane. Jeste ofanzivan, ali i Đorđević je pa se u ovakvoj formaciji odlično snalazio. Jovovića sam stavio u sredinu zbog „gužve o lijevoj strani“, a čak mislim da on po potrebi može pokrivati sve pozicije u veznom redu kad je mogao i Branislav Janković u prošlom ciklusu. Prihvatiću kritiku zašto sam stavio Rudovića koji još uvijek nije debitovao za Jong PSV u zvaničnom meču, ali mi se svidio dok je igrao u Mogrenu a i igra na desnoj strani.
Pored ove trojice tu treba pomenuti Veljka Batrovića (1994) koji bi ovđe sigurno igrao centralno, ali momak je žešći maler. Njegov tim Widzew Lodz je ispao iz prve poljske Ekstraklase, a on je, izgleda, opet doživio neku povredu koljena i opet se oporavlja. Zaista velika šteta jer je pokazao talenat. Još je malo rano, ali Marko Janković (1995) je sada u OFK Beogradu na pozajmici iz Olympiakosa i debitovao je golom. S obzirom na talenat, mislim da će se izboriti za minutažu. Za Stefana Vukčevića (1997) iz Zete je još rano u ovakvoj konkurenciji, a biće sigurno vremena i za Marka Burzanovića (1998 ) iz Budućnosti koji obećava talentom, ali prije svega mora da igra standardno u seniorskoj konkurenciji. Na njega možda možemo računati na samom kraju narednog cilkusa, ako sve bude išlo kao po loju.
Potencijalni reprezentativac je i dalje Vukan Savićević (1994) koji sada konačno igra u Crvenoj Zvezdi, a iz Srbije su ga već nekoliko puta ispalili za poziv, i ko zna... Mada se, iskreno, ne bih ražalostio i da ne bude dio naše rerezentacije jer bi onda jednostavno morao da igra. |
|
|
|
|
|
|
| U eri lažnih devetki stavih Đorđevića, nadajući se da će ovu selekciju prerasti. Alternativu za ovu poziciju vidim u Borisu Cmiljaniću (1996) iz Jong PSV-a, iako ni on nije klasična devetka. Dosad je pozivan Nikola Vujnović (1997) iz Radničkog Obrenovac, a to je treća srpska liga. Biće interesantno hoće li Oliver Šarkić (1997) uspjeti da se izbori za minutažu u drugom timu Benfice, a po najavama bi se reklo da računaju ozbiljno na njega. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bookmarks