Page 7 of 74 FirstFirst ... 345678910111757 ... LastLast
Results 151 to 175 of 1847

Thread: Iphone 6

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Jeste li za kolektivnu molbu da t-com urazumi cijene kad su u pitanju iphone telefoni ?

Ove trenutne cijene su kradja ako se uporedi sa drugim zemljama, Bog samo zna koliko tu zarade.

Poslato sa HTC One_M8 Gold
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Necu ih branit daleko bilo, ali sto se iphonea tice cijena od 670e je bila medju povoljnijima u regionu. (sto operatori nude) U Hrvatsku je npr bio preko 700e. Ovo pricam za momenat kad se iphone pojavi. To sto oni drze tu istu cijenu dok ne izadje naredni model je drugo.
    Last edited by BiTrAtE; 10-09-14 at 07:51.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U USA ip6 -649$ sim free a za 6+ treba izdvojiti 749$.
    Nikad mi nije bilo jasno zasto cijene razlikuju od drzave do drzave (konkretno u ovom slucaju USA i FRA) a telefoni se prodaju u ovlascenim apple prodavnicama..
    I to ne mala razlika u ovom slucaju, u nekih 200 eura..

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kod nas je iphone 5s u slobodnoj prodaji sim free 741€!

U drugim zemljama je oko 620€.

Neopravdano 120e veca cijena.

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,504
    Thanked in
    2,648 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    1. 5.5 iPhone 6
    2. Apple Watch

...cim budu available u Telekom/iCentar.
    Mora da ti je šaka porasla ili si se nabildovao za 3 mjeseca...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

hypocrites...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Morph View Post
    U USA ip6 -649$ sim free a za 6+ treba izdvojiti 749$.
    Nikad mi nije bilo jasno zasto cijene razlikuju od drzave do drzave (konkretno u ovom slucaju USA i FRA) a telefoni se prodaju u ovlascenim apple prodavnicama..
    I to ne mala razlika u ovom slucaju, u nekih 200 eura..
    Američko tržište je ogromno, vrte se cifre koje manje zemlje ne mogu da dostignu ni za 10 godina. Kako misliš da cijena u CG u bude ista kao u SAD-u?

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Američko tržište je ogromno, vrte se cifre koje manje zemlje ne mogu da dostignu ni za 10 godina. Kako misliš da cijena u CG u bude ista kao u SAD-u?
    Dje cu ga to kupit u CG? Dje je taj Apple store?
    Racunas li lopovski T-com isto sto i Apple store?

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I u ovom slucaju nisam pomenuo CG jer smo mi za sve vec posebna prica. Radi se o zvacnicnim prodavnicama u mom slucaju sam pomenuo USA i FRA..

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sceko View Post
    Baguje brate android i na htc one m8, a ne na koji drugi telefon mozemo samo da lazemo da ne baguje.
    Meni nikad nije zabagovao ni htc one x, ni htc one, tako da ne vjerujem da moze m8 bagovati.

Thanks Thanks Given 
    1,530
    Thanks Thanks Received 
    206
    Thanked in
    131 Posts

Quote Originally Posted by Sceko View Post
    Baguje brate android i na htc one m8, a ne na koji drugi telefon mozemo samo da lazemo da ne baguje.
    Imam i HTC One M8, ne znam sto si radio sa njim pa ti je zabagovao...meni nije jos nit jedan put.....

Thanks Thanks Given 
    1,097
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

On samo generalno hoce da kaze da je stabilniji ios od androida sto i jeste tacno do One serije telefona gdje je sve perfektno.

60e je vozna karta Sarajevo - Danska. Voz ide do Zagreba, Minhena, Franfurta itd.

Bolje te pare dat pa poc tamo, prosetat i kupit iphone 120e jeftinije nego ovdje dat t-comu zelenasima.

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Kakav crni apple store prijatelju. Mi smo jad i bijeda. Osim tog malog procenta koji su se nakrali i obezbijedili pra pra praunuke. Misliš da od 600.000 duša postoji makar 5000 koji mogu sebi od zarade priuštiti iphone od 750 eura? Mi smo dotakli dno. Ođe ljudi preživljavaju, jedu najgoru hranu a od ustiju izdvajaju za skupe telefone. Razmisli malo kuda sve to ide kada se u osnovnim školama djeca izdvajaju po tome koji telefon nose i koju garderobu. Nikada jaz nije bio veći izmedju klasa koje ne postoje jer odje ili si siromašan ili bogat, sve ostalo je privid.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Kakav crni apple store prijatelju. Mi smo jad i bijeda. Osim tog malog procenta koji su se nakrali i obezbijedili pra pra praunuke. Misliš da od 600.000 duša postoji makar 5000 koji mogu sebi od zarade priuštiti iphone od 750 eura? Mi smo dotakli dno. Ođe ljudi preživljavaju, jedu najgoru hranu a od ustiju izdvajaju za skupe telefone. Razmisli malo kuda sve to ide kada se u osnovnim školama djeca izdvajaju po tome koji telefon nose i koju garderobu. Nikada jaz nije bio veći izmedju klasa koje ne postoje jer odje ili si siromašan ili bogat, sve ostalo je privid.
    Opet pominjes nas.. Opet nas mrcove mijesas sa Amerikancima i Francuzima. Moje pitanje se odnosilo na to kako je moguce da razlika u cijeni bude tolika u Apple store u Americi i Francuskoj! Nisam govorio o Crnoj Gori..

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Haha, a pogledaj ga..

Pardon zbog neukosti, ali zashto ova kanta neodoljivo podsjeca na kakav generichki android?! Da ga chovjek postavi negdje bez obiljezja, rekli bi -pogledaj, kinez-android.
    (slozicu se da je izraz "generichki android" pleonazam sam po sebi , ali nvm, neka ga).

Btw, meni su kante svi sreda, nema tu uredjaja da valja da se razumijemo, ako nista, premlada je grana industrije. (Istina, ovi su mi posebno mrzni jer kenjaju kako su posebni..po cijeni mozda).

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Iphone opet u centru posprdavanja mladih širom svijeta nakon jučerašnje promocije novih modela.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Moze li ko objansiti razliku izmedju ovih stabilizacija slike
    Model od 4.7" ima digitalnu stabilizaciju i pitanje je da li i kako to radi, ima primera kod telefona da radi ok. Ali samo ime ti govori to je samo softver, znaci softverski se odradjuje stabilizacija.
    Model od 5.5" ima opticku stabilizaciju, dakle hardver u sklopu kamere i trebalo bi da radi mnogo bolje.

Dakle svrha je ista ali naravno da ce OIS da radi bolje, ako ne znas cemu sluzi stabilizacija evo da objasnim:

Stabilniji video koji sa manje "trese" kod naglih i brzih pokreta.
    Jasnije slike, brzi fokus, nema onog razmazivanja ljudi, automobila u pokretu i ostalih pokretnih objekata, tj. ne bi trebalo da ih bude.
    Bolje nocne i slike u uslovima slabijeg osvetljenja.

Sto se telefona tice po MOM misljenju, za ove pare MORALI su konacno da izbace 16GB modele, jer ovo nisu telefoni od 200e i nemaju MicroSD slot. Dakle trebali su da idu na 32 za onovni model, 64 i 128GB.
    Drugo nije mi jasan skok sa 4" na 4.7". Njihova prica je bila da veci ekrani nisu potrebni. Ako su vec izbacili i phablet, i6 je trebao da ide na 4.3" ili jos bolje 4.5" uz model od 5.5".

Sto se phableta tice ne vidim poentu jer ne donosi nista novo, nista revolucionarno softverski i hardverski sem veceg ekrana, ovo jeste nesto novo za iPhone korisnike ali TESKO da ce da zainteresuju sve ostale jer Android nudi to odavno a sad vec i sa boljim 2K rezolucijama, kao i WP uz istu 1080p rezoluciju.

Kome OS nije presudan za kupovinu, Note 4 je mnogo bolji i kompletniji uredjaj od 5.5" iPhone-a, prvenstveno zbog bolje baterije, prosirive memorije, boljeg ekrana, S-Pen olovke, kamere... a i bice povoljniji.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Note 4 je mnogo boli od iphone 6+, ni jedan ni drugi nisu jos izasli? Pustite ljudi specifikacije vise, praksa je skroz nesto drugo.

Thanks Thanks Given 
    3,593
    Thanks Thanks Received 
    6,848
    Thanked in
    3,584 Posts

Quote Originally Posted by Emix View Post
    Jasnije slike, brzi fokus, nema onog razmazivanja ljudi, automobila u pokretu i ostalih pokretnih objekata, tj. ne bi trebalo da ih bude.
    Bolje nocne i slike u uslovima slabijeg osvetljenja.
    Samo blagi demant.

Stabilizacija slike nema nikakve veze sa razmazivanjem automobila u pokretu niti ostalih pokretnih objekata.

Stabilizacija samo smanjuje pokrete samog aparata/telefona. Primjera radi, kada fotografi rade sa stativom iskljucuju stabilizaciju na objektivu jer uopste nije potrebna. Znaci stabilizacija sluzi da smanji 'razmazivanje' (blur) koji se desava kad pomjerate telefon a sto je ekspozicija duza (u okruzenjima gdje je manje svijetlo) to ce ovaj problem biti izrazeniji.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Kad vec pomenu to, posto sam laik, sta je potrebno kod kamere da je dobro, da fata slike prilikom brzih pokreta jasno, bez razmazivanja? Ono, ne sad da moze metak ufatit no kad slikam auto kako prolijece npr pored mene, da nije na sliku ka da je Flash Gordon proletio

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Samo blagi demant.

Stabilizacija slike nema nikakve veze sa razmazivanjem automobila u pokretu niti ostalih pokretnih objekata.

Stabilizacija samo smanjuje pokrete samog aparata/telefona. Primjera radi, kada fotografi rade sa stativom iskljucuju stabilizaciju na objektivu jer uopste nije potrebna. Znaci stabilizacija sluzi da smanji 'razmazivanje' (blur) koji se desava kad pomjerate telefon a sto je ekspozicija duza (u okruzenjima gdje je manje svijetlo) to ce ovaj problem biti izrazeniji.
    Naravno da ima veze i da OIS utice, digitalci su u pitanju:

Ali svrha tj. rezultati treba da budu manje vise isti, takodje napisao sam brzi fokus koji takodje utice.

@Bitrate Opticka stabilizacija, brz autofocus, velicina senzora.
    Softverski ISO i Shutter Speed tj. Exposure Time.
    Last edited by Emix; 10-09-14 at 12:31.

Thanks Thanks Given 
    3,593
    Thanks Thanks Received 
    6,848
    Thanked in
    3,584 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Kad vec pomenu to, posto sam laik, sta je potrebno kod kamere da je dobro, da fata slike prilikom brzih pokreta jasno, bez razmazivanja? Ono, ne sad da moze metak ufatit no kad slikam auto kako prolijece npr pored mene, da nije na sliku ka da je Flash Gordon proletio
    Treba akspozicija da bude sto kraca a ruka sto stabilnija. E sad koji telefon ima koja podesavanja ne znam, ne koristim telefona za slikanje.

Quote Originally Posted by Emix View Post
    Naravno da ima veze i da OIS utice, digitalci su u pitanju:

Ali svrha tj. rezultati treba da budu manje vise isti, takodje napisao sam brzi fokus koji takodje utice.

@Bitrate Opticka stabilizacija, brz autofocus, velicina senzora.
    Softverski ISO i Shutter Speed tj Exposure Time.
    Opet ponavljam: nema NIKAKVE veze. Kod oba primjera gore 'razmazivanje' (blur) je nastao uslijed pomjeranja ruke/kamere/telefona/krompira.

Ni brzi autofokus nece mnogo pomoci u ovome. Ma koliko on brzo fokusirao, ako se tokom skepozicije objekat pomjeri ili se tvoja ruka previse trese, opet ce slike licit' na akvarel.

P.S. Kod videJa je sasvim druga prica. Stabilizacija MNOGO znaci i bez nje je prilicno tesko radit' a da to ne izgleda da je sa traktora na njivi snimano.
    Last edited by Fidel Castro; 10-09-14 at 12:35.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Emix, opticka stabilizacija slike, kao sto rece Fidel, nema veze sa pokretima objekta fotografisanja, vec iskljucivo sa stabilizacijom samog aparata ukoliko nije na stalku

Mene Iphone 6 podsjeca na HTC One i dopada mi se. bar ovako na fotkama, vidjecemo uzivo.

Thanks Thanks Given 
    6,208
    Thanks Thanks Received 
    13,832
    Thanked in
    5,240 Posts

Uh bogomi dobro izgledaju, ovaj 6+ je moj cim ga dobiju u t-com, taman mi je isteka ugovor

Page 7 of 74 FirstFirst ... 345678910111757 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)