Page 10 of 74 FirstFirst ... 678910111213142060 ... LastLast
Results 226 to 250 of 1847

Thread: Iphone 6

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Eo o cemu pricam za memoriju, naravno da ce androidi imati min po 2-3gb rama kad sam android uzima pola radne memorije, eo slika posle stop all, i jednog refresha dje se samo jedan proces upalio, a ima ih jos 5-6 sto rade automatski u pozadini tako da je zauzece jos vece nego na slici

Sent from my HTC One M8 using Tapatalk
    Ti baš ne kapiraš kako radi android.
    Evo ja imam htc one x na koji mi je uvijek zauzeto oko 800mb rama od 1 gb.
    Na htc one mi je zauzeto 1,2gb.

Znači android sam koristi ram, da bi brže pokretao aplikacije i sl, ali čim priđeš maximumu on gasi određene... I uvijek se vrtiš oko tih 80% korišćenja rama.

Ja na htc one x nikad nisam uspio da napunim 1gb, a na one mi je uvijek preko 1gb, a imam sve iste aplikacije, tako da ti je to dovoljno da ukapiraš

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

O ljudi moji...pogledaj nekoliko postova iznad tog screenshota. Na 80% kad mi dodje M8, raspada se telefon. Tokom dana mi je glavno stop all da radim. 50 ljudi cu nac koji imaju iste probleme, a sa iOS bas nijednog. Pricam o stabilnosti i fluidnosti, ne o mogucnostima, jer je to realativan pojam i sve zavisi od korisnika do korisnika. Kad se jailbreakuje ios ne postoji stvar koju moze android. Isto tako M8 sam rutovao cim sam ga uzeo da bi dobio desetinu mogucnosti, sa tim sto jailbreak traje 2 klika i NE POSTOJI mogucnost da brickujes, sjebes telefon dok na HTC je to kutara samo takva i mozes da ga sjebes dok reces piksla. Necu vise da se raspravljam uopste, milion postova sam napisa na temu iphone vs ostali uredjaji u proteklih par godina, prije ste mi sve prebacali da pricam ka fanboy bez ikakvog iskustva s drugim uredjajima. Eo sad imam najnoviji HTC, kao telefon je savrsen kao sto rekoh, izrada, zvucnici, izgled za 10, ali android je OS na guranje...
    Last edited by BiTrAtE; 11-09-14 at 07:27.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Neutralno posmatrajući novi iPhone liše tog većeg ekrana ništa novo ne nudi što već ne može da se nađe na 3x jeftinijem uređaju iz android famelije. Ispada da je jedino ios-ova fluidnost razlog da neko iskešira 500+ € što je po meni za jedan premijum uređaj precijenjeno as ****. I ta priča kako android baguje - za kratak period će dostići totalnu stabilnost u ravni sa ios-om i šta onda? Mene na kraju iskreno ne zanima šta ko kupuje i ko robuje nekoj marki jer je to vaš novac al' bar ne veličajte proizvod koji je precijenjen trostruko.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    259
    Thanked in
    145 Posts

Sent from my LG_G3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    O ljudi moji...pogledaj nekoliko postova iznad tog screenshota. Na 80% kad mi dodje M8, raspada se telefon. Tokom dana mi je glavno stop all da radim. 50 ljudi cu nac koji imaju iste probleme, a sa iOS bas nijednog. Pricam o stabilnosti i fluidnosti, ne o mogucnostima, jer je to realativan pojam i sve zavisi od korisnika do korisnika. Kad se jailbreakuje ios ne postoji stvar koju moze android. Isto tako M8 sam rutovao cim sam ga uzeo da bi dobio desetinu mogucnosti, sa tim sto jailbreak traje 2 klika i NE POSTOJI mogucnost da brickujes, sjebes telefon dok na HTC je to kutara samo takva i mozes da ga sjebes dok reces piksla. Necu vise da se raspravljam uopste, milion postova sam napisa na temu iphone vs ostali uredjaji u proteklih par godina, prije ste mi sve prebacali da pricam ka fanboy bez ikakvog iskustva s drugim uredjajima. Eo sad imam najnoviji HTC, kao telefon je savrsen kao sto rekoh, izrada, zvucnici, izgled za 10, ali android je OS na guranje...
    Ne vredi pričati kada ti je root kutara :-P

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    259
    Thanked in
    145 Posts

Klasicni funboy niko se ne zali na taj htc osim on. Haos

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Da sam funboy valjda bi se jezio od bilo cega sto nije Apple, zar tako oni ne funkcionisu? Postavljas test uredjaja dje je jedan 8 mjeseci stariji od ovoga drugog? Ali dobro nebitno to, cak i tu bilo tijesno dok nije dosao Netflix i otvaranje yt linka, dje je prevagnuo Quad i odnio pobjedu. Ja nisam reka da HTC ne valjda, nemojte mi izvlacit iz konteksta rijeci, rekao sam da je HTC M8 savrsen skoro telefon, ali da ga jebe android (i kamera donekle). To zatvaranje aplikacija kad dodje na 80% macku o rep, stop all moram manuelno da radim kad god se napuni iz razloga sto je jednostavno telefon tada spor. Cak i rutovan, (Venom rom)

Sto se roota tice, nije bauk, ali moras priznat da ima masu vise posla no jailbreak, uz to mozes i da sjebes uredjaj.

No ovo nije tema o HTC-u, niti androidu.
    Last edited by BiTrAtE; 11-09-14 at 07:54.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ja još ne mogu da shvatim šta znači to "fluidnije radi" na 5S nego na m8, a viđosmo ios vs android test 5s i m8.
    Bitrate, prvo si govorio da je ios "fluidniji" a nakon ovog testa što je Amfi postavio kažeš "8 mjeseci star".

Da budem realan, znam ja na šta misliš ali bolje da si to poredio sa nekim drugim telefonima jer stvarno na m8 je sve dobro zategnuto.

1 gb vs 2 gb rama ? O čemu se priča ovdje, ispade 1gb je bolje od 2gb.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Quote Originally Posted by bosko10 View Post
    Izgleda da si ga ti sjebao
    To majstore

@mneonly

Kad sam rekao da fluidnije radi, mislio sam u svakodnevnom radu, a ne u brzinskom otvaranju procesa koji traje minut i nekoliko sekundi. Tu ne dolazi do izrazaja ram samo nego i procesor dooosta pomaze. Na iOS nikad nisam imao potrebu da zatvorim procese, isto je radilo kad je otvoen 1 i kad ih je otvoreno 50. Ne vidis razliku. Na M8 vidim itekako razliku.

Nego skroz nebitno, moderator neka izbrise sve postove koji nisu vezani za temu.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,504
    Thanked in
    2,648 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Ja još ne mogu da shvatim šta znači to "fluidnije radi" na 5S nego na m8, a viđosmo ios vs android test 5s i m8.
    Bitrate, prvo si govorio da je ios "fluidniji" a nakon ovog testa što je Amfi postavio kažeš "8 mjeseci star".

Da budem realan, znam ja na šta misliš ali bolje da si to poredio sa nekim drugim telefonima jer stvarno na m8 je sve dobro zategnuto.

1 gb vs 2 gb rama ? O čemu se priča ovdje, ispade 1gb je bolje od 2gb.
    Mogli bi dodatti u svoj papajanziji da XP radi brže sa 512MB RAM -a nego i5s i m8 + više stvari može da odradi. Miješanje baba i žaba je nevjjerovatno kada je Apple u pitanju. Kada je imao najbolji procesor onda je bila priča, naš procesor je najbolji, najbolji, najbrži, vidi test vidi sliku... Kada nije bio najbrži bila je priča pa nije sve u procesoru, vidi testove, pa kada ni testovi nije ubili najbolji onda je bila priča da je korisničkom interfejdu. Sada se taj interfejs kopira od Androida.. Kada se koristi ekran od 3,5 inča to je taman. Tada je izašao s2 koji je ima 4,3 i to je bila džomba od telefona. Onda je Apple prešao na 4" i onda je to postalo taman. Samsung je koristio s3 od 4,7" i ismijevanje je nastavljeno kako je to preveliko. Sada Apple koristi 4,7 " i to je taman.

Ista je priča za memoriju, bilo RAM bilo internu. Jednistavno je ono što ima Apple najbolje a ostalo bilo veće ili manje ne valja. Ako ne ugrade NFC onda se priča pa što će vam to se niđe ne koristi, ako ga ugrade to je cool jer se može plaćati beskontaktno. Primjera je mnogo, samo ih treba proggulgati..
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    9,286
    Thanks Thanks Received 
    6,755
    Thanked in
    2,661 Posts

Ios je manje zahtjevan od androida iz tog razloga je bolje na njega 1gb nego 2 na android

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    259
    Thanked in
    145 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Mogli bi dodatti u svoj papajanziji da XP radi brže sa 512MB RAM -a nego i5s i m8 + više stvari može da odradi. Miješanje baba i žaba je nevjjerovatno kada je Apple u pitanju. Kada je imao najbolji procesor onda je bila priča, naš procesor je najbolji, najbolji, najbrži, vidi test vidi sliku... Kada nije bio najbrži bila je priča pa nije sve u procesoru, vidi testove, pa kada ni testovi nije ubili najbolji onda je bila priča da je korisničkom interfejdu. Sada se taj interfejs kopira od Androida.. Kada se koristi ekran od 3,5 inča to je taman. Tada je izašao s2 koji je ima 4,3 i to je bila džomba od telefona. Onda je Apple prešao na 4" i onda je to postalo taman. Samsung je koristio s3 od 4,7" i ismijevanje je nastavljeno kako je to preveliko. Sada Apple koristi 4,7 " i to je taman.

Ista je priča za memoriju, bilo RAM bilo internu. Jednistavno je ono što ima Apple najbolje a ostalo bilo veće ili manje ne valja. Ako ne ugrade NFC onda se priča pa što će vam to se niđe ne koristi, ako ga ugrade to je cool jer se može plaćati beskontaktno. Primjera je mnogo, samo ih treba proggulgati..
    Sve je ovako. Isto i za multi tasking... Sto ce to? Pa kad su sve to fino i mbogo slicno andru dobili na ios7 aaaa to je tooop... Ne kazem ja nista lose. Ip5s je meni i dalje prelijep tel dizajnom. Ali kad ja posle g3 uzmem nhega ne mogu se nacuditi kako mi je nepregledno zbog minijaturnog ekrana

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,504
    Thanked in
    2,648 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Ios je manje zahtjevan od androida iz tog razloga je bolje na njega 1gb nego 2 na android

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tačno.
    Win Phone je još manje zahtjevan pa opet nema neki udio na tržišu.

Glavni razlog zašto se ne implemetiraju nove stvari kod Appla, (veći ekran, više memorije, NFC itd,.) u startu su to egzotične tehnologije i dosta su skupe pa samim tim zarada koja dolazi je mnogo manja. Inače ne vidim razlgo zašto ograničiti programera za aplikacije sa RAM -om. ZA 3 godine će 1GB na IOS -u biti malo, 2GB će biti neki minimum i to će imati 6+. Znači kao što sada neke aplikacije neće da rade na mojem prvom iPadu 1 zbog manjka RAM -a i samim tim nepodržanosti većeg sistema od verzije 5, tako za 3 godine neki novi IOS neće podržavati 1GB RAM -a. Apple to zna i namjerno već sada pravi telefon koji će već za dvije godine biti zastario.

Recimo Samsung je vidio grešku veoma brzo sa S3 i 1GB i ubrzo napravio bolju verziju sa 2GB. Isto tako je vidio grešku sa modelom i9505 koji je imao procesor koji ne podržava UHD snimanje i napravio model i9506 (sa procesorom od NOte3). Sve firme se vode zaradom, ali ovo što radi Apple je presmiješno...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    36
    Thanked in
    27 Posts

Mnogo liče 6 i 6+ na htc one i gallaxy note 2. E sad će bit teže da se odlučuju i android fanovi.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ja sam do sad probao sve moguće os-eve, trenutno sam na androidu (koji ima i mana i nedostataka a isto tako i prednosti kao i svaki drugi os) i iskreno možda i probam 6+ jer mi mali ekran jednostavno ne "leži".
    Samo lagano ljudi, sve je to na kraju krajeva isto.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Dizajn novog iPhone mi se bas svidja, osim izbacene kamere. Ava su mogli zrtvovat ta 0.2mm i dodali malo vecu bateriju, ali ajde. Misljenja sam da bi bolje bilo da je iPhone 6 bio sa istim specifikacijama ali 4", dok iPhone 6+ iste specifikacije ali 4.7", no to nam je sto nam je. iWatch mi izgleda malo motano i ne svidja mi se prevelik fokus na tockic, ali s obzirom da na nisam koristio ne mogu nista rec.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve u svemu, ovaj iPhone 6 ce mi izgleda bit iduci telefon. Samo da mu malo pane cijena i bonbonica!

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    719
    Thanked in
    333 Posts

iWatch vs. Moto360

hm...
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    Dizajn novog iPhone mi se bas svidja, osim izbacene kamere. Ava su mogli zrtvovat ta 0.2mm i dodali malo vecu bateriju, ali ajde. Misljenja sam da bi bolje bilo da je iPhone 6 bio sa istim specifikacijama ali 4", dok iPhone 6+ iste specifikacije ali 4.7", no to nam je sto nam je. iWatch mi izgleda malo motano i ne svidja mi se prevelik fokus na tockic, ali s obzirom da na nisam koristio ne mogu nista rec.

Sad svi imaju izbacene kamere, mislim, skoro svi, a vise mi se svidja taj prsten od nehrdjajuceg celika i safir staklo kamere nego obicna plastika kao na Note i ostale.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ne sumnjam da ce kamera biti jedan od najboljih na trzistu, ali taj safir su mogli da stave u sklopu tijela, nesto kao i sa Touch ID, jer ako ko to moze, to je Apple.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Nije to bez neke to sigurno.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by Emix View Post
    699 i 799.
    Preko ugovora vidim da je slicno kao i u nas t-com
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Sad svi imaju izbacene kamere, mislim, skoro svi, a vise mi se svidja taj prsten od nehrdjajuceg celika i safir staklo kamere nego obicna plastika kao na Note i ostale.
    I na Note 4/Edge je izbacena malo ali je isto okvir od metala/staklo ne znam ko ti je rekao da je plastika?

Isto je bilo i na N3.

Page 10 of 74 FirstFirst ... 678910111213142060 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)